HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#421 Felhasználó inaktív   pezcsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 26. 10:41

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 20:22

Nem ismerem az eszközt, mindössze a honlapjáról sakkoztam ki ezeket a burkolt utalásokat. Ezek alapján elvileg USB-n keresztül még sima USB-s merevlemezként működik a cucc, valamint így a PC-s szoftvere is tudja hergelni a téglásodás ellenére.
De továbbra is a hivatalos támogatást ajánlom, ott mondják meg a tutit.

Köszi. USB-s winyóként műxik. De melyik szoftverrel lehet hergelni? Mert nem értek a Samba-hoz...

#422 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 11. 09:27

Megjelent a ZyXEL NSA-220 firmware. Újdonságok a csomagban lévő pdf fájlban.
http://m2.zyxel.com.tw/admin/Uploads/20060...0-311AFB0C0.zip
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#423 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 10:03

Sziasztok!

Vettem egy nem túl drága NAS-t AGESTAR NSB3AS-t. Összességében egész jó, ca. 3-4 MB/s-ot tud helyi hálózaton, és van benne BT kliens is. Korábban is használtam a kistestvérét (NUB3AR, ez még IDE-s volt), de az újnál a SAMBA működése nekem nem teljesen kerek. :eek:  Mivel biztonsági mentéseket készítek, fontos, hogy a másolat mentési ideje megegyezzen a forrás idejével. A korábbi NAS-om ezt is tette, és ha akartam, meg tudtam változtatni az attributumokat, és a mentés idejét (azaz volt hozzá jogosultságom). Az új (NSB3AS) SAMBA-ja úgy működik, mint egy FTP szerver, ha a winyójára másolok, a másolat a másolás pillanatában aktuális időt kapja, és ezt nem is lehet megváltoztatni.  :( Igy működik más NAS SAMBA-ja is, vagy csak ennél rossz a fw?

Válaszotokat előre is köszi, Csaba

Szerkesztette: pilot-telecom 2009. 03. 14. 10:08 -kor

#424 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 14:58

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 10:03

Igy működik más NAS SAMBA-ja is, vagy csak ennél rossz a fw?

Válaszotokat előre is köszi, Csaba

Rossz firmware, létrehozás/módosítás dátumát is másolnia kéne. De ezek szerint mind a régi, mind az új NAS-od Samba kezelése eléggé tré.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#425 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 15:10

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 14:58

Rossz firmware, létrehozás/módosítás dátumát is másolnia kéne. De ezek szerint mind a régi, mind az új NAS-od Samba kezelése eléggé tré.

Köszi a választ!

A régi NAS-om Sambája jól működött, a mostani tré. De mint kiderült csak akkor, ha FAT32-t használok. Ha XFS-re formatálok, akkor megjavul. Ez viszont újabb problémát vet fel, ugrott az USB2.0-ás nagy sebességű kapcsolat. Tudomásom szerint nincs olyan program, amivel XP alól írni-olvasni lehetne az XFS fájlrendszert. Állítólag volt valami crossmeta nevű, de az egyrészről nem működött jól, másrészről úgy tűnik nem lehet már sehonnan letölteni. Tudtok valamit XFS elérésére win XP alól? Üdv!

#426 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 22:46

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 15:10

Tudomásom szerint nincs olyan program, amivel XP alól írni-olvasni lehetne az XFS fájlrendszert. Állítólag volt valami crossmeta nevű, de az egyrészről nem működött jól, másrészről úgy tűnik nem lehet már sehonnan letölteni. Tudtok valamit XFS elérésére win XP alól? Üdv!

Kis Google-zás alapján a legjobb megoldás amit találtam az úgy szól, hogy rakj fel egy virtualizált PC-re egy linuxot (vagy persze lehet fizikaira is, esetleg csak szimplán egy live CD), az le fogja kezelni közvetlenü az XFS-t. Aztán Samba segítségével oszd meg, így egy Windows géppel is már elérheted. Gyakorlatilag így leemulálod a NAS-t, csak combosabb hardverrel.
Crossmetáról nem sok jót írnak.

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2009. 03. 19. 22:46 -kor

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!

#427 Felhasználó inaktív   pilot-telecom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 21:47

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 22:46

Kis Google-zás alapján a legjobb megoldás amit találtam az úgy szól, hogy rakj fel egy virtualizált PC-re egy linuxot (vagy persze lehet fizikaira is, esetleg csak szimplán egy live CD), az le fogja kezelni közvetlenü az XFS-t. Aztán Samba segítségével oszd meg, így egy Windows géppel is már elérheted. Gyakorlatilag így leemulálod a NAS-t, csak combosabb hardverrel.
Crossmetáról nem sok jót írnak.

Szívtam a kínai cuccal (AGESTAR) több mint egy hetet (XP alól nem működött helyesen a Samba), az XFS meg XP alól macerás. Visszavittem, és egy dlink DNS-313-at izzítottam be. Az se sima ügy, de bőséges utánaolvasással használhatóvá tehető. Most már jól ketyeg, és a gyári fw + rávarázsolt torrent kiváló.

Üdv!

#428 Felhasználó inaktív   Öcsipók 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 23:54

Idézet: pilot-telecom - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 20:47

Szívtam a kínai cuccal (AGESTAR) több mint egy hetet (XP alól nem működött helyesen a Samba), az XFS meg XP alól macerás. Visszavittem, és egy dlink DNS-313-at izzítottam be. Az se sima ügy, de bőséges utánaolvasással használhatóvá tehető. Most már jól ketyeg, és a gyári fw + rávarázsolt torrent kiváló.

Üdv!

Üdv,

ezzel az Agestar kütyüvel én is szemeztem, mint az egyik legolcsóbb torrentező megoldás. A torrent letöltési sebességgel kapcsolatban van tapasztalatod? Hány le/feltöltést tud egyszerre lekezelni (már ha egyáltalán visszaosztani tud...). A ventillátora mennyire hangos?

Köszi a választ!
See ya: Öcsipók

#429 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 23. 00:12

Idézet: Öcsipók - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 23:54

A torrent letöltési sebességgel kapcsolatban van tapasztalatod? Hány le/feltöltést tud egyszerre

Nem mindegy, ha azt írta, hogy amúgy sem jött be, oszt ki kellett dobni? Magyarul occsó szopós szar lehet.
Make love not Wor.

#430 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 18:45

Üdv,

ezzel az Agestar kütyüvel én is szemeztem, mint az egyik legolcsóbb torrentező megoldás. A torrent letöltési sebességgel kapcsolatban van tapasztalatod? Hány le/feltöltést tud egyszerre lekezelni (már ha egyáltalán visszaosztani tud...). A ventillátora mennyire hangos?

Köszi a választ!

Nos, mivel azt írta, hogy a NAS 3-4 MB/s forgalmat tud generálni Sambával, így feltehetően nincsenek benne megszaladva a lovak. Ne várj sokat a kütyütől, mondhatni semmit.

#431 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 20:18

Azért ez engem is érdekelne...

Amire én használnám:
- állandó torrent feltöltés
- nappaliban a leendő médialejátszó erről játssza le a filmet majd

#432 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 13:23

Idézet: Rosep - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 20:18

Azért ez engem is érdekelne...

Amire én használnám:
- állandó torrent feltöltés
- nappaliban a leendő médialejátszó erről játssza le a filmet majd

Szerintem érdemes valami jót venni, ha nappaliban futna. Egy Zyxel NSA-220 például a review-k és tulajok szerint csendes (9 cm-es venti!), viszonylag jó szolgáltatásokat tud alapból is, de az új firmware állítólag még okosabb. Tudom, hogy a különféle "nevenincs" cuccok olcsóbbak, de ha idegesítően lassú és üvölt a hajszárító venti benne, esetleg még szoftveres gondok is gyötörnek akkor elgondolkodhatsz (utólag) rajta, hogy miért nem tettél hozzá egy kis extrát és vettél jót.

Én még nem vettem NAS-t, de olvastam a topikot és review-kat is és leszűrtem, hogy érdemes jobbat venni. Persze mindenkinek a saját pénztárcája tudatában kell döntést hoznia, de a nevenincs megoldásokba sok remény fektetni kár.

Persze szerintem.

Üdv!
.
.
.

#433 Felhasználó inaktív   rkpeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 17:15

A helyzet a következő:

Adott egy d-link di 524-es router, melyre kábellel csatlakozik egy asztali gép xp-vel, egy hálózati adattároló, és wifivel egy laptop vistával. Az asztali gép xp-vel gyönyörűen látja a hálózati tárolót, minden működik rajta, ir, olvas, viszont a laptop csak látja a tárolót a hálózatban (sz.gépnek) de ha rákattintok, akkor ezt irja: RPC hiba.

soho nas,  ext3.
v1.02(04-26-2005)-ext3

Van megoldás?

Köszi.

#434 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 18:43

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 13:23

Szerintem érdemes valami jót venni, ha nappaliban futna. Egy Zyxel NSA-220 például a review-k és tulajok szerint csendes (9 cm-es venti!), viszonylag jó szolgáltatásokat tud alapból is, de az új firmware állítólag még okosabb. Tudom, hogy a különféle "nevenincs" cuccok olcsóbbak, de ha idegesítően lassú és üvölt a hajszárító venti benne, esetleg még szoftveres gondok is gyötörnek akkor elgondolkodhatsz (utólag) rajta, hogy miért nem tettél hozzá egy kis extrát és vettél jót.

Én még nem vettem NAS-t, de olvastam a topikot és review-kat is és leszűrtem, hogy érdemes jobbat venni. Persze mindenkinek a saját pénztárcája tudatában kell döntést hoznia, de a nevenincs megoldásokba sok remény fektetni kár.

Nos,
a NAS nekem NEM a nappaliban lenne. Ott csak a médialejátszó (lesz). Megy a dolgozóból kábel a nappaliba, ott egy wifi-s router, amin már van egy Xbox. :) A ventit kapásból hatástalanítanám, mert egy 5400-es laptop vinyó menne bele.

Megnéztem azt a Zyxel-t. Sajna a torrent nekem elsődleges...

Szerkesztette: Rosep 2009. 03. 29. 18:46 -kor

#435 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 19:13

Idézet: Rosep - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 18:43

Nos,
a NAS nekem NEM a nappaliban lenne. Ott csak a médialejátszó (lesz). Megy a dolgozóból kábel a nappaliba, ott egy wifi-s router, amin már van egy Xbox. :) A ventit kapásból hatástalanítanám, mert egy 5400-es laptop vinyó menne bele.

Megnéztem azt a Zyxel-t. Sajna a torrent nekem elsődleges...

Szia!

Oké, akkor mindegy a hangja. De az általános összerakottság, hűtés minősége és a firmware azért gondolom nem teljesen érdektelen. Szerintem az 5400-as vinyó is megérdemel egy kis hűtést és az kütyü alaplapja is meghálálja valószínűleg. Szerintem a passzív üzemet még gondold át.

Van benne torrent, NSA-220 rivjú.

Nem akarom reklámozni a terméket, de a közepesen olcsó kategóriában megfontolandó. Én is fontolom.

Üdv!
.
.
.

#436 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 03. 29. 19:52

Idézet: Rosep - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 18:43

Sajna a torrent nekem elsődleges...

neked inkább - pláne ha talán nem is olyan fontos a méret/zaj/külcsín/raid - egy home server kéne.
pl. Intel D945GCLF alaplap, aztán akár turkálni is lehet hozzá, régebbi, újrakondizott 200w-os tápot, meg valami kicsi desktop házat. és 20k fölött egy vonással meg lehet úszni az egészet + vinyó. mondjuk egy picivel több wattot eszik. rádobni valami oprendszert (nálam egy xp fut lassan több mint fél éve kikapcs nélkül, tettem alá egy ups-t),  távoli asztallal vezérelni. ezzel van a legkevesebb szopás.

Szerkesztette: avman 2009. 03. 29. 19:52 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#437 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 18:39

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 19:52

neked inkább - pláne ha talán nem is olyan fontos a méret/zaj/külcsín/raid - egy home server kéne.
pl. Intel D945GCLF alaplap, aztán akár turkálni is lehet hozzá, régebbi, újrakondizott 200w-os tápot, meg valami kicsi desktop házat. és 20k fölött egy vonással meg lehet úszni az egészet + vinyó. mondjuk egy picivel több wattot eszik. rádobni valami oprendszert (nálam egy xp fut lassan több mint fél éve kikapcs nélkül, tettem alá egy ups-t),  távoli asztallal vezérelni. ezzel van a legkevesebb szopás.

Már gondoltam rá én is... majd meglátjuk. :)

Ez a Zyxel mibe kerül nálunk?

#438 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 19:37

Ha a 220-asrol van szo, akkor ugy 70-75 br. korul (sosem ertem amugy, amikor valaki interneten kerdez arat . google, elso talalat es ott az ar :p).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#439 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 11:01

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 19:52

:up:

Nekem van egy olyanom h amd geode proci underclockolva, újrakondizott asus nforce2 lap, 512M DDR, vmi passzív gagyi vga, egy 400-450w körüli enermax táp, egy 40-es sata noti vinyó a rencernek (debian), meg egy 540-es encryptelt 3.5-ös sata az adatoknak. Ez így 43-45W.

A szünetmentest azért vettem ki előle, mert azzal 90W-ot mértem. Dupla fogyit nekem nem ér meg, azóta az ups a sarokban pihen. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#440 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 03. 21:01

Idézet: leslie - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 11:01

:up:

Nekem van egy olyanom h amd geode proci underclockolva, újrakondizott asus nforce2 lap, 512M DDR, vmi passzív gagyi vga, egy 400-450w körüli enermax táp, egy 40-es sata noti vinyó a rencernek (debian), meg egy 540-es encryptelt 3.5-ös sata az adatoknak. Ez így 43-45W.

A szünetmentest azért vettem ki előle, mert azzal 90W-ot mértem. Dupla fogyit nekem nem ér meg, azóta az ups a sarokban pihen. :)

Egy RAID-5 "vásárolt" NAS simán megeszik ennyit. Azok sem termelik az áramot.

Én egy sima mirror megoldásban már úgy gondolom jó adatbiztonságot és elérhető árat tudnék párosítani. Az álom konfig persze valami olyasmi, hogy állandóan megy egy dupla vinyós és néha bekapcsol igény esetén egy RAID-5 nagyobb, mondjuk hetente rábackupol és hasonló okosságok. És aztán kiveszem a kezemet a biliből :)

Szóval alighanem egy készülék elég lesz :)

Üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23