HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#601 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 28. 17:36

Idézet: zupa - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 14:22

Megtalaltam a hivatalos valaszt.

Szoval olvashato Windows alol ext2ifs-el.

Most mar csak az a kerdes, hogy milyen winyot vegyek bele.

samu 1.5TB 5400rpm
legjobb ár teljesítmény arány
talán br. 24k körül van
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#602 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 19:28

Idézet: sityak - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 18:36

samu 1.5TB 5400rpm
legjobb ár teljesítmény arány
talán br. 24k körül van

:up:

Viszont nem gyors. Van belőle 2 is, nagyon baba vinyó. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#603 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 19:41

Idézet: leslie - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 20:28

:up:

Viszont nem gyors. Van belőle 2 is, nagyon baba vinyó. :)

úgyis a nas a szűk keresztmetszet
így meg legalább nem pörög, nem melegszik és nem hangos
Panorámák

#604 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 08:34

Idézet: sityak - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 20:41

úgyis a nas a szűk keresztmetszet
így meg legalább nem pörög, nem melegszik és nem hangos

Sőt, 5 fokkal hűvösebb, mint a mellette levő noti vinyó. :)

#605 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 11:36

Idézet: leslie - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 9:34

Sőt, 5 fokkal hűvösebb, mint a mellette levő noti vinyó. :)

a samuk smart-ja híresen hazudós, úgy hogy azt az 5 fokot nem kell elhinni
Panorámák

#606 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 18:41

Ez a Samu eco sorozata?

Mert most akarok venni két vinyót terka, másfél terka körül.

Van még egy raklap ajándékutalványom, gondoltam ellövöm erre az edigitalban :Đ

#607 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 18:50

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 19:41

Ez a Samu eco sorozata?

Aha, persze. Ha kiteszem az asztalra, és másolok rá ezerrel, akkor langyos mindenféle hűtés nélkül. :)

#608 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 18:57

Akkor az tuti lesz a NAS-ba :-)

Főleg, hogy sityak elvtárs is ilyet használ a QNAP-ban. Én is abba szánom :-)

#609 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 15:39

http://medialejatszo...?products_id=43

Ezt ismeri vki?  :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#610 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 18:33

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 15:39

Ezt ismeri vki?

Nem. De eléggé a lista legalján van sebességben...    ;)
Énis NAS-t keresek, és ki kéne választani valamit. A DNS-323 már kicsit öreg tipus, valószínű a Synology valamelyik tipusa mellett döntök. (pl.: DS210j)

#611 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 21:24

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 18:33

Nem. De eléggé a lista legalján van sebességben...    ;)
Énis NAS-t keresek, és ki kéne választani valamit. A DNS-323 már kicsit öreg tipus, valószínű a Synology valamelyik tipusa mellett döntök. (pl.: DS210j)

Hm..  :)  Erdekes modon a DS210j-t nem talalom a listan.  :think:

#612 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 08:40

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 21:24

Hm..  :)  Erdekes modon a DS210j-t nem talalom a listan.  :think:

a DS209 kistesója ez.

#613 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 11:51

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 18:33

valószínű a Synology valamelyik tipusa mellett döntök. (pl.: DS210j)

DS210j-t sem vennék...az utóbbi 2 hónapban beleástam magam a NAS-ok rejtelmeibe amatőr szinten :think:

Be is vásároltam egy Syno DS-207 olcsón, de aztán rájöttem, hogy nagyon gyengusz cucc, aztán sikerült készletkisöprésből szereznem egy DS-210j-et...hát ez sem győzött meg sebesség tekintetében. Olyan lassan csomagolt ki file-okat, hogy azt hittem megöregszem illetve sok más nem akart vele működni, pl mailserver + torrent meg ilyenek egy időben. Gondolom a 128mb a szűk keresztmetszet.

Aztán próbáltam szerezni régi DS-209-et ami nagyon baba szerkezet, de épkézláb áron nem sikerült hozzájutnom.

Majd ráakadtam német ebay-en egy QNAP TS-209 Pro II-re elég jutányos áron és megvettem azt. Ha megérkezik és meggyőz, akkor eladom ezt a két Synot (már van vevő rá) és 0-én is leszek, igaz kicsit túlléptem a NAS-ozásra szánt keretet, dehát majd behozza, SE :rolleyes:  :)

Szerkesztette: Tiga 2010. 01. 31. 11:52 -kor

#614 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 15:44

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 11:51

DS210j-t sem vennék...az utóbbi 2 hónapban beleástam magam a NAS-ok rejtelmeibe amatőr szinten :think:

Be is vásároltam egy Syno DS-207 olcsón, de aztán rájöttem, hogy nagyon gyengusz cucc, aztán sikerült készletkisöprésből szereznem egy DS-210j-et...hát ez sem győzött meg sebesség tekintetében. Olyan lassan csomagolt ki file-okat, hogy azt hittem megöregszem illetve sok más nem akart vele működni, pl mailserver + torrent meg ilyenek egy időben. Gondolom a 128mb a szűk keresztmetszet.

Aztán próbáltam szerezni régi DS-209-et ami nagyon baba szerkezet, de épkézláb áron nem sikerült hozzájutnom.

Majd ráakadtam német ebay-en egy QNAP TS-209 Pro II-re elég jutányos áron és megvettem azt. Ha megérkezik és meggyőz, akkor eladom ezt a két Synot (már van vevő rá) és 0-én is leszek, igaz kicsit túlléptem a NAS-ozásra szánt keretet, dehát majd behozza, SE :rolleyes:  :)

Mennyi ideig tartott a 210j-nek kicsomagolni pl egy dvd iso-t?  :think: Igazabol a NAS-t hattertarnak tartanam, amirol videoznek es zenet hallgatnek. A torrentet tuti nem hasznalnam ki, arra ott a seedserver. Egyedul az ftp-t es a printservert hasznalnam ki, arra gondolom eleg a 128m ram.  :think:

Az arak meg...  :omg:  a 210j 55k-s meg/mar a hataron van, a DS209 70k-n feleltti ara meg kiesik.  Ahogy nezem tudasban nem kulonboznek, nekem meg nem er meg plusz 25k-t, hogy gyorsabban csomagoljon ki.  :think:

(210j-t ha megse sikerul eladni, erdekelne ;) )

#615 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 16:50

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 11:51

DS210j-t sem vennék...
DS-209-et ami nagyon baba szerkezet

Idézet

Igazabol a NAS-t hattertarnak tartanam, amirol videoznek es zenet hallgatnek

most aztán nem tudom hogy döntsek...
Én ha zip filet kell kicsomagolni vagy cd/dvd iso-t felírni akkor azt PC-vel teszem és nem NAS-al, úgyhogy ezt nem is értem..
Leginkább torrent / emule / FTP / rapidshare letöltésre és hálózati meghajtó háttértárnaknak kell nekem (a torrent-letöltés tudtommal eszi a ramot). Illetve internetről http-vel tudjak filokat másolgatni ide-oda (mint a HFS-el). A letöltéseket is azért mert lassan jönnek, és bármikor az internetről weben keresztül el tudjak bármikor új letöltést indítani, és ehez ne kelljen PC-t otthon bekapcsolni és 7x24h-ban otthagyni (energiatakarékosság!) mert csak 20kbps-el jönnek le a dolgok, és a hátralevő még "50 óra"..
Remélhetőleg a 209 is tud torrentet mégha a tulajdonságaiban nemis sorolták fel..

Szerkesztette: Doky586 2010. 01. 31. 17:25 -kor

#616 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 17:22

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 15:44

Mennyi ideig tartott a 210j-nek kicsomagolni pl egy dvd iso-t?  :think:   Igazabol a NAS-t hattertarnak tartanam, amirol videoznek es zenet hallgatnek. A torrentet tuti nem hasznalnam ki, arra ott a seedserver. Egyedul az ftp-t es a printservert hasznalnam ki, arra gondolom eleg a 128m ram.  :think:

Az arak meg...  :omg:  a 210j 55k-s meg/mar a hataron van, a DS209 70k-n feleltti ara meg kiesik.  Ahogy nezem tudasban nem kulonboznek, nekem meg nem er meg plusz 25k-t, hogy gyorsabban csomagoljon ki.  :think:

(210j-t ha megse sikerul eladni, erdekelne ;) )

Tudásban mind ugyan azt tudják, ugyanis a software mindegyiken ugyan az :-) Najó, annyiban különböznek, hogy a gyengébb hw-sek, mint pl 128megával szereltek, talán nem lehet mailservert és egyéb kiegészítőket futtatni asszem :rolleyes: Nomeg lassabb :-) illetve torrent közben pl halál kicsomagolni nagyobb fileokat.

Nekem pl a DS-207 úgy szaggatta a 1080p-s filmeket, hogy öröm volt nézni. Igaz erre sityak felhívta a figyelmem, de 15 vagy 17k-ért nem tudtam otthagyni 2x250giga vinyóval :-)

Amúgy DS-210en egy normál DVD kicsomagolása kb 20-25 perc (nem futott más processz mellette). Na most én 8-10giga vagy feletti filmeket szoktam leszedni, hogy kihasználjuk a LED TV-nk paramétereit és azokkal igencsak izzad...na ezért kell mennie :-) Vagy türelmesebbnek kellene lennem? Áhh, de emellett akkor a mailserver is belassul illetve a kis látogatottságú weboldalunk is ami szintén a NAS-ról fut :Đ blogot is készülök rajta futtatni próbaképpen. No meg a squeezecenter is amin pl más a családból épp valami zenét streamel egy másik szobában. Szóval nagyon tuti dolgok ezek, de kell alá a vas. Az meg sok $$$ sajna.

#617 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 17:42

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 16:50

most aztán nem tudom hogy döntsek...
Én ha zip filet kell kicsomagolni vagy cd/dvd iso-t felírni akkor azt PC-vel teszem és nem NAS-al, úgyhogy ezt nem is értem..
Leginkább torrent / emule / FTP / rapidshare letöltésre és hálózati meghajtó háttértárnaknak kell nekem (a torrent-letöltés tudtommal eszi a ramot). Illetve internetről http-vel tudjak filokat másolgatni ide-oda (mint a HFS-el). A letöltéseket is azért mert lassan jönnek, és bármikor az internetről weben keresztül el tudjak bármikor új letöltést indítani, és ehez ne kelljen PC-t otthon bekapcsolni és 7x24h-ban otthagyni (energiatakarékosság!) mert csak 20kbps-el jönnek le a dolgok, és a hátralevő még "50 óra"..
Remélhetőleg a 209 is tud torrentet mégha a tulajdonságaiban nemis sorolták fel..

Aztán rájössz, hogy még a kicsomagolást is milyen király a NAS-ra bízni és nem a gépeden szarakodni...én is így voltam először, hogy hádepersze mennyivel könnyebb a gépen csomagolni meg ilyenek. Aztán rájöttem, hogy mennyivel egyszerűbb ezeket a NAS-ra bízni, elvan az ott. No de ekkor jött be a sebesség para.

Egyébként mindegyik tud torrentet, mint mondtam az sw mindegyiken ugyan az, csak a vas alatta jobb vagy rosszabb. Illetve a gyengébb példányokra nem lehet mailservert, stb tenni, de ez benne van a speckóban, most nem ugrik be, pontosan miket nem lehet a gyengébbekkel kezdeni, de ezek már amúgyis csak fasza kiegészítők pl magamfajta kísérletező kockáknak :Đ  :omg:

De én úgy vagyok vele, hogy ha már ottvan és tuggyajazt, akkor méne használjam? Kényelmes dolgokat lehet vele művelni...

Szerkesztette: Tiga 2010. 01. 31. 17:44 -kor

#618 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 18:04

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 17:42

Aztán rájössz, hogy még a kicsomagolást is milyen király a NAS-ra bízni és nem a gépeden szarakodni...

De tényleg nem értem..
Higgyem el hogy a PC-n nehezebb a Total Commanderben 2gombot (F5 és enter) megnyomni amivel egy 2GHz-es Core2duo proci sokgiga rammal a háta mögött nehezebben csomagol ki a zippelt fileokat mint hogy te webböngészővel kikeresed honnan hova stb és akkor is jóval lassabb a nas procija a PC-nél.. a TC-t meg amúgyis nonstop használom. A NAS-ban is van valami commanderszerűség ami azonos tudású a TC-vel ???  nem értem..

Lehet hogy mást értesz ezalatt? Lehet hogy nem egy becsomagolt program zippelt installerét érted kicsomagolás alatt ezernyi file-al benne amit éppen DVD-re készülsz írni?

Szerkesztette: Doky586 2010. 01. 31. 18:14 -kor

#619 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 18:21

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 17:22

Nekem pl a DS-207 úgy szaggatta a 1080p-s filmeket, hogy öröm volt nézni. Igaz erre sityak felhívta a figyelmem, de 15 vagy 17k-ért nem tudtam otthagyni 2x250giga vinyóval :-)

Mi a helyzet a DS210j-vel?  Az mennyire szaggatta az mkv fileokat vagy dvd isot?  :think:

#620 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 18:24

Ne hidd el, ki mit szokik meg. Nekem valahogy kényelmes, hogy letőti, kicsomagolja és rá sem másolom a gépemre, se vinyóra, se sehova, hanem egy másik szobában jelen esetben egy WD Live média playerrel nézem a filmet hálózatban.

Időközben egy másik szobában a rátöltött zenéket hallgatja valaki iTunes server segítségével vagy éppen squeeze boxal.

Szóval nincs adatmásolgatás a hálón, NAS letölti, kicsomagolja és nézzük, hallgatjuk róla hálóról.

Kápise?

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.