HWSW Informatikai Kerekasztal: Munkavállalás külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Munkavállalás külföldön mikor, mire, merre ... Értékeld a témát: -----

#41 Guest_Például_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 10. 17:16

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 5:20

Akkor rád duplán vonatkozik az, hogy legyen valami ismerős/rokon, aki segít megtenni az első lépéseket és legyen spórolt pénzed, min. 500-700 font, amiből elvagy addig, amíg munkát keresel.

Ahogy előttem leírták: nagyon jó angol kell hozzá, és nem nyelviskolás szinten, hanem a köznapi, használati angol + referenciák angol cégektől, mert messziről jött ember azt mond, amit akar...

Nem mondom, hogy lehetetlen, de nagyon kicsi az esélye annak, hogy egyből ilyen munkát fogjál ki, mert iszonyatos túlkínálat van a munakerő-piacon.

Hmmm...hát valahogy sejtettem, hogy nem fogok tudni rögtön irpdai melóval kezdeni. Gondolom iagzán munkát csak úgy lehet találni, hogy már kint vagy, és nem itthonról keresgélsz. Amíg meg nem találod az ideális munkád, muszáj elvállalnod mindféle gyorséttermi és újságkihordós tevékenységet.. :confused:

Éltem már külföldön kb. fél évig, teljesen magamra voltam utalva a nulla angolommal, és elég jól helyt álltam. Csak sajnos mióta itthon vagyok, egyáltalán nem használom az angolt, ezért lassacskán már meszólalni sem tudok. Első lépésként ezért gondolom jó lenne rágyúrni a nyelvre.  :think:

És mennyire csípik a magyar munkaerőt?

#42 Guest_Például_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 10. 17:19

Idézet: BoBesz - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 21:05

Szoval vagj bele es sok sikert

Köszönöm a bíztató szavakat! Sok ismerősömnek sikerült, szerintem ha igazán elhatározom magam, akkor belevágok én is. :respect:
Csak én úgy terveztem, hogy a fősulit is szeretném mellette folytatni, és majd hazajövök vizsgaidőszakra. Kis naív én, valszeg majd hazaengednek fél évente 2-3 hétre!  :D

#43 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 10. 22:04

Idézet: Például - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 18:16

Hmmm...hát valahogy sejtettem, hogy nem fogok tudni rögtön irpdai melóval kezdeni. Gondolom iagzán munkát csak úgy lehet találni, hogy már kint vagy, és nem itthonról keresgélsz. Amíg meg nem találod az ideális munkád, muszáj elvállalnod mindféle gyorséttermi és újságkihordós tevékenységet.. :confused:

Éltem már külföldön kb. fél évig, teljesen magamra voltam utalva a nulla angolommal, és elég jól helyt álltam. Csak sajnos mióta itthon vagyok, egyáltalán nem használom az angolt, ezért lassacskán már meszólalni sem tudok. Első lépésként ezért gondolom jó lenne rágyúrni a nyelvre.  :think:

És mennyire csípik a magyar munkaerőt?

Csípik. A droid munkákat majdnem mind bevándorlók végzik. Régebben, 2000-ben is voltam kint egy hetet turistaként, néhány nap után megkérdeztem a vendéglátónkat: jó-jó, de hol vannak az angolok?
Ha valami csoda folytán kiutasítanák az összes bevándorlót, egy nap alatt összeomlana London.

Feleségem nővére szerint (aki kint él már 8 éve), a lengyeleket annyira nem szeretik, mert mindent elvállalnak nagyon olcsón és lenyomják a béreket. Szerintem csak savanyú a szőlő... ;)
Ha van jogosítványod, az jó. Motoros pizza futárt majdnem mindig keresnek. Nem kell megijedni,  a pizzériák csak a környékre szállítanak, a motoron mindig ott a térkép. A balos közlekedés 1 hét alatt megszokható.

Ha nem megy az angol, akkor bébicsőszködés is reális alternatíva.

Ha még nem olvastad volna, akkor olvasd el a hozzászólásaimat a topik elején...

Az árnyoldalai: 
Majd' mindenki úgy megy ki, hogy csak egy-két évre, amíg összeszedi magát... , majd ezt megtoldja még egy-két évvel, majd még két évvel… és végül már nem is akar hazajönni, mert rájön, hogy Magyarország nem alternatívája Angliának. Megszokja az ember a heti 200, majd később 300-400 fontos fizetést, amiből egy jól működő fogyasztói társadalom tagja lehet. Vegyünk pl. egy laptopot. Nálunk hónapokig spórolsz rá, ott, ha van egy jó munkád egy heti keresményedből megveheted... Nehéz szembesülni utána a kis magyar valósággal, ha már megszoktad azt az életszínvonalat.

Ha huzamosabb ideig kint maradsz, óhatatlanul is megszakadnak az itthoni kapcsolatok. Minél tovább élsz kint, annál inkább "angolul" kezdesz gondolkodni, elszakadsz az itthoni problémáktól/mentalítástól, egyre kevésbé érzed magadénak ezt a retkes kis észak-balkáni országot és a régi barátaid irigységgel kevert nyavalygását, hogy mennyire rossz itt nekik…

Albérlet: Ált. 2-3-4 emberrel/párral élsz együtt. Már csak az eltérő életritmus rengeteg konfliktus okozója + nem igazán van magánszférád, mert a külső zónában tobzódó viktoriánus házak válaszfalai nagyon vékonyak. Pl. a falon simán áthallatszik egy telefonbeszélgetés, vagy ha éppen megfordulsz az ágyon…  (Engem legalább is ez viselt meg leginkább)
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#44 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 13:24

Par altalanos info Angliaban gondolkozoknak, nem konkret kerdezonek:

Szallas:
Magyarorszaghoz szokottaknak kiabrandito lehet, hogy a szallasok jelentos resze kicsi, koszos, igenytelen es meregdraga.
Szoba egy szemelyre rezsivel egyutt kb 65 - 90 font, ket szemelyre 100 - 140 font hetente, helytol fugg.
Egyszobas (+nappali) lakast mar heti 150+rezsiert (rezsi mondjuk 30/het) lehet talalni konnyen, ketten osszeallva meg alacsony fizetesbol is konnyen fenntarthato.
Hostelek: kb 15 - 20 font egy ejszaka (attol fugg, hanyan laknak a szobaban, ha ertekes cuccaid vannak akkor nincs mese, egyagyas kell, kb 150/het) itt adnak reggelit is: tej, dzsem, szeletelt kenyer. Vicc, de ehenhalas ellen pont jo.

Kozlekedes:
Tomegkozlekedes draga, de csak busszal nem annyira (£13.50/het) csak nem art ismerni a varost (vagy legalabb a kornyeket ahol lakik-dolgozik az ember).
Metroval utazni gyors, es konnyen megtanulhatok az utvonalak. Ellegge megbizhatatlan viszont, Europaban messze a legrosszabb ilyen teren.

Motor a leggyorsabb es legolcsobb kozlekedesi eszkoz, 15 evesnel idosebbre csak minimalis a biztositas mert veterannak szamit, (kb 100 font evente, amugy ennek a 8-10 szerese is lehet)
Motorral (min 500cc) es jogsival (jo a magyar) jol fizeto munkat is konnyu talalni, ha mar nagyjabol ismeri valaki a varost. Mindig keresnek motoros futarokat (en is csinaltam egy evig, 500 fontod meglehet egy heten ha ugyes vagy). Addig nem ajanlom a motoros futarkodast vagy a valaki altal ajanlott pizzafutarkodast amig nem vezettel sokat, a kozlekedesi moral eletveszelyesen rossz, a hiedelmekkel ellentetben (Londonra igaz nem egesz angliara)

Egyeb:

Bankszamla nagyon fontos (nem olyan konnyu mint regen de azert megoldhato), NI numbert segit a munkaado is elintezni.

Nyelvtudas nelkul marad a mosogatas (~£5.50 - £6 orankent, de ingyen kaja is).

Lengyeleket tenyleg nem nagyon szeretik, foleg az epitoiparban, iszonyuan lenyomtak a bereket.
(nagyon kihangsulyozom: tisztelet a kivetelnek de legtobbjuk iszonyu igenytelen, kivesznek egy 3 szobas hazat, bekoltoznek 30-an, kajat lopjak a tesco-bol, buszon-vonaton lognak, ezert tudnak olcson dolgozni, nincs kiadasuk)

Ha rezidenciat akar valaki kapni (par ev utan), akkor erdemes regisztraltatni magad a Home Office-nal, ez egyszeri 70 fontos kiadas, ha valaki maganvallalkozo akkor erre nincs szukseg (ha jol emlekszem).

Epitkezesre kell CIS kartya es CSCS kartya (elso ingyenes es kesz egy nap alatt, utobbiert fizetni kell kb 40 fontot). Epitkezeseken meg elvarjak a vasaltorru cipot es vedosisakot is, ezek fillerekert (cipo: £15, sisak: £5) beszerezheto.

Job center: INGYEN van (valaki irta, hogy fizetni kell, nem igaz) vannak maszek munkakozvetitok is, naluk fizetni kell de akar meg is erheti.

Kaja pia olcson beszerezheto, cigi nagyon draga (a csempesz is, raadasul szar)

Szerzodeses telefont bankkartyaval es lakcim igazolassal (kozuzemi szamla, bank statement) pillanatok alatt kapni, rengeteg lebeszelheto perccel (nekem £ 45 havonta, ezert kapok: 8oo perc, ketszaz sms es korlatlan internet).
Pay as you go (feltoltos) kb 10p az sms, 20-40p percdij.

Vonalas telefon es 2mbps net otthon egyutt kb 20 font havonta (valtozo).

Keresni jol lehet, az ejszakai elet fantasztikus (talan NYC jobb :cool: ), maga a varos hatalmas, zsufolt, koszos, veszelyes, draga.

Szerkesztette: szabinar 2006. 09. 11. 13:33 -kor

#45 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 13:44

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 22:04

...: 
Majd' mindenki úgy megy ki, hogy csak egy-két évre, amíg összeszedi magát... , majd ezt megtoldja még egy-két évvel, majd még két évvel… és végül már nem is akar hazajönni, mert rájön, hogy Magyarország nem alternatívája Angliának....

En annak idejen 3 honapra jottem ki. Megtoldottam meg 3 honappal, meg 3 honappal...
4 es fel ev utan mentem haza eloszor. Mostmar het eve vagyok itt es rajottem, hogy Magyarorszagnak Anglia nem lehet alternativaja.
Ha az anyagi biztonsagot otthon is meg tuja valaki maganak teremteni, akkor az egvilagon semmi nincs itt amiert erdemes idejonni (esetleg par honapra nyelvet tanulni vagy vilagot latni.)

Hugom 10 eve, ocsem 8 eve, en 7 eve vagyok itt, sok baratom es ismerosom van akik szinten 5-10 eve itt elnek, es szinte mindannyian "haza keszulunk".

Jobol is megart a sok mint mondjak, es itt (a jo fizetest leszamitva) meg csak nem is olyan jo. ;)

#46 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 14:47

Idézet: szabinar - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 14:44

...Ha az anyagi biztonsagot otthon is meg tuja valaki maganak teremteni, akkor az egvilagon semmi nincs itt amiert erdemes idejonni (esetleg par honapra nyelvet tanulni vagy vilagot latni.)....

Na látod, ezért megy ki egy sereg ember, és fog is majd kimenni az elkövetkezendő néhány évben.

Nem tudom mennyire jó biznic nekünk kiképezni rengeteg diplomást, akik a megszerzett tudásukat külföldön kamatoztatját. (Vagy nem kamatoztatják, hanem elmennek mosogatni vagy pizza futárnak...

Aki 100-120k-t kap havonta az elmondhatja, hogy nem keres rosszul (300-350 font!) Ezt nem nevezném én anyagi biztonságnak. Arra elég, hogy egyedül ellébecoljon belőle az ember, de lakás, esetleg család távoli álom. Carpe diem.

Én Londont nem láttam annyira koszosnak. SZvsz Budapest 100x retkesebb... Vannak lepukkantabb környékek (pl. Tooting is az, ahol én laktam) De az I. és a II.-es zóna kifejezetten tiszta. (Legalább is azok a részek, ahol jártam.)

Ilyen lengyeles dolgot én is hallottam. Ott is vagy harmincan költöztek be egy olyan házba, ahol még víz sem volt. Valami tűz ütött ki benne, és a tűzoltók szörnyűlködve látták, hogy még a padláson is laknak emberek, valami elképesztő körülmények között, pedig tél volt...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#47 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 18:06

Szóval eldőlt, jövő héten kiköltözöm Bécsbe, főként nyelvtanulás céljából, valszeg fél évre.
Valaki esteleg tud valami olcsó szállást, és valami olyan munkát, amelyhez nem kell (különösebben) nyelvtudás? Elvégre valahol el kell kezdeni, vagy mi a rosebb. Az sem baj, ha "fekete", bár szerencsére már kaptam pár ötletet és tippet, mindenfélét...  :)
Gondoltam, megpróbálom itt is...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#48 Felhasználó inaktív   versatile 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 27. 12:47

:confused:  sZiasztok tudna nekem pontos infoval szolgalni a CIS carddal kapcsolatban?? mindenre kivancsi vagyok amit csak tudni lehet rola.... Elore is koszonom a valaszokat mindenkinek Attila

#49 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 14:41

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 19:06

Szóval eldőlt, jövő héten kiköltözöm Bécsbe, főként nyelvtanulás céljából, valszeg fél évre.

Sok sikert, de azért csak óvatosan, remélem tudatában vagy annak, h az osztrákok nem tudnak németül (;

#50 Felhasználó inaktív   versatile 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 27. 16:55

:(  :(  :(  :( szoval senki sincs aki valaszolna nekem?? :(  :(  :(  :(  :(  :(

#51 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 18:55

Tedd fel itt is a kérdést:
http://forum.index.h...ticle?t=9029671
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#52 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 29. 11:04

Idézet: versatile - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 16:55

szoval senki sincs aki valaszolna nekem?? :( 

De van, nem kell ezert masik forumra menni, csak turelmesnek kell lenni, mert vannak akik elnek is nem csak hwsw-znek :rolleyes:

szoval, a CIS card (UK Construction Industry Scheme) az egy ingyen megkaphato kartya ami ahhoz kell, hogy epitkezeseken tudj dolgozni a UK-ban.

Ket fenykep es utlevel kell hozza, kb 20 perc alatt kesz van (Kensington High str.), vagy par nap alatt kuldik postan a cimedre. Ervenyes lakcimigazolas NEM KELL hozza, nem ugy mint a bankszamlahoz. Ha van ervenyes lakcim igazolasod es NI (national insurance) szamod, akkor egybol veglegeset kapsz, de ennek nincs gyakorlati jelentosege.
NI card hianyaban eloszor ideigleneset adnak, majd egy ev utan veglegeset amin nincs ervenyessegi datum.

Ha az eves beveteled (netto) eleri a 30K GBP/yeart akkor kapsz Tax Certificate-et, vagyis fizeted a sajat adodat es NI-det (national insurance).

Ha nincs evi 30k beveteled (az adobevallasodban legalabbis ;) ) akkor a munkaltato/fovallalkozo levonja az adot es insurenszet, a fizetesed melle kapsz egy darab papirt (tax voucher, IIRC) aminek a segitsegevel ev vegen (aprilis) megcsinalhatod az adobevallasodat.

szerk1: felmegoldas is van, a fovallalkozo fizeti az adodat, te pedig a NI-t (ez kb 5 font hetente).

szerk2: kb feluton van a CIS kartyaval dolgozo egyen az alkalmazott es az egyeni vallalkozo kozott, sokkal szabadabb mint egy alkalmazott hiszen akar hetente mehetsz mas munkahelyekre/epitkezesekre, eves fizetett szabadsag viszont ertelem szeruen nincsen.

Mire vagy meg kivancsi?

Szerkesztette: szabinar 2006. 09. 29. 11:21 -kor

#53 Felhasználó inaktív   versatile 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 12:46

Szia Szabinar Koszonom a kielegito valaszt azthiszem mindenre megvalaszoltal ugyhogy nincs tobb kerdesem.Esetleg meg annyi h nincs pontos cime az irodanak ahol ez t el tudom intezni ?Valamelyik ismerosom azt mondta h itt londonban barmelyik adohivatalban elintezik a kartyat .Es megegyszer koszonom a valaszaidat es a segitsegedet

#54 Felhasználó inaktív   versatile 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 12:59

Uuuu meg valami..... Ha mondjuk van egy melo ami mondjuk lefut 3 honap alatt utanna mondjuk nem talalok munkat egy  honapig alap jarulekoket vagy adot erre a kiesett egy honapra is fizetnem kell...?Tehat amikor nem dolgozok van valamifele jarulekos kotelezettsegem esetleg az adohivatal fele?
majd meg kerdezek ha eszembe jut vmi koszi

#55 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 17:23

Idézet: versatile - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 12:59

Uuuu meg valami..... Ha mondjuk van egy melo ami mondjuk lefut 3 honap alatt utanna mondjuk nem talalok munkat egy  honapig alap jarulekoket vagy adot erre a kiesett egy honapra is fizetnem kell...?Tehat amikor nem dolgozok van valamifele jarulekos kotelezettsegem esetleg az adohivatal fele?
majd meg kerdezek ha eszembe jut vmi koszi

Hali, a cimre nem emlexem, valahol Kensington High str-en van, Olympiahoz kozel.
Tenyleg megcsinaljak barhol, de itt azonnal a kezedbe nyomjak (3-4 eve igy volt) mashol meg postan kuldik.
Ha nincs beveteled akkor ertelemszeruen adot sem fizetsz, a National Insurance-et (kb egeszsegbiztositas) viszont akkor is fizetni kell, de ez csak kb 4-5 font hetente.
Ha dolgozik valaki ha nem, adobevallast akkor is csinalni kell IMHO, de inkabb egy konyvelot kene megkerdezned :)

#56 Felhasználó inaktív   versatile 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 15:42

Szia Szabinar Koszonom az valaszodat ismet ...Na mindegy szoval most mar csak az kerdes hogy hol talalok konyvelot aki foglalkozik velem esetleg magyar konyvelot hatha az akonnyebbik ut aszamomra mert en meg nem beszelek valami profi szinten angolul de azert megy. .....azert koszonom asegitseget Ha van meg valami esetleg irhatsz az emailemre is sintcrom@gmail.com koszi szia

#57 Felhasználó inaktív   versatile 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 23:07

azthiszmem van meg vmi ha megvan a kartya es mondjuk nincs melom hogy vonjak a egeszsegbiztositast hetente? hogy tudom fizetni ?levonjak a szamlamrol v hogy?tudom tok huje kerdesek de engem erdekel ez is Ha pedig mondjuk kesobb haza akarok menni tehat nem akarok tovabb itt epitoiparoskodni akkor ugyanugy vissza kell adnom ezt a kartyat itt a hivatalnak?Tehat olyasmi ez  mint amikor megszuntetem otthon a vallalkozasom es le kell adnom a vallakozoi igazolvanyom h ne vonjak tovabb a jarulekokat?

#58 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 12:53

Idézet: versatile - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 23:07

azthiszmem van meg vmi ha megvan a kartya es mondjuk nincs melom hogy vonjak a egeszsegbiztositast hetente? hogy tudom fizetni ?levonjak a szamlamrol v hogy?tudom tok huje kerdesek de engem erdekel ez is Ha pedig mondjuk kesobb haza akarok menni tehat nem akarok tovabb itt epitoiparoskodni akkor ugyanugy vissza kell adnom ezt a kartyat itt a hivatalnak?Tehat olyasmi ez  mint amikor megszuntetem otthon a vallalkozasom es le kell adnom a vallakozoi igazolvanyom h ne vonjak tovabb a jarulekokat?

Hi,

nem tudom, hogy az Inland Revenuenek lehet-e direct debittel fizetni, imho nem.
Utalvanyt szoktak kuldeni postan 3 havonta iirc, azon latod az egyenleged es befizeted amennyit kell.

Sugok: ha csak par honapra jossz akkor felejtsd el a NI-t, ne fizesd. Nem kapsz erte semmit cserebe, az orvosi ellatas szinvonala (koz, nem private) az valahol Romania es Nigeria kozott van amugy is :rolleyes:
Buntetojogi kovetkezmenyei pedig nincsenek a dolognak, ha nem fizeted a NI-t akkor a CIS kartyadat egy ev utan visszavonhatjak, ennyi.

#59 Felhasználó inaktív   Aruns 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 13:13

Húú, szabinar, látom vágod a témát és szívesen segítesz is másoknak, majd jövő héten összeszedek pár kérdést, azt hiszem, nekem is lesz néhány...

#60 Felhasználó inaktív   versatile 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 21. 20:51

Sziasztok ...Ismet en vagyok ....Jelen pillanatban olcso szallast keresek mivelhogy live in staff vok de talaltam masik munkat es valoszinuleg itt tul sokaig nem maradhatok mert gondolom a fonok inkabb masik live in staffot akar az en szobamba olyat aki ott melozik nala....Szoval megneztem egy ket helyet  de olyan arcok vannak hogy hu.es akkor meg lakjak veluk eggyuttt.... :D Mult heten megneztem egy szobat single room ot kerestem talaltam is (de sajnos csak a hirdetes volt az)A valosag egy nagy koszos double rooom volt  sz...ros alsogatyaval meg ilyesmi.SZOVAL kerdeztem a tagot hogy en single zarhato szobat akarok..Erre azt mondta hogy olyan neki nincs csak ez a double ...de mondom neki a gumtreen singlet hirdettel nem?Na mindegy szoval aztmondta van ez a dupla meg plusz ket urgevel akirol azt sem tudtamhogy kik azokmert epp nem voltak otthon...Kerdeztem a landlordot milyenek a lakok ..O nem tudja meg nem ismeri oket  :mad: Na mondom kiraly...De azert ha kell akkor a bekoltozes elott egy hettel fizessek ki neki ket hetet elore +depo...Azert ez sem rossz..... Mi a garancia hogy nem nyulja le a penzem.... Az  fecni a mit adnak ilyenkor?Es azzal hova megyek reklamalni...A nagymamamhoz? Szoval nehez ugy ez.......De ha esetleg van valakinek valami hasznalhato otlete hol erdemes nezelodni (net ujsag stb cimek magyarok barmi) akkor azt megkoszonom                     

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.