HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek V.

#101 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 02. 14:47

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 8:51

Ma volt szerencsém 350D-t markolattal együtt fogni. Elforgatva tökéletes a fogás, de normál helyzetben változatlanul kényelmetlen, hiába, kell az a jobb oldali markolat, és a 350D-é szar.

Ha nem tetszik a fogása a markolattal sem, egyszerűen vesd el mint lehetőséget de oldalakon keresztül nem muszáj fikázni mert messze nem annyira rossz. Neked nem jött be, kész.

Nekem a 95 kilómhoz méretű tenyerem van, 2.8-as 70-200-assal szoktam akciót fotózni, grip-el tökéletes, több ezer képet nyomtam le vele.

#102 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 15:39

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 15:47

Ha nem tetszik a fogása a markolattal sem, egyszerűen vesd el mint lehetőséget de oldalakon keresztül nem muszáj fikázni mert messze nem annyira rossz. Neked nem jött be, kész.

Nekem a 95 kilómhoz méretű tenyerem van, 2.8-as 70-200-assal szoktam akciót fotózni, grip-el tökéletes, több ezer képet nyomtam le vele.

Ki akarja itt több oldalon fikázni? Egyszerűen csak beszélgettünk róla. Neked nem tetszik ez, mert neked 350D-t van, ez van. Nézd már meg, hogy tegnapelőtt írtam azt a postot, és azóta szóba se került a téma.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#103 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 18:14

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 15:47

amúgy érdekes hogy mindketten ugyanazt írjátok, hogy a portrémarkolat fogása zsír. akkor miért az emelt hangnem? :p

#104 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 19:25

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 9:02

Nem vagyok művészlélek, nem is azért raktam be.
Persze a véleményetekre kíváncsi vagyok mit gondoltok. Elsősorban a gép tudását akarom szemléltetni, nem az enyémet (az bukta :Đ )

A 4. kép ISO1000-ben készült. De várom az ötleteket mit ajánlatok tesztelésnek.

Készits sok fotót, és próbáld kiismerni. Úgy tünik, a gyengéje a rosszul megvilágított téma fókuszálása, és a zaj, valamint a CA.
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#105 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:55

Idézet: alexha - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 20:25

Készits sok fotót, és próbáld kiismerni. Úgy tünik, a gyengéje a rosszul megvilágított téma fókuszálása, és a zaj, valamint a CA.

A CA-t én is észrevettem hogy társaihoz képest erősebben jelen van, de AF jónak mondható, és elég gyors. A zaj-t hova érted? ISO1000-nél szerintem nem csoda... vagy a többinél is sok lenne? :confused:  :think:
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#106 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:09

Sziasztok

Ultrakompakt gépet keresek, másodlagos használatra, és tanácsot kérnék.
Ami fontos, hogy a megapixelek nem nagyon számítanak, mert max buliba vinném el, vagy olyan helyre ahol a 300D + obik nagyok, de azert a jo képminoseg fontos. Mindemellett elvárom hogy vékony legyen és praktikus.
Nekem az alábbiak tetszettek meg, de más is szóbajöhet, bár a dizájnvonalat kérem követni :D
Várok javaslatokat.

Olympus mju 700: http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=257&page=3 (ez egyebkent egy preferenciám)
Olympus MJU 720 SW: http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=257&page=5 (vizállo, csak kicsit drága)
Samsung Digimax L50: http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=257&page=2 (jo a Samsung?)
Canon Digital Ixus 700: http://pixinfo.com/f...igital_Ixus_700 (ez is drága)
Canon Digital IXUS 750: http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=258&page=1 (kicsit drága)
Canon Digital IXUS i Zoom: http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=258&page=1 (ezt is nagyon preferálom)
Samsung Digimax i6: http://www.edigital....productid=23670

Thnx

V.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#107 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:51

Pana LX1, ott van némi manuál beállítás is...

#108 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:53

Thnx feljegyzem. Csak kicsit csunya :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#109 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:57

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:53

Szerintem gyönyörű, ha másik árcédula lenne rajta, nekem már lenne :)

#110 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 11:47

adott egy canon a75, eladósorban, már nem garanciális, és van rajta egy kék hotpixel. veevőjelöltem már megkérdezett egy szervizt, asszem a camera kft-t, ahol ezt a problémát 6-8e pénzért orvosolnák :eek:

tudtok valami normálisabb helyet?
(anno szintén nem garanciális nikonomon ezt ingyen csinálták...)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#111 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 11:54

hat szerintem egy ilyen beallitas nem 2 perc. ha mar fel orat elszoszmog vele, akkor jogos a megjelolt penzosszeg!

szoval vagy magad maszol bele valahogy a firmware-jebe, hogy kijavitsd, vagy ennyi lehet az ara. (az, hogy a Nikon kezzel labbal meg kivanja tartani a vevoit, es ezert kifejezetten kedvesek, az egy masik kerdes.)

vagy fogadja el a vevojelolt, hogy azokon a kepeken, ahol erdekes hozza kell nyulnia a photoshopban. nem egy nagy ugy, de persze sokszaz kepnel kifejezetten macera.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#112 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 12:29

tudom, van rá olyan megoldás is, hogy az összes képről leszedi a képpontot, és nem az egész képet tömöríti újra, de jobban örülnék, ha ezt a gép tenné :)

ettől függetlenül szerintem nem tart a beállítás sokáig, meg kell nézni, hogy melyik a hibás pont, be kell írni a gépbe, és ennyi volt...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#113 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 06. 03. 12:35

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:53

Feleségül akarod venni? :D  :D  :D

#114 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 12:40

qnadam: hat ha csak ennyi, mar akkor sem 2 perc.. (tesztkep keszitese; hozzavalo software-be pont megkeresese, bejelolese; firmware atiras, visszatoltes.. gondolom igy csinaljak.)

a szervizek mar csak ilyenek: mernoki oraberben dolgoznak. az meg ennyi egy fel orara.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#115 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 12:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 13:35

Feleségül akarod venni? :D  :D  :D

Nem, de mondom hogy a dizajn fontos :) [ha már csak masodlagos funckioja lesz szegenynek :D]

#116 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 04. 13:59

Üdv!

Szeretném megkérdezni, hogy vettem egy KonicaMinolta D5D-t és szeretnék hozzá vakut. Mivel vettem egy + obit is hozzá és egy 1GB-os nagysebességű CF kártyát is, így egyelőre túl sok pénzem nincs vakura.
DE találtam egy Metz MB 36 AF-3 típusú vakut, ez csak 28.000 ft és 36-os kulcsszáma van, nem is rossz. Használta valaki?

Másik: SteveDigicams fórumán olvastam, hogy a Sunpak 433D vaku szerintük jobb a KMinolta D5D-hez, mint a KMinolta 3600HSD. Annyi a bajom, hogy nem tudom hol lehet nézni (már a neten sem) ilyen vakut, sőt Sunpak vakuk is igen szegényesen szerepelnek a hazai árlistákon, már ha találok. Egy tipp vagy link esetleg?
köszi

#117 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 14:20

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 14:59

Üdv!

Szeretném megkérdezni, hogy vettem egy KonicaMinolta D5D-t és szeretnék hozzá vakut. Mivel vettem egy + obit is hozzá és egy 1GB-os nagysebességű CF kártyát is, így egyelőre túl sok pénzem nincs vakura.
DE találtam egy Metz MB 36 AF-3 típusú vakut, ez csak 28.000 ft és 36-os kulcsszáma van, nem is rossz. Használta valaki?

Másik: SteveDigicams fórumán olvastam, hogy a Sunpak 433D vaku szerintük jobb a KMinolta D5D-hez, mint a KMinolta 3600HSD. Annyi a bajom, hogy nem tudom hol lehet nézni (már a neten sem) ilyen vakut, sőt Sunpak vakuk is igen szegényesen szerepelnek a hazai árlistákon, már ha találok. Egy tipp vagy link esetleg?
köszi

Szia!

Esetleg itt?

Sunpak
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#118 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 14:50

Lehet valahol kapni még Minolta vakupapucs - "szabvány" vakupapucs átalakítót?

#119 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 10:13

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 15:20

Szia!

Esetleg itt?

Sunpak

Köszi, néztem az oldalon szebbnél-szebb képek vannak obikról, vakukról de az árlista az 5 sor...  :(
ÉS ott mintha lett volna átalakító is Debaj kérdésére.  DE nem tuti...  ;)

#120 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 10:19

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 11:13

ÉS ott mintha lett volna átalakító is Debaj kérdésére.  DE nem tuti...  ;)

Épp azért kérdeztem meg, mert ott nem találtam ;)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.