HWSW Informatikai Kerekasztal: NAS szerver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NAS szerver ki mit tud róla

#781 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 29. 18:46

Esetleg megbogarászhatod még az Intel D510MO 2 magos D510-es atom procival szerelt lapját is. Ha jól tudom, a fogyasztása a kettő között lesz valahol. Persze ez függ a kiépítéstől, mert a hívatalosan közölt adatok mindig a szűz lapra vonatkoznak (amik bevannak forrasztva). Ha memóriát raksz bele máris kicsit több a fogyasztás.

Érdemes a PH AtomClubb fórumán bogarászni, előfordulhat hogy mérték a fogyasztását a lapoknak. 

Nekem a szerver alaplapom D201GLY MiniITX. OS, JDonwloader, uTorent, és onnan használom még az Office 2007 progit is. Adattároló, Ftp szerver, film és zene is onnan jön akadásmentesen.

A Gsejt 12 voltos tápja nem egyértelmű. Egy PSU kell ami cc 8000 Hu Ft és az fogadja az egyen 12-18 Voltot. De minden további nélkül használhatsz hozzá ATX-es tápot. A lényeg, hogy legyen a + 4 tűs csati is. Legalábbis ismereteim szerint.

D510M0

RaidX

#782 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 19:35

Idézet: RaidX - Dátum: 2010. 06. 29. 19:46

Esetleg megbogarászhatod még az Intel D510MO 2 magos D510-es atom procival szerelt lapját is. Ha jól tudom, a fogyasztása a kettő között lesz valahol.

Ez tényleg jónak tűnik. Chipset TDP-je 2W körül van, proci igaz, hogy 13W, de ez így együtt csak 15W szemben az ASRock 30W-jával, és ez újabb proci, nincs még egy éves, árban viszont kb. az ASRockal azonos. Ahogy nézem, hiányzik róla az IDE csatlakozás, azért azt elbirnám, ha lenne rajta, mert egyelőre egy IDE-s lemezt dugnék rá, de majd rátolom USB-IDE átalakítóval.

Persze ez függ a kiépítéstől, mert a hívatalosan közölt adatok mindig a szűz lapra vonatkoznak (amik bevannak forrasztva). Ha memóriát raksz bele máris kicsit több a fogyasztás.
Hát igen, de a kiépítettség nagyjából fix értéket ad hozzá laptól függetlenül. Talán laptopmemória kicsit kevesebbet fogyaszt, viszont ha ez a 15W igaz, akkor kb. sosem hozza be a GSEJT az árát.

Érdemes a PH AtomClubb fórumán bogarászni, előfordulhat hogy mérték a fogyasztását a lapoknak. 
Rákeresek

Nekem a szerver alaplapom D201GLY MiniITX. OS, JDonwloader, uTorent, és onnan használom még az Office 2007 progit is. Adattároló, Ftp szerver, film és zene is onnan jön akadásmentesen.
Igazából attól nem félek, hogy film, zene akadni fog, hanem pl. berakok egy dvd-t felmásolni, vagy megírni, vagy esetleg haver hoz egy merevlemezt, amire/amiről át kellene tolni egy csomó cuccot, akkor az jó lenne ha tudna menni minél gyorsabban.

A Gsejt 12 voltos tápja nem egyértelmű. Egy PSU kell ami cc 8000 Hu Ft és az fogadja az egyen 12-18 Voltot. De minden további nélkül használhatsz hozzá ATX-es tápot. A lényeg, hogy legyen a + 4 tűs csati is. Legalábbis ismereteim szerint.
Van páka, értek hozzá, táp nem gond :cool:
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#783 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 02:41

A PSU-s megoldás egyébként minden, főleg Mini és Pico ITX lapoknál megoldható. Főleg, ha abszulut csendes gépet akarsz. Létezik belső IDE-SATA/SATA-IDE átalakító is. PH-n arra is található megoldás. Megéri a cc 3.000 Ft-ot a sebesség miatt. Ajánlom még figyelmedbe a TeraCopy nevű programot. Beépül a TC-be is és elég jól kihasználja a lehetőségeket másoláskor. Főleg nagyobb fájlok - filmek mozgatásakor.

SATA/IDE átalakító

PSU-k

Ja! A D500MO hálókarija 10/100/1000. Belső hálón kialakítható a Gigás kapcsolat.

RaidX

#784 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 15:20

Idézet: RaidX - Dátum: 2010. 06. 30. 03:41

A PSU-s megoldás egyébként minden, főleg Mini és Pico ITX lapoknál megoldható. Főleg, ha abszulut csendes gépet akarsz.
Azt akarok, de nem a hang miatt, mert úgyis valami félreeső helyre fog kerülni, hanem a mozgó alkatrész hiánya miatt. Ez a kis tápocska tényleg elgondolkodtató, vajon a 12V-ot is stabilizálja, vagy pedig csak egyszerűen át van kötve a paneljén? Mert van egy olyan tervem, hogy elérakok egy 12V-os akkut is szünetmentes tápnak, aztán az töltés közben 13,8V-on van, merülés közben meg lassan megy 11V irányába. Bár szerintem ennyi többlet még simán belefér akkor is, ha nem stabilizált a 12V, maximum elé rakok egy olyat, hogy ha megjön a hálózati feszültség, akkor is lassan növelje vissza 13,8V-ra.

Létezik belső IDE-SATA/SATA-IDE átalakító is. PH-n arra is található megoldás.
Közben néztem azt is dealextremen, picit olcsóbban.

Ajánlom még figyelmedbe a TeraCopy nevű programot. Beépül a TC-be is és elég jól kihasználja a lehetőségeket másoláskor. Főleg nagyobb fájlok - filmek mozgatásakor.
Az jó, úgyis TC hívő vagyok :cool:

Ja! A D500MO hálókarija 10/100/1000. Belső hálón kialakítható a Gigás kapcsolat.
Nem a gigás kapcsolatra gondoltam, hanem hogy a gépecske tudja-e pl. a merevlemezről 40-50MB/s sebességgel tolni az adatot a hálóra, vagy a hálóról a lemezre. De utánaolvasgattam PH-n, ha jól értettem, akkor a D945GSEJT is tudja ezt a sebességet, akkor az a D500MO már biztosan át tud ennyit tolni. Meg közben lett egy másik jelölt is, GA-D510UD, ezen van négy sata port is.

#785 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 17:56

Pár éve bogarásztam a PSU-kat én is és talkoztam olyannal ami 8V-36V bemeneti tartományból tudott dolgozni. Igaz, az ára is többszöröse volt az átlagosnak. Érdemes hozzá a megfelelő tápot is megvenni. Akkor biztos szinkronba lesznek.

A mai tárkapacitások mellett nem feltétlen szükséges sok tároló, hacsak nem RAID-ban gondolkozol. Elég hőtermelő eszközök főleg egy passzív rendszerbe. Na meg a ház mérete sem mindig mindegy. Bár ha elvan dugva inkább a rendelkezésre álló hely a lényeg és nem a látvány.

"Közben néztem azt is dealextremen, picit olcsóbban" Vedd figyelembe a szállítási költségeket is.

"GA-D510UD" Különben jónak tűnik! Pláne ha RAID-ba gondolkozol.

RaidX

#786 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 18:26

Idézet: RaidX - Dátum: 2010. 06. 30. 18:56

Pár éve bogarásztam a PSU-kat én is és talkoztam olyannal ami 8V-36V bemeneti tartományból tudott dolgozni. Igaz, az ára is többszöröse volt az átlagosnak. Érdemes hozzá a megfelelő tápot is megvenni. Akkor biztos szinkronba lesznek.
Közben találtam ezt is wireless-bolt.hu-nál is vannak. Igaz, tényleg kb. kétszeres ára van az egyszerű változathoz képest, szóval ezt még ki kell találni, hogy mi legyen.

A mai tárkapacitások mellett nem feltétlen szükséges sok tároló, hacsak nem RAID-ban gondolkozol. Elég hőtermelő eszközök főleg egy passzív rendszerbe. Na meg a ház mérete sem mindig mindegy. Bár ha elvan dugva inkább a rendelkezésre álló hely a lényeg és nem a látvány.
RAID1 nem lenne rossz, de ettől többet nem tervezek állandó üzemre. Mondjuk ezt majd még kiagyalom, lehet hogy inkább olyan kellene, hogy időzített scripttel készíteni pl. éjszaka négykor mentést, és csak ez előtt bekapcsolni, utána pedig leállítani a második lemezt energiamegtakarítás céljából. Linux tud olyat, hogy külön-külön lekapcsolni lemezeket, ha azok nincsenek használatban? Nem olyan nagy tragédia, ha nem, mert akkor megoldom, hogy elveszem előle a tápot :]

