HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 05. 21:23

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 10:54

mivel a cd-rol bebootolva egy teljesen onallo, az anyageptol fuggetlen operacios rendszert kapsz, igy nincsenek ilyen szintu jogosultsagi problemak.

Igazán nem akarok kötözködni. De ha valakinek azt nem engedem meg, hogy pendrive-ot csatlakoztasson a gépemhez, akkor miért engedném meg, hogy egy CD-ről boot-oljon, és most még csak magamról beszélek, semmi céges hozzáféréshez. A Te elképzelésed egy kicsit a DOS-ra, kicsit kommunista unicomformra emlékeztet (a tévedés jogát fenntartom). Én nem vagyok egy számítógépes buher guru, de abban biztos vagyok, hogy Bill Gates arról gondoskodott ( és a hardver gyártók is ), hogy CD-ről - idegen hardver szinten - ne tudd a vágyaidat elérni windows op-pal. Más op rendszerről - tudásom korlátozottsága miatt, amit felvállalok ( magyarán tök hülye vagyok hozzájuk ) - nem tudok nyilatkozni.

PhoneDrive ügyben. Ennek vannak előzményei, kb 1/2 éve, a lezárt topic-ban már szerepelt. Smelo kolléga - akinek nívós hozzászólásait manapság nélkülözzük - már írt erről. Azóta eltelt egy csomó idő, a honlap maradt, ha érdekel, hogy miért ennyi a GSM díja, akkor hívd fel őket. Én egy kicsit bánom, hogy annak idején nem vásároltam egy ilyet kütyüt, de nekem is voltak ( és még vannak is )  fenntartásaim. Most visszagondolva tévedtem, de a jövőt meg nem merem ( én sem ) felvállalni.

#1142 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 05. 22:18

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 21:23

Igazán nem akarok kötözködni. De ha valakinek azt nem engedem meg, hogy pendrive-ot csatlakoztasson a gépemhez, akkor miért engedném meg, hogy egy CD-ről boot-oljon, és most még csak magamról beszélek, semmi céges hozzáféréshez. A Te elképzelésed egy kicsit a DOS-ra, kicsit kommunista unicomformra emlékeztet (a tévedés jogát fenntartom). Én nem vagyok egy számítógépes buher guru, de abban biztos vagyok, hogy Bill Gates arról gondoskodott ( és a hardver gyártók is ), hogy CD-ről - idegen hardver szinten - ne tudd a vágyaidat elérni windows op-pal. Más op rendszerről - tudásom korlátozottsága miatt, amit felvállalok ( magyarán tök hülye vagyok hozzájuk ) - nem tudok nyilatkozni.

1) miert engedned?  mert a cd-rol bebootolt oprendszer semmilyen modon nem fog hozzaferni a gepeden tarolt adataidhoz (hozza tudna ha akarna, de magatol nem keres ott semmit - pont ez a lenyege)
2) dos?  ugyanmar.  Nem 15 eve elunk.  A kommunizmusos megjegyzest nem ertem.  Epp csak ketszamjegyu lettem amikor mar eppen nem volt kommunizmus itthon, szoval nekem ilyeneket hiaba irsz, nem fogom.
3) latom nem vagod :) ki akar windows-zal barmit elerni?  _telefonalni_ akarunk.  ahhoz nem kell windows.

#1143 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 11:28

Találtam egy VOIP szolgáltatót, aki földrajzi számot biztosít egyszeri díjért itt.

Hát az árak nem túl meggyőzőek, de az mindenképp pozitívum, hogy a számhordozást is támogatják és nincs havidíj  :up:

#1144 Felhasználó inaktív   koos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:46

sziasztok, pontosan ezer éve jártam itt VoIP-Neophonex-Sipura 3000 konfig ügyben, aztán sok minden történt, és most ismét nem müxik a sipura 3000-esem (egész egyszeüen nem látja a router). a hálózaton van 4 gép, mindegyiknek meghatározott IP cime. A routeren a dhcp engedélyezve, a legfontosabb portok a sipura irányába engedélyezve. MAC szürés kikapcsolva. Több kábellel kipróbálva. és nem.....

van itt valaki, aki ismeri közelebbről az SPA 3000-est ???
előre is kössz !
koos.hu / gdl-centrum.com

#1145 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 21:47

Idézet: koos - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:46

sziasztok, pontosan ezer éve jártam itt VoIP-Neophonex-Sipura 3000 konfig ügyben, aztán sok minden történt, és most ismét nem müxik a sipura 3000-esem (egész egyszeüen nem látja a router). a hálózaton van 4 gép, mindegyiknek meghatározott IP cime. A routeren a dhcp engedélyezve, a legfontosabb portok a sipura irányába engedélyezve. MAC szürés kikapcsolva. Több kábellel kipróbálva. és nem.....

van itt valaki, aki ismeri közelebbről az SPA 3000-est ???
előre is kössz !

Csak szep sorjaban.  Egyatalan nem biztos, hogy ismerni kell az spa 3000-ret.

Kuldtem korabban egy linket hibakeresesrol.  Azokkal a programokkal ess neki, es valaszolj a kovetkezo kerdesekre:

- kabelezes biztosan jo, linkek vannak?
- latod a halozaton, hogy a sipura dhcp-vel ip cimet ker?
- latod a valaszt a keresre?
Ha eddig megy, akkor a cuccnak van ip cime, a halozaton elerheto.
- azt a cimet kapta amit Te gondoltal?
- pingelni tudod halozaton belulrol?
- kivulrol?
- latod a sip szerverhez a beregisztralast a halozati forgalomban?

Valamint szerintem sajat magadnak is segitenel azzal, ha pontos kerdest tennel fel.  Ha orvoshoz mesz, es megkerdezi mi a bajod, azt mondod beteg vagy?  Ne a "diagnozist" mondd, mert nem is biztos, hogy beteg vagy, azt majd az orvos megmondja.  Te azt mondd meg mi faj, a tobbi nem a Te dolgod.  Ne azt mondd, hogy nem mukodik a sipura, mert azt majd ki kell deriteni.  Hanem azt mondd meg mi nem megy.  Nem tudod pingelni?  Nem ered el a weboldalt?

Nem irtad, milyen "router" de mac szurest altalaban csak a wireless oldalon lehet allitani, a sipura pedig nem tud wirelesst, tehat az, hogy a mac szures ki van kapcsolva, valoszinuleg tokeletesen haszontalan informacio.  Specifikalj jobban, mert igy csak talalgatni lehet.

#1146 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 01:28

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 22:28

Akik boldog használói a pbxes-nek, figyelem! ...

Prof. Buk-sika trukk ...  :respect:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1147 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 01:47

Idézet: gap - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 8:52

1) ... létezik-e olyan telefonkészülék (esetleg DECT), melyre kettő (voip) vonalat is lehet csatlakoztatni.
2) Mivel a Voipstunton csak hívok a Neoxon pedig csak fogadok hívásokat, ezért praktikusabb lenne az 1 telefon a kettő vonal kezelésére.
3) Sajnos annak idején elhamarkodtam a vásárlást és SPA1001 helyett PAP2-t vásároltam.
4) köszönöm előre is a válaszokat.

Nem hamarkodtal te semmit el ... tlan most kezdesz ...  :)
Mar tonna iras van errol e forumban es furcsa, hogy minden uj sracnak ujra is ujra kell elmagyarazni ami mar regota itt le volt irva altalam valamint masok altal is ... gyerekek ne legyetek lustak atolvasni a dolgokat mibol lehet tanulni is. Igaz nagyon sok az anyag, de ez ilyen "szakma", hogy onkepzes nelkul nem lesz telefon  ;)
JO, ujra tavirati stilusban.
1) Letezik, de nem ajanlom!!! MInek mar van neked kivalo 2 VoIP vonalot biztosito ATA-d.
2) Nem is annyire biztos ez: neked telefonaltak es beszelsz, baratodnak viszont surgosen telefonalni kell, igy lehet mindkettoteknek is beszelni. Ez elony! De izles, korulmenyek kerdese is.
3) Nem hamarkodtal te el semmit. Vegyel magadnak olcso, legolcsobb 2 vonalaos hordozhato telefont. En is nem regen vettem (itt van forumban kepe is, ara is) nagyon olcson, most is hasznalom es nagyon boldog vagyok vele (Professor Buk-Sika Japanbol tanuja ennek  ;) , jol mondom Buksika?). Hol venni ez mar mas kerdes. Helyedben en viszont nagyon is atgondolnam a situaciot ... En azt csianlnek pl. venek/csatolnek 2 db. vezetekes telefont 1-1 vonalhoz es ezen kivul vennek 1 vagy akar 2 db. 2 vonalos hordozhato telefont. Problema volt - problema nincs. Kulon kulon is lehet beszelni egy idoben vagy a 2 vonalot kezelni 1 telefonrol. Ez a megoldas sokkal nagyon sokkal jobb mind 1001 SPA.
Hidd el nekem! De azt csinalsz amit akarsz ...  ;)
4) ne csak elore kosnjel a valaszokat, de utolag is ... mert megint begurulok mint multkor ...  :omg:  :reklamacio:   :respect:  ;)

PS: eszre vettem vmi logikatlansagot: 1) Litezik a DECT(hordozhato telefon egyszerubben) de mi koze ennek a VoIP vonaloknak? Na itt vmi nem stimmer es nem garantalom, hogy jol ertettem a feladotamat.  :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 08. 07. 02:26 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1148 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 02:40

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 22:47

Csak szep sorjaban.  Egyatalan nem biztos, hogy ismerni kell az spa 3000-ret...
...

Adam! Nem birtam ki szo nelkul ... Ha no lennel elvennek teged felesegul (buzi viszont sajnos nem vagyok). Imadom a szoveged! Logikad, mindent ... foleg a absoult helyes orvosi reszet.
Csak egyel nem ertek egyet: "a sipura pedig nem tud wirelesst". Honan tudhatod lehet, hogy Koos elfelejtette kozulni, hogy wireless bridggel hasznalja a SPA-t es hordja magaval mindenhova es van neki kocsiban csatlokozasa akkuhoz ... honnan tudod, hogy nem igy van? Egyebkent igazad van semmit nem kozolt amire lehetne tamaszkodni. Tenyleg ugy van a dolog: "Dr. Ur, beteg vagyok de mi bajom van nem mondom meg". Csak vicceltem  ;)  :respect:

#1149 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 03:25

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 12:28

Találtam egy VOIP szolgáltatót, ...

Koszi! Ugyes vagy! Egyet ertek a megjegyzeseiddel! Sot ... Futasszeruen atneztem amit irnak ott es ujra eszembe jutottak a szep regi Kadar elvtarsi idok: ineznek mindent postai uton, kuldenek szerzodest, szamlakat, dokumentumoka es stb. Ugymint ha nem is letezne mostanaban internet, bankkartyak ... Elkepeszto mi van meg Mo-n, gyerekek ... Sajnos ezt lehet mopmndani sok nyugati orszagrol is, pl. Angliarol is: angol orvosi kamara nem fogodja bankartyakat  :reklamacio:  Irorszagi orvosi kamara nem levelezik e-mailekkel  :omg:  Angolok viszont csak e-mailben  :up: De Irek viszont elfogadnak a kartyakat ... nem furcsa ez az egesz? Pedig egy nagyon halado regi modu jol szitualt nyugatrol van szo. Akor mit mondhatom a burokraciaja miatt vilaghiru Nemetekrol ...  Talan csak Mo-g elobb van nemeteknel burokracia menyesegben? Joj, meg mesze van meg az EU is US-tol ...  telefonos dolgokrol nem is beszelek ...  :offtopic:

Koszi! Ugyes voltal! Nagyon.

#1150 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 08:12

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 2:40

Csak egyel nem ertek egyet: "a sipura pedig nem tud wirelesst". Honan tudhatod lehet, hogy Koos elfelejtette kozulni, hogy wireless bridggel hasznalja a SPA-t es hordja magaval mindenhova es van neki kocsiban csatlokozasa akkuhoz ... honnan tudod, hogy nem igy van?

A kovetkezokre alapoztam amit irtam a wireless kapcsolattal:

- spa 1k, 2k, 3k, 9k: egyik altalam ismert tipuson sincs antenna, nem tud onmagaban vezetek nelkuli halozathoz csatlakozni

amennyiben tehany nem mukodik, es mar kapcsolata sincs vele, ugy nem az spa-hoz kell erteni, hogy megoldjuk a problemat, hanem valamely teljesen idegen mas halozati eszkozhoz, amit hasznal (de nem mondja meg mi az :)

- valoszinuleg nem hasznalja wireless-en at, (gondoljunk a neha pocsek minosegre) hanem olyan doboza van otthon, ami tud wirelesst is (de nem az spa-ra hasznalja).  es mivel jobb otlete nem volt, a wireless-en levo mac szurest allitgatja, ami amugy egyatalan nem befolyasolja az spa mukodeset.

Mivel az elso a hangminoseg miatt nem valoszinu, en a masodikra gondoltam (akar meg fogadnek is egy turo rudiba :).  Termeszetesen, ha mar teljessegre torekszunk, akkor meg kell emliteni, hogy bizony van sok olyan eszkoz, ahol vezetekes halozaton is lehet mac szurest allitani... mondjuk egy cisco switch tud ilyet, az ara olyan 150ezertol kezdodik.  Nos, ez sem valoszinu (de elvileg lehetseges).

Szoval arra probaltam ravilagitani, hogy egy hibat nagyon sok minden okozhat, es nem vezet elore, ha valaki leirja, hogy mi a hiba (ha tudja mi a hiba, akkor oldja meg, ne irogasson).  Azt kell leirni hogy mi nem ugy tortenik ahol szeretne, es abbol ki lehet (jo esetben) talalni hogy mi a hiba.  Ezert javasoltam a halozati forgalom figyeleset, a mukodes (nem feltetlenul helyes, de mukodes) jeleibol lehet megmondani ha valami nem jo.  Nem vagyok orvos, de ha tudogyulladasom van akkor a legzes mukodeset kell megfigyelni es abbol kovetkeztetni (najo, meg sok masbol is).  Persze halozati forgalmat egyszerubb figyelni mint levegoforgalmat.

#1151 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 12:10

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 9:12

Termeszetesen, ha mar teljessegre torekszunk, akkor meg kell emliteni, hogy bizony van sok olyan eszkoz, ahol vezetekes halozaton is lehet mac szurest allitani... mondjuk egy cisco switch tud ilyet, az ara olyan 150ezertol kezdodik.  Nos, ez sem valoszinu (de elvileg lehetseges).

Az én routerem (a népszerű D-link DI-604) is tud MAC address szűrést, az ára kb. 7.000 Ft.  :)

De abban igazad van, hogy a porblémát kell leírni, Koos viszont annyit leírt, hogy a routere nem látja a dobozt, ugyanakkor nincs MAC szűrés, a DHCP engedélyezve, a portok a sipura felé engedélyezve, plusz négy gép valószínűleg fix ip-vel.
Namost itt azt nem értem, hogy a gépekkel ellentétben a doboz eddig dinamikus ip-vel volt a hálózaton? Ha így van egyáltalán nem biztos hogy az SPA3000-nek ugyanaz az IP címe van továbbra is mint ami valamikor korábban volt, így a portengedélyezés is érvényét vesztette hisz egy olyan címre van engedélyezve ami már nincs a hálózaton és persze a doboz (korábbi) IP címét beírva sem jön elő a konfig lapja, így már akár kimondható az, hogy "a router nem látja az SPA3000-et" . Szóval minden bizonnyal itt kell a problémát keresni, meg kellene hallgatni a telefonon hogy a sipurának mi az IP címe (ha kapott), mit mond be erre a kódra: **** 110#

Koós, majd jelentkezz mi újság!

#1152 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 12:42

Idézet: gap - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 8:52

Sziasztok
Óvatosan érdeklődöm, hogy létezik-e olyan telefonkészülék (esetleg DECT), melyre kettő (voip) vonalat is lehet csatlakoztatni.
Mivel a Voipstunton csak hívok a Neoxon pedig csak fogadok hívásokat, ezért praktikusabb lenne az 1 telefon a kettő vonal kezelésére. Sajnos annak idején elhamarkodtam a vásárlást és SPA1001 helyett PAP2-t vásároltam.
köszönöm előre is a válaszokat.

Én is csak óvatosan kérdezném, hogy az Asteriskel jutottál valamire, segítettek azok a konfig fájlok amiket beírtam? Kipróbálgattad őket? Az Asterisk-el a két vagy akár végtelen vonal problémát is meg tudod oldani, persze egy feltétele van, hogy be legyen kapcsolva a géped. De korábban mondtad, hogy amikor otthon vagy mindig be van kapcsolva a gép, ha meg nem vagy otthon akkor úgysem telefonálsz. :)

De tételezzük fel, hogy mégiscsak szoktad néha pihetetni a gépet és nem éjjel-nappal megy. Miért nem használod azt a megoldást amit Dokival kidolgoztatok és annyira hálás voltál érte  :cool: , ez pedig a virtual pbx. Ez is egy Asterisk, csak nem otthon van, és egyszerűbben (de korlátozottabban) konfigurálható, de meg tudod vele oldani azt a problémádat hogy ugyanazon a készüléken neon jöjjön be a hívás, de busteren telefonálj ki.
Úgyhogy mégsem kell annyira bánnod hogy pap2-őt vettél, mert így még a másik vonalon meg tudod mindezt mégegyszer oldani, vagyis arra is lehetőséged lesz amit Doki mondott hogy a haverod/barátnőd is tud veled párhuzamosan telefonálni ha éppen igénye lenne rá. ;)

Doki, egyébként a Professzor és Akadémikus vagy miket mondtál rám :) enyhén túlzások, szerintem itt mindannyian kis professzorok vagyunk Téged is beleértve. De ha nagyon akarsz valamilyen jelzővel illetni, megmaradhatunk a japánosnál :) de azt is csak ha nagyon akarod  ;) :respect:

#1153 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 14:47

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 12:10

Az én routerem (a népszerű D-link DI-604) is tud MAC address szűrést, az ára kb. 7.000 Ft.  :)

Jee, es tenyleg :)

#1154 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 18:29

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 1:47

Hidd el nekem! De azt csinalsz amit akarsz ...  ;)
4) ne csak elore kosnjel a valaszokat, de utolag is ... mert megint begurulok mint multkor ...  :omg:  :reklamacio: :respect:  ;)

PS: eszre vettem vmi logikatlansagot: 1) Litezik a DECT(hordozhato telefon egyszerubben) de mi koze ennek a VoIP vonaloknak? Na itt vmi nem stimmer es nem garantalom, hogy jol ertettem a feladotamat.  :respect:

Üdv. Doki
Köszönöm szépen a választ.  :respect:
Tudom , hogy  téma volt korábban az 1 telefon 2 vonal kezelése. Valamikor még Te ajánlottad valakinek, de  nem találom sehol pedig már véresre olvastam a szemem.
Amúgy a PAP2-vel maximálisan elégedett vagyok, csak soknak tartom a 4 telefont. Ugyanis egy elosztón keresztül 2 szobába megy a 2 vonal és ezt szerettem volna 1-1 telóra rátenni.

A 4. pontra reagálva: Egyszer ezt már megbeszéltük  ;)

Idézet (gap @ 2006. jún. 23., péntek - 16:14)
Végig próbálgattam mindent 0 eredménnyel.  Csere készülék lett a vége,annál  működik minden, szerencsére még a dect is. Valszinű fw hibás  lehetett a cucc, de egyből kicserélték.
Köszi a biztatást és a segítséget, amúgy rengeteget tanultam tőletek, amit így utólag is köszi.
Írjatok további sok okosságot  wink_2.gif
Sziasztok

Hoppa!!!!  mad_2.gif
Na ezert kell mindent elolvasni mi elott irjunk vmit. DE ROSSZUL ERZEM MAGAM! Terden allva bocsanatomat szeretnek kerni toled. Csak most olvastam ezt a szoveget. Nem tudok letorolni amit mergemben irtam, ami igaz is vmiben, de a tobbsege nem all a hleyen ezek a szavak olvasasa utan.
Tenyleg bocsanatot kerek!  ico_respect.gif  Es storno a hulye szovegemnek!
Remelem nem fogok tobb ilyen "okossagot" irni soha ...  ico_respect.gif
Bocsananat!  mad_2.gif

#1155 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 18:56

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 12:42

Én is csak óvatosan kérdezném, hogy az Asteriskel jutottál valamire, segítettek azok a konfig fájlok amiket beírtam? Kipróbálgattad őket? Az Asterisk-el a két vagy akár végtelen vonal problémát is meg tudod oldani, persze egy feltétele van, hogy be legyen kapcsolva a géped. De korábban mondtad, hogy amikor otthon vagy mindig be van kapcsolva a gép, ha meg nem vagy otthon akkor úgysem telefonálsz. :)

De tételezzük fel, hogy mégiscsak szoktad néha pihetetni a gépet és nem éjjel-nappal megy. Miért nem használod azt a megoldást amit Dokival kidolgoztatok és annyira hálás voltál érte  :cool: , ez pedig a virtual pbx. Ez is egy Asterisk, csak nem otthon van, és egyszerűbben (de korlátozottabban) konfigurálható, de meg tudod vele oldani azt a problémádat hogy ugyanazon a készüléken neon jöjjön be a hívás, de busteren telefonálj ki.
Úgyhogy mégsem kell annyira bánnod hogy pap2-őt vettél, mert így még a másik vonalon meg tudod mindezt mégegyszer oldani, vagyis arra is lehetőséged lesz amit Doki mondott hogy a haverod/barátnőd is tud veled párhuzamosan telefonálni ha éppen igénye lenne rá. ;)

Doki, egyébként a Professzor és Akadémikus vagy miket mondtál rám :) enyhén túlzások, szerintem itt mindannyian kis professzorok vagyunk Téged is beleértve. De ha nagyon akarsz valamilyen jelzővel illetni, megmaradhatunk a japánosnál :) de azt is csak ha nagyon akarod  ;) :respect:

Buksika
Szerintem a djsms-el  keverhetsz össze  :)
Nálam keveset van bekapcsolva a gép én leginkább ATA-n keresztül telózok.
A PBXes  megoldás nagyon érdelkelne, de nemigazán tudom összehozni a Voxalot segítségével sem , hogy egy telefon kezelje a 2 vonalat. Ez valószínű a tapasztalatlanságom és hiányos angol nyelvtudásomnak tudható be.
A 007-nek volt egy ragyogó kreativ kezdeményezése, hogy csinált egy nagyszerű és közérthető leírást a  "Direct IP Dialing" használatáról/beállításáról
http://voipuser.blog.../?post_id=57760
Gondolom sok örömet okozna a voip használónak/érdeklődöknek , ha ez a blog a folytatódna ilyen értelmes használható leírásokkal.  ;)
Vagytok a fórumon vagy fél tucatnyian, akik tényleg nagyon sokat tettetek a voip megismerésében a fórum olvasóknak (Buksika, 007, Blackbile, Dr.Buster,Adam, Smelo, LeptisM,stb.) és remélem/jük, hogy a 007 által indított blognak folytatása is köv.  :respect:

#1156 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 21:09

Idézet: gap - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 18:56

A PBXes  megoldás nagyon érdelkelne, de nemigazán tudom összehozni a Voxalot segítségével sem , hogy egy telefon kezelje a 2 vonalat.

Éppen a PBXes leírást kezdtem el megcsinálni, csak még nem jutottam a végére.

#1157 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 08:06

Idézet: gap - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 19:56

Buksika
Szerintem a djsms-el  keverhetsz össze  :)

Hoppá, tényleg, igazad van, bocsánat.  :omg:  :respect:  De már képben vagyok ki vagy, Neked volt a hibás dobozod, jobban mondva az ismerősödnek  ;)

Amúgy ha már szó esett a többiekről, én nagyon hiányolom Leptis Magnát, már nagyon rég nem járt erre. Blackbile is egyre kevesebbet szól hozzá, de reméljük ő is és Smelo is olvassák a fórumot rendszeresen az otthoni elfoglaltságok közepette.

Szerkesztette: Buksika 2006. 08. 08. 08:18 -kor

#1158 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 08:15

Idézet: 007 - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 22:09

Éppen a PBXes leírást kezdtem el megcsinálni, csak még nem jutottam a végére.

Hát, eddig nagy megelégedettséggel használtam a pbx-et, semmi gondom nem volt vele. Az este épp a callthru-t próbálgattam (kütyüben az SPA-3000 tud ilyet - no meg a Fritz) szépen rá is jöttem a logikájára. Csak én hülye még jobban szerettem volna szépíteni a dolgokat, és az egyik inbound routing nevébe tettem egy ilyen: ~ karaktert aminek hatására eltűnt ez a route a listából, és ezt követően teljesen meg is hülyült a rendszer. Kitöröltem minden trunkot, bejövő routot, újra létrehoztam, de nem sikerült gatyába rázni. Most az üzemeltetőtől várom, hogy segítsen rajtram  :(

007, azért ha kell valamilyen segítség, akad valami kérdésed, megpróbálhatsz elérni, ha máshogy nem jelenleg e-mailen  :reklamacio:

Szerkesztette: Buksika 2006. 08. 08. 08:35 -kor

#1159 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 09:01

Buksika, az otthoni dolgaim foglalnak le elsősorban, de megmondom a frankót, nem érdekel, amiről mostanában szó volt...  :smoker:

www.hullo.com - ez elindult, de mh-en porttíltások miatt nem tudom kipróbálni...

#1160 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 10:01

Engem viszont érdekel amiről írsz.  :D  Átnéztem a hullo-t. Ahogy kihámoztam, a FindMe lehetne nagyon érdekes számunkra, hogy a hullo-n érkező hívásokat átirányíthatod a vezetékes vagy a mobil telefonodra. De úgy látom sajna ez csak Amerikára érvényes  :mad:
Eddig ilyen szempontból a Gizmo a nyerő, azt tudjuk mi is használni. De reméljük majd kiterjesztik a világ többi részére is a hullo-t hamarosan és továbbra is ingyenesen, bár ez utóbbival vanank kétségeim  :rolleyes:

De ha még felfedezel hasonló jó dolgokat, ne tartogasd magadban :D

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.