HWSW Informatikai Kerekasztal: Ingyenes szoftverek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ingyenes szoftverek Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 04. 20:29

Idézet: WEbshark - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 20:11

ha már ez kérdés, hogy lehet nem netes gépre vírus-db-t átvinni ,mert ezt nem találtam sajnos....

Letölt(öd)eted a gyártó oldaláról. .... vagy ez egy beugratós kérdés?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#822 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 23:20

Kérdés sajna jogos, mert a ClamWin magát updateli a netről, és első blikkre én sem látok külön letölthető adatbázist... A szélessáv kevés hátránya közűl az egyik :)

Ebből is kitűnik, én használom :)

#823 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 05. 04:15

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 23:20

Kérdés sajna jogos, mert a ClamWin magát updateli a netről, és első blikkre én sem látok külön letölthető adatbázist... A szélessáv kevés hátránya közűl az egyik :)

Ebből is kitűnik, én használom :)

Idézet

Latest database release is: main.cvd 29 daily.cvd 700

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#824 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 06:32

Ha valaki még mindig nem talált volna megfelelő képnézegetőt, kipróbálhatja jelenlegi (csak otthonra-suliba ingyenes) kedvencemet:

FastStone Image Viewer

#825 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 09:35

Így igaz, ClamWin Preferences/Program locations alatt van a fájlok helye...

#826 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 09:39

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 9:35

Így igaz, ClamWin Preferences/Program locations alatt van a fájlok helye...

amúgy milyen ez a GPL virusírtó?
előtte mikkel nyomultál még?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#827 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 09:49

"Please note that ClamWin Free Antivirus does not include an on-access real-time scanner, that is, you need to manually scan a file in order to detect a virus." Háááát... :(

#828 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 12:04

Idézet: mikike - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 10:39

amúgy milyen ez a GPL virusírtó?
előtte mikkel nyomultál még?

Kb. két-három éve az AntiVir-t nyomom, mellette fut a Clam, kb. negyed-fél éve. (Nem ütköznek). Antivir XP lenni jó. A Clamot tesztelem, de mivel van rá erőforrás, ő is folyamatosan megy. Szeretem, mert naponta többször is frissül, minden loginnél+naponta egyszer, és ez problémamentes, az Antivir frissítése néha szarozós (gyakorlatilag reinstall), azt kisfelhasználóként nem tudom megtenni.

Előtte Chip magazinos Kaspersky, meg még volt egy, amire nem emléxem, szintén free, és most elég menő, és nem is ingyenes. A neve is megváltozott. Legelőbben meg persze McAffee,

#829 Felhasználó inaktív   darerik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 13:02

A Clamot én is használom, de real-time scannert nem tud, így maradt az AVG, és időnként őt is lefuttatom, vagy a BitDefendert, vagy az AntiviXP-t, vagy az Avastot. Az utóbbiank jópofi szolgáltatása, hogy képernyőkímélőben is képes ketyegni. Amíg megy a kímélő, nézelődik az avast.

Az AVG nagyon jól vette pl az eicar testet a Panda oldaláról.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!

#830 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:26

Hál istennek, ekkora választék van :)

#831 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 10:39

Tudtok olyan programot ami online darabolja a fájlokat? Tehát megadom a linket és megadott méretű darabokban átteszi egy tárhelyre.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#832 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 11:05

Lehet hogy már mind2 progi volt, nekem bejött az AVG viruskergető az ingyenes kategóriában (Letöltéshez klikk ide), és egy magyar fejlesztésű "Pucolo" nevü program, ami kitakaritja a tempeket, es amilyen könyvtárakat kérsz. (Letöltéshez klikk ide)

#833 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 13:19

Bő másfél hónap után újra frissült az ügyes kis Windows-építő program.

A Bart's PE Builder egy ingyenes program, mellyel Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszerből indítható CD-t, DVD-t készíthetünk. Egy ilyen lemezre írt rendszer szinte az összes megszokott szolgáltatással rendelkezik, de nagy előnye, hogy nem kell telepíteni, hanem a megírt CD-ről indítva azonnal használhatjuk. Hasznos dolog vírusirtásnál, adatmentésnél.

Kép

Kép

FAT16/FAT32/NTFS/CDFS támogatással is rendelkezik, valamint képes hálózatok használatára is. A programmal készített Windows legfeljebb 800×600-as képernyőfelbontást támogat. Persze egy ilyen módosított Windows nem tekinthető teljes értékű operációs rendszernek, hiszen csak a memóriába töltődik be és beállításai nem tárolódnak el a merevlemezen. Az új verzió csak hibajavításokat tartalmaz.

Letöltés

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2005. 02. 06. 13:20 -kor

#834 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 15:56

Sziasztok.

