HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#591 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:47

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 9:43

Tudtommal a gépkocsioktatónak sem kell, de a tanulónak igen.

Ez így van :up:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#592 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 22:56

Fene tudja, felneveltem két gyereket autóval/autósüléssel, de annál a két fajta autósülésnél, annál a két fajta 5 pontos rögzítési módnál elképzelhetetlen laza (lazább) bekötésnél is a kirepülés. Egyszerűen annyira fogja a medencéjüket, hogy nem hiszem, hogy komolyabb sebességű ütközésnél is gond lehetne.

Az 5 pont a következő:
1. a lába között jön fel
2-3. a két válla fölött jön át
4-5. a két combja mellett megy le hátra.

Tudom, hogy van egy másik fajta (gazdaságos) gyerekülés is, ami alig jobb, vagy talán még rosszabb a semminél.
Ami a 3 pontos, felnőtt övet viszi körben a gyereken, és egy 'könyöklő'-szerűséggel rögzíti a gyereket.
Azt én betiltanám, de nagyon...

Hülye kérdés, tudom, de nem néztem még gyerekülést közelről. A gyerekülés hogyan van a kocsiban rögzítve? Könnyen kiszedhető, vagy pedig belerakjuk a kocsiba a gyerekülést amikor megszületik a gyerek és ott lesz addig amíg szüksége van rá?

#593 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:56

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 9:48

Hülye kérdés, tudom, de nem néztem még gyerekülést közelről. A gyerekülés hogyan van a kocsiban rögzítve? Könnyen kiszedhető, vagy pedig belerakjuk a kocsiba a gyerekülést amikor megszületik a gyerek és ott lesz addig amíg szüksége van rá?

Beteszed, majd az övvezetőkön átfűzöd az autó övét, a helyére csatolod. A gyerkőcnek meg van saját öve az ülésben. Természetesen kieehető, van, amelyiket könnyebb, van, amelyiket úgy kell berodolfozni az ajtón. Maximum pár perc. :)

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 10. 08:57 -kor

#594 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:58

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 9:56

Beteszed, majd az övvezetőkön átfűzöd az autó övét, a helyére csatolod. A gyerkőcnek meg van saját öve az ülésben. Természetesen kieehető, van, amelyiket könnyebb, van, amelyiket úgy kell berodolfozni az ajtón. Maximum pár perc. :)

Ahan, tehát akkor a gyerekülést végülis a kocsi hátsó öve fogja meg. Köszi az információt.

#595 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:14

Hidd el, tucatnyi ember halt meg közlekedési balesetben a közvetlen közelemben, egyszer egy 16 éves lány (elnézést, hogy már sokadszorra írom) a karjaimban halt meg. Az ok, nem volt bekötve és a légzsák hátratörte a nyakát.

Kicsit off, de ezt nem értem. Úgy tudtam, hogy ha nincs bekötve az öv, akkor a légzsák sem nyílhat ki, épp az ilyen tragédiák elkerülése végett. Már az én 10 éves Nexiámban is olyan SRS légzsák van, ami nem nyílik ki, ha nem vagyok bekötve. Ha be vagyok kötve és nyílik a légzsák, akkor meg az öv beleránt az ülésbe, majd amikor a légzsák kienged, az övfeszítő is végleg kiold, tehát becsatolt állapotban is ki lehet bújni belőle.

#596 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:00

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 9:41

Ez komoly? Akkor a tv-k/rádiók is utánanézhetnének, hogy ez nálunk már kötelező. Néhány hete hallottam ugyanis, hogy mondták a hírekben, hogy az EU olyan döntést hozott, hogy az EU-s országokban majd mindenhol használni kell a hátsó öveket is, de külön kiemelték, hogy Magyarországon nem kell.

Komoly híradások. Én meg olyat hallottam, hogy az EU tagországok túlnyomó többsége az uniós átlagnál nagyobb ütemben fejlődik.... No comment...  :omg:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#597 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:01

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:00

Kicsit off, de ezt nem értem. Úgy tudtam, hogy ha nincs bekötve az öv, akkor a légzsák sem nyílhat ki, épp az ilyen tragédiák elkerülése végett. Már az én 10 éves Nexiámban is olyan SRS légzsák van, ami nem nyílik ki, ha nem vagyok bekötve. Ha be vagyok kötve és nyílik a légzsák, akkor meg az öv beleránt az ülésbe, majd amikor a légzsák kienged, az övfeszítő is végleg kiold, tehát becsatolt állapotban is ki lehet bújni belőle.

Sajna nem minden autó ilyen... Bár talán az újak már ilyenek...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#598 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:12

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:00

Komoly híradások. Én meg olyat hallottam, hogy az EU tagországok túlnyomó többsége az uniós átlagnál nagyobb ütemben fejlődik.... No comment...  :omg:

:offtopic: Ezzel mi is a baj? :think:

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 10. 09:14 -kor

#599 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:13

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:00

Biztos? :think:

Egy rakás autó nem nézi, főleg, amelyikben még övfeszítő(!= automata öv) sincs. Különben a csak sofőrös ütközéseknél nem pukkanna el olyan sokban az utasoldali lufi is, még egészen újaknál is.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 10. 09:14 -kor

#600 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:28

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:12

:offtopic: Ezzel mi is a baj? :think:

Az, hogy a NAGYOBB RÉSZ nem tud az ÁTLAGNÁL NAGYOBB fejlődést felmutatni, max a fele  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#601 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:31

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:28

Az, hogy a NAGYOBB RÉSZ nem tud az ÁTLAGNÁL NAGYOBB fejlődést felmutatni, max a fele  :Đ

Súlyozott átlag.

#602 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:31

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:00

Miert ne lehetne olyan?

Pl. 5 orszag -1%-kal no, 20 meg +1%-kal, ekkor az atlag 5*-1+20*1=0.6, ennel 20 orszag jobb.

#603 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:41

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 23:19

Igen, az ülésmagasító.
Mert az olyan magasságba emeli a gyereket, mintha felnőtt lenne és jó lesz neki a 3pontos öv, a mellkasánál fogja, nem a nyakánál.
Nálam a nagyobbi kfiú akkor mint az anyja, neki már nem kell semmi, a kisebbik ő 5 éves, neki tán fél éve tértünk át az ülésmagasítóra a gyerekülésből.

A nevezett ócsóé' ülés csak középen, has-tájékon rögzíti a gyereket és bár gyors ki-betételt biztosít, a gyerek egy kisebb mértékű ütközésnél is 'összecsukódik', a feje meg húzza kifelé előre.

Van még egy dolog, ami rémes felelőtlenség: amikor a bébihordozót egy kalap alá veszik a gyereküléssel és menetiránnyal egyező irányban teszik be az autóba, ezzel baleset esetén jó eséllyel aláírva a kicsi halálos itéletét. A bébihordozót mindíg menetiránynak HÁTTAL kell elhelyezni akár az első ülésen, akár a hátsón. Az első ülés esetében ha van, ki kell kapcsolni a légzsákot. Ha nem lehet kikapcsolni, akkor nem szabad az első ülésen utaztatni. A komolyabb bébihordozóknál egyébként a rögzítési pontok úgy vannak kialakítva, hogy véletlenül se lehessen menetiránnyal egyező irányban betenni, de a hülyék igen találékonyak, megoldják.

#604 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:51

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:13

Biztos? :think:

Egy rakás autó nem nézi, főleg, amelyikben még övfeszítő(!= automata öv) sincs. Különben a csak sofőrös ütközéseknél nem pukkanna el olyan sokban az utasoldali lufi is, még egészen újaknál is.

Mármint mire vonatkozik a "biztos?" ?

Ha arra, hogy ilyen biztonsági öv-légzsák szett van-e a verdámban, nos egész biztos. Mikor megvettem le is tesztelték a szervizben. Ha nem volt becsatolva az öv, akkor az ütközésérzékelő küldte ugyan a jelet a számítógépnek, de az nem küldte tovább az utasítást a légzsáknak és a biztonsági övnek.

Ha arra vonatkozik a kérdésed, hogy minden autó ilyen-e, arra az a válaszom, hogy fogalmam sincs. Eddig azt hittem, de ezek szerint mégsem. :think:

#605 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:19

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:24

Azt nem értem, hogy ha a taxisnak utasszállítás közben nem kötelező becsatolnia az övét, akkor egy szolgálatban levő, járőröző rendőrnek miért kell.

A taxis irtkábban vesz részt mondjuk üldözésben, ahol, könnyen előfordulhat, hogy szükség van az övre.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#606 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:21

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 20:27

Rendesen lehajtogatta a kamion az A3-at...

En fel sem ismertem...
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#607 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:51

Mármint mire vonatkozik a "biztos?" ?

Ha arra, hogy ilyen biztonsági öv-légzsák szett van-e a verdámban, nos egész biztos. Mikor megvettem le is tesztelték a szervizben. Ha nem volt becsatolva az öv, akkor az ütközésérzékelő küldte ugyan a jelet a számítógépnek, de az nem küldte tovább az utasítást a légzsáknak és a biztonsági övnek.

Ha arra vonatkozik a kérdésed, hogy minden autó ilyen-e, arra az a válaszom, hogy fogalmam sincs. Eddig azt hittem, de ezek szerint mégsem. :think:

Arra vonatkozott, hogy biztos nem nyílik-e mindig az öv. Érdemes nézni pl. a langlovagok.hu-t, ott egy rakás elpukkant utaslégzsák van úgy, hogy csak a sofőr ült az autóban. Na meg - amikor WiZARD-ot oldalba kapták (semmi baja nem lett), akkor is kinyílt az anyósülés oldallégzsákja, pedig nem ült ott senki.

Mondjuk volt olyan ismerősöm, aki váltig állította a duci kormányból kiindulva, hogy lufis az autója, pedig nem volt az. Legalábbis matrica nem volt, visszajelző nem volt, felirat nem volt, kis bevágás a kormányon nem volt. A sors iróniája, hogy egy Nexia volt a kérdéses autó. :)

#608 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:30

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 11:21

En fel sem ismertem...

Én is csak a csomagtérajtóból.

#609 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:43

Macika nem tudod véletlenül hogy a rendőrség hol rendez legközelebb ilyen ütközésées biztonsági öv demót?
Tudod amikor egy széken beszíjazva gurtanak le egy sinen a végén ütközés és lehet érezni hogy már olyan kis sebességen is mennyit számít ha be van kötve.
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#610 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 11:04

Idézet: Konor - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 11:43

Macika nem tudod véletlenül hogy a rendőrség hol rendez legközelebb ilyen ütközésées biztonsági öv demót?
Tudod amikor egy széken beszíjazva gurtanak le egy sinen a végén ütközés és lehet érezni hogy már olyan kis sebességen is mennyit számít ha be van kötve.

Pécsen bármikor munkaidőben.
Az egyik elmés gk. oktató cég vezetője csinálta meg jó pár éve, azóta az ő "mazsoláinak" kötelező kipróbálni, de bárki az utcáról beesve ugyanezt megteheti.  :up:

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.