Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 14:38
átlag szerintem szívesebben olvas NAS-ként is használható home serverről, mint hogy a te felesleges, értelmetlen kötözködésed olvassa.
Előre szeretném leszögezni, hogy NEM SZERETNÉK FLAME-et szítani!!!
Szóval a fentebb írtakkal szeretnék kicsit "nem-egyetérteni"... Ugyanis ebben a témában én is átlagnak tarom magam, aki mint pár post-tal előrébb írtam is, NAS szeretnék a közeljövőben vásárolni. Említettem is 2, illetve 3 típust, amelyekkel kapcsolatban vártam/várok választ/válaszokat.
Az, hogy van aki a szerverépítésre esküszik, az egy dolog. De vannak olyanok is -esetemben a megrendelő-, aki nem akar barkácsolni, csak bizonyos feltételeket, elvárásokat és kikötéseket felállítva egy "kulcsrakész" megoldást szeretne. Nem sufnituning, házibarkács, "csak fél óra és fel is lehet húzni a vasat" megoldásokat. Hanem olyat, amit megveszek, elviszek a megrendelőnek, ő bekapcsolja és egy "gömbölyített-szélű-kocka" illető adott esetben beállítja és kész, minden működik.
Félreértés ne essék: én is foglalkoztam mini ITX-es lapokkal, az D945GCLF2 -vel, stb. Csak azt furcsállom kicsit (mint ahogy azt már az előttem szóló(k) is megpendítették), hogy ha valaki felhozza az "igazi" NAS dolgot ebben a topicban, akkor egyből le lesz hurrogva és hülyének kikiáltva.
Szóval tömören csak annyit szerettem volna írni, hogy mivel manapság egyre több és -megkockáztatom- jobb, valamint megfizethető instant NAS megoldás létezik, akkor ha valaki felvet egy kérdést, hogy ki, mit tud erről és arról a kütyüről, ne ordítsuk le, ne söpörjük le, ne akarjuk megtéríteni, hanem hagyjuk, hogy egy építőjellegű beszélgetés alakuljon ki. Ezért hívják ezt fórumnak. Szerintem.
Köszönöm a figyelmet!