Idézet: ion - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 9:05
A fő oka az, hogy a windows felületét az átlagfelhasználó igényeire alakítják ki (hosszas terméktesztelés folyamánya). A másik ok pedig az lehet, hogy nem vehetik el a piacot a haladó felhasználóknak szánt programoktól. Képzeljük csal el, milyen szép lenne, hogy miután megváltoztatták a Windows Commander nevét, még a piacról is kiszorítanák.
már bocs, de nekem mindig is fura volt, hogy az MS-t piszkálja az EU ezzel az antitörszt dologgal... gondolkozzunk egy picit a vevők fejével is... nekem legális mindkét windows-om (az egyik anyukámé, a másik meg az enyém), és szerintem nem túlzás elvárnunk azt, hogy egy olyan oprendszer, amely kereskedelmi forgalomban kapható tartalmazzon mindent ami szükséges. 40 000 volt a Windows XP Professional x64 Edition,+ 5000Ft hozzá a DVD-ROM egészen pontosan 45793 Ft, a WinDows XP Home ami 32 bites CDíróval együt megvolt 12 990-ból egy Tescoban lévő akciónak köszönhetően. Az EU kiadatta a senkinek sem kellő Windows XP-N-t mert semmivel sem olcsóbb mint a normál változat csak nincs benne a MediaPlayer, így nem is kell senkinek sem. Azért az is elgondolkoztato, hogy a MAc OSX-ben minden benne lehet, a SuSe ás más disztribúcióju Linuxban minden benne lehet nem rinyálnak érte... A másik meg amit észre kellene venni, a Microsoft-ot 1975 ben Bill Gates és egy két barátja alapította, csodálatos úton felemelkedtek, de az ő oprendszerük ,az Ő ötletük... Amőgy az EU nevetséges, mert gondoljatok bele, mi lesz ha véletlen az MS megmakacsolná magát, és csak azért, mert elege van belőle nem szállítaná a Vistát ? Át állna az egész EU Linuxozásra, meg MAc OS-X-re (utóbbinak van nagyobb létjogosultsága szerintem). Esetleg ha annyira rinyálnak a konkurensek )netscape ,meg Real, és társaik, akkor azt lehetne az EU-nak szorgalmaznia, hogy a Microsofttot vegye rá, hogy tegye bele ezeknek a cégeknek a programjait (ezen cégek valószínűleg örülnének neki) a Vista telepítőjébem szabadonválasztható komponensként nem?