HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 04. 00:45

Windows Mobile 6.0-ra van valami használható SIP kliens? (ingyenes programra gondolok)

#2202 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 07:39

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 0:45

Windows Mobile 6.0-ra van valami használható SIP kliens? (ingyenes programra gondolok)

http://www.prueter.ch/?p=117

#2203 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 16:10

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 8:39

Köszi.

HP IPAQ Voice Messenger 514 es telóm van, nem akar rátelepülni.
Asszondja nem erre a telóra írták...

#2204 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 14:23

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 17:10

Köszi.

HP IPAQ Voice Messenger 514 es telóm van, nem akar rátelepülni.
Asszondja nem erre a telóra írták...

Akkor a fring a te alkalmazásod. Úgy látom benne van a listában a PDA-d. Nálam egy Mio P550m-en gyönyörűen működik a SIP telefon része, bónusznak még megy vele MSN, Skype, stb.
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#2205 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 19:34

Idézet: Sparks - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 15:23

Akkor a fring a te alkalmazásod. Úgy látom benne van a listában a PDA-d. Nálam egy Mio P550m-en gyönyörűen működik a SIP telefon része, bónusznak még megy vele MSN, Skype, stb.

Hali!

Köszi szépen a tippet, kipróbáltam!
Nos, sajnos nagyon szakadozik a hang ezzel a progival :(
A HP saját voip kliensével jobb a hangminőség.
Te tisztán hallod a másikat?

#2206 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 21:54

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. szept. 5., szerda - 20:34

Hali!

Köszi szépen a tippet, kipróbáltam!
Nos, sajnos nagyon szakadozik a hang ezzel a progival :(
A HP saját voip kliensével jobb a hangminőség.
Te tisztán hallod a másikat?

Igen, nálam tökéletesen megy, oda-vissza szakadozásmentesen. Bár inkáb az SJphone-t használom, de ezzel sem tapasztaltam problémát. Több tippem nincs  :(

#2207 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 08. 22:19

Sziasztok,
A Voipdiscountnál az elöbb pröbáltam  Phone-to-Phone szolgáltatást. Megpróbáltam összekötni két  PSTN  vonalat, Németo.-ban lakó haveromat a Bp-i telefonszámú szüleivel , de valami oknál fogva nem jött létre a kapcsolat . (többszöri kisérlet ellenére sem) Pedig mindkét oldlon várták a kicsörgést. Van vkinek erröl tapasztalata, hogy össze lehet-e kapcsolni így két vonalat, mert kb. egy éve még lehetett.

Dr Buster hol van,  nagyon régóta nem hallottam róla. Van esetleg valakinek infoja rőla ?
üdv.

#2208 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 05:22

Idézet: gap - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 23:19

...
...

Dr Buster hol van,  nagyon régóta nem hallottam róla. Van esetleg valakinek infoja rőla ?
üdv.

Sziasztok!
Szia kedves Gap!
Vegre vkinek hianyzom  ;)  :respect:  Koszi az erdeklodest, nagyon jol esett  :respect:
Nagyon sok problemam es bajom volt/van nekem mostanaban: betegsegem sajnos gyogithatatlan (regebben mar kicsit bovebben irtam rola es most csak ennyit), bar ugy nezet ki, hogy talan kaptam idohaladekot, de utolso idoben a vizsgalatok igazoltak, hogy ez nem igy van. Stagnalt es most ugy nezki ujra halad tovabb... mennyi idom maradt? Ez is olyan jo kerdes mint a VoIP-es telefonolas  :) Nem lehet tudni, csak max. 1-2 ev? De ha nagy mazlim van akkor lehet tobb is, ellenkezo esetben lehet kevesebb is... Sajnalom, hogy ezt kell ITT ( :offtopic: ) megirnom, de ez a kemeny igazsag. Kozerzetem meg turheto, de ki tudja meddig... Ezen kivul, sulyos betegseg kozben 2 hete meghalt az edesanyam. Betegsegek, temetesek, sajnos ezekbol az utolso evben tul sok volt...
Na, ezek voltak az okok miert eltuntem.
Neha azert megnezem a Forumot, altalaban akkor amikor kapok jelzest arrol, hogy vmi ujat irt vki. Most is azert neztem meg. Neha-neha beszelgetunk Buksikaval telefonon (eppen ma beszeltunk).
Ha kicsit rendbe jovok idegileg edesanyam halala utan akkor talan rendszeresebb fogok reszt venni e forum "tarsadalmi" munkajaban, de most meg nagyon nehez az elet lelkeleg.
Ujra nagyon koszonom az erdeklodest es szivbol udvozlom minden "ismeretlen" baratomat e Forumban!  :respect:  :respect:  :respect: :offtopic:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#2209 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 09. 11:13

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 5:22

Sziasztok!
Szia kedves Gap!
Vegre vkinek hianyzom  ;)  :respect:  Koszi az erdeklodest, nagyon jol esett  :respect:
Nagyon sok problemam es bajom volt/van nekem mostanaban: betegsegem sajnos gyogithatatlan (regebben mar kicsit bovebben irtam rola es most csak ennyit), bar ugy nezet ki, hogy talan kaptam idohaladekot, de utolso idoben a vizsgalatok igazoltak, hogy ez nem igy van. Stagnalt es most ugy nezki ujra halad tovabb... mennyi idom maradt? Ez is olyan jo kerdes mint a VoIP-es telefonolas  :) Nem lehet tudni, csak max. 1-2 ev? De ha nagy mazlim van akkor lehet tobb is, ellenkezo esetben lehet kevesebb is... Sajnalom, hogy ezt kell ITT ( :offtopic: ) megirnom, de ez a kemeny igazsag. Kozerzetem meg turheto, de ki tudja meddig... Ezen kivul, sulyos betegseg kozben 2 hete meghalt az edesanyam. Betegsegek, temetesek, sajnos ezekbol az utolso evben tul sok volt...
Na, ezek voltak az okok miert eltuntem.
Neha azert megnezem a Forumot, altalaban akkor amikor kapok jelzest arrol, hogy vmi ujat irt vki. Most is azert neztem meg. Neha-neha beszelgetunk Buksikaval telefonon (eppen ma beszeltunk).
Ha kicsit rendbe jovok idegileg edesanyam halala utan akkor talan rendszeresebb fogok reszt venni e forum "tarsadalmi" munkajaban, de most meg nagyon nehez az elet lelkeleg.
Ujra nagyon koszonom az erdeklodest es szivbol udvozlom minden "ismeretlen" baratomat e Forumban!  :respect:  :respect:  :respect: :offtopic:

Kedves Doki!
Öszinte részvétem édesanyád haláláért
Idönként szoktam csak olvasgatni az oldalt, de feltünt, hogy hozzászólásaid hiányoznak. Igaz eléggé lecsenget kezdetekhez képest ez a voipos oldal, mert talán nincs a témában érdekes új fejlemény.
Örülök, hogy jelentkeztél, és bízom benne, hogy az következökben nagyon sokáig  is itt leszel és olvashatjuk írásaid, hozzászólásaid.
Jobbulást kívánok Neked!
Üdv. gap

#2210 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 23:16

Reszvetem Doki, aterzem a helyzeted (a szuloket tekintve).

A voip forum kicsit tenyleg leult, de ez is jo valamire: mindenkinek mukodik minden, es hasznalja.  Vege a heggesztos idoknek, amikor nem mukodott semmi es csak kiserletezni kellett.  En az utobbi idoben mar csak dokumentaltam a vegzett munkat, hosszu ut volt, de vegre elerkeztem a vegehez.  Ujabb telefont tudtam kiprobalni (kolcsonben van itt) es sikeresen be is uzemeltem a halozatomba:
http://www.adamk.fre...ip/cimg7415.jpg
http://www.adamk.fre...ip/cimg7418.jpg

Eljott az ido amit vartam nagyon, amikor minden ami kis keretek kozott elerheto volt az eleresre kerult.  Nincs mar tobb otletem, hogy mire tudnam meg a rendszert hasznalni, mar google sem ad ujabb otleteket (utolso amin elgondolkodtam, az a smart home volt).  Mint irtam, vartam ezt az erzest, de most, hogy itt van: nem akarom. Olyan jol, munkaval, prolemakkal, megoldasokkal telt az elmult idoszak.

Erdekessegkepp: megtalaltam a legelso analog telefonom legelso voip halozatba koteset: 2005. marciusaban tortent, amikor meg joszerivel azt sem tudtam mi ez az egesz, egy analog telefont dugtam egy vigor routerbe es beregisztraltam a draytel-nel.  Long way from there.

Most egy kicsit leallok a voip dolgokkal, rendszerezem az informaciokat, es ha jovo februarban meg mindig lesz erdeklodesem iranta, akkor elindulok egy kovetkezo uton, a CCVP minosites megszerzeseert, ami a teljesen mas szemlelet, mas halozati kornyezet, mas problemak, mas kihivasokvilaga, es sok mindent lehet ott meg tanulnom.

#2211 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 06:17

Sziasztok!

Adott egy HP IPAQ 514 smartphone beépített voip kliensel.

Kép

Itt szerintetek mit állítsak be? (nem vágom mi mire való)
A gondom az, hogy elég halkan hallom a hívott félt.
DSCP value-t állítsam át?
Use simetric UDP sockets ... legyen pipa?

Szerkesztette: csucsregop 2007. 09. 27. 06:21 -kor

#2212 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 07:39

Új kistestvér született: http://www.voipwise.com/en/index.html

#2213 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 07:49

Idézet: blackbile - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 8:39

Új kistestvér született: http://www.voipwise.com/en/index.html

Érdekes, a klienssel és a SIP eszkösszel indított hívások díja nem egyezik...

#2214 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 08:55

Idézet: smelo - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 8:49

Szia, én nem is találtam infót SIP-ről...

#2215 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 09:29

Idézet: blackbile - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 9:55

Szia, én nem is találtam infót SIP-ről...

Szia!
Én is csak az árakat:
http://www.voipwise....n/siprates.html
De gondolom az eszköz beállítása a szokásos címekkel megy...

#2216 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 09:38

Ez a voipwise ingyen adja az sms-t is, nem rossz. Nem mintha nagyon sokallnám a 1 centet érte a voipdiscountnál. Kiváncsi leszek meddig bírják :) A VD sms-ei újabban célba érnek, volt egy időszak, mikor csak levonta a pénzt de semmi nem ért oda, remélem így is marad!
Update: Beregeltem és küldtem sms-t, gondolom van néhány ingyenes, aztán feltöltés után menne. Viszont ha ékezetes betüket rakok az sms-be, akkor biza az elvész. Tehát csak ékezetmentesen lehet sms-t küldeni ezekkel egyelőre.

Szerkesztette: Sparks 2007. 09. 27. 09:48 -kor

#2217 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 11:23

Idézet: smelo - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 8:49

nem értem???!!! mire is alapozod ezt? ugye nem az áfa nélküli árakat nézted be  :think:

szerk: mekkora egy marha vagyok - nem tudok olvasni  :respect:

Szerkesztette: blackbile 2007. 09. 27. 11:25 -kor

#2218 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 18:30

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 6:17

A gondom az, hogy elég halkan hallom a hívott félt.
DSCP value-t állítsam át?
Use simetric UDP sockets ... legyen pipa?

A DSCP csak arra valo, hogy amennyiben olyan halozati eszkozokon megy at a forgalom, amely figyeli a DSCP ertekeket, akkor annak megfeleloen tudja kezelni a forgalmat.

A halksagnak szerintem semmi koze hozza, szinten nincs az UDP szimmetrikussagnak, az csak a tuzfalazast segiti.

Szerintem szimplan rossz a hangszoro.  Headset?

#2219 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 21:43

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 19:30

A DSCP csak arra valo, hogy amennyiben olyan halozati eszkozokon megy at a forgalom, amely figyeli a DSCP ertekeket, akkor annak megfeleloen tudja kezelni a forgalmat.

A halksagnak szerintem semmi koze hozza, szinten nincs az UDP szimmetrikussagnak, az csak a tuzfalazast segiti.

Szerintem szimplan rossz a hangszoro.  Headset?

A normál GSM hívásoknál jó a hangerő.

#2220 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 07:51

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 21:43

A normál GSM hívásoknál jó a hangerő.

hivj fel vele egy echo -t es nezd meg, hogy mi a helyzet.  szerintem normalis hangerot fogsz tapasztalni.  esetleg meg az lehet, hogy a pc-s sip kliensekhez hasonloan, a szoftver elkezdi tekergetni a hangerot ugy ahogy o jonak gondolja.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.