HWSW Informatikai Kerekasztal: Spore - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Spore Maxis/EA

#121 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 03. 21:52

NAjó azért ennyire nem vagyok énmem szűk látókörű, de ez a game khm.. 12 év alatt recommended szvsz :D

#122 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 13:33

jó ez a játék, tegnap éjszaka elkezdtem le is ragadtam előtte 2-3 órát  :D
ma este folytatom majd  :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#123 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 13:36

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 22:52

NAjó azért ennyire nem vagyok énmem szűk látókörű, de ez a game khm.. 12 év alatt recommended szvsz :D

hát messze nem. amúgy a kiadott karakter kreátor csak egy kiragadott eleme az egyik játékszakasznak,.
JóSebesség

#124 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 13:43

Részemről indításnál elszáll javíthatatlanul, nem az updater miatt... Rákerestem, más is panaszkodik, kb megfoghatatlan... Patchig félretéve... Esetleg kiveszem az egyik videokártyát, a GRID is csak úgy hajlandó indulni.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#125 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 13:55

Hát lehet hamarosan én is kipróbálom, de elég Black&White és Fable játékokból merítőnek tűnik az eleje, hogy kezdjük az alapoktól, majd az ősrégi Populus-ra hasonlít, ahol mi döntöttünk, hogy mik leszünk és ....

Kicsit úgy érzem, hogy egy Black&White csak az eleje és vége kicsit kitolva.

Na megvárom a játék érkeztét és aztán meglátom milyen lett végülis
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#126 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 14:29

Egyértelműen a Sim Earth "reinkarnációja" a játék! :) Ellenben szvsz nagyon jó. ;)

Szerkesztette: Csokis 2008. 09. 04. 14:29 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#127 Felhasználó inaktív   StarKiller 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 04. 19:35

Hi all!

Egy kérdésem lenne ezzel a game-el kapcs. :) A következő notebook-on elfutna csutka max grafikával 1280*800 30FPS-el? MSI GX700PX amibe a következők vannak: C2D T7250 2GHz, GF 8600GTM 512MB, 2GB DDRII. Azt halottam nem vmi nagy a játék igénye és hogy elvilg ezen a gépen gond nélkül kéne jól mennie csont maxon is. 30FPS-él meg úgyse kaphatnék többet mivel lockolva van ha jól tudom.

#128 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 20:12

Idézet: StarKiller - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 20:35

Hi all!

Egy kérdésem lenne ezzel a game-el kapcs. :) A következő notebook-on elfutna csutka max grafikával 1280*800 30FPS-el? MSI GX700PX amibe a következők vannak: C2D T7250 2GHz, GF 8600GTM 512MB, 2GB DDRII. Azt halottam nem vmi nagy a játék igénye és hogy elvilg ezen a gépen gond nélkül kéne jól mennie csont maxon is. 30FPS-él meg úgyse kaphatnék többet mivel lockolva van ha jól tudom.

Az előírt szükségleteknek megfelel a gép, más kérdés, hogy mennyi FPS-re lesz elegendő. Mikor valaki (EA) 512MB RAM-ot ír elő WinXP-hez bármilyen játék mellé, akkor bátran kételkedhetünk annak futási sebességében.

Szerkesztette: Taranis 2008. 09. 04. 20:13 -kor

#129 Felhasználó inaktív   StarKiller 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 04. 20:53

Idézet: Taranis - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 20:12

Az előírt szükségleteknek megfelel a gép, más kérdés, hogy mennyi FPS-re lesz elegendő. Mikor valaki (EA) 512MB RAM-ot ír elő WinXP-hez bármilyen játék mellé, akkor bátran kételkedhetünk annak futási sebességében.

Igen én erre lennék kíváncsi hogy vajh mennyi FPS-re lesz ez elegendő csont maxon :) Az utolsó mondatod nemigazán értem :) "Mikor valaki (EA) 512MB RAM-ot ír elő WinXP-hez bármilyen játék mellé, akkor bátran kételkedhetünk annak futási sebességében."

#130 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 21:27

az normális, hogy miután kikerültem a szárazföldre sötét a kép, főleg a szélei?  :think:
megnyomom az esc-et a menühöz egyből jó lesz (világos és látható) ha visszalépek a játékba megint besötétedik. bug vagy feature?  :Đ
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#131 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 21:38

Idézet: dani83 - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 22:27

az normális, hogy miután kikerültem a szárazföldre sötét a kép, főleg a szélei?  :think:
megnyomom az esc-et a menühöz egyből jó lesz (világos és látható) ha visszalépek a játékba megint besötétedik. bug vagy feature?  :Đ

bug, nálam nincs ilyesmi
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#132 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 22:31

Nálam sincs, megy ez rendesen :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#133 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 22:58

óó bazmeg, azért volt olyan sötét a kép mert nem raktam szemet a lényemre  :omg:  :reklamacio:  :Đ

#134 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 23:22

Idézet: StarKiller - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 20:35

Hi all!

Párom Celeron@3600 + 1gb ram + 6600 512mb gépén egész szépen elfut. Nem tudom maxon van-e mert hagytuk az automatikusan belőtt értékeken, de nem tűnt látványosan csúnyábbnak mint az én gépemen.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#135 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 23:22

:omg:  :Đ

szerk: daniéra  :Đ

Szerkesztette: Valdy 2008. 09. 04. 23:23 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#136 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 23:24

Idézet: dani83 - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 23:58

óó bazmeg, azért volt olyan sötét a kép mert nem raktam szemet a lényemre  :omg:  :reklamacio:  :Đ

LOOOOOOOOOOOOL :Đ

Na ezt kipróbálom :D
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#137 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 02:31

Egy tipp a kellemetlenségek elkerülése végett:
Legyen hely bőven azon a meghajtón, ahol a wines user profil található(Nem csak a my documents alá szemetel). Agresszíven cache-el az application data alá a saját kis könyvtárjába, majd miután televerte szarral a c: meghajtót, a mentés megkisérlésekor közli, hogy bizony menteni nem lehet, mert hiba történt, és a játék most akkor inkább véget ér, "Újraindítás után az utolsó mentett állás betöltődik.

Nagy örömmel töltött ez el, mivel épp csillagrendszereket terraformáltam mentés előtt, és mint kiderült az utolsó ép mentésem a törzsi korszakból származott...

Uninstallkor persze ezt a cirka 1giga szemetet ott is hagyja, nehogy megtévesztő legyen a sok szabad hely, a végén még összezavarodik a felhasználó.

Szóval érdemes odafigyelni.

Más:
Valaki tudna esetleg tippeket adni az űr korszakban a harcra?

Úgy lenyomnak mint a béllyeget. Lehet már "flottám", amibe akár már ketten is csatlakozhatnának, csak némi nehézséget jelent, hogy egyelőre csak egy szövetségesem van, és az max 1 hajót ad. (Mondjuk az megint jó kérdés hogy miért papír hajót. betámadták és a szövetségesűrhajót kb egy tüsszentéssel lelőtték)

A probléma abból származik, hogy egy idő után betalál valami izomagyú paraszt és nekiáll emberkedni a bolygóimon. Ez úgy néz ki hogy nekem van 1db normál űrhajóm, az ellenfél pedig beröppen két osztaggal, egyenként kb 6 vadász, és egy valami romboló jellegű dolog. Eztán ezekkel módszeresen porig rombolja azt amit talál. A max darabszámú turret-el körülrakott katona városon úgy szaladnak át, mint fos a libán. Külön öröm ilyenkor, hogy ezt innentől kezdve kb addig csinálja, amíg a bolygót meg nem szerzi, gyak ha leverek egy ilyen kört, akkor amint ki zoomolok a csillagrendszerig instant támad a következő kör, szóval ettől a ponttól kezdve semmit nem tudok csinálni.

#138 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 08:02

No, tegnap én is megkaptam, el is kezdtem játszani vele. Bár már az installnál gondjaim voltak, ezt sajnos rendesen elszúrták. Alább írták a my documents / application data zűröket is, de nem árt arra sem figyelni, hogy akinek fent van a CC, akkor kérdés nélkül oda kezd telepíteni (először megkérdezi, hogy leszedheti-e a CC-t, de ha nemmel válaszolunk, akkor egyszerűen megszakítja a telepítést). A CC-ből természetesen átemeli a korábbi lényeket.
Ez ilyen Games for Windows baromság, kötelező a Docs & Settings meghatározott helyeire dolgozniuk, különben nem kapják meg a plecsnit a dobozra...

Talán az első két fázis a legjobb, a vizes, meg az első szárazföldes, ezekben még sok dolgunk van, ilyenkor alakul a lényünk a legnagyobb mértékben. A másodikban egyszer picit elakadtam, mert sehogy sem tudtam magam mellé venni társakat, hogy csapatban vadásszunk, és az erősebb lényeknél hamar kipusztultam, de aztán rájöttem a nyitjára (tudom, hogy mit kell csinálni (utánozni), csak a kezdeményezés nem akart összejönni, valamiért nem indult el a folyamat) és onnantól kezdve a fél kontinenst kipusztítottam és felzabáltam. :) Egyébként valakinek sikerült elbánni valamelyik 1000 HP-s szupermonsztával? Nem mertem megtámadni őket, hozzájuk túl gyenge voltam. :)
A harmadik, törzsi szakasz is elég jó, de itt már nincs lehetőség a lényen változtatni, csak öltöztetéssel lehet új pluszokat szerezni. Ezt nagyon hamar kivégeztem, minden riválist elfoglaltam és felégettem.
Most vagyok a negyedik, civilizációs szakaszban, a saját szigetemet már elfoglaltam és megkaptam a repcsiket is. Itt már csak épületeket és járműveket lehet összerakni (ill. az öltöztetés is maradt, de már nincsenek képességmódosítók), de az igazat megvallva a city hall és a tank legyártása után már nem volt kedvem tovább szórakozni vele, a többi épületnél és egységnél inkább választottam a pregen cuccok közül.

Összességében jópofa, meg minden, de valahogy többet vártam. Ahogy haladunk előre a korszakokban, úgy lesz egyszerűbb a játék (kivéve az elsőt, mert az egyszerűbb, mint a legösszetettebb második). Nem mondom, hogy totális mikromenedzsmentet vártam volna, de pl. a civ-ben a három épület (lakás - szórakozás - gyár) meg a háromfajta egység (tank - hajó - repülő) kicsit soványka. Lehet játszadozni az egységek HP - military - speed dolgaival (a felpakolt cuccoktól függően egy %-os skálán tolódnak az arányok), de olyan egetrengető különbséget nem vettem észre, mindenki nagyjából a középútra törekszik, mivel egységlimit van és minden ugyanannyiba kerül.
Egyébként a játék nem fagy, nem döglik, nem láttam grafikai hibákat sem és teljesen normálisan fut a gépemen az általa ajánlott beállításokkal (1024x768, közepes, vagy jobb részletességek). Az animáció és a hang a játék igazi erőssége, ezek nagyon profin meg vannak csinálva.
Összességében ilyen komplex, ennyire átfogó játék ilyen minőségben még nem született, viszont szerintem a túlzott egyszerűsítések miatt nem lesz új Sims belőle, akárhogy is remélik. A Sims-ben mindenki a kis kedvencét dédelgeti / szadizza (perverzióktól függően) és élvezi a szimulációt, de nem véletlenül buknak azok a klónok, másolatok, amelyek pont a szimulációs részeket csonkítják meg (vagy túlbonyolítják). A Spore azért nem fog bukni, mindenképpen előremutatónak és jelenleg egyedinek számít, de remélhetőleg a klónjai, folytatásai kiküszöbölik a (számomra) hiányosságait is.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#139 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 08:07

Idézet: dani83 - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 23:58

Kép
JóSebesség

#140 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 12:22

Idézet: PetruZ - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 8:02

Most vagyok a negyedik, civilizációs szakaszban, a saját szigetemet már elfoglaltam és megkaptam a repcsiket is.

A negyedik körben leggyorsabban kb vallással lehet terjedni. Pár pillanat alatt elfoglalható az egész sziget, eztán összes várost feltáplni maxra hogy legyen pénz, és a maradék ellenféllel szövetséget kötni+ kivásárolni kereskedelemmel. Szóval ha már megy, akkor a 4es fázis is kb fél/háromnegyed óra.

Idézet: PetruZ - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 8:02

Összességében jópofa, meg minden, de valahogy többet vártam. Ahogy haladunk előre a korszakokban, úgy lesz egyszerűbb a játék...

Ez végül az utolsó fázisban megdől. A negyedik kör után én is azt hittem, hogy akkor itt már semmi különös nem következik, de az űrkorszak kb egy fél Imperium Galactica. Hirtelen megvilágosodik, hogy az a hatalmas csillagrendszer amit a főmenüben látsz tényleg a játéktered, és sokezer bolygó között bárhovamehetsz, bármit elfoglalhatsz. Attól függően, hogy a korábbi részekből miként jöttél ki kapsz egy spéci képességet, és marad lehetőségként a gazdaság és a háborúzás(a vallás eltűnik).

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.