HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 02. 12:36

Á, így már ok. :)
Viszont ez azt jelenti, hogy VGA kártyát kéne cserélnem? :confused:  Nem olcsóbb egy tunerrel megoldani a dolgot, aminek van megfelelő videó bemenete? :think:

#602 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 13:15

Idézet: Mercury - Dátum: 2009. ápr. 2., csütörtök - 13:36

Á, így már ok. :)
Viszont ez azt jelenti, hogy VGA kártyát kéne cserélnem? :confused:  Nem olcsóbb egy tunerrel megoldani a dolgot, aminek van megfelelő videó bemenete? :think:

Persze, olcsóbb. :) M@X, mint + lehetőségként említette meg. ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#603 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 13:34

Ok, rendben. :)

#604 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 21:24

Gyors segítséget kérnék!

Nyers dvd kamerás fomerátumot kaptam, asztali formátumra kell reggelre átkoonvertálnom-kiírnom több dvd-t.

Nem megy win movie makerrel, mediacoderrel amit konvertáltam nero7 vision nem írta ki az mpeg4et valamiért, avs videokonverter lehagyta a hangot, avitodvd nem ismeri ezt a dvd formátumot, nero recode sem kezeli. Riverpast nem kevés és nem túl ingyenes komponensből áll.

VRO-mpeg átnevezés megyen, de avitodvd elbukik vele...

Működő megoldás az ifo/vro átkonvertálására ne adj isten ingyenesen akár  kis vízjellel?

:respect:

Szerkesztette: MC Pite 2009. 04. 16. 21:41 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#605 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 17. 06:33

Idézet: MC Pite - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 21:24

Gyors segítséget kérnék!

Nyers dvd kamerás fomerátumot kaptam, asztali formátumra kell reggelre átkoonvertálnom-kiírnom több dvd-t.

Nem megy win movie makerrel, mediacoderrel amit konvertáltam nero7 vision nem írta ki az mpeg4et valamiért, avs videokonverter lehagyta a hangot, avitodvd nem ismeri ezt a dvd formátumot, nero recode sem kezeli. Riverpast nem kevés és nem túl ingyenes komponensből áll.

Működő megoldás az ifo/vro átkonvertálására ne adj isten ingyenesen akár  kis vízjellel?

Nem kell semmit sehová konvertálni, mert a DVD-s kamerák is ugyanolyan MPEG2-t rögzítenek ami a DVD-VIDEO struktúrában van. A kamerák DVD-VR (Video Recording) formátumban írják ki a lemezre az MPEG2-t amit roppant egyszerüen lehet átrakni DVD-VIDEO struktúrába. Konvertálni nem kell, mert az MPEG2 DVD-VIDEO kompatibilis, pusztán a file struktúrát kell átalakítani. Ezt megteheted pld. a TMPEG DVD Author programmal mely beolvassa a DVD-VR lemez tartalmát (rippeli) majd azt szépen ki tudod írni DVD-VIDEO formátumba (akár menüt is készíthetsz).

#606 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 17. 20:02

Igen, a 2,8 gigásat át is tudtam nevezés után DVD-vé konvertálni, de az alapból 4 gigásat nem tudta egyik progi sem.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#607 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 06:22

Idézet: MC Pite - Dátum: 2009. ápr. 17., péntek - 20:02

Igen, a 2,8 gigásat át is tudtam nevezés után DVD-vé konvertálni, de az alapból 4 gigásat nem tudta egyik progi sem.

Nem igazán értelek.
Nem kell semmit átnevezni, nem kell konvertálni!!
A DVD-VR egy olyan DVD struktúra mely 100%-ban ugyanazt tartalmazza mint a DVD-VIDEO csak éppen a file szerkezet más. A megoldás csak annyi, hogy berippeled egy olyan programmal mely ismeri a DVD-VR formátumot és az így kapott x GB nagyságú MPEG állományt (MPG kiterjesztés lesz a rippelés eredménye) beolvasod bármilyen DVD tartalom szerkesztő programba és kiírod DVD-VIDEO formátumba.
A TMPEG DVD Author programot azért ajánlottam, mert ez olvassa a DVD-VR lemezeket, rippeli azokat és DVD-VIDEO formában ki is írja.

#608 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 15:51

Idézet: MC Pite - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 21:24

Gyors segítséget kérnék!

Ime egy gyors megoldás ami nálam bevált, és ingyenes programok kellenek csak hozzá!
A lemezen lévő VRO fájlt bármely fájl kezelővel bemásolod a vinyóra,majd ezt megnyitod a VobEdit-ben,
(all files-t választod) majd demux, felül bepipálod az mpeg stream-et majd megadod, hogy hova mentse és mentés, ekkor elmenti a video anyagot.
Második lépcsőben minden ugyanez csak a demuxnál a hangformátumok közül választva (ac3-pcm, dts) mented el az anyag hangtartalmát attól függően, hogy milyen a rögzitett anyag hangja.
Ha ezzel megvagy akkor rendelkezésre áll egy video(m2v), és egy audio(ac3, pcm, dts) fájl, ezeket berakod bármelyik dvd author progiba pl:IfoEdit, Dvd AuthorGUI, Muxman(mindhárom ingyenes)a dvdauthorGui még menüt is tud hozzá késziteni, és elkészited a szabványos dvd struktúrát azaz dvd anyagot és azt vagy közvetlenül kiirod (dvd video formátumban bármely iró szoftverrel, vagy ISO-fájlt csinálsz belőle (Dvd Shrinkkel), és azt irod ki, vagy játszod le a gépeden.
Röviden ennyi, ha valami nem világos  ird meg.

#609 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 27. 10:07

Helló!

Először is elnézést, ha már volt kérdésben de:

Van egy Samsung asztali íróm. (Erről értekeztem már néhány hozzászólással ezelőtt.)
Az a gondom vele, hogy amit felveszek tv-ből anyag, az lejátszásnál időnként ugrik egy kicsit. A hang nem, csak a kép. Éppen hogy észrevehető az ugrás, de azért zavaró. Mi lehet a probléma ilyenkor?

#610 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 16:24

Néhány kamerával készített video anyagból szeretnék dvd-t szekeszteni.
Sony kamerával készült wmv formátumú fájlok. Az ismerősöm aki készítette, 16:9-es képarányt választott a felvételeknél.
Ha lejátszom, egy torzított, kb. 4:3-as képet kapok, amit ha szét tudnék húzni 16:9-re, valószínőleg visszaállna a helyes arány. Video Vegassal próbáltam renderelni különböző fomátumokba, egy darabot, de mpg-be egyáltalán nem volt se kép se hang, aviban volt, de maradt a torzítás, a rossz formátum. Mit javasoltok?
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#611 Felhasználó inaktív   XTaki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 06. 20:43

problemam adodott, epp most baromi hujen erzem magam...
pioneer dvd 300 2.42-s moddolt firmware-t raktam fel egy pioneer dvd 310-re.
Meghalt. utobb kiderult, hogy a 300 nem kompatibilis a 310-el. Igen, ostoba voltam, 3 honapja vartam ezzel az upgraddel es most gyorsan gyorsan megcsinaltam....
a kerdes : Teljesen megoltem a cuccot, avagy valahogy meg eletre lehet kelteni???

#612 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 11:54

Régen szóltak a topichoz, én is régen jártam a HWSW-n :) de most érdemi segítséget kérek:
Olyan olcsó asztali divx dvd játékost keresek, ami:
1: kapható jelenleg pl. Pesten
2: lejátssza az RW dvd-ket
3: USB-ről is működik, tehát van usb portja, ez bonusz lenne
4: elboldogul az ún. mostanában egyre gyakrabban feltűnő BR RIP anyagokkal (nagyobb fileméret jobb képminőség, de a régi lejátszónk nem szereti, belefagy, szaggatva viszi stb...).
Szóval ebben kérnék érdemi segítséget. És előre is köszönöm. Akár, ha úgy alakul, vennék kéztől is ilyen készüléket.

#613 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 31. 09:39

sziasztok,

egy új DVD-irot szeretnék venni és olyat keresek, ami olyan formátummal tudja irni a lemezt, hogy az asztali divx-es lejátszóm is könnyen beolvassa,
és a kissé karcolódott lemezekkel is elbirjon. Légyszives irjatok egy tipust privát üzenetbe, ami megfelelő lesz ehhez. Köszönöm.

üdv, Péter
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#614 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 31. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2011. 07. 31. 10:39

egy új DVD-irot szeretnék venni és olyat keresek, ami olyan formátummal tudja irni a lemezt, hogy az asztali divx-es lejátszóm is könnyen beolvassa,
és a kissé karcolódott lemezekkel is elbirjon.

Dehogy írunk privátban, erre meg bármelyik jó lesz, max. az asztali lehet kényes 1-1 típusú lemezre, ezt így nehéz biztosra mondani, hogy semmi baj nem lesz vele. A kissé karcolódott az érdekes, megírják simán, de azért új lemezt ne karcolj már rögtön össze.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó