HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#621 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 31. 18:28

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 18:21

Mi a helyzet a DS210j-vel?  Az mennyire szaggatta az mkv fileokat vagy dvd isot?  :think:

Az már semennyire, ott a kicsomagolás + a 'multitaszk' volt a szűk keresztmetszet.

Fentebb leírtam hogy kell ezt érteni. Több felhasználó használja egyszerre a NASt és az nembírgya.

Szerkesztette: Tiga 2010. 01. 31. 18:28 -kor

#622 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 19:07

Ahogy összehasonlítottam a kettőt valóban szinte semmi funkcionális különbség.
                  DS210j           DS209
CPU             800M              1,2G
RAM             128M              256M
webcam       max5(1)         max8(1)
user             512                1024
sata kábelt
adnak hozzá    -                    +

Szóval 128MB ram és egy kicsit erősebb proci kerül 30kHuf-ba...
Multitaszkról sehol nem írnak.

Nekem lényegtelen ha a letöltéskori kicsomagolás közben lelassul a filmlejátszás (gondolom az mp3-at még bírja), esetleg a hálózati meghajtó belassul, de a letöltések azért nem szakadnak meg, legfeljebb lelassulnak? egy DVD-t mennyi ideig csomagol ki? 2perc vagy 1 óra?  tehát a töblettköltség megéri-e? vagy mégis jó a 210j otthoni családi használatra?

Szerkesztette: Doky586 2010. 01. 31. 19:08 -kor

#623 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 19:25

128megával a DS-210j nekem 20-25 percig csomagol ki egy DVD-t, na de ki tölt manapság vagy ki fog (mert ugye, gondolom nem 1 évre veszed a cuccot) később DVD-t tölteni a HD korában amikor 10 giga felett van egy film és azt is ki kell csomagolni, azt pedig már 40-50-60 percig is csomagolhatja?!

Letöltések nem szakadnak meg, max akadozik a film vagy éppen a zene és ez idegesítő.

'Multitaszkot' így idézőjelben írva pedig úgy értsd, hogy barátnőm filmet néz hálózatban a NAS-ról az egyik szobában, én a másik szobában dolgozom és az iTunes server vagy a sqeezeboxal zenét hallgatok szintén a NAS-ról amíg az amúgy töltöget le torrentről és ne adj isten a frissen letöltött filmet még ki is akarom csomagolni a NAS-on. És itt jön az, hogy zene megakad, film beszaggat, kényelmetlen.

Kérdés más mire akarja használni vagy mire fogja majd használni a későbbiekben, mert a jóhoz könnyű hozzászokni és úgy alakítja magának az ember az elvárásait.

Nekem családi használatra mindenképpen egy erősebb NAS kellett és ehhez 'el kellett fogyasztanom' két kisebbet mire erre rájöttem. Saját 'kárán' tanul az ember.

Szerkesztette: Tiga 2010. 01. 31. 19:32 -kor

#624 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 16:53

Van egy problemam: wd mybook world II (blue ring). A juzer kikapta a hdd-t belole, es mashol behasznalta (nocomment). Se masik hdd-t berakva, se hdd nelkul nem csinal semmit, azaz ip-t nem vesz fel, meg az ethernet portja sem vilagit, az elejenek nem tudom kene-e, tap bedugasakor egy tizedmasodpercre felvillan, aztan annyi. A kerdes annyi, hogy ez a kutyu csak a sajat hdd-jevel megy amin esetleg a van valami bonusz info, vagy hdd nelkul/mas hdd-vel is elet jeleit kene mutatnia, ip-t felvenni, webadmint mukodtetni es mivel ezt nem teszi doglott a cucc?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#625 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 18:25

Idézet: asdf - Dátum: 2010. febr. 2., kedd - 17:53

Van egy problemam: wd mybook world II (blue ring). A juzer kikapta a hdd-t belole, es mashol behasznalta (nocomment). Se masik hdd-t berakva, se hdd nelkul nem csinal semmit, azaz ip-t nem vesz fel, meg az ethernet portja sem vilagit, az elejenek nem tudom kene-e, tap bedugasakor egy tizedmasodpercre felvillan, aztan annyi. A kerdes annyi, hogy ez a kutyu csak a sajat hdd-jevel megy amin esetleg a van valami bonusz info, vagy hdd nelkul/mas hdd-vel is elet jeleit kene mutatnia, ip-t felvenni, webadmint mukodtetni es mivel ezt nem teszi doglott a cucc?

Tudtommal:
- a gyári vinyón több partíció van
- a saját szoftvere is onnan megy
- csak WD Caviar Green hdd-kkel megy

#626 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 18:33

http://mybookworld.wikidot.com/
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#627 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 02. 19:58

Ezer hala, akkor megprobalok eletet lehellni bele :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#628 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 13:30

http://www.netgear.c...ora/MS2110.aspx

Errol mi a velemenyetek?  :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#629 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 14:00

Véleményem szerint még akár jó is lehet, de nekem így első ránézésre egy dologtól bukik. 1 USB van csak rajta.

Ára?

#630 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 14:04

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 14:00

Véleményem szerint még akár jó is lehet, de nekem így első ránézésre egy dologtól bukik. 1 USB van csak rajta.

Ára?

50K korul van. :think:  Osszehasonlitas alapjan karcsunak tunik az 1Tb.

Csatolt fájl:

Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#631 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 14:08

Csak 1Tb-ot tud lekezelni :confused:  :think:

Látod ez e baj, én is körbejártam már minden utat és bakker :( csak a drága QNAP, Syno ami tuti befutó. Annyira egyeduralkodók és annyira profi cuccot gyártanak, hogy.... :reklamacio: az ember inkább kifizeti az árukat, aztán kompromisszumok nélkül örül :reklamacio:  :omg:

#632 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 16:30

no eljutottam ide én is, kellene vmi NAS, vagy hasonló.
torrent nekem is menne rá/róla (havi 1 tera körüli forgalom).
jó lenne, ha minél több vinyó elférne benne, egyelőre csak 1 vagy 2 vinyó menne bele, de nem akarok félévente új cuccot venni.

azon gondolkozok, hogy összedobok egy gépet vmi atomos alaplappal, keveset fogyaszt, 2 db sata port van rajta, kezdetnek elég, utána egy 4 portos pci sata kártya fillérekből megvan.

freenas kéne rá, vagy nemtom mi. linux (bár nem értek hozzá), esetleg win, olyat legalább már láttam :)

ilyesmi témában van vmi tapasztalatotok?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#633 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 16:32

Én csak annyit tudok mondani róla, hogy keveset fogyaszt = zsákutca. Véleményem szerint :cool:

Az egybe NAS-ok tényleg keveset fogyasztanak.

#634 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 16:34

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 16:32

Én csak annyit tudok mondani róla, hogy keveset fogyaszt = zsákutca. Véleményem szerint :cool:

Az egybe NAS-ok tényleg keveset fogyasztanak.

keveset fogyasztot úgy gondoltam, hogy relativ keveset eszik az atom, egy átlag 2 magos cpuhoz képest.
nem is túl erős, de erre talán elég.
vagy mi a gondod vele?
bár lehet hogy egy gyenge, underclockolt core2duo/celeron se eszik sokat idle...

ja még filmeket is néznék róla. elsősorban fullhd anyagok, ezért kell a nagy tárhely...

Szerkesztette: WiZARD 2010. 02. 05. 16:36 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#635 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 16:41

Értelek, én is alapból egy nagyon keveset fogyasztótt cuccot kerestem ami több lemezt kezel, torrent, hd film, mailserver, sokminden.

Körbejártam mindent, aztán inkább belevágtam a qnap, syno vonalba.

Amit tudok tanácsolni, hogy tényleg térképezd fel az igényeidet illetve a cuccokat, mert nekem sikerült 3 NAS-t vennem mire kiderültek az igényeim és a 4. NAS lett a befutó, az ára meg monnyon le :reklamacio: 50 ropi volt szerencsével + vinyók. Amúgy 100 lett volna + vinyók.

Szerkesztette: Tiga 2010. 02. 05. 16:42 -kor

#636 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 16:55

félreértettél. fogyasztás nem elsődleges, csak megemlítettem hogy atom talán nem is fogyaszt sokat.

nekem nem kell mailserver meg semmi. torrentnek se rajta kell futnia, fut az a gépemen, filmet is másik géppel akarok lejátszani, csak adat kell a NAS-ról folyamatosan, akadozás nélkül.

de pont ezért kérdezem itt, mert 0 tapasztalatom van, és nem akarok sokat szopni. viszont nincs "kedvem" venni 100+ pénzért 4 vinyós NAS-t... akkor inkább elgondolkozok egy bluray írón.

#637 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 16:58

Aham, akkor teljesen eltérőek az igényeink :-)

#638 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 17:17

Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 16:55

félreértettél. fogyasztás nem elsődleges, csak megemlítettem hogy atom talán nem is fogyaszt sokat.

nekem nem kell mailserver meg semmi. torrentnek se rajta kell futnia, fut az a gépemen, filmet is másik géppel akarok lejátszani, csak adat kell a NAS-ról folyamatosan, akadozás nélkül.

de pont ezért kérdezem itt, mert 0 tapasztalatom van, és nem akarok sokat szopni. viszont nincs "kedvem" venni 100+ pénzért 4 vinyós NAS-t... akkor inkább elgondolkozok egy bluray írón.

Ha nulla tapasztalat és nem akarsz szopni, akkor pedig a 100+ pénzes NAS-ok a befutók.

Na jó, FreeNAS-t már próbáltam, az is meglehetősen egyszerű. Hasonlóan a készre szerelt NAS-okhoz az is webadminnal megy, tehát nem kell belemélyedni a Linux lelki világába ahhoz, hogy bekonfigold. Javaslom, hogy egy virtuális gépre pakold fel, rakj oda neki pár virtuális HDD-t, aztán teszteld le, hogy mire képes, meg hogy mennyire tudsz vele együtt élni.
Ugyanígy van pár ilyen "plug and play" webadminos kulcsrakész NAS szoftver, mint a FreeNAS. Amit ajánlok kipróbálásra még az az OpenFiler.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#639 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 14:16

Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 17:30

azon gondolkozok, hogy összedobok egy gépet vmi atomos alaplappal, keveset fogyaszt, 2 db sata port van rajta, kezdetnek elég, utána egy 4 portos pci sata kártya fillérekből megvan.

freenas kéne rá, vagy nemtom mi. linux (bár nem értek hozzá), esetleg win, olyat legalább már láttam :)

:up:

Debiant tolsz rá, és kalap, ez a leg költséghatékonyabb. Ha meg hajlandó vagy komolyabb pénzt beletolni (100e+), akkor vegyél NAS-t. Sztem az olcsóbbakkal csak szopás van. Linuxra meg mindent fel lehet berhelni, ami csak eszedbe jut. Ha nem értesz hozzá, akkor teszel rá egy akármilyen windowst, és kalap.

FreeNAS csak NAS-t tud, ahogy visszaemléxem.

Szerk: továbbolvastam. Érdemes inkább egy gépet összeraknod, mert arra feltehetsz valami normális torrent klienst, így a nagy gépednek nem kell menni sokat. Az Atom elég erre, 1G RAM kell mellé, ami nagyon fontos, a gigabit végig (letöltő gép, switch, asztali gép is).

Viszont ha csak tényleg NAS kell, akkor akármilyen 1 lemezes akármit megvehetsz, de ennek sok értelmét nem látom. VIszont mondjuk 20k+lemez.

(Nekem egy 1.4-es Geode megy 1GHz-en, 1G RAM, 1.5T samu, 40G noti hdd rendszer, nfroce2 alaplap: 37W. Tűzfal, mert ezen keresztül netezünk, squid, samba, torrent, meg amit még akarok, Debianon.)

Szerkesztette: leslie 2010. 02. 06. 14:20 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#640 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 06. 15:01

Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 17:34

keveset fogyasztot úgy gondoltam, hogy relativ keveset eszik az atom, egy átlag 2 magos cpuhoz képest.
nem is túl erős, de erre talán elég.
vagy mi a gondod vele?
bár lehet hogy egy gyenge, underclockolt core2duo/celeron se eszik sokat idle...

ja még filmeket is néznék róla. elsősorban fullhd anyagok, ezért kell a nagy tárhely...

ez kell neked
kb 60k körül raknál össze normális gépet
gondolva arra hogy nem codegen házban codegen tápra akarnád az adatokat bízni
akkor szerintem a jövőt nézve, egy nem egy olyan hatalmas 3 ráfordítás azért, hogy ne kelljen gányolni
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »