HWSW Informatikai Kerekasztal: Medieval 2: Total War - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Medieval 2: Total War A folytatás.

#81 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 18. 07:58

Idézet: Warton - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 0:40

Szép csendben megjelent az 1.1 verzió számú pöcs a játékhoz.

A készítők által kiadott hivatalos 1.1 Patch

Többek között javitja:
- A legtöbb Multiplayer bug javítva
- Javított MI (= mesterséges intelligencia): A lovasság nem rohamoz szemből a lándzsás osztagoknak, hanem megkerüli és oldalba- ill. hátbakapja őket.
- Javítva a lovasság passzivitása – Mikor a gép egy játékos által irányított várost ostromolt gyalogsággal és lovassággal, ha a gyalogsága futásnak eredt, vagy elpusztult, a játékos pedig továbbra is birtokolta a főteret, akkor a gép lovassága nem támadt és nem is menekült el.
- Javítva a passzív ostrom bug.
- Javítva az ostrom MI, most már a települések hátát is megtámadja a gép.
- Sokkal agresszívabb a gép.
- A lovasroham sokkal erőteljesebb és nagysgárendekkel nagyob pusztítást visz vébe.
- Javított Török MI hibák
- A morál jelentősége csökkent, ezáltal nem olyan könnyű megfutamítani az ellent.
- Csökkent az inkvizítorok hatásossága.

Valamint tartalmazza az ún. ModTool Upacker-t, amivel elhetőség nyílik a játék .pak fájlainak kibonátásra
A teljes lista a telepítés után a read me-ben megtalálható.

Forrás

Ahhhh...azt hittem, hogy a nálam jelentkező probléma, miszerint az újonnan toborzott egységek nem kapják meg az épületek által nyújtott XP bónuszt is a bugok közé tartozik, de ezek szerint(mivel nem került javításra) az olcsó verzióbol adodó hiba lesz... :confused:  :( 

#82 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 08:05

Idézet: Warton - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 2:45

A térítést azt tudtam, ezért is szokott sok spanyol kardinális lenni, mert a gép beküldi mór területre őket aztán jóhogy kinevezik őket.
Őszentsége amúgy elég érdekes szövetségeket szokott kötni:

Lám-lám az ortodox ruszkik nem büdösek neki, a magyarok annál inkább, hmmm, azt hiszem Milánóról Rómára fogom a tekintetemet vetni. :mad2:  Érdekes, hogy ott harcolok Szicíliával, meg Milánóval, akiket  kiátkozott, Szicília még Rómát is bevette, velem nem köt szövetséget, hogy "megvédhessem", inkább köt a világ másik végén lévő ruszkikkal, meg lengyelekkel. :omg:

Ez mondjuk egy korábbi kép, mert azóta elfoglaltam a Balkán északi részét és valamelyik német államot.

Szerintem azért nem akarnak velem szövetséget kötni, mert nagyon be vannak fosva. :Đ

Hát ez tényleg elég érdekes pápai hozzáállás... :confused: mondjuk a lengyel szövetség éppen nem meglepő, de a Ruszki az nem tudom, mi alapján születhetett!? :omg:  :think:

Mindenesetre nem vagy könnyű helyzetben az biztos...igazi erő játékot kell vívnod... :) legalább nem unatkozol... :D

#83 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 10:39

Idézet: Warton - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 23:40

...
- A lovasroham sokkal erőteljesebb és nagysgárendekkel nagyob pusztítást visz vébe.
...
- A morál jelentősége csökkent, ezáltal nem olyan könnyű megfutamítani az ellent.
- Csökkent az inkvizítorok hatásossága.
...

Na ezek értelmes változtatások. :)

#84 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 11:07

A gép érdekes békékt kötöget. Dánia úgy kötötte meg a békéjét Lengyelo.gal, hogy Krakkót átadta a lengyeleknek én meg kis egységgel elfoglaltam, mert stratégiailag fontos, hogy Budát ne támadja senki északról. Oroszok is békét kötöttek a lengyelekkel ők pedig Kijevet adták a lengyel királynak. A pusztulás szélén Lengyelo. kapott két területet.

Tegnap éjjel még Bizánc is feliratkozott az ellenség listára. :D Történt ugyanis, hogy a védtelen Durazzot, Szalonikit, Korintoszt, Rodoszt egy-egy kisebb sereggel bevettem. Szalonikit nem adta könnyen, mert vagy 2szer visszafoglalta, de végül elbukott.

Ezenkívül Dánia is betámadott Krakkónál, amit nem is értek, hisz nincs közös határa azzal a területtel. Mindenesetre egy bikaerős seregem tart Krakkó felé, ami vélhetően elsöpri a dán árulókat.

A Velence-Bologna csikicsuki védelmem pedig összeomlott, amikor Szicília-Milánó páros bevette mindkettőt a pestis járvány közepén,  mindkét városban tartózkodó vezérem elhunyt. :reklamacio: Viszont elfoglaltam Bécset és Innsbruckot, a másodiknak nagyon fontos szerepet szánok a Milánó elleni ostromban. A két városból már elindult az erős seregem, ami az egyenlőre gyengén kiépített Milánói, Szicíliai védelmeket meg fogja törni. Csak gyorsan vissza kell foglalni, nehogy túlságosan megerősödjenek.

Annyira nem szörnyű a helyzetem, mert az ellenfeleim Milánó kivételével gyengék. Bizáncot foglalkoztatják a mongolok, a dánoknak ott vannak a spanyolok, illetve az angolok. A lengyelek, németek örülnek, hogy élnek, az oroszoknak pedig gyenge seregük van, egyedül a flottájuk hatalmas. Ráadásul Thornnál, illetve Vilniusnál tudnának támadni, ott meg túlerőben vagyok.

A Pápa, bár magyar azért nem lép velem szövetségre, mert békét szeretne. Ez akkora baromság, mert ő maga is háborúzik Milánóval. Csakhát olyan gyenge, hogy nem veheti fel a versenyt a milánóiakkal.

Úgyhogy így állok, körönkénti mérlegem úgy + 6000 körüli, amiből lehet sereget építeni. :)

A gép a patch óta valóban agresszívabban játszik. De sokszor szalad fejjel a falnak. Ahogy elnézem az inkvizítorokkal is csináltak valamit, mert nem tizedeli az embereimet az a hülye. Patch előtt a K-Európai régiók (Iasi, Bran, Szófia) tele volt eretnekkel, boszorkánnyal, meg minden franccal, de a hülye inkvizítor ezek helyett mindig az én papjaimat égette! :reklamacio: Ez úgy tűnik megszűnt már. A morál is valóban kisebb jelentőségű lett, pl. Bologna védelmekor megöltem az ellenséges vezért és ilyenkor az ellenség mint vert sereg meg szokott futamodni, ezúttal nem történt semmi, minden ment tovább. Úgyhogy el is vesztettem a csatát. :(

Szép kis regényt írtam ide. :D

#85 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 13:39

A lovasroham tényleg erősebb lett?

Mert nekem ez hiányzik nagyon. A Rome: Total war-ban is iszonyú jól használható volt a lovasság, egy kis átkaroló hadmozdulat, és már szívott is az ellen... :D

Szerkesztette: Etele 2006. 12. 18. 13:39 -kor

#86 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:06

Akkor ezek szerint érdemes a pecst feltelepíteni... mindenféleképp kipróbálom, és kezdek egy spain hadjáratot... kíváncsi vagyok mennyivel lesz másabb, mint az angolokkal.
Kép

#87 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:14

Érdekes történetek, krónikák

#88 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 15:18

:up:

Befejeztem a magyarokkal való szarakodást. Az elején alig lehet bírni az É-Itáliaiakkal, utána meg azért, mert jönnek a timuridák és letarolnak mindent. Úgyhogy most valami jó nyugati országgal tolom, ami ráadásul nem keresztény. Szóval a mórokkal. Elég gyenge hadseregük van a portugálokhoz képest, de azért nem vészes.

Egy kis érdekesség, miután azt a hajót, amin a pápa utazott elsüllyesztettem és miután két seregét és egy kisebb flottáját elpusztítottam nemhogy békét kötött, de még a szövetségesem is lett. :) Egyébként meg maj' minden keresztény állammal háborúban áll.  :omg:

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-16-1167661092.jpg

#89 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 18:51

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 16:18

:up:

Befejeztem a magyarokkal való szarakodást. Az elején alig lehet bírni az É-Itáliaiakkal, utána meg azért, mert jönnek a timuridák és letarolnak mindent. Úgyhogy most valami jó nyugati országgal tolom, ami ráadásul nem keresztény. Szóval a mórokkal. Elég gyenge hadseregük van a portugálokhoz képest, de azért nem vészes.

Én meg pont ost kezdtem bele a Hősi Magyarjainkkal... :) ráadásul Hard-on... szal nem túl jó előjel amiket írtál... :D

Mondjuk eddig jó vagyok, már fél Oroszország az enyém...ráadásul egy jó kis keresztes hadjárattal bevettem Jeruzsálemet, Gázát és Acre-t (vagy mi van ott mellette... :D )
Azonban nagyon kevés a zseton és szorongatnak az Oroszok északról, a Németek nyugatról és most meg Milan kezd szemétkedni, pedig szövetségesem... :mad:
Szerencsére sikerült szövetségeket kötni (Francia, Angol, Portugál, Spanyol, Milán, Dán, Bizánc, a Németek is azok voltak míg el nem árultak :) ), jó sok zsetont is hoztak...
Viszont az a baj, hogy kicsit túlterjeszkedtem, így nem tudok elég nagy sereget felállítani, hogy végleg lenyomjam az Oroszokat...így több helyen is védekezésre kényszerültem ami csak a pénzt viszi... :( a városok meg nem fejlődnek...szal érdekes a helyzet... :D

#90 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 11:19

Én pontosan a pénz hiány miatt foglaltam el É-Itáliát. Mert Oroszo. a végső cél, mert ot nem sértesz semmilyen érdeket, viszont ott nincs semmi pénz, egy-egy vár elfoglalásával 500-2000 florint tudsz csak begyűjteni, ami iszonyúan kevés. Éves bevétele egy-egy településnek pedig 1000 florin körül van, amivel szintén nem lehet sok mindent kezdeni. Ha amúgyis a németekkel csatázol akkor érdemes Bécset elfoglalni, ott van sok pénz.

Mondom nekem se volt gondom az elején, még a mongolokkal sem volt, mert azok inkább a Közel Keleten terjeszkednek és hatásuk nem jut el Európáig, max. Konstantinápolyig. AZ igazi probléma a timuridákkal lesz, akik nem állnak meg. Szófiát és Budapestet (sic!) is simán letartolták az elefántjaikkal.

Diplomáciában azt tapasztalom, hogy csak akkor hajlandó békét kötni, amikor már rengeteg csatát egy körön belül elvesztett, ilyenkor már minden feltételt elfogad. Viszont az a baj, hogy a szándékáról nem tesz le, béke kötés után sem és mint sértett fél újra megpróbál elfoglalni. Pl. a szövetséges pápa betámadott Algériában és Marseille-ben, mindkét serege nagyon csúnyán végezte, ráadásul a bazi nagy flottája is elpusztult és Tunéziát is odaadta, csakhogy békét köthessünk. Viszont egy marhanagy sereget meghagyott Tunéziában nem takarodott el vele, pedig egyik hajójára feltehette volna. Nyilvánvaló volt, hogy azzal a sereggel tervei voltak a jövőre nézve. Ráadásul 5-6 pappal küldött egy hajót a katolicizmust terjeszteni Tunéziában. Így Túnézia katonai megerősítése után újabb háborúban el kellet pusztítanom a seregét, a papjaival egyetemben.

Akinek Földközi tengerrel kapcsolódó területe van érdemes nézni az ellenséges, baráti hajókat, hogy mit szállítanak, mert elképzelhető, hogy egy nagyobb sereget készül partra tenni valahol és sokkal egyszerűbb az ilyenekkel még a tengeren végezni, mintsem egy szárazföldi csatában.

#91 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 15:48

Tudja valaki, hogy milyen feltétel esetén válhat valaki a vazalusommá? Illetve sikerült már valakinek egy ilyen követelést elfogadtatnia valakivel?

#92 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 12:54

Úgy tűnik nem.
Na mindegy, szegény Pápa túl becsülte a saját erejét, amikor Nápoly mellett megtámadott a sok számszeríjasával. A mór lovasság letarolta őket, mint a .... :Đ

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-16-1169466871.jpg

#93 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 31. 22:38

Ezt Iginla írta a twonline fórumába.

Idézet

Hát nem is tom!
Ez a játék dög unalom tud lenni. Ha lerohanok mindenkit akkor azért, ha inkább fejlődgetek, és néha harcikálok egy egy betévedt bandával, akkor meg azért. smile.gif

igaz csak hard-mediumon játszok, de kikapni meg nem szeretek smile.gif

folytattam egy pár kört a mórozást.
A félelmetes flottám felmorzsolódott, mad.gif pedig hogy pátyolgattam a drágáimat laugh.gif . És volt egy igen izgalmas csata is. 60 év alatt a 3. jelentős, hiába no, békeszerető népet kormányozgatok biggrin.gif Persze sunyiba azért tekergetem kifelé a nyakát az ellen kereskedőinek, papjainak, ne örüljenek már maguknak annyira.
Történt, hogy a drága és lelkes papocskák hatására népem hite eléggé megcsappant Allahban, ezért néhány jólszituált polgár úgy gondolta, hogy katonai maskarát húz, és szürke ruhába riogatja a békés embereket. Meg ugye lezárja a kereskedelmi útvonalakat mad.gif . Dicső szultánom, aki épp Cordobában üdült egy öregekotthonában, ki is adta a parancsot: "Nosza ide a fejüket a lábam elé!"
CsicskaJancsi pattant is (valami idióta neve van a palinak, nem jegyeztem meg), fogta az egész cordobai (fullos) sereget, és a lázadókra irányította a szultán haragját. A kis nyavajások mentették is az irhájukat, ami azt vonta magával, hogy félelmet nem ismerő hadam kénytelen volt 3 körlépés távolságba távolodni a fővárostól. A csata kimenetele ugye senki előtt nem kétséges.
Csakhogy:
Lelkes spanyol hódítótársaim, akiknek mellesleg az a legjobb szórakozásuk, hogy 4-5 bérgyilkost állomásoztatnak Cordoba mellett, ahol körönként egy belehal a sikertelen merényletébe, megindítottak egy ugyancsak fullos sereget a város magukévátétele érdekében. Sőt, még abban a körben ostrom alá is vonták. Nem tom, ezek a szarháziak oda tudnak érni a világvégéről egy kör alatt, nekem ehhez három kell. Biztosan az volt a gond, hogy én a világ másik végén álldogálltam, esetleg a katonáim még mindig piától mámorosan ünnepelték győzelmüket a lázadók felett.
Na elég annyi, hogy drága agg szultánom egyedül nézett farkasszemet az ellenséggel, vagyis nézett volna, ha ő nem a városfal belső oldalán ücsörög a lován. Aszittem szétdurran a pici agyacskám, 60 évig szinte semmi támadás, most meg mikor üres a város ezek a tahók ki is használják, de nem szaros milicistákkal! Neeem! Szinte az összes agyonképzett bádogember volt. A felmentő seregem a partvonalon ácsorgott, játékra készen. Szerencsére azért odaértek meccs előtt, ha a városba nem is tudtak belopakodni.
Spanyol barátaink is nagyra tartották, és tartják a mai napig a fairplay-t, ezért voltak olyan kedvesek, és beengedték ostrom előtt a városba a csapataim. Csupán a vezérük és bandája huncutkodott egy cseppnyit, és harciménjeikkel nemes egyszerűséggel átgázol két gyalogos egységemen. Akik miatt a legnagyobb reményeket táplálgattam azok a két,dupla ezüstsráfos balliszta egység volt, plusz egy katapult. De ők jól megszítták azt a micsodát! Az erősítés indulási pontja lent volt a folyóparton, aminek a partja igencsak meredekre sikeredett, üdvözlet a drága készítőknek. A gyalogosok, és a lovasok játszi könnyedséggel felgaloppoztak rajta, de a monstrumokat feltolni még Conan a barbárnak sem biztos hogy sikerül, Herkulessel kézenfogva ugyebár. Megbizonyosodni nem tudtam róla, mert egyikse volt a közelben sajna. Mit tehettek szerencsétlen taliga tologatóim? Körbe toszigálták a gépeket a pályán, hogy alkalmas feljáróhoz jussanak. Úgyhogy a fatákolmányok bevetését sürgős módon el kellett felejtenem. (Azért az felettébb érdekes, hogy annyi eszük nem volt a középkori marháknak, hogy egy két lovat befogjanak a katapult elé. Minek is az, túl egyszerű lenne úgy az élet.)
Ezalatt a spanyolok is megunták a katapult, és a balliszták szerencsétlenkedését, és egy "bocs haver, de a vonat nemsokára indul haza, úgyhogy go spain go!" felkiáltással megindították a rohamot. Kis hamisak, azért ennyire hülye én sem vagyok dry.gif .
Kissé felhevült katonáim, a tüdejüket tudták volna kiköpni, ahogyan reményvesztve ácsorogtak a főtéren. 60 év körüli átlagéletkoruk sem használt gondolom ennek a kis sprintnek. Még azok a milicisták voltak, akiket a játék kezdetekor képezgettem ki sad.gif A szultán azért boldogan fogadta a kortársakat, A hat milicista egység mellett (azért majdnem megvolt az ezüst sráfjuk), volt még egy íjász, 3 nyílpuskával hadonászó, 2 lándzsát hajigáló arab lovas, és két egység pacis a keményebb fajtából. A fene se emlékszik már hogy nevezték magukat. A városfalak üresen áltak, a spanyolok jöttek, embereim a váltás pelussal bíbelődtek. Persze azért közben harcrendbe álltak, mert hát ki tudja! a milicisták a főtérre vezető út követlen közelében, a házak mögött lapultak meg. A lövöldözős fiúk tőlük hátrébb, míg a lovasok szemben az úttal, rohamra készen. Az idős szultán a lovasok között várta az összecsapást. Minthogy ő volt a vezér, eszébe jutott, hogy neki kellene lelkesíteni a kis csapatot, ezért remegő hangon szólalt meg. Hát, mondani sem kell, hogy a sok tata inkább elríta magát, mint felbátorodott a "haljunk meg bátran" sablondumától. Na de nem volt idő a további érzelgésre, mert az utca végén feltűnt Toledói Géza, aki vérben forgó szemekkel, lovas testőrei kíséretében vágtatott a tér felé. Mór vérre szomjazott, az nem vitás. Az íjászok meg is kapták a parancsot, hogy próbálják meg valahogyan eltéríteni őt a szándékától. A nyílvesszők azonban szart se értek a száguldó dögökön ücsörgő bádogemberekkel szemben. Habzó szájjal, és bolond fejjel rohantak a csapdába, és a vesztükbe.
Görnyedt, fáradt és életunt milicistáim seperc alatt összezártak a főmuksó körül, lerángatták a lovakról a meglepődött arcokat, és kitaposták belőlük a csata előtt frissen elfogyasztott paella-t. A spanyol vezér utolsó gondolata:"k**va élet, többet nem szerződök medium fokozatra! Ki az a barom, aki belerohan az ellenségbe lemészároltatni magát?"
A neheze megvan, sóhajtott fel a szultán. De még hátra volt a 900 dühös, bosszúszomjas bádogember, akik magasról letojták hogy kapnak e szívet vagy sem Óztól. Csak az járt a fejükben, hogy minél nagyobb marha módjára özönöljék el a teret, és ölessék le magukat, szintén hűek maradva a medium fokozathoz.
Jöttek is, kétszáz milicistám azonban felkészülten fogatdta őket. Volt nagy csihi puhi, agyhalál. Sajna a túlerő, azért túlerő, legyen bármily hülye. A szultán látva ezt nem sokat gondolkozott: Roham!!! Mintegy 150 lovas rohant bele a hadakozó tömegbe, nem ismerve barátot, ellenséget. Elkezdődött a könyörtelen kézitusa. Szultánom ketyegője azonban már nem volt híve az efajta izgalmaknak, így nemes egyszerűségel megállt, ő pedig lepotyogott a lováról. A harcosok azonban nem lankadtak, a milicisták, már aki maradt, vágták az ellent, az íjászok lőttek, a megfogyatkozó lovasság pedig visszavonult, hogy újra véghezvigyen egy mindent elsöprő rohamot. Ha mindent nem is söpörtek el, de legalább eszükbe jutatták a spanyoloknak a medium szint kegyetlen világát. Morgolódva bár, de törve nem, előkapták a fehér zászlót, és elindultak haza. Na nehogymá engedjük ezt! a lovasok szétverték a menekülők nagyját, és azután mindenki boldogan készülhetett az újabb szultánavatásra.
Remélem nem hagytam ki semmit. Ja de a ballisztások! Csata végére ők is betolták a gépeket a főtér közepére, és a talpig vérben ázó hőseim szemrehányó pillantásai előtt magyarázták széttárt karokkal: Há, bazmeg! Nehéz ez!

:nevet:

#94 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 18:56

Megcsíptem a Velencei faction leadert a Dunántúlon. Sajnos nem tudták kifizetni a lóvét, béke poraira. :(  :Đ

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-16-1186250176.jpg

#95 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 07:14

Úgy tűnik ebbe a topicba csak én írok. :(

Megjelent a Medieval2 Total War Kingdoms, ami az alapjáték kiegészítője. Négy kampány, tizenhárom frakció, ötven épület, száztíz egység.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

:cool:

#96 Felhasználó inaktív   takacs86 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 07:25

Idézet: Warton - Dátum: 2007. szept. 1., szombat - 7:14

Úgy tűnik ebbe a topicba csak én írok. :(

Hogy ne erezd magad ennyire egyedul, en is irok am ide, igaz a jatekhoz fingom sincs. ;)  :D

#97 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 07:29

Megjelent? Akkor lesz pár álmatlan éjszakám a közeljövőben. Összességében a Rome azért jobban tetszett, de azért ezt is szeressük
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#98 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 07:34

Nekem is álmatlan volt az előző éjszakám emiatt. :D

#99 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 00:06

Medieval II: Total War
American's campaign

Az apacsokkal nyomulok nagy erőkkel épp a spanyol hódítókat próbálom meg visszaszorítani. A két hadsereg közti minőségi különbséget (talpas kisbaltás egységek vs. muskétások) mennyiségbeli fölénnyel próbálom  kompenzálni (2200 katona vs 300).
KépKép

A csata elején
KépKép

A törzsfőnökkel megrohamoztam a domboldalban lévő ágyúkat.
Kép

Közben a többiek megfutamították a spanyol haderők megmaradt részét.
Kép

A spanyolok vezére (Diago Peres) testőrségét kötbevették az apacs baltások, majd skalpját vették:
KépKép

A csata statisztikája. Nagy véráldozatok árán megsemmisítő csapást mértem a spanyol betolakodókra.
Kép

#100 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 23:23

Két 1000-1000 fős hadseregem ezúttal a francia hódítók 3 jól felszerelt seregével találkozott, a három sereg ráadásul három oldalról támadott, összesen 900 fő muskétások, lovasok vegyesen.

KépKép

A fővezérüket elég hamar fogságba ejtettem és a csata végeztével a skalpját is vettük. A francia sereg vezérük eleste miatt hanyatt homlok menekülni kezdtek, így végülis győzelmeskedett az élőerő a jól felfegyverzett sereg ellenében.

KépKép

Mindennek ellenére így is nagy veszteségeket voltam kénytelen elszenvedni.

Kép

A 172 elfogott sápadtarcú szintén skalpját vesztette.
Kép

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.