"Közben néztem azt is dealextremen, picit olcsóbban" Vedd figyelembe a szállítási költségeket is.
Figyelembe vettem, ingyenes a szállítás :cool:

#787 Felhasználó inaktív   vhnns 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 04. 11:21

Lehet még javítani egy NSLU2-t ami firmware hibás? Az történt vala hogy külső merevlemezre volt telepitve rendszer, amivel nagyon jól müködött csak egyszer elszált a merevlemez. A HDD-t kicseréltem de ezen már nincs rajt a boot rendszer ezért nem tud boot-olni.

Szeretnék rátenni akár eredeti akár unslung firmware-t de nem tudok. IP-t nem kap, Hosszan nyomom vagy nyomkodom a gombokat (más leírások alapján) sem akar semmi életjelet adni. A ledek világítanak illetve villognak de ezen felül semmi. Hálózatról nem elérhető.

Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne még tenni vele? Esetleg ha érdekel valakit aki meg tudja javítani magának, akkor eladó. Külsőleg szép, megvan hozzá minden, nem volt még szétszedve.

#788 Felhasználó inaktív   bulek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 12:54

Sziasztok!

Van egy Samsung tvm, szeretnék venni hozzá NAS-t, hogy a filmjeimet erről játszam le. Egyelőre nincs külső mediaplayerem, csak a tvbe épített.
Szóval DLNA-t tudnia kellene a nasnak, különben a tv nem látja.
Milyen típust ajánlatok?

előre is köszi

#789 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 18:29

Mennyi van rá? Hány vinyót kellene kezelnie?
Első körben ezeket kellene tisztázni.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#790 Felhasználó inaktív   bulek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 20:11

kb 30e-t szánnék rá, bővíthetőt, nem beépített hdd-vel
netgear ms2000-t találtam, ami dlna certficated, 2 bővítőhellyel
Munkatársamnak dlink 323-s van, az csak hackeléssel(telnet, majd TwonkyMedia) lehet rávenni a dlna-ra, így kicsi ódzkodok ettől

#791 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 22:20

semmi

Szerkesztette: sityak 2010. 08. 26. 22:21 -kor

..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#792 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 06:45

Idézet: bulek - Dátum: 2010. 08. 26. 21:11

kb 30e-t szánnék rá, bővíthetőt, nem beépített hdd-vel
netgear ms2000-t találtam, ami dlna certficated, 2 bővítőhellyel
Munkatársamnak dlink 323-s van, az csak hackeléssel(telnet, majd TwonkyMedia) lehet rávenni a dlna-ra, így kicsi ódzkodok ettől

Jó lenne pontosan tudni, milyen funkcionalitást várnál el tőle.

Mert ha csak a tévén néznél róla filmet, hallgatnál zenét, akkor talán jobban járnál egy media playerrel, hiszen amik ebben az árkategóriában vannak, valószínűleg jóval többet tudnak, mint a tv saját lejátszója.

#793 Felhasználó inaktív   bulek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 07:35

Egyenlőre a filmek, zenék tárolása lenne a cél, amit a tvről, szgépről(2db) nézni, hallgatni tudok. Ezért is nem akarok egy külső vinyót venni.
Mediaplayer meg későbbi terv, de ahhoz is kell egy külső vinyó, amiről lejátszon.
Tehát a főbb elvárt funkciók az adattároláson kívül:
- dlna
- ftp/p2p támogatás
- távoli elérés
-több eszköz kiszolgálása(ezért nem jó a mediaplayer)

Idézet: MisterY - Dátum: 2010. 08. 27. 08:45

Jó lenne pontosan tudni, milyen funkcionalitást várnál el tőle.

Mert ha csak a tévén néznél róla filmet, hallgatnál zenét, akkor talán jobban járnál egy media playerrel, hiszen amik ebben az árkategóriában vannak, valószínűleg jóval többet tudnak, mint a tv saját lejátszója.

#794 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 21:25

Elhataroztam, beruhazok ey Synology 209-be. Sajna itthon a pixmanian kivul senki nem forgalamazza mar/meg. :-( Vmi tipp? kulfold nem szivesen jonne szoba, se dombornyomasos kartyam, se paypalt meg nem akarok hasznalni.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#795 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 23:00

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. 09. 20. 22:25

Elhataroztam, beruhazok ey Synology 209-be. Sajna itthon a pixmanian kivul senki nem forgalamazza mar/meg. :-( Vmi tipp? kulfold nem szivesen jonne szoba, se dombornyomasos kartyam, se paypalt meg nem akarok hasznalni.

210j magyarországról
nem tudom tud-e annyival többet 209, hogy érdemes legyen pixmaniázni...

Szerkesztette: WiZARD 2010. 09. 20. 23:02 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#796 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 07:42

Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. 09. 21. 00:00

210j magyarországról
nem tudom tud-e annyival többet 209, hogy érdemes legyen pixmaniázni...

Ezt neztem en is. a 210j-vel az a bajom, hogy karcsu lesz a 128Mb RAM, a 800-as proci talan elegendo lenne. A 209-esben meg 1,2Ghz-es a proci es ketszer annyi a RAM. Ahogy neztem a tudasuk egyforma, es azert egy 210+ert kozel ketszer annyit kiadni meg nem igazan akarok. :rolleyes:

#797 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 08:25

igen, láttam, csak nem tudom mennyire kevés a ram/proci, ezért kérdeztem
ezeket nézd meg esetleg
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#798 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 18:16

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. 09. 21. 08:42

Ezt neztem en is. a 210j-vel az a bajom, hogy karcsu lesz a 128Mb RAM, a 800-as proci talan elegendo lenne. A 209-esben meg 1,2Ghz-es a proci es ketszer annyi a RAM. Ahogy neztem a tudasuk egyforma, es azert egy 210+ert kozel ketszer annyit kiadni meg nem igazan akarok. :rolleyes:

Mindazonáltal a 209-es másolási sebessége kb. 50%-kal nagyobb, mint a 210j-nek. Igaz, az ára is majdnem ennyivel több. :) De egy NAS-nál határozottan nem baj, ha gyors a fájlátviteli sebessége. Mindez persze csak akkor igaz, ha gigabites hálón akarod használni. 100 mbiten a kábel lesz a szűk keresztmetszet, oda bőven elég a 210j is.
Elvileg még kapható itthon is a 209: Link
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#799 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 21:28

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2010. 09. 21. 19:16

Mindazonáltal a 209-es másolási sebessége kb. 50%-kal nagyobb, mint a 210j-nek. Igaz, az ára is majdnem ennyivel több. :) De egy NAS-nál határozottan nem baj, ha gyors a fájlátviteli sebessége. Mindez persze csak akkor igaz, ha gigabites hálón akarod használni. 100 mbiten a kábel lesz a szűk keresztmetszet, oda bőven elég a 210j is.
Elvileg még kapható itthon is a 209: Link

Nah, akkor a routert is meg kell neznem, hogy birja-e a gigabitet, gyanitom, hogy nem. :mellow: De igazabol nem a halozat keresztmetszete a donto, hanem a vase. :think: :-)

#800 Felhasználó inaktív   eszgye 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 12:31

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Vettem egy DNS313 NAS szervert, amibe egy Samsung 1 TB HDD-t tettem, majd a saját kezelőfelületén formatáltam! Amióta átpakoltam rá a file-okat, különös dolgok történnek! Egyes excel fájlokra azt írja megnyitáskor, hogy sérült és nem sikerült helyreállítani, majd a javításra kattintva bejön a táblázat, cellaformázások nélkül, egyes adatok is hiányoznak, meg képletek is. Olyan fájlok is járnak így, amik már az átköltöztetés óta meg voltak nyitva, szerkesztve, módosítva, egyszercsak beüt a krahhh.
Azért gondolom, hogy a NAS-sal van összefüggésben, mert korábban ilyen problémát még hírből sem ismertem.
Volt olyan is már egyszer, hogy a NAS-on lévő mappák egyszercsak "eltűntek". Sehonnan sem látszottak. Teljes pánik volt, mert fontos adatok voltak benn! Végül végső elkeseredettségemben újraindítottam a NAS-t és csodák-csodájára minden visszajött!
A NAS-ban egyébként felhasználók és jogosultságok nincsenek beállítva mindenki (5-6 felhasználós iroda) szabadon hozzáfér mindenhez.

Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja a bajt, vagy találkozott már valaki ilyennel?

A segítséget előre is köszi!

Szerkesztette: eszgye 2010. 10. 05. 12:33 -kor

Téma megosztása:

• (76 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »