HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP-nel elfelejtette az ugyfelem a rendszergazdai jelszót!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP-nel elfelejtette az ugyfelem a rendszergazdai jelszót!!

#1 Felhasználó inaktív   parzsal2 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 17. 08:28

Windows XP-nel elfelejtette az ugyfelem a rendszergazdai jelszót!! Mit lehet ennek csinalni??
Amikor bejon a bejelntkezes akkor kivalasztja a felhasznaloi nevet majd onnan semmi!!!!

koszike

lac

#2 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 17. 08:45

idézet:
Ezt írta parzsal2:
Windows XP-nel elfelejtette az ugyfelem a rendszergazdai jelszót!! Mit lehet ennek csinalni??
Amikor bejon a bejelntkezes akkor kivalasztja a felhasznaloi nevet majd onnan semmi!!!!

koszike

lac
[/quote]

oszinte reszvetem :(
A rendszergazdai accountot nem azert talaltak ki, hogy barhol/barmikor/barki fel tudja torni.
Altalaban az a javaslat, hogy a rendszergazdai jelszot fel kell irni egy lapra, bele kell tenni egy boritekba, majd a boritekot be kell tenni a pancelszekrenybe.
(ha nincs pancelszekreny, egy fiok is megfelel - csak tudja az embre, melyik fiokrol van szo :))
Es letre kell hozni egy usert rendszergazdai jogosultsagokkal - ha mar nagyon muszaj.
Visszaterve a kerdesre: valoszinuleg egy reinstall fog segiteni csak.

#3 Felhasználó inaktív   X-COM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 17. 09:27

a sam törlése nt4-en, meg még azthiszem 2000-en is megoldás volt

#4 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 17. 12:56

ERD2002 [url="http://"http://www.winternals.com"]www.winternals.com[/url]

Tudja törölni az elfelejtett rg jelszót :)

#5 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 17. 13:14

idézet:
Ezt írta FőDudu:
ERD2002 [url="http://"http://www.winternals.com"]www.winternals.com[/url]

Tudja törölni az elfelejtett rg jelszót :)
[/quote]

699 USD.
Ha fontos adatok voltak a gepen, nagyon megeri :)
Csak azt nem tudom, hogy hogyan lehet felinstallalni, amennyiben csak adminisztratoroknak van engedelyezve az install :D

#6 Felhasználó inaktív   X-COM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 17. 13:48

gondolom még azelőtt kell installálni, mielőtt megtörténe a probléma

#7 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 17. 13:57

idézet:
Ezt írta X-COM:
gondolom még azelőtt kell installálni, mielőtt megtörténe a probléma[/quote]
ennel eccerubb es olcsobb ha boritekba teszik a jelszot - mielott megtortenne a problema :)

#8 Felhasználó inaktív   tothbe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 17. 14:29

idézet:
Ezt írta elefmaci:

oszinte reszvetem :(
A rendszergazdai accountot nem azert talaltak ki, hogy barhol/barmikor/barki fel tudja torni.
Altalaban az a javaslat, hogy a rendszergazdai jelszot fel kell irni egy lapra, bele kell tenni egy boritekba, majd a boritekot be kell tenni a pancelszekrenybe.
(ha nincs pancelszekreny, egy fiok is megfelel - csak tudja az embre, melyik fiokrol van szo :))
Es letre kell hozni egy usert rendszergazdai jogosultsagokkal - ha mar nagyon muszaj.
Visszaterve a kerdesre: valoszinuleg egy reinstall fog segiteni csak.
[/quote]

A sima reinstall sem segit, csak a törlös vagy format-os fajta, mert a simánál a rendszergazda user megmarad minden tulajdonságával csak a windows fájljai "frissülnek" az eredetire.
By(e) Tothbe

#9 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 18. 19:25

neworder.box.sk -n keress ra. m$ rencereket gep elol nem tul bonyi megtorni, meglepodnek, ha nem lelnel hozza utilt. :)

De azert lehet, hogy hamarabb ujratelepited a gepet.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#10 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 19. 19:55

idézet:
Ezt írta parzsal2:

koszike

lac
[/quote]
Hallottam egy linux-os progiról, ami egy boot lemezről indítva törölni tudja a rendszergazda jelszavát minden NTFS-t használó op rendszerről. Win 2000-en már próbálták is és működött. Megpróbálom kideríteni mi is a neve és hol lehet megtalálni. Addig is kitartás
;)
Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot

#11 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 20. 04:54

idézet:
Ezt írta parzsal2:

koszike

lac
[/quote]

A sytem32/config könyvtárban lév? SAM fájlt kell törölni persze bootlemezr?l beindítva a gépet. NTFS esetén van valami speckó progi ami olyan bootlemezt készít melyr?l bootolva látható az NTFS fájlrendszer. Sajna nem tudom mi a neve a proginak (neekem még nem volt rá szükségem).
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#12 Felhasználó inaktív   Tema 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 20. 07:31

idézet:
Ezt írta parzsal2:

koszike

lac
[/quote]

Egy masik operacios rendszerrol kell bootolni es,ha bent vagy keresd ezt a filet:%systemdrive%windowssystem32
configsam es torold.
A majkroszoft xpnyuzgrup latogatoinak sikerult.

Szerintem ez nem segit de azert megenlitem mert nagyon otletes.Azoknak a gepeknek a mobojara amelyeken elore telepitett OS van,csinaltak 1 passwreset jumpert.
Tactician Exploratory Multidimensional Android

#13 Felhasználó inaktív   matilaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 20. 13:39

Ntfsdos lemezt kell csinálni, arról indítani a gépet, ahogy előttem írták megkeresni a SAM fájlt, rámásolni a floppyra, irány egy másik gép. Keress az interneten ilyen progikat: IOphtcrack, john the ripper, vmik kiolvassa a jelszót. Egy 11 betűből álló jelszó feltöréséhez AMD 750Duron-nal 5 óra kellett.

#14 Felhasználó inaktív   dr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 10. 13:14

ha vki elmondana nekem hogy hogyan lehet a john the rippert parameterezni hogy kiszedje a sam-bol a jelszot nagyon megkoszonnem!a sam megvan egy masik gepen de a rippert nem tudom raereszteni!
koszi dr
:D:D:D © by giotto
JOIN The HWSW no Ékezet™ Users Team!

#15 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 10. 14:24

idézet:
Ezt írta bluedeath:

Hallottam egy linux-os progiról, ami egy boot lemezről indítva törölni tudja a rendszergazda jelszavát minden NTFS-t használó op rendszerről. Win 2000-en már próbálták is és működött. Megpróbálom kideríteni mi is a neve és hol lehet megtalálni. Addig is kitartás
;)
[/quote]

Hahh, lehet, hogy gyorsabb voltam. Íme a link :

[url="http://"http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/"]}}}}}KATT{{{{{[/url]

#16 Felhasználó inaktív   kazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 10. 18:28

Volt valami nagyon egyszerű módja annak, hogy a gépet rendszergazdaként indítsuk el. Sajnos pontosan én sem tudom már, hogyan kellett csinálni, de úgy rémlik, mintha 3x-4x kellett volna használni az F8-at. Azt hiszem, a root.hu oldalon láttam még ezt a trükköt (Windows > Tippek/trükkök).
MSI K8N Neo4, Athlon64 3200+, 1 GB
R.I.P. Pentium 4

#17 Felhasználó inaktív   MuERTe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 01:32

Backdoor a Windows XP-ben 2002.06.04. 14:04
A Windows XP készítői hagytak egy ’hátsó ajtót’ arra az esetre, ha be szeretnénk jelentkezni a rendszerbe rendszeradminisztrátorként, és elfelejtettük volna jelszavunkat. A hátránya a dolognak annyi, hogy ezt bárki megteheti.
Kapcsoljuk be a számítógépet, és figyeljünk rá, hogy a Boot-menü bejelentkezzen, ezt az F8 billentyű lenyomásával érhetjük el. Ha a Boot-menüben vagyunk, nyomjunk még egyszer F8-at, ennek hatására további Windows indítási opciók jelennek meg. Figyeljük meg, hogy a rendszeradminisztrátor jelszava üres.
Válasszuk az opciók közül a Biztonsági módot a Windows indítására. A bejelentkezés ebben a formában csak rendszeradminisztrátorként lehetséges. Ezután legyünk türelemmel, amíg a Windows elindul a fent említett módban. Következő lépésben megjelenik a bejelentkező képernyő, ahol ki kell választanunk a rendszeradminisztrátor opciót egérkattintással. Ez az indítási mód, csak alapszíneket használ, ezért kissé komikusan nézhet ki a képernyő, de ami fontos, hogy bejutottunk a rendszerbe bármiféle jelszó beírása nélkül. Itt aztán igényink szerint új jelszót írhatunk a korábbi helyett, bízva abban, hogy többé nem felejtjük el :)

ennyi.

#18 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 02:42

idézet:
Ezt írta MuERTe:
Backdoor a Windows XP-ben 2002.06.04. 14:04
A Windows XP készítői hagytak egy ’hátsó ajtót’ arra az esetre, ha be szeretnénk jelentkezni a rendszerbe rendszeradminisztrátorként, és elfelejtettük volna jelszavunkat. A hátránya a dolognak annyi, hogy ezt bárki megteheti.
Kapcsoljuk be a számítógépet, és figyeljünk rá, hogy a Boot-menü bejelentkezzen, ezt az F8 billentyű lenyomásával érhetjük el. Ha a Boot-menüben vagyunk, nyomjunk még egyszer F8-at, ennek hatására további Windows indítási opciók jelennek meg. Figyeljük meg, hogy a rendszeradminisztrátor jelszava üres.
Válasszuk az opciók közül a Biztonsági módot a Windows indítására. A bejelentkezés ebben a formában csak rendszeradminisztrátorként lehetséges. Ezután legyünk türelemmel, amíg a Windows elindul a fent említett módban. Következő lépésben megjelenik a bejelentkező képernyő, ahol ki kell választanunk a rendszeradminisztrátor opciót egérkattintással. Ez az indítási mód, csak alapszíneket használ, ezért kissé komikusan nézhet ki a képernyő, de ami fontos, hogy bejutottunk a rendszerbe bármiféle jelszó beírása nélkül. Itt aztán igényink szerint új jelszót írhatunk a korábbi helyett, bízva abban, hogy többé nem felejtjük el :)

ennyi.
[/quote]
Na ne már, tényleg ennyi volna bejutni a m$ híres nagy és biztonságos "op" rendszerébe? Hát elég láma megoldás.

#19 Felhasználó inaktív   jimmysam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 06:13

Haza megyek kpróbálom :( Ez ha tényleg így van egy kalaps...t se ér az egész!

#20 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 11. 08:06

Hát nem tudom...
Nálam nincs rendszergazdai belépési lehetőség a fent leírtak szerint.
Magyarán: az F8 megnyomása után nincs második F8 lehetőség, pedig a billentyűzet-tartót is letörtem :D úgy nyomtam az F8-at.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó