HWSW Informatikai Kerekasztal: Ingyenes szoftverek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ingyenes szoftverek Értékeld a témát: -----

#2901 Felhasználó inaktív   Brumm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 10. 13. 10:30

Jo reggelt, tudna vaalki ajanlani olyan ingyenes, esetleg portable programot, amivel katalogizalhatnam a fotoimat?
Jelenleg mindig uj alkonyvtarat hasznalok temankent, de mar tobb ezer kozott kell keresgelnem, es mar nem nagyon emlekszem, mi hol van.;)

Nem kepnezegetore gondolok, hanem kategorizalasra, ahova bejelolhetem, hogy mely evszak, makro vagy normal vagy tele, termeszet, rovar, portre, stb.

#2902 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 10. 13. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Brumm - Dátum: 2014. 10. 13. 11:30

Jo reggelt, tudna vaalki ajanlani olyan ingyenes, esetleg portable programot, amivel katalogizalhatnam a fotoimat?
Jelenleg mindig uj alkonyvtarat hasznalok temankent, de mar tobb ezer kozott kell keresgelnem, es mar nem nagyon emlekszem, mi hol van.;)

Nem kepnezegetore gondolok, hanem kategorizalasra, ahova bejelolhetem, hogy mely evszak, makro vagy normal vagy tele, termeszet, rovar, portre, stb.

Bár, alapvetően képnézegető, de elvileg lehet vele kategorizálni: XnView.

Lehet vele értékelni, címkézni, kategorizálni.
A gyári kategóriák mellett megadhatóak újak is, illetve kategórián belül több szint mélységig alkategóriákat létre lehet hozni.

Azt viszont nem tudom, hogy az automatizálható-e vagy sem, tehát nem kizárt, hogy nem kevés kattintgatásra szükség lehet.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2903 Felhasználó inaktív   Brumm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 10. 20. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2014. 10. 13. 16:48

Bár, alapvetően képnézegető, de elvileg lehet vele kategorizálni: XnView.

Lehet vele értékelni, címkézni, kategorizálni.
A gyári kategóriák mellett megadhatóak újak is, illetve kategórián belül több szint mélységig alkategóriákat létre lehet hozni.

Azt viszont nem tudom, hogy az automatizálható-e vagy sem, tehát nem kizárt, hogy nem kevés kattintgatásra szükség lehet.

Probaltam par napig, nem jo. Csak par semmitmondo beepitett kategoriaja van, mast nem lehet megadni.

#2904 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 20. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Brumm - Dátum: 2014. 10. 20. 11:11

Probaltam par napig, nem jo. Csak par semmitmondo beepitett kategoriaja van, mast nem lehet megadni.

Google Picasa?

#2905 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 10. 20. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Brumm - Dátum: 2014. 10. 20. 11:11

Nem tudom, nálam lehet saját kategóriákat definiálni:

Kép

#2906 Felhasználó inaktív   Brumm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 10. 22. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2014. 10. 20. 16:39

Nem tudom, nálam lehet saját kategóriákat definiálni:

Kép

A legfrissebbet toltottem le - 2014 X.6 - es nalam ez van:

Csatolt fájl:

#2907 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 10. 22. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Brumm - Dátum: 2014. 10. 22. 10:29

A legfrissebbet toltottem le - 2014 X.6 - es nalam ez van:

Ha a "Kategória" megnevezésre, vagy akár a gyárilag megadott kategóriákra jobb gombbal rákkantintasz, akkor feljön egy helyi menü, melyben szerepel az "Új kategória" opció.

Én a 2.22. verziót használom, nem hinném, hogy kisebb frissítésekkel (2.24-ig) kivették volna ezt a lehetőséget, ha igen, gubázz a neten a korábbi verzióért.

Szerkesztette: scaurus 2014. 10. 22. 11:26 -kor

#2908 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 30. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Brumm - Dátum: 2014. 10. 13. 10:30

Nem tudom milyenek a pontos igényeid, de tkp. az IrfanView is használható erre a célra, csak mélyebben el kell merülni a kezelésében. A kulcsszó az IPTC, ez olyan szöveges információ, amit a képek törzsében lehet tárolni, azaz bele lehet írni a képfájlokba. Előnye, hogy akárhova viszed a képfájlt, az infó megy vele, és szoftvertől független. Az Irfanview plugin packal képes ezeket az infókat beleírni, akár úgy hogy nem változtatja meg a képek dátumát, lehet csoportosan szerkeszteni. És persze, lehet keresni is ezeket az infókat, Fálj / Keresés menüpont alatt. (És más szoftverekkel is lehet keresni ezeket az infókat, pl. Total Commander is megtalálja így a fájlokat). IrfanView tud az EXIF infókban is keresni, ha megismered a géped által használt EXIF szövegeket, akkor kereshetsz olyan dolgok alapján, mint vakuhasználat, exponálási idő, ha beleírja makró módot, zoomot, akkor az alapján is. Az EXIF infókat meg tudod tekinteni, innen inspirálódni tudsz. (Kép megjelenítése, és Infó gomb). Bélyegképek módban (csoportos megjelenítés) lehet a képeket EXIF infók alapján rendezni, kijelölni, stb. Én ilyen módon katalogizálom a képeket. Hátrány, hogy sokat kell írni, de a csoportos írás sokat segít. Picasa és hasonló szoftverekkel kényelmesebb a katalogizálás, de ezek saját adatbázist használnak, azaz máshol ezeket az információkat nem tudod használni.

#2909 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 15. 12:14

Üdv. A suli gépeire, ahol óraadóként dolgozok, tartalomszűrő progit kéne telepíteni ,ami idén már kötelező. Az igazgató azt mondta, lehetőleg ingyeneset. Van valakinek tippje? Keresgettem már, de hátha jártas valaki a dologban..köszi
INSERT COIN(S)

#2910 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 15. 16:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Nowa - Dátum: 2014. 11. 15. 13:14

Üdv. A suli gépeire, ahol óraadóként dolgozok, tartalomszűrő progit kéne telepíteni ,ami idén már kötelező. Az igazgató azt mondta, lehetőleg ingyeneset. Van valakinek tippje? Keresgettem már, de hátha jártas valaki a dologban..köszi

Windowsban van valami beépített, nem? Amúgy meg ezt inkább a routeren kéne szerintem. Esetleg DNS? https://www.opendns....s-familyshield/

#2911 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 15. 18:15

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2014. 11. 15. 17:42

Windowsban van valami beépített, nem? Amúgy meg ezt inkább a routeren kéne szerintem. Esetleg DNS? https://www.opendns....s-familyshield/

Köszi a segítséget. A törvény szerint 15 gépig lehet használni ingyenes szoftvereket, egyesével telepíteni, afölött kellene központi felületen konfigurálni a teljes gépparkon.
Szerencsére épp 15 gép van, így nem kell kibicként rendszergazdaként fellépnem (amihez bevallom, túlzottan nem is értek). Ja még annyi, hogy a törvény előírja azt is, hogy magyar nyelvű legyen a szoftver.
INSERT COIN(S)

#2912 Felhasználó inaktív   Brumm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 02. 05. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Nowa - Dátum: 2014. 11. 15. 18:15

Köszi a segítséget. A törvény szerint 15 gépig lehet használni ingyenes szoftvereket,

Ez milyen torveny?

#2913 Felhasználó inaktív   Brumm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 02. 05. 17:42

Tobb szaz megjegyzest, par soros uzenetet kellene valahogy egysegesen kezelni, erre tud valkai egy ingyenes programot?
Portable oldalon nem talaltam sajnos.
Tudom, sokan irnak, hogy outlook, de az a megoldas nem mukodik.

#2914 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 04. 16:45

1993-as klasszikus ingyen az Origin-en: Syndicate

:)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2915 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 03. 04. 21:50

Ez op.rendszer vagy alkalmazás?

#2916 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 05. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2015. 03. 04. 21:50

Ez op.rendszer vagy alkalmazás?

Játék. Mármint a Syndicate. Az "op. rendszer" az hogy jött? :look:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2917 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 05. 15:11

megnéztem a rendszerigényét, érdekes

asszem játszom inkább az amiga 1200-mön
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2918 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 03. 05. 21:15

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2015. 03. 05. 13:36

Játék. Mármint a Syndicate. Az "op. rendszer" az hogy jött? :look:

Onnan, hogy ez a fórumtéma itt leledzik:

HWSW Informatikai Kerekasztal > Digitális otthon > Operációs rendszerek, alkalmazások > Ingyenes szoftverek

azaz elvileg ez pont nem a játékok terepe.

A HWSW Gamekapocs szekcióban van két kiemelt téma is az ilyen játék ajánlatoknak:
- Ingyen és bérmentve letölthető játékok, illetve ingyenessé tett játékok listája
- Eredeti játékok elérhető áron.

#2919 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 06. 09:14

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2015. 03. 05. 21:15

Onnan, hogy ez a fórumtéma itt leledzik:

HWSW Informatikai Kerekasztal > Digitális otthon > Operációs rendszerek, alkalmazások > Ingyenes szoftverek

azaz elvileg ez pont nem a játékok terepe.

A HWSW Gamekapocs szekcióban van két kiemelt téma is az ilyen játék ajánlatoknak:
- Ingyen és bérmentve letölthető játékok, illetve ingyenessé tett játékok listája
- Eredeti játékok elérhető áron.

Gamekapocs részt nem nézem, a játékprogram meg egyfajta alkalmazás. Úgyhogy belefér, főleg, hogy egy nagyon régi klasszikusról van szó, nem egy aktuális gémer cuccról. De ha csak kötözködni szeretnél, hajrá. Végigmehetnél akkor már a fórumon, s mindenhova beírhatnál, hogy ne offoljon senki, ha már önkéntes rendőrködsz.
"Mindörökké! Enter."

#2920 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 03. 08. 09:25

OFF

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2015. 03. 06. 09:14

Gamekapocs részt nem nézem, a játékprogram meg egyfajta alkalmazás. Úgyhogy belefér, főleg, hogy egy nagyon régi klasszikusról van szó, nem egy aktuális gémer cuccról. De ha csak kötözködni szeretnél, hajrá. Végigmehetnél akkor már a fórumon, s mindenhova beírhatnál, hogy ne offoljon senki, ha már önkéntes rendőrködsz.

Attól, hogy nem nézed a játék rovatot, az nem ok arra, hogy felhasználói programok szekcióban játékokról csevegj.
Ez a szekció eddig viszonylag mentes volt az OFF-tól, jó lenne, ha nem lenne szétbarmolva.
Azt mindig furcsának tartottam, hogy ha valaki benéz/elront valamit (legyen az bármilyen apróság), akkor nem tudomásul veszi/okul belőle, hanem még neki áll feljebb.
Az önkéntes rendőrködést nem tudom értelmezni, mert közösségi moderáció van tudtommal.

/OFF

ON

Tud valaki ajánlani olyan programot, ami (lehetőleg, bár nem feltétel) ingyenes ÉS képes arra, hogy különböző fájlokat egy tételként kinyomtassa?
Létezik ilyen?

A probléma: adott egy csomó fájl (jellemzően .pdf. doc, de egyéb szöveg és kép is lehet), ezeket kéne egyben kinyomtatni úgy, hogy kétoldalas (duplex) legyen.
(Tehát ha a .pdf file 3 A4 oldal terjedelmű, akkor a következő .doc fájl első oldala - fizikailag - a 2. lap 2. oldalára kerüljön nyomtatásra és így tovább.)

Valami olyasmi kéne, hogy kijelölöm az érintett fájlokat vagy, még jobb lenne, kijelölök egy könyvtárat és az abban lévő fájlokat már nyomtatja is.
(Akár úgy is, hogy először, virtuális nyomtatóval .pdf alakít, majd összefűz és a végeredményt kinyomtat, csak automatizálható legyen.)

Vagy csak álmodik a nyomor?

Téma megosztása:

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó