Windows XP-nel elfelejtette az ugyfelem a rendszergazdai jelszót!!
Elküldve: 2002. 05. 17. 08:28
Amikor bejon a bejelntkezes akkor kivalasztja a felhasznaloi nevet majd onnan semmi!!!!
koszike
lac
Elküldve: 2002. 05. 17. 08:45
idézet:
Ezt írta parzsal2:
Windows XP-nel elfelejtette az ugyfelem a rendszergazdai jelszót!! Mit lehet ennek csinalni??
Amikor bejon a bejelntkezes akkor kivalasztja a felhasznaloi nevet majd onnan semmi!!!!
koszike
lac[/quote]
oszinte reszvetem
A rendszergazdai accountot nem azert talaltak ki, hogy barhol/barmikor/barki fel tudja torni.
Altalaban az a javaslat, hogy a rendszergazdai jelszot fel kell irni egy lapra, bele kell tenni egy boritekba, majd a boritekot be kell tenni a pancelszekrenybe.
(ha nincs pancelszekreny, egy fiok is megfelel - csak tudja az embre, melyik fiokrol van szo)
Es letre kell hozni egy usert rendszergazdai jogosultsagokkal - ha mar nagyon muszaj.
Visszaterve a kerdesre: valoszinuleg egy reinstall fog segiteni csak.
Elküldve: 2002. 05. 17. 12:56
Tudja törölni az elfelejtett rg jelszót

Elküldve: 2002. 05. 17. 13:14
idézet:
Ezt írta FőDudu:
ERD2002 [url="http://"http://www.winternals.com"]www.winternals.com[/url]
Tudja törölni az elfelejtett rg jelszót[/quote]
699 USD.
Ha fontos adatok voltak a gepen, nagyon megeri
Csak azt nem tudom, hogy hogyan lehet felinstallalni, amennyiben csak adminisztratoroknak van engedelyezve az install![]()
Elküldve: 2002. 05. 17. 13:48
Elküldve: 2002. 05. 17. 14:29
idézet:
Ezt írta elefmaci:
oszinte reszvetem
A rendszergazdai accountot nem azert talaltak ki, hogy barhol/barmikor/barki fel tudja torni.
Altalaban az a javaslat, hogy a rendszergazdai jelszot fel kell irni egy lapra, bele kell tenni egy boritekba, majd a boritekot be kell tenni a pancelszekrenybe.
(ha nincs pancelszekreny, egy fiok is megfelel - csak tudja az embre, melyik fiokrol van szo)
Es letre kell hozni egy usert rendszergazdai jogosultsagokkal - ha mar nagyon muszaj.
Visszaterve a kerdesre: valoszinuleg egy reinstall fog segiteni csak.[/quote]
A sima reinstall sem segit, csak a törlös vagy format-os fajta, mert a simánál a rendszergazda user megmarad minden tulajdonságával csak a windows fájljai "frissülnek" az eredetire.
Elküldve: 2002. 05. 18. 19:25

De azert lehet, hogy hamarabb ujratelepited a gepet.
Elküldve: 2002. 05. 19. 19:55
idézet:
Ezt írta parzsal2:
Windows XP-nel elfelejtette az ugyfelem a rendszergazdai jelszót!! Mit lehet ennek csinalni??
koszike
lac[/quote]
Hallottam egy linux-os progiról, ami egy boot lemezről indítva törölni tudja a rendszergazda jelszavát minden NTFS-t használó op rendszerről. Win 2000-en már próbálták is és működött. Megpróbálom kideríteni mi is a neve és hol lehet megtalálni. Addig is kitartás
![]()
Elküldve: 2002. 05. 20. 04:54
idézet:
Ezt írta parzsal2:
koszike
lac[/quote]
A sytem32/config könyvtárban lév? SAM fájlt kell törölni persze bootlemezr?l beindítva a gépet. NTFS esetén van valami speckó progi ami olyan bootlemezt készít melyr?l bootolva látható az NTFS fájlrendszer. Sajna nem tudom mi a neve a proginak (neekem még nem volt rá szükségem).
Elküldve: 2002. 05. 20. 07:31
idézet:
Ezt írta parzsal2:
koszike
lac[/quote]
Egy masik operacios rendszerrol kell bootolni es,ha bent vagy keresd ezt a filet:%systemdrive%windowssystem32
configsam es torold.
A majkroszoft xpnyuzgrup latogatoinak sikerult.
Szerintem ez nem segit de azert megenlitem mert nagyon otletes.Azoknak a gepeknek a mobojara amelyeken elore telepitett OS van,csinaltak 1 passwreset jumpert.
Elküldve: 2002. 05. 20. 13:39
Elküldve: 2002. 10. 10. 13:14
koszi dr
JOIN The HWSW no Ékezet™ Users Team!
Elküldve: 2002. 10. 10. 14:24
idézet:
Ezt írta bluedeath:
Hallottam egy linux-os progiról, ami egy boot lemezről indítva törölni tudja a rendszergazda jelszavát minden NTFS-t használó op rendszerről. Win 2000-en már próbálták is és működött. Megpróbálom kideríteni mi is a neve és hol lehet megtalálni. Addig is kitartás
[/quote]
Hahh, lehet, hogy gyorsabb voltam. Íme a link :
[url="http://"http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/"]}}}}}KATT{{{{{[/url]
Elküldve: 2002. 10. 10. 18:28
R.I.P. Pentium 4
Elküldve: 2002. 10. 11. 01:32
A Windows XP készítői hagytak egy ’hátsó ajtót’ arra az esetre, ha be szeretnénk jelentkezni a rendszerbe rendszeradminisztrátorként, és elfelejtettük volna jelszavunkat. A hátránya a dolognak annyi, hogy ezt bárki megteheti.
Kapcsoljuk be a számítógépet, és figyeljünk rá, hogy a Boot-menü bejelentkezzen, ezt az F8 billentyű lenyomásával érhetjük el. Ha a Boot-menüben vagyunk, nyomjunk még egyszer F8-at, ennek hatására további Windows indítási opciók jelennek meg. Figyeljük meg, hogy a rendszeradminisztrátor jelszava üres.
Válasszuk az opciók közül a Biztonsági módot a Windows indítására. A bejelentkezés ebben a formában csak rendszeradminisztrátorként lehetséges. Ezután legyünk türelemmel, amíg a Windows elindul a fent említett módban. Következő lépésben megjelenik a bejelentkező képernyő, ahol ki kell választanunk a rendszeradminisztrátor opciót egérkattintással. Ez az indítási mód, csak alapszíneket használ, ezért kissé komikusan nézhet ki a képernyő, de ami fontos, hogy bejutottunk a rendszerbe bármiféle jelszó beírása nélkül. Itt aztán igényink szerint új jelszót írhatunk a korábbi helyett, bízva abban, hogy többé nem felejtjük el

ennyi.
Elküldve: 2002. 10. 11. 02:42
idézet:
Ezt írta MuERTe:
Backdoor a Windows XP-ben 2002.06.04. 14:04
A Windows XP készítői hagytak egy ’hátsó ajtót’ arra az esetre, ha be szeretnénk jelentkezni a rendszerbe rendszeradminisztrátorként, és elfelejtettük volna jelszavunkat. A hátránya a dolognak annyi, hogy ezt bárki megteheti.
Kapcsoljuk be a számítógépet, és figyeljünk rá, hogy a Boot-menü bejelentkezzen, ezt az F8 billentyű lenyomásával érhetjük el. Ha a Boot-menüben vagyunk, nyomjunk még egyszer F8-at, ennek hatására további Windows indítási opciók jelennek meg. Figyeljük meg, hogy a rendszeradminisztrátor jelszava üres.
Válasszuk az opciók közül a Biztonsági módot a Windows indítására. A bejelentkezés ebben a formában csak rendszeradminisztrátorként lehetséges. Ezután legyünk türelemmel, amíg a Windows elindul a fent említett módban. Következő lépésben megjelenik a bejelentkező képernyő, ahol ki kell választanunk a rendszeradminisztrátor opciót egérkattintással. Ez az indítási mód, csak alapszíneket használ, ezért kissé komikusan nézhet ki a képernyő, de ami fontos, hogy bejutottunk a rendszerbe bármiféle jelszó beírása nélkül. Itt aztán igényink szerint új jelszót írhatunk a korábbi helyett, bízva abban, hogy többé nem felejtjük el![]()
ennyi.[/quote]
Na ne már, tényleg ennyi volna bejutni a m$ híres nagy és biztonságos "op" rendszerébe? Hát elég láma megoldás.
Elküldve: 2002. 10. 11. 06:13

Elküldve: 2002. 10. 11. 08:06
Nálam nincs rendszergazdai belépési lehetőség a fent leírtak szerint.
Magyarán: az F8 megnyomása után nincs második F8 lehetőség, pedig a billentyűzet-tartót is letörtem

"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"