Remélem nem veszitek offnak amit írok legfeljebb az elbeszélő stílusa miatt,de félig ide tartozik ami velem történt tegnap.Bár megoldottam a dolgot mégis jobb lett volna kikérnem a véleményeteket, mielőtt belefogok, viszont a legtöbbet a maga kárán tanul az ember.Na jó, szóval...
Az történt, hogy szerettem volna beszerezni egy banner gyilkolót, mert bár általában nem zavarnak a reklámok, most azonban van egy sárga alapon internetes telefonálást hirdető, ami engem talán az erőszakos sárga színvilág miatt nagyon zavar.Természetesen Google: "banner stop freeware", hogy ne kerüljön sokba ( mekkora tévedés!).A legelső amit kidobott ez volt és ebben csak úgy szimpátia alapján kiválasztottam a "Stop The Popup" programot.Exe letöltés, majd telepítés.
Ami ezután következett semmi gyanura nem adott okot, mert kérte a kilépést ahogy szokott lenni a netre, először piros, majd sárga végül zöld vagy kék engedélyező ablakban.Mehet.Folytattam tovább a fórumozást, ahol szoktam azonban ismét kikéreckedett egy exe.Nem akartam éppen ekkor vizsgálgatni mi is ez, így mehet.Hiba volt.
Még vagy háromszor kért engedélyt annak ellenére, hogy már egyszer megadtam, de ekkor már gyanús volt és nem engedtem kommunikálni.Egyszer csak azt veszem észre, hogy egyre többet "receg" a vinyó, rövid időn belül majdnem folyamatosan dolgozott.Na mondom itt baj van, azonnal hálózati kapcsolat tiltás minden állj és az új szerzeménnyel a "SpySweeper" kis ügyességgel nekiestem, mély vizsgálat.
64 db 2-4 veszélyességi fokozatu vérszívót talált.A fő bűnös az "EbatesMoeMoneyMaker.exe" volt.Természetesen megsemmisítés, majd registry buheráció , majd XP keresés, D&S cookie törlés.Látszólag nem maradt semmi ám a C:\meghajtón ott maradt egy csomag:

C:\Program Files\ebatesmoemoneymaker
C:\Program Files\ebatesmoemoneymaker\System
C:\Program Files\ebatesmoemoneymaker\System\Temp
C:\Program Files\ebatesmoemoneymaker\System\Temp\dump
C:\Program Files\ebatesmoemoneymaker\System\Temp\run.txt

Ez tul. képpen három egymásba mappa és a legbelsőben két file a dump és a run.txt.Nos ezt sem egyenként ,sem egyben, sem sehogyan nem lehetett törölni, mert a szeme előtt állította vissza magát egy pillanat alatt.Az összes eddigi bajaim között most először segített a "safe" mód, lementem és ott mindenestől ki tudtam törölni a fő mappát minden tartozékával.Lehet azonban, hogy ha hagyom egy-két napot a dolgot már ott sem tudtam volna megtenni (jártam már így).

Mi a tanulság?
Nem biztos, hogy az ingyenes programok a legolcsóbbak,és nem biztos, hogy nincs becsomagolva mellé szépen észrevehetetlenül olyan ajándék, amire egyáltalán nem vágyunk, valamint nem biztos, hogy fertőzést csak "olyan " oldalakon kaphatunk.

Még egyszer elnézést, ha nagyon off lettem volna  :respect:  :offtopic:
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#835 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 16:22

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 15:56

Sziasztok.

Remélem nem veszitek offnak amit írok legfeljebb az elbeszélő stílusa miatt,de félig ide tartozik ami velem történt tegnap.Bár megoldottam a dolgot mégis jobb lett volna kikérnem a véleményeteket, mielőtt belefogok, viszont a legtöbbet a maga kárán tanul az ember.Na jó, szóval...
Az történt, hogy szerettem volna beszerezni egy banner gyilkolót, mert bár általában nem zavarnak a reklámok, most azonban van egy sárga alapon internetes telefonálást hirdető, ami engem talán az erőszakos sárga színvilág miatt nagyon zavar.Természetesen Google: "banner stop freeware", hogy ne kerüljön sokba ( mekkora tévedés!).A legelső amit kidobott ez volt és ebben csak úgy szimpátia alapján kiválasztottam a "Stop The Popup" programot.Exe letöltés, majd telepítés.
Ami ezután következett semmi gyanura nem adott okot, mert kérte a kilépést ahogy szokott lenni a netre, először piros, majd sárga végül zöld vagy kék engedélyező ablakban.Mehet.Folytattam tovább a fórumozást, ahol szoktam azonban ismét kikéreckedett egy exe.Nem akartam éppen ekkor vizsgálgatni mi is ez, így mehet.Hiba volt.
Még vagy háromszor kért engedélyt annak ellenére, hogy már egyszer megadtam, de ekkor már gyanús volt és nem engedtem kommunikálni.Egyszer csak azt veszem észre, hogy egyre többet "receg" a vinyó, rövid időn belül majdnem folyamatosan dolgozott.Na mondom itt baj van, azonnal hálózati kapcsolat tiltás minden állj és az új szerzeménnyel a "SpySweeper" kis ügyességgel nekiestem, mély vizsgálat.
64 db 2-4 veszélyességi fokozatu vérszívót talált.A fő bűnös az "EbatesMoeMoneyMaker.exe" volt.Természetesen megsemmisítés, majd registry buheráció , majd XP keresés, D&S cookie törlés.Látszólag nem maradt semmi ám a C:\meghajtón ott maradt egy csomag:

C:\Program Files\ebatesmoemoneymaker
C:\Program Files\ebatesmoemoneymaker\System
C:\Program Files\ebatesmoemoneymaker\System\Temp
C:\Program Files\ebatesmoemoneymaker\System\Temp\dump
C:\Program Files\ebatesmoemoneymaker\System\Temp\run.txt

Ez tul. képpen három egymásba mappa és a legbelsőben két file a dump és a run.txt.Nos ezt sem egyenként ,sem egyben, sem sehogyan nem lehetett törölni, mert a szeme előtt állította vissza magát egy pillanat alatt.Az összes eddigi bajaim között most először segített a "safe" mód, lementem és ott mindenestől ki tudtam törölni a fő mappát minden tartozékával.Lehet azonban, hogy ha hagyom egy-két napot a dolgot már ott sem tudtam volna megtenni (jártam már így).

Mi a tanulság?
Nem biztos, hogy az ingyenes programok a legolcsóbbak,és nem biztos, hogy nincs becsomagolva mellé szépen észrevehetetlenül olyan ajándék, amire egyáltalán nem vágyunk, valamint nem biztos, hogy fertőzést csak "olyan " oldalakon kaphatunk.

Még egyszer elnézést, ha nagyon off lettem volna  :respect:  :offtopic:

Elég sokat értetlenkedek mostanában, úgyhogy elnézést, ha ami Neked teljesen tiszta, az számomra nem, de...
Mi köze a "STOP THE POPUP"-nak, a "EbatesMoeMoneyMaker"-hoz?  :think:

/André Gide/

#836 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 16:23

bocs 2x ment.

Szerkesztette: Niceday 2005. 02. 06. 16:24 -kor

/André Gide/

#837 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 16:46

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 16:23

bocs 2x ment.

Csak vele együtt jöhetett be, mert előtte egy nagy semmi volt, megnéztem. :rolleyes:

Ja és a program licencében - amit én át szoktam nézni ez volt a progival kapcsolatos webhely:www.ebates.com

Szerkesztette: eRPeti 2005. 02. 06. 16:50 -kor

A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#838 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 17:10

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 16:46

Csak vele együtt jöhetett be, mert előtte egy nagy semmi volt, megnéztem. :rolleyes:

Ja és a program licencében - amit én át szoktam nézni ez volt a progival kapcsolatos webhely:www.ebates.com

Igazad van, így van!  :up: 
... akkor viszont nem értem min csodálkozol, hogy ha el is olvastad és tudtad, hogy egy "shopping" software is települ vele?  :think:  ;)

/André Gide/

#839 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 17:12

Khm. Nem akarok gyökér lenni, de tetszőleges program letöltésénél (agyarul: amikor nem a boltban veszed, dobozostul) megvan ez a lehetőség, vagy inkább veszély, hogy beleszaladsz egy programnak látszó tárgyba, ami aztán egy trójai. Szerintem egyébként illegális programnál, ami ugye ennek a topiknak nem témája, sokkal inkább.

Idézet

Ami ezután következett semmi gyanura nem adott okot, mert kérte a kilépést ahogy szokott lenni a netre, először piros, majd sárga végül zöld vagy kék engedélyező ablakban.

Itt valami tűzfalra utalsz? Egymás után többször ugyanaz az exe? Nem teljesen világos a számomra.

Egyébként Mozillához ajánlanám az AdBlockot, M$IE-t nem használtam hat éve, biztos ahhoz is van ingyen stuff, nem tudom. Szerintem egyébként nem lehetetlen a biztonságos proggikat megkülönböztetni a veszélyesktől, én lehetőleg a sourceforge.com válaszékát használom, általában is a nyitott kódúakat (ahol a forrást le tudom tölteni), ettől ritkán térek el. Persze biztos recept nincs.

A program választása volt a nagy tévedés, nem pedig az ingyenesség.

#840 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 06. 17:52

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 16:46

A tapasztalat sokat ér....  egyébként pedig, valóban, az "ingyenesség" nagy palifogó tud lenni.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (147 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.