Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 6:56
A kezemben szeretném fogni egyszer, az ergonómiája érdekel, mert a csupasz gépé egy nagy nulla, mert túl kicsi.
Anno én is igencsak karcsúnak találtam 350D-t csupaszon, nem igazán találta a helyét a kezemben. Viszont fél éve teljes elégedettséggel használom (legalábbis ergonómiai téren), remélem mondanom sem kell, hogy portémarkolattal megtoldva.
A különbséget zongorázni lehetne, de inkább megpróbálom röviden összefoglalni, mert sem zongorázni nem tudok, egyszer pedig amikor zongorát cipeltem, nem tűnt túl ergonomikus hangszernek.

A csupasz 350D-t megfogva az az érzése támad az embernek, hogy a három ujja görcsösen kapaszkodik egy pöcökbe (ez a "markolat"), amihez tartozik egy nehezebb vacak (ez maga a gép), ami a tenyér és az ujjak találkozásánál próbál támasztékot keresni. A potrémarkolatot felrakva sokkal jobban egyensúlyba kerül a gép fogása. Egyrészt az addig csak levegőben kapálozó kisujjad is helyet talál, másrészt (ami szerintem sokkal fontosabb) az egész gép beül a markodba, és kényelmesen körbe tudod úgy fogni, hogy a súlypontja a tenyered közepén lesz.
Egyébiránt ha bp.-i vagy, akkor összefuthatunk valamikor, és személyesen is kipróbálhatod a különbséget.