HWSW Informatikai Kerekasztal: Ingyenes szoftverek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ingyenes szoftverek Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 25. 17:04

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2082 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 10:35

Helló!

Én egy olyan, lehetőleg egyszerűen kezelhető képszerkesztő progit keresnék, amivel képekre lehet különböző kereteket, effekteket rárakni. Az sem probléma, ha nem ingyenes.

Köszi!

#2083 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 16:32

Idézet: Mercury - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 10:35

Én egy olyan, lehetőleg egyszerűen kezelhető képszerkesztő progit keresnék, amivel képekre lehet különböző kereteket, effekteket rárakni. Az sem probléma, ha nem ingyenes.

Szerintem a Gimp tud ilyesmiket.
Wherever you go, go with all your heart.

#2084 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 07. 13:26

Idézet: Dorien - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 15:32

Szerintem a Gimp tud ilyesmiket.

Megnéztem, de nem találtam benne keret funkciókat, vagy csak vak vagyok. Azért köszi a tippet! :respect:

#2085 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 15:31

Neked olyan program kell, amivel kattintasz kettőt és már kész is a keret?
Gimp-ben csak a saját képzelőerőd szab határt.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket: http://www.gimp.org/..._On_Selections/

Ha ettől is egyszerűbb kell, akkor adj pénzt egy grafikusnak, hogy csinálja meg.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 11. 07. 15:33 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#2086 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 12:58

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 14:31

Neked olyan program kell, amivel kattintasz kettőt és már kész is a keret?
Gimp-ben csak a saját képzelőerőd szab határt.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket: http://www.gimp.org/..._On_Selections/

Ha ettől is egyszerűbb kell, akkor adj pénzt egy grafikusnak, hogy csinálja meg.

Nekem olyan kell, mert nincs képzelőerőm hozzá. Feltételeztem van olyan progi, amiben van x db. kész keret és nem kell külön grafikus hozzá...

#2087 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 13:19

Nézz körbe itt: http://www.theinspirationgallery.com/
Vannak ingyenes keretek, amiket bármelyik képszerkesztő progiban fel tudsz használni.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2088 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 13:21

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 21:08

Keresem "A PHP, a MySQL és az Apache használata" c. könyv Cd mellékletét, mert csak a könyvet sikerült megszereznem. :-(
Szeretném megtanulni ezen programok hazsnálatát, és itt össze vannak gyúrva, könnyen lehetne telepiteni - ha meglenne a CD. :-(
A kiadó weboldalán csak egy üzenet van, hogy már a könyv se kapható. :-(

Kicsit destruktív leszek és lehet, hogy már nem aktuális a kérdésed. Töltsd le ezeket az egyébként is ingyenes programokat külön-külön telepítő nélküli .zip fájlokként a fejlesztők weblapjairól. Az Apache v2+, a PHP v5+, a MySQL v5+ legyen feltétlenül.

Apache telepítése (kicsomagolás és kézi .conf file szerkesztés) rém könnyű, ha nem akarsz beállítani annyira extra biztonsági, multiuser dolgokat. A PHP telepítése (kicsomagolás és kézi .ini file szerkesztés, környezeti változó beállítás) sem nagy szám. A MySQL viszont elég szopatós elsőre: kicsomagolás és kézi konfigolás könnyű, de paraméterezés, karakterkódolási- és jelszóhibák előferdülnek. De érdemes így megcsinálni, mert így megtanulod a dolgokat, mélyebben belelátsz. Így majd később nem leszel rászorulva az idióta .exe/msi installerekre és összeintegrált spéci kiadásokra.

A neten (különösen: weblabor.hu és php.net) van ezekhez egy csomó magyar nyelvű leírás. Ha belejössz, akkor egy ilyen triász összedobása nem több 5-10 percnél.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2089 Felhasználó inaktív   Dien Bien Phu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 17. 17:44

Ingyenes fájlrendszer kódolót azthiszem így hívják vagy titkosítót személyes adatvédelmére mint pl a háziszámvetés tudtok? A mai világban fő az óvatosság, sok a gonosz ember :( :rolleyes:

Szerkesztette: Dien Bien Phu 2007. 11. 17. 17:54 -kor

#2090 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 18:47

Idézet: Dien Bien Phu - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 17:44

Ingyenes fájlrendszer kódolót azthiszem így hívják vagy titkosítót személyes adatvédelmére mint pl a háziszámvetés tudtok? A mai világban fő az óvatosság, sok a gonosz ember :( :rolleyes:

http://www.truecrypt.org/

#2091 Felhasználó inaktív   KAMI/ACEMCP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 14:43

Hali!

Egy ismerõsöm FAX/hangüzenet rögzítésére eddig  a supervoiceot használta (ezt adtáék a régi modemjéhez). Ám a mostani gépe már egy laptop amin nem mindig érzékeli a Conexantos softmodemet (asus laptop) a supervoice. Hogy tudnám ezt a problémát elhárítani? Drivert frissítettem a modemhez, de nem lett jobb. Esetleg nem tudtok egy alternatíván / ingyeneset netán OpenSource-t erre a feladatra?

KAMI

#2092 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 11. 21. 00:16

http://index.hu/tech...r/backup020807/

remélhetőleg NEM  :offtopic:  ;)

#2093 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 21:01

Kedves forumtarsak,

Paromnak szeretnek egy naplo progit es ehhez szeretnek kerni tanacsot, javaslatot - fokepp azoktol, akik hasznalnak is ilyen programot. Nem az a baj, hogy nem talalok, inkabb, hogy tul sokat es igazabol nem szeretnek sokat el pepecselni vele, mig kitapasztalom, hogy melyiket eri meg hasznalni.
Nem online blogolashoz kell, tehat full offline a tema - amire mondhatnatok akar, hogy jo egy word is, meg jelszavazni is lehet, de ha van ettol ugyesebb megoldas (pl.beepitett naptarral, ugyes keresovel, ... hirtelen nincs otletem mas, hogy mit lehetne meg elvarni egy ilyen progitol) ... talan mint egy PIM, csak megsem az, hanem naplo.
Remelem atjott a lenyeg, hogy mire lenne szukseg ... :)

Koszi
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#2094 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 10:20

Idézet: axl.Fsi - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 21:01

Kedves forumtarsak,

Paromnak szeretnek egy naplo progit es ehhez szeretnek kerni tanacsot, javaslatot - fokepp azoktol, akik hasznalnak is ilyen programot. Nem az a baj, hogy nem talalok, inkabb, hogy tul sokat es igazabol nem szeretnek sokat el pepecselni vele, mig kitapasztalom, hogy melyiket eri meg hasznalni.
Nem online blogolashoz kell, tehat full offline a tema - amire mondhatnatok akar, hogy jo egy word is, meg jelszavazni is lehet, de ha van ettol ugyesebb megoldas (pl.beepitett naptarral, ugyes keresovel, ... hirtelen nincs otletem mas, hogy mit lehetne meg elvarni egy ilyen progitol) ... talan mint egy PIM, csak megsem az, hanem naplo.
Remelem atjott a lenyeg, hogy mire lenne szukseg ... :)

Koszi

Miért kell, hogy offline legyen? http://www.freedownl...arch/diary.html
"Légy szerény mint én..."

#2095 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 16:36

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 11:20

Miért kell, hogy offline legyen? http://www.freedownl...arch/diary.html

Nagyon koszi, de ...

Idézet

Nem az a baj, hogy nem talalok, inkabb, hogy tul sokat ...

es azert ne legyen online, mert

Idézet

Nem online blogolashoz kell

Szoval, ha valaki hasznal is ilyet, esetleg irja le a velemenyet, tapasztalatait ... letolto portalokat ismerek kisezret :)
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#2096 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 25. 19:40

No, lassan az összes ide kapcsolódó témában felteszem a kérdést, előbb-utóbb csak lesz rá megoldás :D Igazából kettő progit keresek:

Automatikus ablakméretező és -áthelyező (hogyismondjam): megadott progik ablakait egy korlátozott méretű területre helyezze el. Ez amiatt kell elsősorban, mert pl. ha a Firefoxban megnyitok egy új ablakot, akkor az jobbra-lefelé eltolva jelenik meg, ez szép és jó, de nem nekem :D
Teszem azt, a FF ablakok a x0,y0-x1440,y990 helyen legyenek.

Start gomb (és start menü, bár ez maradhat) lecserélő cucc. Széjjel gugliztam magamat az elmúlt két-három napban ezügyben, de nem lettem okosabb. Egy 60x60-as, vagy 100x60-as (saját) start gombra lenne szükségem, szöveg és windózikon nélkül. Csak a gomb legyen. Épp az a poén (nehézség) a dologban, hogy amúgy kétsoros taskbarom van, viszont a neten ez úgy tűnik nem evidens  :Đ Alternatív shell-ek most nem játszanak, annyira nem akarok tökölni vele...

Gyanítom, hogy egyikre sem lesz freeware progi, de a remény hal meg utoljára :p

#2097 Felhasználó inaktív   KAMI/ACEMCP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 19:55

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 20:40

No, lassan az összes ide kapcsolódó témában felteszem a kérdést, előbb-utóbb csak lesz rá megoldás :D Igazából kettő progit keresek:

Automatikus ablakméretező és -áthelyező (hogyismondjam): megadott progik ablakait egy korlátozott méretű területre helyezze el. Ez amiatt kell elsősorban, mert pl. ha a Firefoxban megnyitok egy új ablakot, akkor az jobbra-lefelé eltolva jelenik meg, ez szép és jó, de nem nekem :D
Teszem azt, a FF ablakok a x0,y0-x1440,y990 helyen legyenek.

Start gomb (és start menü, bár ez maradhat) lecserélő cucc. Széjjel gugliztam magamat az elmúlt két-három napban ezügyben, de nem lettem okosabb. Egy 60x60-as, vagy 100x60-as (saját) start gombra lenne szükségem, szöveg és windózikon nélkül. Csak a gomb legyen. Épp az a poén (nehézség) a dologban, hogy amúgy kétsoros taskbarom van, viszont a neten ez úgy tűnik nem evidens  :Đ Alternatív shell-ek most nem játszanak, annyira nem akarok tökölni vele...

Gyanítom, hogy egyikre sem lesz freeware progi, de a remény hal meg utoljára :p

Van olyan proggi amivel át lehet írni a START szöveget,
Vagy tegyél fel egy Ubuntut, ott lehet ilyet hackelni.

#2098 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 25. 20:05

Nem a szöveget akarom átírni (még ha csak az lenne a bajom, két perc átírni reshack-kel...), egy komplett gombcserét szeretnék, de látom ez reménytelen  :Đ

#2099 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 20:08

Idézet: Nezzus - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 12:25

Olyan lejátszót keresek melyel a legtöbb média( film és hang) anyag lejátszható.
Nekem régen volt egy, szimbóloma egy sorompó amely narancssárga és rajta fehér csík. CSak a nevét nem tudom.
Még vjmi, egy filmvágó amely ugyan csak sok formátumot ismer és rövid idő alatt képes vágni illetve illeszeteni.

A Kmplayer  progit ajánlom lejátszáshoz

Idézet

A ‘The KMPlayer’ egy igen sokoldalú professzionális multimédialejátszó, amely többek között olyan fájltípusok lejátszására alkalmas mint AVI, MKV, Ogg Theora, OGM, 3GP, MPEG-1/2/4, WMV, RealMedia, és a QuickTime,és ami a legfontosabb külön kodekcsomag telepítése nélkül képes ezeket formátumokat kezelni. Támogatja a CD,VCD,DVD formátumokat és még sorolhatnám. A legfontosabb pedig az a tény ,hogy Freeware azaz teljesen ingyenes a felhasználása a GPL licensz megkötései alapján.

Hozzáteszem, hogy az .FLV-ket is simán lejátsza. :up:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2100 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 21:40

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 20:05

Nem a szöveget akarom átírni (még ha csak az lenne a bajom, két perc átírni reshack-kel...), egy komplett gombcserét szeretnék, de látom ez reménytelen  :Đ

These are fan language translations of the English version of ViStart.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.