HWSW Informatikai Kerekasztal: Medieval 2: Total War - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Medieval 2: Total War A folytatás.

#21 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 18. 21:55

Idézet: BBalázs - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 20:14

off: milyen jó stratégiai játékok jönnek még az idén?

Azt nem tudom, hogy az elkövetkezendő időben mik jönnek ki, de május 10-én még bőven kellett várni erre a játékra is, meg a Homm5-re is, pl.

#22 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 22:08

Idézet: BBalázs - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 21:14

off: milyen jó stratégiai játékok jönnek még az idén?

Nézd meg, hogy a hozzászólásom, május 10. óta milyen stratégiák jöttek ki. :)

#23 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 18. 23:23

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 22:10

Ha kereszteshűborút hirdetnek és 10 körön belül kell kiállítani valami hadat, azt hová kell vinni? Vagy már rögtön Jeruzsálembe menjek 10 kör alatt?

Nem. 10 kör alatt csak kiállítani kell, nem bevenni Jeruzsálemet.
Úgy zajlik a dolog, hogy a pápa meghirdeti a kereszteshadjáratot, te összehozol egy sereget, amit egy családtag irányít, majd jobb klikket nyomsz a családtagra és megnyomod alul a Crusade gombot.
Ekkor a seregnek speciális státusa lesz(keresztes sereg lesz), továbbá a sereget vezető családtagod zsoldosként felfogadhat speciális kersztes egységeket. A 10 körös időhatár megszűnik miután megalkottad a kersztessereget, mehetsz is elfoglalni a kijelölt várost. Ha elfoglalod a kijelölt várost, a kereszteshadjárat befejeződik, a pápa megjutalmaz, és a kersztessereged visszatér a normál státusba.
Továbbá megtarthatod a keresztes egységeid a hadjárat után.
A keresztes státusban lévő hadsereged nem támadhat más katolikus államokat, csak ha éppen azon állam ellen folyik a kereszteshadjárat.

#24 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 14:33

Idézet: bgabor - Dátum: 2006. nov. 18., szombat - 23:23

Nem. 10 kör alatt csak kiállítani kell, nem bevenni Jeruzsálemet.
Úgy zajlik a dolog, hogy a pápa meghirdeti a kereszteshadjáratot, te összehozol egy sereget, amit egy családtag irányít, majd jobb klikket nyomsz a családtagra és megnyomod alul a Crusade gombot.
Ekkor a seregnek speciális státusa lesz(keresztes sereg lesz), továbbá a sereget vezető családtagod zsoldosként felfogadhat speciális kersztes egységeket. A 10 körös időhatár megszűnik miután megalkottad a kersztessereget, mehetsz is elfoglalni a kijelölt várost. Ha elfoglalod a kijelölt várost, a kereszteshadjárat befejeződik, a pápa megjutalmaz, és a kersztessereged visszatér a normál státusba.
Továbbá megtarthatod a keresztes egységeid a hadjárat után.
A keresztes státusban lévő hadsereged nem támadhat más katolikus államokat, csak ha éppen azon állam ellen folyik a kereszteshadjárat.

Köszönöm a részletes infókat  :up: 

Feltettem ezt a patch-et, de uninstall lett belőle, mert lehet hogy reálisabb, de csak nőtt az adósságom egyfolytában, és már nem volt pénzem semmire :)

Úgyhogy most elkezdem a magyarokkal megint, és keresztessereget is gyártok:)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#25 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 14:43

Magyarokkal nekem nem kellett keresztes sereget kiállítani, mert a pápa ellenem indított egy keresztes hadjáratot. Elég érdekes volt, amikor a keresztes spanyol sereg bevette Rigát. :nevet2:

Adósság ellen pedig érdemes diplomatákkal pumpolni a különböző népeket. Valamint területeket pénzért odaadogatni. Pl. Magdeburgot adtam el 1200 florinért Dániának, a köv. körben meg visszafoglaltam és jól meg is sackoltam. :D Persze a pápának nem fog tetszeni, de ha a reputation már amúgy is a béka segge alatt van akkor már mindegy.

#26 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 01:03

Újra kezdtem a hosszú magyar kampányt, de mostmár figyelek a diplomáciára is. Ennek folyományaként sikerült  megválasztatnom Ulászlót pápává. :dance: :D

Azt mondjuk már kevésbé tudom felfogni agyilag, hogy Velence hogy szavazhatott kétszer? Egyszer a portugál egyszer meg a dán jelöltre.. :think:

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-16-1163981035.jpg

Szerkesztette: Warton 2006. 11. 20. 01:05 -kor

#27 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 15:28

Kép

A többi (18-as karikás :Đ) képért erre tessék. :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#28 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 15:34

Idézet: Necros - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 15:28

Dikk, mik vannak a GS-en. :D
Faster! Harder! Cadaver!

