Akkor az elmult nehany het termesebol:
De kik azok a Lumnitzer nővérek? - eleg kozepes vigjatek, tobbet vartam tole, de egynek jo volt (etteremkritikusok es vendeglosok harca, kellemes alakitasokkal, eleg lapos sztorival). A
Szent Iván napja mar jobban tetszett, kulonosen a zaro "poen" volt jo... nagyon tetszett Darvas Iván es Jordán Tamás alakitasa, kitunoen hoztak a figuraikat (Jordán mint ripacs tenyleg zsenialis volt: "kinek adhatom a szamlatombot?" - mindezt egy jotekonysagi koncert elott

)... amugy egy eleg sablonos, a magyar "sztarvilagot" kifigurazo alkotas volt (ja, Török-Illyés Orsolya nagyon edes volt benne

). A
Ponyvapotting-nak is a vege volt a legjobb, de ahhoz meg kell nezni az egesz filmet...

amatorfilm (es ez pozitiv es negativ ertelemben is ertelmezheto), jopofa karakterek (pl. Varga Livius a
sztoridealer szerepeben), de sajnos nehany ponton leul a tortenet... van benne nehany idezheto dolog, de kultfilm nem lesz.
Kulfoldiek kozul a
Bazi nagy pizza (Fat Pizza) cimu kultikus ausztral vigjatek volt az egyik legjobb (es legtaplobb) amit mostanaban lattam... (valaki nagyon talaloan megjegyezte, hogy akar nemet vigjatek is lehetne - alpari, altesti humor dogivel), es megis mukodott a film (bar szivem szerint inkabb eredeti hanggal es felirattal ajanlanam - pl. az indiai karakterek akcentus nelkul mar nem mukodnek annyira). A
Nothing mar egy elvontabb "vigjatek" - azert az idezojel, mert bar igy tartjak szamon, de en nem sorolnam abba a kategoriaba... a szurrealis tragikomedia talan pontosabb meghatarozas lenne (ket szerencsetlen luzer hirtelen olyan adottsaghoz jut, hogy kepesek barmit eltuntetni... elso megmozdulasuk soran eltuntetik a vilagot es csak a hazuk meg ok (+ egy teknos) maradnak meg - es ekkor meg tobb mint egy ora van hatra a filmbol

).
A
Die Hard 4 felett meg nem tudtam napirendre terni, egynek jo volt, Bruce Willis filmnek jo volt, de az az F35-os nagyon nem kellett volna bele... + hianyoltam a feka sidekick figurat

majd az ido eldonti, hogy belefer-e a sorozatba. A
Vaskabátokat (Hot Fuzz) ti ajanlottatok, nekem eddig ez az ev filmje...

A kritikakban panaszkodtak, hogy lassan indul be a film es a vege tetszett altalaban mindenkinek jobban, nekem meg pont forditva jott be inkabb, nagyon elveztem, ahogy felepitik a figurakat es a kornyezetet, es a veget ereztem abszurdnak, a tortenetbe kevesbe illonek. Az elmenyen felbuzdulva megneztem a paros elozo filmjet a
Haláli hullák hajnalat (Shaun of the Dead), na ez mar nem tetszett annyira, a Hot Fuzz minden tekintetben jobb volt. Es vegul tegnap este volt szerencsem a
Pata tanya (Barnyard) cimu animacios agymeneshez... Steve Oedekerk alkotasa (Nekem 8, Kung Pow, Minden6ó, Jimmy Neutron)... jo lett volna, ha a fele nem erzelgos nyavajgassal telik el (ok, tudom, anyut meg a hugit is be kell csalni valamivel a moziba), de a masik fele fergeteges volt ("ol ajto" - "olaj to" kinrim mindent visz :Đ).
spidey rovidfilmes felvetesere pedig:
Madarász István - Előbb-utóbb (bar azt hiszem ezt mar ajanlottam itt).
Samott