HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:16

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:13

Ez döbbenetes nem? Vidéken nagyobb a kompromisszumkésség, több az üzlet  ;)

Szó nincs róla.
Gondolkoztál már ma?

#782 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:06

Nézd, nehezen hiszem, hogy mindegyikük teljesen szabályosan közlekedett volna, és ENNEK ELLENÉRE nem vette észre az autós.
Kerékpárosoknál hogy van ez? Ők nem cikáznak annyira és - bevallom - nem is tudok ennyi kerékpárosgázolásról. Pedig náluk még bjátszik a kivilágítatlanság is nem is ritkán...

Asszem kedden irtam le, hogy egy Vectra kitolatott egy foutvonalon kozelkedo motoros ele, amikor mellettem a lampas keresztezodes utan elmentek, egyatalan nem mentek vmi gyorsan, 60-70-l talan, ahhoz kepwst ahogy menni szoktak ez igazan nem tempo.

Mondjuk azt nem vagom mi lett vele, mert csak azt lattam, hogy elgurulnak mellettunk, meg hogy ~10sec mulva feklampak kigyulladnak es a festekboltol kitolatott auto oldalanak utkozott merolegesen az egyik motor, a pilotaja ott fekszik az uttest szelen es korbelltak vagy 8-n.

Nem mondom, hogy minden motoros egy szent, de SZVSZ itt biztos nem o volt a hunyo.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#783 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:18

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 22:56

Köszönöm.
A vége akkor feljelentés?
Jófej az a szemfüles járókelő. Sok ilyen kéne.

Mindkét félnek jobb lenne. A rendőr nem lenne korrumpálható, a vétkes meg megkapná a megérdemelt büntetését!

Azt panaszkodta a szabálysértő ipse, hogy nem tudott pénzt adni, mert fgyelték, meg valamit alá kellett írnia, úgyhogy sztem igen.
De mi van, ha azt mondja a rendőr az illetőnek, hogy menjen onnan?

Egyébként gyorshajtásnál mennyire működik még az, hogy "nem én vezttem az autót, hanem egy családtagom és nem kívánok ellene vallomást tenni" ?

Szerkesztette: Harlequin 2006. 05. 14. 22:20 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#784 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:20

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 22:37

Most akartam írni, hogy nem értettem meg én sem másodikra sem. :D

Na, nem mintha már tiszta lenne a sztori, de a lényeget megfogtam. Csak az nem világos, hogy hova ment panaszkodni. :D

A gyrososhoz...
www.radioQ.hu

#785 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:20

Ne légy gyerek.

Figyelj!!! Ezt a stílust addig ne, ameddig én sem, jó?
Köszi...

Hol van a tömeg/Le, gyorsulás/lassulás aránya egy bicajnak?

Ja, és muszáj is koppig tekerni a gázt? Pont a szabályosságról beszéltünk.

De leírom, hogy könnyebben legyen érthető.

Addig nem helytálló ilyen fajta vélemény (amit a tolladból olvastunk), ameddig nem tudjuk, hogy mennyit láttak volna belőlük, ha a motoros szabályosan közlekedett volna.

Teljesen komolyan mondom, NEM LÁTTAM az elmúlt 5 évben szabályosan közlekedő motorost!!!
Gondolkoztál már ma?

#786 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:22

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:18

Azt panaszkodta a szabálysértő ipse, hogy nem tudott pénzt adni, mert fgyelték, meg valamit alá kellett írnia, úgyhogy sztem igen.
De mi van, ha azt mondja a rendőr az illetőnek, hogy menjen onnan?

Egyébként gyorshajtásnál mennyire működik még az, hogy "nem én vezttem az autót, hanem egy családtagom és nem kívánok ellene vallomást tenni" ?

Nézd, saját tapasztalat, hogy ha nem akcióra vannak kihegyezve (tehát nem a megbírságoltak számával kell elszámolni, azzal kell vakítani), akkor általában felszólítják, hogy tűnjön onnan azonnal.
Az is lehet ám, hogy ismerték már az illetőt, és azt a lehetőséget, hogy büntetlenül megússza, azt már eljátszotta.

Sajnos még mindig működik. Úgy néz ki, mintha NAGYON nem lenne érdeke valakiknek, hogy megváltozzon ez a joghézag.

Szerkesztette: *Macika* 2006. 05. 14. 22:23 -kor

Gondolkoztál már ma?

#787 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:33

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:08

A vakító napfény a szélvédőkön többszörösen vakítóbb. Látom nem a lényeggel foglalkozol még mindig.

Van egy kiküszöbölhetetlen jelenség. Ezt párhuzamba állítani egy szabálytalan, szintén balesetveszélyes, de elkerülhető tettel nem szerencsés.

Nem érzed visszásnak ezt a véleményed, ha a rendőrökkel kapcsolatosra gondolsz?

#788 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:20

Figyelj!!! Ezt a stílust addig ne, ameddig én sem, jó?
Köszi...

Ja, és muszáj is koppig tekerni a gázt? Pont a szabályosságról beszéltünk.

De leírom, hogy könnyebben legyen érthető.

Addig nem helytálló ilyen fajta vélemény (amit a tolladból olvastunk), ameddig nem tudjuk, hogy mennyit láttak volna belőlük, ha a motoros szabályosan közlekedett volna.

Teljesen komolyan mondom, NEM LÁTTAM az elmúlt 5 évben szabályosan közlekedő motorost!!!

Olvastad a cikket? 50%-a a baleseteknek nem a motoros hibája.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#789 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:36

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:33

Van egy kiküszöbölhetetlen jelenség. Ezt párhuzamba állítani egy szabálytalan, szintén balesetveszélyes, de elkerülhető tettel nem szerencsés.

Nem érzed visszásnak ezt a véleményed, ha a rendőrökkel kapcsolatosra gondolsz?

Nem lehet párhuzamot vonni, mert ott mindkét félnek érdeke az üzletkötés.

Itt minden második élne, ha látnák hallanák. Minden első önmagát írtja, ők kiestek.

#790 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:40

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:22

Nézd, saját tapasztalat, hogy ha nem akcióra vannak kihegyezve (tehát nem a megbírságoltak számával kell elszámolni, azzal kell vakítani), akkor általában felszólítják, hogy tűnjön onnan azonnal.
Az is lehet ám, hogy ismerték már az illetőt, és azt a lehetőséget, hogy büntetlenül megússza, azt már eljátszotta.

Sajnos még mindig működik. Úgy néz ki, mintha NAGYON nem lenne érdeke valakiknek, hogy megváltozzon ez a joghézag.

És forgalmibevonás nem volt még emiatt?

Mondjuk a másik fele, hogy amíg olyan helyeken van sebességkorlátozás, ahol indokolatlan...
www.radioQ.hu

#791 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:41

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:36

Nem lehet párhuzamot vonni, mert ott mindkét félnek érdeke az üzletkötés.

Itt minden második élne, ha látnák hallanák. Minden első önmagát írtja, ők kiestek.

Mármint nem vontál párhuzamot a szélvédő csillogása és a motoros reflektora miatti vakítás között?

#792 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:49

Kép
Az Óceánárok út és Megyeri út kereszteződésében a balra kanyarodó személygépkocsi nem adott elsőbbséget a szemből egyenesen továbbhaladni szándékozó furgonnak, és összeütköztek. A Skoda sofőrjét és utasát a tűzoltók az ajtó kifeszítése után tudták kiszabadítani. Az autóban egy idős házapár utazott. Az elől ülő utast, egy idős nőt a mentők kórházba szállították.

Lánglovagok

Kép
"Mer' mennek, minta zállat"
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#793 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:56

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:41

Mármint nem vontál párhuzamot a szélvédő csillogása és a motoros reflektora miatti vakítás között?

Nem. Nagyságrendekkel kellemetlenebb a nap által okozott.

Semmit nem változtat egyébként a helyzeten. Az van amit a sisakra mondtam, olyat vegyél amennyit a fejed ér. Annyit tegyél meg magadért amennyit tudsz. Kár ezen filózni, nem kötelező, csak annyi, hogy a sisak legyen becsatolva.....

#794 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 23:01

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:56

Semmit nem változtat egyébként a helyzeten. Az van amit a sisakra mondtam, olyat vegyél amennyit a fejed ér. Annyit tegyél meg magadért amennyit tudsz. Kár ezen filózni, nem kötelező, csak annyi, hogy a sisak legyen becsatolva.....

...és ajánlottak a rikító színek, nem?

Mellesleg az "egyszemű" autókat is meg lehet látni tompítottal, akkor a motort miért nem? Talán mert nem 90-nel közelg, hanem mondjuk 190-nel? Lásd miniszteri Audi...

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 14. 23:07 -kor

#795 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 23:05

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:56

Azért ez így nem állja meg a helyét.
A motorkerékpárok fényszórója durván egy szintben van az ülő gépkocsivezető fejével-szemével.
Csak régebbi teherautók-kamionok tudják ezt űberelni, valamint azok a cicajánosok, akik szándékosan nagyméretű krómozott hátoldalú visszapillantó tükröt szerelnek fel a járművükre.
Normális autón gyárilag már nem nagyon találni csillogó alkatrészt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#796 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 23:45

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:40

1. És forgalmibevonás nem volt még emiatt?

2. Mondjuk a másik fele, hogy amíg olyan helyeken van sebességkorlátozás, ahol indokolatlan...

1. Nem. Forgalmibevonás egyrészt már csak rettenetesen kevés esetben lehetséges, másrészt csak olyan esetben lehetett korábban is, ha az autóval volt valami olyan probléma, ami indokolttá tette. Az, hogy gyorsan hajtottak vele, az nem ok rá.

2. Tudod, volt már szó róla, hogy ezt Te onnan, a volán mögül nem tudhatod. Nem tudhatod eldönteni, hogy indokolt-e a tábla kintléte.
Még ha ismeri is a környéket és pontosan tudja a kihelyezés okát, szükségességének időtartamát az úrvezető, akkor sincs joga mérlegelni. A KRESZ szerint.
Lehet panasszal élni a helyi közútkezelőnél, ez az egyetlen mód a megoldásra. De hát ott is emberek dolgoznak.

Mellesleg, ha csak olyan helyeken lenne gyorhajtás miatti feljelentés, ahol trehányságból maradt kint a teljesen szükségtelen sebességkorlátozó tábla...

Kétségtelenül nem túl etikus a kintfelejtett '20 perc megfontolt gondolkodás után sem lehet okot találni a kintlétére'-tábla, de a betartása alól akkor sem mentesít senkit.

Az etikusság vitatható ilyen esetekben, azonban a jogosság nem!
Gondolkoztál már ma?

#797 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 06:25

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:08

A vakító napfény a szélvédőkön többszörösen vakítóbb.

Szerintem vakítóbb egy éles fény éjszaka, amikor egyforintos nagyságúra van tágulva a pupillád, mint gyönyörű napközben, eleve szűk pupillával a napsütés. Ráadásul a napsütés legtöbbször nem ér váratlanul.

#798 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 06:32

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 0:01

...és ajánlottak a rikító színek, nem?

Mellesleg az "egyszemű" autókat is meg lehet látni tompítottal, akkor a motort miért nem? Talán mert nem 90-nel közelg, hanem mondjuk 190-nel? Lásd miniszteri Audi...

Beszélsz már mindenről....arról a megmenthető ötven százalékról lenne szó...bár a múltkori esetben sem fogta fel, csak pár ember, amikor a jogainkról való lemondással -ami cssak egy lehúzódás- lehetne megmeneni embereket. Akkor is és most is ment a mellébeszélés, az ellenpélda hegyek a másik ötven százalékból...

""Mellesleg az "egyszemű" autókat is meg lehet látni tompítottal, akkor a motort miért nem?""

Visszamegyek kiollózom, Te sem olvastad el????

"Ennek során kiderült: a balesetek 87,5 százaléka emberi mulasztás miatt következett be, 37,1 százalékuk a motoros, 50,4 százalék pedig az egyéb jármű vezetőjének hibája miatt.
Az ütközések 60 százaléka személygépkocsival történt, ezen belül a balesetet okozó vezetők 66,7 százalékának csak az adott gépjármű-kategóriára volt vezetői engedélye, míg 21 százalékuknak motorra is. Érdekes megállapítása a tanulmánynak, miszerint a nem kívánt események nagy részében az autósok észre sem vették a motorost."

#799 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 06:33

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 7:25

Szerintem vakítóbb egy éles fény éjszaka, amikor egyforintos nagyságúra van tágulva a pupillád, mint gyönyörű napközben, eleve szűk pupillával a napsütés. Ráadásul a napsütés legtöbbször nem ér váratlanul.

Nem erről van szó, 25-től olvasd  ;)

#800 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 07:57

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 7:32

Érdekes megállapítása a tanulmánynak, miszerint a nem kívánt események nagy részében az autósok észre sem vették a motorost."

Álló kocsisor között 80-nal cikázik a motorosfutár.
Ha rányitom az ajtót, vagy nekikenem a falnak, mert nem látom, az kinek a hibája?

Helyes megoldásért egy koki jár.

BTW járt hozzánk is egy motoros futár, ő (volt) a Kis Bicebóca, mert valamije mindig össze volt törve.
Aztán meg nem jött, mert (megint) hülye volt, és bele is halt. Tipikusan az a fajta, aki kereste a bajt.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.