HWSW Informatikai Kerekasztal: Munkavállalás külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Munkavállalás külföldön mikor, mire, merre ... Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 23. 11:54

Idézet: Boba - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 21:41

Ez a cikk is jol leirja azt, mi is az amitol esetleg sokan menekulnek MO-rol.

En nemcsak emiatt jottem el, de emiatt is. Elegem lett a nyavajgasbol is.

kicsit off: a briteknél a rendszám az autóhoz(mint nálunk) vagy a tulajdonosához tartozik(mint a németeknél)?

#122 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 12:08

Isis... rendszamot az auto tulaj alapjan kap. Pl az enyem ugy kezdodik, hogy YK04... az YK az, hogy Yorkshire-ben lakom, a 04 pedig az, hogy 2004es a verda. Utana meg jon a veletlenszam generator. Ha uj autot veszek, az alapjan kapok rendszamot, hogy melyik megyeben lakok.

Autot meg nem adtam el, csak vettem, szoval nemtudom az uj tulaj megtartja-e ezt a rendszamot. Nemtom sajna.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#123 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 13:02

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 18:19

[...] De 100x inkább Ausztrália, mint az USA. Ott csak a nemzeti parkokat nézném meg, de az ország nem érdekel.

Üdv!

Én is. Egy kis svájci körútra inkább elmennék, mint USA-t nézegetni.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 05. 23. 13:08 -kor

#124 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 19:23

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 23:32

Úgy fogtam, hozzá , hogy eldöntöttem Ausztráliába akarok menni angolt tanulni.

Ausztraliat en is nezegetem mar egy ideje. Regota motoszkal bennem a gondolat, hogy valamerre mennek kifele dolgozni. Mindenkepp angol nyelvterulet a cel, Anglianak az idojarasaval nem hiszem, hogy meg tudnek baratkozni, USA meg nem igen vonz, dolgozom eleget odavalosi mihasznakkal, meg van a sajat velemenyem roluk.

Angollal sztem nem allok rosszul, 3 eve dolgozom multinal. Felsofoku vegzettsegem van, amit gondolom a hajamra kenhetek odakinnt, viszont van egy-ket nemzetkozileg elfogadott halozatos vizsgam, amivel azert talan nem olyan nehez elhelyezkedni.

Erdeklodtem is a dolog utan egy-ket ismerostol, es ok is mondtak ezt havi 20 oras munka lehetoseget, ami nem igazan erdekel. Ha jol tudom tartozkodasi engedely (vagy munka vallaloi vizum) kell ahhoz, hogy normalis munkat tudj vallalni. Nos errol kerdeznelek, hogy mi az ami kell ehhez, mert ez nem teljesen tiszta. Asszem kell vmi speci nyelvvizsga, lehet ezt egyaltalan itthon letenni? Plussz gondolom sok penz, de jo lenne vmi konkretat tudni ezzel kapcsolatban, en sem a garazsban nyomtatom a dellat.

Szal el tudnad mondani mik a kovetelmenyek? Egy-ket hasznos link is jol jonne. Koszi elore is.

Szerkesztette: Erős Pista 2008. 05. 23. 19:24 -kor

Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#125 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 19:41

Idézet: Boba - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 11:08

Isis... rendszamot az auto tulaj alapjan kap. Pl az enyem ugy kezdodik, hogy YK04... az YK az, hogy Yorkshire-ben lakom, a 04 pedig az, hogy 2004es a verda. Utana meg jon a veletlenszam generator. Ha uj autot veszek, az alapjan kapok rendszamot, hogy melyik megyeben lakok.

Autot meg nem adtam el, csak vettem, szoval nemtudom az uj tulaj megtartja-e ezt a rendszamot. Nemtom sajna.

Köszi, ennek még utánaérdeklődöm.

#126 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 20:58

Az angol idojaras tiszta urban legend mostanaban mar... eso sincs annyira gyakran... en pont az idojaras miatt szeretem angliat. En meghalok a magyarorszagi melegben, mozdulni nembirok es csak vergodok. :( Az elmult 3 nyaron 2 kezemen megtudom szamolni hanyszor volt igazi eso angliaban... legalabbis Leeds kornyeken es attol picit eszakabbra. Emlexem, 3 eve pl vegig esett magyarorszagon amikor visszamentem angliaba, ott pedig kocsimosasi tilalom volt mer nemvolt eso... hazajottem agusztus vegen, es szinte hazamenni nemtudtam az eso miatt... 1 meteres viz volt az uton, kocsit leraktam ismerosnel es Volannal mentem, az is alig tudott atvagni.

Nah, csak kis off. ;)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#127 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 23:52

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 20:23

Szal el tudnad mondani mik a kovetelmenyek? Egy-ket hasznos link is jol jonne. Koszi elore is.

Ha nem akarsz diák vízummal és a húsz órás limittel bajlódni akkor a következő két opciód van:
- keresel otthonról céget, aki hajlandó "sponsorship"-et vállalni érted. Ez egyes szakmákban elég jól működik, pl. ami egyrészt hiányszakma. Otthon nem tudom milyen cégek vannak, de érdemes lenne inkább a helyiekkel felvenni a kapcsolatot. Vannak olyan munka közvetítő cégek, akik azt csinálják, hogy ők maguk szponzorálnak meg és kiadnak dolgozni más cégeknek mint szerződéses. Tehát nem az a cég szponzorál amelyiknél dolgozol, hanem a munka közvetítő. Ha találsz céget aki hajlandó felvállalni téged, akkor meg kell nézni, hogy a cég megfelel -e azoknak a szigorú előírásoknak amiknek egy szponzornak meg kell felelnie.

- a másik opció, hogy kapásból PR-ra, azaz permanent residency-re jelentkezni. Ez is lehetséges ha olyan végzettséged és igazolt gyakorlatod van, ami hiányszakma. Pl. ha programozói végzettséged van, tudsz igazolni pár év munka gyakorlatot, akkor gond nélkül jelentkezhetsz.
A PR-ra való jelentkezés pontrendszer alapján dől el. Kapsz pontot a végzettségedért, szakmai gyakorlatért, életkorért, és még egy pár másik dologért.

Egy jótanács. Van egy-két magyar ügynök, akiknek magyar honlapja is van és azzal foglalkoznak, hogy a papírügyeket intézik. MESSZIRŐL KERÜLD ŐKET! Nagyon sokan ráb@sztak már velük. Beígérnek mindent, fizetsz, aztán meg semmi nem lesz úgy ahogy ígérték.  Az évek alatt rájöttem, ha valamit el akarsz intézni, akkor intézd magad meg kérdezz meg egy bevándorlási ügyvédet akinek nem áll érdekében átverni. Én is minden infót magam szerzek be, nem hiszek semilyen urban legend-nek (itteni magyarok előszeretettel beszélnek olyan dolgokról, amit csak hallottak vkitől) és ha valami nem világos, akkor van egy ügyvéd aki segít és nagyon jó a szakmájában (de nem olcsó).

Egyetlen hivatalos forrás és ahonnan minden infót be tudsz szerezni: Department of Immigration and Citizenship

Szerkesztette: BoGyesz 2008. 05. 23. 23:54 -kor

#128 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 23:55

A fenti honlapon van egy kalkulátor is, ami kapásból megmondja van -e elég pontod.

#129 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 08:50

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 23:52

.
.
.
Egy jótanács. Van egy-két magyar ügynök, akiknek magyar honlapja is van és azzal foglalkoznak, hogy a papírügyeket intézik. MESSZIRŐL KERÜLD ŐKET! Nagyon sokan ráb@sztak már velük. Beígérnek mindent, fizetsz, aztán meg semmi nem lesz úgy ahogy ígérték.
.
.
.

Apósjelölt így ment ki Angliába. Hogy ott szereznek neki állást és minden tuti lesz. Sajnos elég impulzív ember, ezért hiába magyaráztunk neki, hogy ebből bukta lesz. 3 hónapig vergődött kint, majdnem sikerült már csövezni is, mert persze a magyar "jóemberek" úgy verték át a palánkon, hogy csak úgy csattant. Sajnos meglátták az üzleti lehetőséget abban, hogy a naív embereket nagyon komolyan lenyúlják és piszok pocsék helyzetbe hozzák és nem haboztak ebből tőkét kovácsolni. Szomorú.

Ha hivatalos fórumokon érdeklődik az ember, akkor tényleg egyből megkapja az infót, ami sokkal jobb, mint a hallottam róla történetek.

Üdv!
.
.
.

#130 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 10:05

Három hete egy búvár túrán voltam és tök véletlen találkoztem egy magyar sráccal, aki kb egy éve van itt. Otthon a paksi atomerőműben dolgozott, mint hegesztő, lakatos, stb. Van is valami elég magas minősítésű papírja arról, hogy ért is hozzá.  :) Szóval egy itteni cég, akinek magyar kapcsolatai is vannak kihozta szponzor vízummal és azóta nekik dolgozik. Először Queenslandben dolgozott , most itt Sydney-ben a hadihajókat javítgatják.  :cool: ..és nagyon(!) jól keres vele.

#131 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 10:32

Idézet

Ha nem akarsz diák vízummal és a húsz órás limittel bajlódni

Nem, nem akarok. :) Nem vagyok mar 18 eves. Szeretem a munkakoromet es talan mondhatom azt, hogy vmit el is ertem mar benne es igy kozeledven a 30-hoz nem igen fulik a fogam, ahhoz hogy mosogatassak, vagy vmi hasonlo kuli munkat csinaljak.

Idézet

- keresel otthonról céget, aki hajlandó "sponsorship"-et vállalni érted

Kisse macerasnak tunik ez igy elsore, plussz meglehetosen bizalmatlan vagyok az ilyesmikkel kapcsolatban.

Idézet

- a másik opció, hogy kapásból PR-ra, azaz permanent residency-re jelentkezni

Na ez az, ami engem erdekelne. Atolvasom majd a linket, amit kuldtel, bar igy elsore ez meg macerasabbnak tunik, mint az elozo opcio. :)

Idézet

Van egy-két magyar ügynök, akiknek magyar honlapja is van és azzal foglalkoznak, hogy a papírügyeket intézik

Ismerem a sajat fajtankat eleg jol.  :( Elobb kernek meg egy pakisztanit, hogy intezze az ugyeimet, mint a mi fajtankat. :Đ
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#132 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 10:58

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 14:49

ha vkit esetleg érdekelnek a fizuk meg költségek majd leírom ide.

Engem erdekelne. Az egyetlen dolog amiert meg nem vagtam bele ebbe az egeszbe, mert ugy gondolom, hogy kell vmennyi "dobbanto" penz, aminek az osszehozasan jelenleg dolgozom. Csak a repjegy is kb 300k Ausztraliaba, plussz ha kinnt vagyok akkor is elni kell vmibol, ha meg nincs munka. Szal engem a kovetkezok erdekelnenek (Sydney v. Melbourne):

- Alberlet. Nincsenek nagy igenyeim, az elejen meg amugy se pattogjon az ember. Also kategoria, ahonnan azert tomegkozlekedessel is el lehet jutni A-B-be.

- Kaja, pia. Alap cuccok. Kenyer, tojas, tej stb. Gyorsbufek, pizzazok, munkahelyi kajaldak. Kb mennyibe faj a kajalas egy heten.

- Bulizas, sorozes. :cool: Gondolom nem occso...

- Permanent Residency megszerzesevel jaro varhato koltsegek.

Elore is koszi!

Amugy Angliaban csak azert gondolkodom, hogy gyorsabban osszeszedjem a penzt, ami ahhoz kell, hogy Ausztraliaba kimenjek. :)

Szerkesztette: Erős Pista 2008. 05. 24. 10:59 -kor

#133 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 15:02

Idézet

kell vmennyi "dobbanto" penz, aminek az osszehozasan jelenleg dolgozom.

Igen, nem árt ha van annyi pénzed, hogy mondjuk két hónapig ki húzd ha valami gáz történne.

albérlet:

Mondjuk ha nincsenek nagy igényeid akkor egy szobát valahol egy olcsóbb kerületben 130 dolcsi (AUD) körül megkapsz. Én a kisszobát $170ért adom ki itt Bondi-on, a parttól öt percre. Ha lakást akarsz bérelni, akkor egy egy szobás a városban olyan $280-350/hét, két szobás $300-4006hét. Ezek kb a régi építésű, nem fancy lakások. Minden ami új és faszán néz ki, az másfélszer, kétszer ennyi. Egy penthouse a belvárosban $1500/hét.

Kaja, pia, stb:

Kb. heti százast költök enni-, innivalóra. Ha veszel ételt, akkor mondjuk 9 dolcsi egy take away kínai, thai vagy bármi hasonló, étteremben főétel $15-tól, sör $4,50. Ha magadra főzől, akkor a heti százas bőven elég, ha étteremben kajálsz minden nap, akkor persze nem. Nagy pizza $18-20, munkahelyi kajálda $9-15 kb.

Bulizás:
Mint írtam, pubban sör 4,50 körül, discoban $6, whiskey&coke $8, vodkaredbull $12, koktél $15, beugró $15-20

Melbourne egy picivel olcsóbb, de nem sokkal,  szobát bérelni biztos olcsóbb. Nekem nagyon tetszett Melbourne is, sokkal inkább európai városnak tűnik, mint Sydney, csak hidegebb és nincs közel a beach.

A PR költségei elég magasak, pár ezer dolcsi, de pontosan nem tudom megmondani, mert még nem aktuális nekem. Ha magadnak intézel mindent, akkor kb. megspórolsz két ezret, ami az ügyvédi költség, de akkor nagyon (!) oda kell figyelni, hogy minden papír jól legyen kitöltve.

Az átlag fizetésekről itt találsz infót: MyCareer és ez egyben a legjobb állás kereső oldal is, ajánlom olvasgatásra. Itt lehet látni, hogy IT-ban az átlag 71ezer per év és ebből 21-et le kell adózni. Adózásról röviden itt. Ez soknak hangzik, de az adód egy részét vissza tudod kapni ha megtartod a számláid. Ez a fizu olyan $9xx egy héten, nettó. Ha bérelsz egy egy szobás lakást 300, kaja 100, egyéb ktg 100, még akkor is marad heti 500 megmaradt pénzed.

Szerintem ez átlagnak nem rossz és akkor még nem beszéltünk olyan dolgokról, amik pénzben nehezen mérhetők. A környezet, az emberek, a lifestyle és még ezer dolog, amit a szabadidődben csinálhatsz. Itt van az óceán, vannak hegyek, van sivatag, dzsungel, pár óra repüléssel korall zátony, Fiji, Új-Zéland, Indonézia, mi kell még?  :cool:  :D

#134 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 20:37

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 15:02

.
.
.
Szerintem ez átlagnak nem rossz és akkor még nem beszéltünk olyan dolgokról, amik pénzben nehezen mérhetők. A környezet, az emberek, a lifestyle és még ezer dolog, amit a szabadidődben csinálhatsz. Itt van az óceán, vannak hegyek, van sivatag, dzsungel, pár óra repüléssel korall zátony, Fiji, Új-Zéland, Indonézia, mi kell még?  :cool:  :D

Kihagytad a karácsonyi ünneplést a tengerparton fürdőgatyában. Szilveszterezés hasonlóan  :up:

Én ma bermudában és rövidujjúban mentem vásárolni, de picit csípett a szél. Este hétkor séta a parton, de akkor már melegítő felsőben és árnyékban fáztam...  :)

Üdv!
.
.
.

#135 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 13:56

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 23:52

...Egy jótanács. Van egy-két magyar ügynök, akiknek magyar honlapja is van és azzal foglalkoznak, hogy a papírügyeket intézik. MESSZIRŐL KERÜLD ŐKET! Nagyon sokan ráb@sztak már velük. Beígérnek mindent, fizetsz, aztán meg semmi nem lesz úgy ahogy ígérték...

Ezt ugye Ausztraliahoz irta BoGyesz de minden egyes szo igaz a UK-ra is. Vannak olyan magyar kozvetitok (szallas foleg de munka is) akik arra epitenek csak es kizarolag, hogy lehuzzak frissen kivandorolt honfitarsaikat. Konkretumokat is tudok priviben ha valaki errefele keszulodik.

#136 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 14:02

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 8:50

Apósjelölt így ment ki Angliába. Hogy ott szereznek neki állást és minden tuti lesz...

Jah, errol beszelek. Ahhoz, hogy itt munkat keressen valaki ugyanarra van szukseg mint otthon: ismerni az orszag nyelvet es nem art nemi munkakedv. Ennyi. Az utlevelevel barkit regisztralnak barmelyik jobcentre-ben, NI numbert is segitenek elintezni. Ergo semmifele vallalkozo vagy ceg stb segitsegere nincs szukseg, az ilyen 100% lehuzas.

Ez nem azt jeleni persze, hogy otthonrol nem lehet melot talalni itt, de leginkabb mezogazdasagi munkak erhetoek igy el, pl eperszedes stb az meg nem hiszem, hogy realis alternativa barkinek is hacsak nem korozik otthon es el akar tunni valami Stratfordshire-i farmon :D

#137 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 14:10

Idézet: szabinar - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 14:02

Jah, errol beszelek.
.
.
.

Apósjelölt nem túl koordináltan ment ki, behúzták még ráadásul a csőbe. Fél év alatt fogyott vagy 40 kilót, közben virágokat pakolt virágosnál, betegeket mosott idősek otthonában és rakodott is. De mivel már 60 éves elmúlt, ezért annyira könnyen nem vette azokat az akadályokat, amiket mondjuk 20 évvel fiatalabban még jobban bírt volna. Meg hát ugye két hét után kivágták a szállásról, mivel akkor elfogyott a pénz és ezért eléggé belecsöppent az angliai valóság árnyasabb világába. Szerencsére baja nem lett, mert a kinti mormonok felkarolták és így aztán kapott valami lehetőséget egy munkásszállóban és nem lett csövezés a vége. De közel volt a dolog.

Szóval sajnos nem csak jóakaratú emberek vannak külföldön sem. És ellenpélda: külföldön is kaphat végszükség esetén segítséget valaki, de azért nem jó erre építeni.

Ha valaki belevág, akkor az alapvető lépésekkel legyen tisztában, legyen működő telefonja, legyen valami tőke. És a nyelvi nehézségeket próbálja minimalizálni előre.

Üdv!
.
.
.

#138 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 14:16

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 9:32

Ismerem a sajat fajtankat eleg jol.  :( Elobb kernek meg egy pakisztanit, hogy intezze az ugyeimet, mint a mi fajtankat. :Đ

Azért elmondom, hogy ez nem magyar szokás... Ugyanezt csinálják a lengyelek, szlovákok, litvánok stb...
De ugyanezt csinálták 100 évvel ezelőtt is az akkori bevándorlókkal..

#139 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 14:40

40 kilót? Mennyiből fogyott annyit?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#140 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 14:58

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 14:40

40 kilót? Mennyiből fogyott annyit?

150 kg volt, amikor kiment. Eléggé legatyásodott, látszott rajta, hogy megviselte a nem egészen fél év. Szerintem most már megvilágosodott, hogy így ebben a formában nem vág neki.

Üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8