HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#651 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:09

Idézet: [Iron] - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 17:53

Párszor már tisztázva lett, hogy tilos egyoldalúan lövöldözni az ellenszegülő autósra. Egy esetben lehet csak, amennyiben támadólag, ill. a rendőr testi épségét veszélyeztetve lépett fel az autós.
Gondolom, emiatt kellett belevenni a hírbe ezt is, hogy tolatott és veszélyeztette a rendőr testi épségét. Mert innentől már jogos (önvédelem) a fegyverhasználat.
Nem tudom, mennyire lakott az a terület, de amennyiben az, akkor ennek ellenére sem igazán jogszerű a dolog.
De mivel az autósüldözés sem az, a magyar jog (néhány speciálisan képzett rendőr kivételével) csak a rendszám alapján történő UTÓLAGOS körözést tekinti egyedüli járható útnak a bűnüldözésre.
Szükség volna rendesen a reformra...
Gondolkoztál már ma?

#652 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:21

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:04

Ezek szerint lenne az én 4 éves, utolsó szériás Bravamban is pirotechnikai övfeszítő?
Mert indítókulcs, kormány, néhány pedál meg rádiósmagnó van benne, azt tudom... ;)

http://www.99-04.aut...res/kompakt.htm

http://www.99-04.aut...s/fiatbrava.htm
Ciciman is on borda

#653 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:24

Ezek szerint lenne az én 4 éves, utolsó szériás Bravamban is pirotechnikai övfeszítő?
Mert indítókulcs, kormány, néhány pedál meg rádiósmagnó van benne, azt tudom... ;)

abból kiindulva, hogy a Pandához ezelőtt másfél évvel ilyet adtak, meg slusszkulcsos kikapcsolható légzsákot alapáron, a két kategóriával feljebb lévő Bravában biztos volt ilyen
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#654 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 10. 18:40

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 12:16

:D No, hát nekem nem a duci kormányból derült ki, hogy van légzsákom, hanem egyrészt a kormányon az SRS AIRBAG dombornyomat ill. belátni oldalról a kormánykerékbe és látni a szerelvényt, másrészt a napellenző mindkét oldalába belevarrva a figyelmeztetés 4 nyelven, miszerint a légzsák nem nyílik ki, ha nem vagyok bekötve, harmadrészt meg a szervizes teszt, amire azért volt szükség, mert amikor a verdát megvettem tudni akartam, hogy minden működik-e rendesen. ;)
Egyébként tök nem értem, hogy ha 10 éve egy teljesen középkategóriás "noname" Nexiába a Daewoo már ilyen SRS rendszerű légzsákot épített (igaz, csak a vezetőoldalra), akkor a "nagy" és neves autógyárak miért nem tették/teszik ezt. Már csak azt elkerülendő, hogy a felelőtlen sofőrnek/utasnak ne törje ki a nyakát a légzsák. :think:

Khm. SRS = Safety Restraint System / Supplemental Restraint System. Nincs itt semmiféle SRS rendszerű légzsák...

#655 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 18:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 15:48

Sajna ez a fajta pirotechnikai övfeszítő is külön pénzes extraként kapható, ritka szériafelszereltségnél. Pedig tényleg nagyon fontos lenne.

Merem állítani, hogy az utóbbi 10 év autóin a légzsákos üléseknél van övfeszítő, csak nem írják ki, mert a jónép nem tudja, hogy mi az, nem jó marketingduma.

Szerk.: látom, közben fram linkje is megerősít részben. :)

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 10. 19:03 -kor

#656 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 18:58

Idézet: Syner - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:24

abból kiindulva, hogy a Pandához ezelőtt másfél évvel ilyet adtak, meg slusszkulcsos kikapcsolható légzsákot alapáron, a két kategóriával feljebb lévő Bravában biztos volt ilyen

Nem biztos, a két autónak nem ugyanaz a célközönsége. :think: Ettől még lehet. :)

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 10. 19:04 -kor

#657 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:04

Ha az ülés alá-mellé benézve a biztiöv nem csak egy szimpla csavarral van rögzítve, hanem furcsa kis hengert is látsz némi mechanikával, plusz bemegy oda elektromos vezeték, akkor ott van a patron. Egy rápillantás és meglátod.

#658 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:05

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 20:04

Ha az ülés alá-mellé benézve a biztiöv nem csak egy szimpla csavarral van rögzítve, hanem furcsa kis hengert is látsz némi mechanikával, plusz bemegy oda elektromos vezeték, akkor ott van a patron. Egy rápillantás és meglátod.

Általában az oszlop kárpitja mögött is el tudják ezeket csomagolni ott, ahol a csévélő mechanika van. :)

#659 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:15

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 20:04

", hanem furcsa kis hengert is látsz némi mechanikával, plusz bemegy oda elektromos vezeték, akkor ott van a patron. Egy rápillantás és meglátod."

Idézet a palesztín önkéntes tűzszerészek oktatási anyagából  :D

Szerkesztette: tolvaly 2006. 05. 10. 19:15 -kor

Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#660 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 19:40

Khm. SRS = Safety Restraint System / Supplemental Restraint System. Nincs itt semmiféle SRS rendszerű légzsák...

Emlekeim szerint regebben kulonbseget tettek 2 kulonbozo airbag rendszer kozt: a europia modi az SRS volt amit kisebb zsakkal hasznaltak kotelezoen feltetelezve hogy a vedett szemely be van kotve... es az amcsi modi jo nagy lufival ahol nem szamoltak a biztonsagi ovvel (azaz anelkul is hatasos vedelmet remeltek) - ennek a roviditese, neve most nem ugrik be. A hirdetesekben, autos ujsagokban meg is emlekeztek arrol, hogy milyen tipusu legzsakkal szerelik az autot... aztan persze lehet hogy tevedek. ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 05. 10. 19:30 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#661 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 19:58

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 20:26

Emlekeim szerint regebben kulonbseget tettek 2 kulonbozo airbag rendszer kozt: a europia modi az SRS volt amit kisebb zsakkal hasznaltak kotelezoen feltetelezve hogy a vedett szemely be van kotve... es az amcsi modi jo nagy lufival ahol nem szamoltak a biztonsagi ovvel (azaz anelkul is hatasos vedelmet remeltek) - ennek a roviditese, neve most nem ugrik be. A hirdetesekben, autos ujsagokban meg is emlekeztek arrol, hogy milyen tipusu legzsakkal szerelik az autot... aztan persze lehet hogy tevedek. ;)

Samott

Guglizgattam kicsit, en.wikipedia.org/airbag:

Idézet

An airbag, also known as a Supplementary/Secondary Restraint System (SRS) or as an Air Cushion Restraint System (ACRS), is a flexible membrane or envelope, inflatable to contain air or some other gas. Air bags are most commonly used for cushioning, in particular after very rapid inflation in the case of an automobile collision.

Idézet

The American inventor Allen Breed then developed a key component for automotive use - the ball-in-tube sensor for crash detection. He marketed this innovation first in 1967 to Chrysler. During this era, Americans were infrequent users of seat belts and a means of offering seat belt-like levels of occupant protection to unbelted occupants in a head-on collision was felt to be a valuable innovation.

Ford built an experimental fleet of cars with airbags in 1971. The first example of an airbag in a production car was in 1972 when the 1973 model Oldsmobile Toronado was released. In 1974, dual airbags were an option on several full-sized cars made by the Buick, Cadillac and Oldsmobile divisions. These devices did not meet with market acceptance.

Idézet

Then in 1983, Mercedes-Benz re-introduced the airbag as an option on its high end 500SEL, which also offered such other exotic options as hydropneumatic suspension. In the Mercedes system, the sensors would tighten the seat belts and then deploy the airbag on impact. The airbag was thus no longer marketed as a means of avoiding seat belts, but as a way to obtain an extra margin of occupant safety.

Arról számomra minden mélyen hallgat, hogy miben az SRS és az ACRS.

#662 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 20:05

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 20:58

Guglizgattam kicsit, en.wikipedia.org/airbag:

Igen, en is ezt olvasgattam, de nem talalok pontos leirast... arra emlekszem, hogy az SRS az egy uj rendszeru legzsak volt, ami talan gyorsabban es kisebbre fujodott fel, es egy komplett rendszerkent kinaltak a az ovfeszitos biztonsagiovvel. Es volt a hagyomanyos rendszer nagyobb lufikkal amelyek lassabban fuvodtak fel... mintha ezt az Opel kinalta volna, es az SRS-t meg talan a Volkswagen... nagy hitvitak voltak, hogy melyik is jobb... aztan vagy otvozodtek, vagy az SRS kiszoritotta a masikat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#663 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 20:06

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 12:37

Másképpen mi adja az úniós átlagot?  :think: Mint nem közgazdásznak magyarázd el pls... :)

:offtopic:

Legyen 5 ország, a gazdaságuk mérete az összméretben legyen: 80-5-5-5-5%. Ebből ha a nagy 1%-kal nő, a kicsik meg 3-mal, akkor ők átlag fölött fognak növekedni. :) Mert az átlag tulajdonképpen a zóna együttes növekedési üteme, tulajdonképpen a gazdaságok méretével súlyozott egyenkénti növekedés.

#664 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 20:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 21:06

:offtopic:

Legyen 5 ország, a gazdaságuk mérete az összméretben legyen: 80-5-5-5-5%. Ebből ha a nagy 1%-kal nő, a kicsik meg 3-mal, akkor ők átlag fölött fognak növekedni. :) Mert az átlag tulajdonképpen a zóna együttes növekedési üteme, tulajdonképpen a gazdaságok méretével súlyozott egyenkénti növekedés.

:respect:  :up: Köszi! Erre magamtól nem gondoltam volna...  :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#665 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 20:21

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 21:16

:respect:  :up: Köszi! Erre magamtól nem gondoltam volna...  :think:

Nincs mit. :)

#666 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 20:56

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:41

Van még egy dolog, ami rémes felelőtlenség: amikor a bébihordozót egy kalap alá veszik a gyereküléssel és menetiránnyal egyező irányban teszik be az autóba, ezzel baleset esetén jó eséllyel aláírva a kicsi halálos itéletét. A bébihordozót mindíg menetiránynak HÁTTAL kell elhelyezni akár az első ülésen, akár a hátsón. Az első ülés esetében ha van, ki kell kapcsolni a légzsákot. Ha nem lehet kikapcsolni, akkor nem szabad az első ülésen utaztatni. A komolyabb bébihordozóknál egyébként a rögzítési pontok úgy vannak kialakítva, hogy véletlenül se lehessen menetiránnyal egyező irányban betenni, de a hülyék igen találékonyak, megoldják.

Rosszul tudod, vagy rosszul gyártják?
http://www.gracobaby.com/catalog/product.a...yID=1&subCatID=
Kép
A kép alatt az interactiv demo-t nyomni.
Itt a fórumon is árulnak ettől a gyártótól kocsit-kosarat, nekünk is ilyen volt, csak típusváltás miatt nem volt kapható a "tálca". 3-4 hónapig kellett volna, mert az első ülésen bekötött, menetiránynak háttal lévő babaülésben nem fért el a gyerek lába.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#667 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 21:29

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:09

Nem tudom, mennyire lakott az a terület, de amennyiben az, akkor ennek ellenére sem igazán jogszerű a dolog.
De mivel az autósüldözés sem az, a magyar jog (néhány speciálisan képzett rendőr kivételével) csak a rendszám alapján történő UTÓLAGOS körözést tekinti egyedüli járható útnak a bűnüldözésre.
Szükség volna rendesen a reformra...

Meglehetősen lakott, és forgalmas.
Balról lakótelep, jobbról a Wekerle-telep.
Az eset majdnem a helyi rkp előtt történt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#668 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 22:13

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 21:43

Csak a szembejövő sávból "élveztem" az eseményt, akkor már kint volt minden "nénós" darus-tűzoltó, stb... A kivezető oldal belső sávja is foglalt volt egy tűzoltókocsitól, de a bevezető oldal az órákig használhatatlan volt. (valamint a környékbeli utcák)
Amikor láttuk a helyszínt, először nem értettük, hogy mi is történt, amitől két kamion vezetőfülkéje olyan csúnyán megrongálódott.

KépKép
KépKép

#669 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 07:59

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 19:40

Jó, akkor légy szíves világosíts fel arról, hogy mit jelent a kormányomba gyárilag dombornyomott SRS AIRBAG kifejezés. Mit jelent és mi az tulajdonképp.

#670 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 08:06

És az SRP? Olyat is láttam, bár mintha az inkább régebbi autókon ferdült volna elő.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.