HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#701 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 17:49

Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 12:22

de ezért röhej az egész topic, itt nem htpc gep osszeallitasarol kene beszelni, hanem NAS-ekről, de minden betevedonek az a tanacs, h inkabb rakjanak össze gépet. ennyi erovel le lehetne zarni az egesz topicot, es kiirni h a "NAS BAROMSAG RAKJAL ÖSSZE OCCSO PC-t"

Igen sajnos vannak akik megpróbálják így szétoffolni a topicot.. :mad:
és nem látják be az allinone előnyeit mert csak a saját szempontjukból nézik a kérdést.. (mert nekik napi 200GB-nál nagyobb a torrentforgalmuk, energiatakarékosság is minek, ha a sok emeltdíjas sms fedezi a töbletköltségeit..)

#702 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 03. 01. 18:16

kedves doky, kedves cosmo
legyetek oly kedvesek, linkeljétek már be azon hozzászólásaitokat, ahol az esetlegesen kiválasztott/megvett/használt nas tulajdonságait ecsetelitek, ezzel is segítve ezt a témát. vagy ezzel kapcsolatosan valamilyen segítséget adtok, mert én néhány általatok feltett kérdésen kívül rohadtul semmit sem találok.
tigán kívül, akinek a bőre alatt is pénz van, és gyakrabban cserél nas-t, mint guga alsógatyát (bár ez nem nagy kunszt) nem röpködnek erre különösebben tapasztalatok, maximum linkek kifutó termékekről, amit már a raktár aljából sem lehet összekaparni.
olyan rohadt sok opció nincsen a preferált árkategóriákban, menjetek, vegyétek meg pl. a Synology DS110j Disk Station-t cirka 40-ért, vagy egy Synology DS210j Disk Station-t és számoljatok be a tapasztalatokról, megérte-e, jó-e, elégedettek vagytok-e vele.

Szerkesztette: avman 2010. 03. 01. 18:17 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#703 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 19:02

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 9:32

Dettó. :) Linux kiválóan kezel raidet, ha az kell, és lehet kapásból raidezett partícióra is telepíteni egyszerűen.

Legfeljebb a NASt előbb összerakja bárki, mint egy Linuxot. Mert ha csak filemegosztós, akkor nekem ismeretlenóül 10 perc alatt is műxött.
Make love not Wor.

#704 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 19:09

Idézet: avman - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 18:16

tigán kívül, akinek a bőre alatt is pénz van

Áhh, ne hogy azt hidd kokera. Amióta nem vállalod csak gumival alig tudlak eladni az út szélén, Pola mesteri mélytorkával pedig éppen csak a napi betevőre elég a lóvé. :eek:

Nem megy jól manapság a strici élet :Đ

#705 Felhasználó inaktív   mageska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 21:17

Idézet: avman - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 13:40

lehet rosszul emlékszem, de eddig senki nem volt elájulva a megvásárolt max 40k-s nasok képességeitől.
szerintem jobb megismerni az egyéb lehetőségeket, melyek vannak olyanok jók, mint egy nas, és utána dönteni. végtére is az ide betévedők jobbára költségorientált magánfelhasználók. a file serveren kívül a torrent a lényeg, vagy egyéb p2p, pl. emule, esetleg rapid/megaupload, stb. utóbbiakra egy nas-on nem sok alternatíva van.
a röhej inkább az, amikor valaki elkezdi mondani a frankót, de közben a home servert keveri a htpc-vel.

beszólnáci! és milyen igaza van! :)

Amúgy fejlemény a problémámban: (már ha van még dokin kívül akit érdekel  :) ) Kipróbáltam, hogy bekapcsolom az FTP-t a NAS-on és Total Commanderrel rátöltöttem valamit. Azért próbálkoztam ezzel, hogy megnézzem, hogy nem-e a CIFS baszakszik velem. 6 MB/s -nél feljebb így se megy. Most már ötletem sincs.. 

#706 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 21:18

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 18:49

energiatakarékosság is minek, ha a sok emeltdíjas sms fedezi a töbletköltségeit..

Nem ártana egy pöppet utána nézned a témának, nem csak behányni a blőd hüjeségeket. Keress rá egy atomos alaplap fogyasztására.
A letöltő gépem 2 vinyóval eszik 37w-ot, pedig ez még csak nem is atom.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#707 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 21:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 20:02

Legfeljebb a NASt előbb összerakja bárki, mint egy Linuxot. Mert ha csak filemegosztós, akkor nekem ismeretlenóül 10 perc alatt is műxött.

Hát, sambán be kell lőni, h a megosztás shared legyen, azaz bárki bármit, workgroupot belőni, csinálni egy könyvtárat, és felvenni az smb.conf-ba. Essincs 10 perc. :)

#708 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 23:15

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 21:19

Hát, sambán be kell lőni, h a megosztás shared legyen, azaz bárki bármit, workgroupot belőni, csinálni egy könyvtárat, és felvenni az smb.conf-ba. Essincs 10 perc. :)

Okés, fizetem 10 perc munkadíjadat, meg akkor férjen bele az 1 órás díjazásba egy kiszállásos opció, oszt akkor reszelheted is. Mikor, hogy legyen? Összekaparom a géepm, piacképes cucc lesz, ellentétben amit most néztem kb. 30-40k-s környéki NASok mellett. Az 1 gombos backupot mondjuk hajlandó vagyok elfelejteni, az nem kell.
Make love not Wor.

#709 Felhasználó inaktív   CosmoBacsika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 14:19

Idézet: avman - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 13:40

lehet rosszul emlékszem, de eddig senki nem volt elájulva a megvásárolt max 40k-s nasok képességeitől.
szerintem jobb megismerni az egyéb lehetőségeket, melyek vannak olyanok jók, mint egy nas, és utána dönteni. végtére is az ide betévedők jobbára költségorientált magánfelhasználók. a file serveren kívül a torrent a lényeg, vagy egyéb p2p, pl. emule, esetleg rapid/megaupload, stb. utóbbiakra egy nas-on nem sok alternatíva van.
a röhej inkább az, amikor valaki elkezdi mondani a frankót, de közben a home servert keveri a htpc-vel.

Nem az alternativ megoldasok ismertetesevel van a gond. Ez nagyon jo es kell is es hasznos, es respect. Azzal van a gond, h ha barki bejon es a nas-ekrol akar erdeklodni, akkor le van love anyival h a nas draga fos, inkabb home server (elozo htpc belekotes termeszetesen kellett, a heJesirasba is koss bele plz). A Topic cime az h NAS server, nem pedig az h Home server, de olvass vissza, oldalakon keresztul arrol van szo, hogy milyen servert milyen alaplapbol meg procibol erdemes osszerakni, amikor meg nas-re terelodne a szo, akkor egybol visszamegy a beszelgetes a home server epitesbe. Lehet h rosszul gondolom, de egy ilyen topicban a NAS-ekrol olvasna szivesen az ember, nem pedig arrol, hogy szerinted a home server miert jobb, mert azt meg nem birod felfogni, hogy van akinek a home server egyszeruen NEM OPCIO. es nyilvan nem penzugyi kerdes miatt, hanem elhelyezesi kerdesek miatt.

#710 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 14:22

Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 15:19

hanem elhelyezesi kerdesek miatt.

Ja, egy itx-es ház annyira qrva nagy, h egy nas elfér, de az nem.  :omg:  :Đ

#711 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 14:36

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 14:22

Ja, egy itx-es ház annyira qrva nagy, h egy nas elfér, de az nem.  :omg:  :Đ

Megint buhera kérdése, de egy ház már majdnem annyi költség, mint egy fél NAS. Lassan szét lehetne válogatni az occsó szektort, akinek nincs szüksége szolgáltatásra, meg a nagyobb helyeket, meg az olyan varázslókat, aki folyton reszel valamit, meg azt aki csak használni szeretné.
Make love not Wor.

#712 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 14:38

Idézet: CosmoBacsika - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 14:19

Lehet h rosszul gondolom, de egy ilyen topicban a NAS-ekrol olvasna szivesen az ember, nem pedig arrol, hogy szerinted a home server miert jobb

átlag szerintem szívesebben olvas NAS-ként is használható home serverről, mint hogy a te felesleges, értelmetlen kötözködésed olvassa.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#713 Felhasználó inaktív   CosmoBacsika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 15:56

Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 14:38

átlag szerintem szívesebben olvas NAS-ként is használható home serverről, mint hogy a te felesleges, értelmetlen kötözködésed olvassa.

lehet, inkabb abba is hagyom, de ezzel nyilvan nem reagaltal erdemben a feltett kerdesre....

#714 Felhasználó inaktív   Sas Sam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 20:56

Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 14:38

:bunny: Előre szeretném leszögezni, hogy NEM SZERETNÉK FLAME-et szítani!!! :bunny:

Szóval a fentebb írtakkal szeretnék kicsit "nem-egyetérteni"... Ugyanis ebben a témában én is átlagnak tarom magam, aki mint pár post-tal előrébb írtam is, NAS szeretnék a közeljövőben vásárolni. Említettem is 2, illetve 3 típust, amelyekkel kapcsolatban vártam/várok választ/válaszokat.

Az, hogy van aki a szerverépítésre esküszik, az egy dolog. De vannak olyanok is -esetemben a megrendelő-, aki nem akar barkácsolni, csak bizonyos feltételeket, elvárásokat és kikötéseket felállítva egy "kulcsrakész" megoldást szeretne. Nem sufnituning, házibarkács, "csak fél óra és fel is lehet húzni a vasat" megoldásokat. Hanem olyat, amit megveszek, elviszek a megrendelőnek, ő bekapcsolja és egy "gömbölyített-szélű-kocka" illető adott esetben beállítja és kész, minden működik.

Félreértés ne essék: én is foglalkoztam mini ITX-es lapokkal, az D945GCLF2 -vel, stb. Csak azt furcsállom kicsit (mint ahogy azt már az előttem szóló(k) is megpendítették), hogy ha valaki felhozza az "igazi" NAS dolgot ebben a topicban, akkor egyből le lesz hurrogva és hülyének kikiáltva.

Szóval tömören csak annyit szerettem volna írni, hogy mivel manapság egyre több és -megkockáztatom- jobb, valamint megfizethető instant NAS megoldás létezik, akkor ha valaki felvet egy kérdést, hogy ki, mit tud erről és arról a kütyüről, ne ordítsuk le, ne söpörjük le, ne akarjuk megtéríteni, hanem hagyjuk, hogy egy építőjellegű beszélgetés alakuljon ki. Ezért hívják ezt fórumnak. Szerintem.

Köszönöm a figyelmet! :beer:
IBM T60 (UT07KHL, 2007-7KG), 15" SXGA+, Core2Duo 2,16Ghz(T7400), 3GB RAM, WD 500 GB/5400RPM SATA, ATI M-Radeon X1400/128MB
IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB

#715 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 08:02

Nem hüjéztünk le senkit sztem. De az ilyen 50 ezres nasok (lemez nélkül) számomra csalódások lennének.

#716 Felhasználó inaktív   Sas Sam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 09:48

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 8:02

Nem hüjéztünk le senkit sztem. De az ilyen 50 ezres nasok (lemez nélkül) számomra csalódások lennének.

Amiket én írtam az említett post-ban (QNAP TS-219P, Synology DS209+II, Synology DS710+), nem 50ezres NAS-ok. Szóval szívesen vennék róla véleményeket, tapasztalatokat.
IBM T60 (UT07KHL, 2007-7KG), 15" SXGA+, Core2Duo 2,16Ghz(T7400), 3GB RAM, WD 500 GB/5400RPM SATA, ATI M-Radeon X1400/128MB
IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB

#717 Felhasználó inaktív   Hófehér 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 17:14

Szerintetek melyiket a 3 közül

Dlink 313
Zyxel 210
Plextor nas-l

#718 Felhasználó inaktív   [EARTHQUAKE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 00:26

Dlink, olcsó jó.

Üzenet megtekintéseIdézet: Hófehér - Dátum: 2010. 03. 12. 17:14

Szerintetek melyiket a 3 közül

Dlink 313
Zyxel 210
Plextor nas-l

ABIT NF7-S 2.0 # AMD ATHLON XP 2800+ @ ~ 2500 MHz # GeCube Radeon 9550 Extreme # Elixir 512 DDR 400 MHz # Chieftec 360W PFC Dual Fan # Western Digital Caviar SE 250GB/8MB/7200RPM/SATA # PIONEER DVR-110D# 19" Samsung SyncMaster 997MB # A házam

#719 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Sas Sam - Dátum: 2010. 03. 03. 09:48

<!--QuoteBegin-leslie+2010. márc. 3., szerda - 8:02--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td><b>Idézet</b> (leslie @ 2010. márc. 3., szerda - 8:02)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Nem hüjéztünk le senkit sztem. De az ilyen 50 ezres nasok (lemez nélkül) számomra csalódások lennének. <!--QuoteEnd--> </td></tr></table><div class='postcolor'> <!--QuoteEEnd-->
Amiket én írtam az említett post-ban (QNAP TS-219P, Synology DS209+II, Synology DS710+), nem 50ezres NAS-ok. Szóval szívesen vennék róla véleményeket, tapasztalatokat.

Hello

DS209 -rol tudok meselni ha konkretan kivancsi vagy valamire.

#720 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 17:27

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 03. 13. 21:01

DS209 -rol tudok meselni ha konkretan kivancsi vagy valamire.

Szia ! Engem érdekelne hogy:
1. ha másolgatok a belső hdd-k közt a file station-nal webböngészőből akkor ha másolás közben bezárom a webböngészőt akkor másol tovább a Synology vagy megszakad a másolási folyamat? Ez azért érdekes mert nálam ez elég lassan megy, nagyobb mennyiségű másolások órákba telnek..
2. Torrentet használtál rajta ? Nekem csak a piranjaöbölből sikerült, mert a bejelentkezős torrent-oldalról nem megy.
3. Találtál rá WOL progit ami feléleszti a LAN-on lévő kikapcsolt PC-t egyszerűen?
4. Milyen kötetformátumot érdemes használni? Raid-en kívül lehet "Normál" módba (nem "Alap") installálni két különböző méretű hdd-t amire szintén azt mondja hogy van adatintegritás-védelem (nekem az egyik hdd-m feleakkora sincs mint a másik), azaz ha az egyik hdd meghibásodik akkor a jó hdd-n megmaradnak az adatok (de mennyi?), és nem szeretnék sok helyet veszteni adatvédelemre. (van rajta még Raid 0, 1, 10, Jbod ami használható) Érdemes-e Alap-ról Normál -ra átformázni a hdd-ket? Ha az egyik hdd már "Normál" és ezen vannak az adatok akkor a másik üres hdd hozzáadódik mint jbodnál? Illetve az adatok megmaradnak a meglevő "Normál" hdd-n a másik hdd átállításakor és becsatolásakor?

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.