#29 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 13:37

Üdv! Megszereztem a játékot. Nagyon tetszik csak egy kicsit még el vagyok veszve a körökre osztott részén belül. Tud vki vmiféle tutorialt(pdf,word dok formában)? Előre is kössze.
Kép

#30 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 14:23

Nekiestem a játéknak, jobb később mint soha jeligére. :D

Két napja nyomom, és mintha nehezebb lenne, mint az eddigi részek (azokat is mediumon játszottam). :think: Ami nem baj, mert nagyobb a kihívás. :D
Viszont nagyon genya tud lenni az AI, ha betámadok egy frakciót, tuti hogy pár körön belül az eddigi szövetségeseim közül valamelyik szintén a torkomnak ugrik. :) És erre nem utal semmi a diplomáciai felületen... :think:

#31 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 15:06

Mire vagy kíváncsi dekanov koma? Ajánlom figyelmedbe az sg.hu fórumát, ott elég aktív társalgás folyik a játékról én is egy csomó mindent onnan tanultam el. :idea:

Diplomáciai AI! Pénzt akartam kicsalni Velencétől, nagyon furfangos kontra ajánlatot tett:

Kép
:omg:

Szerkesztette: Warton 2006. 12. 05. 15:07 -kor

#32 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 15:29

Ez a game nekem tetszik, bár nem vagyok elkötelezett híve a stratégiának. Azért kiváncsi vagyok rá, leszedem a demot.

#33 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 08:08

Én is nyomom már vagy két hete...  :respect:  :respect2:  :paci:
Már a Rome is  Über volt ezen a téren...de szerencsére megint sikerült rátenni egy lapáttal... :up:

Sajna én hirtelen nekifutásból kezdtem bele a long kampányba mindenféle patch nélkül, így az Angolokat választottam, de már befoglaltam fél Európát :)
Tetszik, hogy nehezebb lett a játék :up: és megszüntették végre az állandó bevételcsökkenést is. Így már könnyen el lehet érni, hogy egy város tartósan akár 4000-5000 florin bevételt is termeljen, ami elengedhetetlen egy ütőképes sereg állandó fenntartásához. Tetszik ez a Kastély-Város rendszer is...jó ötlet :up: bár szerintem az építési költségek egy kicsit húzósra sikeredtek :think: valamint jó ötlet a kereskedők megjelenése is.
Viszont azt vettem észre, hogy a stratégia térképen töltött időm kb. 3X-ra nőtt a Rome-hoz képest... :)
Ja és a Mongolok valami iszonyat durvára sikeredtek...izzadok velük rendesen...nem tudom, hogy honnan de állandóan csak jönnek és jönnek...és alapból 3ezüst XP-vel rendelkeznek az egységeik
:lefety: 

#34 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 08:39

Demo nekem nem indult el valamiért. Semmi hiba, vagy valami, egyszerűen klikk a parancsikonra és semmi... :think:

#35 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 08:46

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 8:39

Demo nekem nem indult el valamiért. Semmi hiba, vagy valami, egyszerűen klikk a parancsikonra és semmi... :think:

Akkor talán próbáld meg a fullt :D Valami codec nincs fent? Driverek?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#36 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 08:52

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 8:46

Akkor talán próbáld meg a fullt :D Valami codec nincs fent? Driverek?

Drivereket nemrég frissítettem a szén miatt. Az is vicces, hogy a demo egy régebbki kiadású dx9-el "frissített", mint amilyen alapból fent volt a gépen... :omg:
Most már mindegy, olyan ideges lettem erre a hányaveti munkára, hogy letöröltem még a letöltött demo exe-t is... :D

#37 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 09:53

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 8:52

Drivereket nemrég frissítettem a szén miatt. Az is vicces, hogy a demo egy régebbki kiadású dx9-el "frissített", mint amilyen alapból fent volt a gépen... :omg:
Most már mindegy, olyan ideges lettem erre a hányaveti munkára, hogy letöröltem még a letöltött demo exe-t is... :D

Kár pedig érdemes megnézni, elég jól sikerült a cucc és szórakoztató is. Bár nekem nem túl könnyű... :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#38 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 09:58

multiban elég durva  :cool:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#39 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 10:07

Azért a demo sokaknak elindult. Mindenesetre a hányavetiség a full játékban is megjelenik. Kezdve ott, hogy magyar nyelvű leírást nem adnak, amit adnak azt is egy tré papíron. Magában a játékban van legalább 100 bug... Valamelyik súlyosan kivág a desktopra, valamelyik csak idegesítő. Úgyhogy még egy szűk hónapot várhattak volna a kiadással, és akkor is bennemaradtak volna a Karácsonyi vásárlási lázban. Reméljük minél előbb kiadnak hozzá egy pöcst.
Mindenesetre jó látni, ahogy a magyar seregek bevonulnak Bucharestbe (sic!) és fosztogatják a semmit. :D

#40 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 10:40

Nekem is volt olyan, hogy továbbnyomtam a kört, meghalt a pápa, pápaválasztás - és kivágott a desktopra.
Majd újra.
És újra, ugyanott.

Negyedszerre továbbment. :think:

Szerkesztette: Etele 2006. 12. 06. 10:41 -kor

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »