HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek V.

#41 Felhasználó inaktív   wbtist 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 29. 13:21

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 15:05

Nos megvolt ma a bevásárlás, megvettem a Sony DSC-H2-őt. Még nem volt időm tesztelni, de így első ránézésre halomnyi kábel, nyakbavaló, akksi, töltő, adapter, napellenző, 2db(!) magyar nyelvű leírás  :Đ , nagyon csecse, amint többet megtudok írom.
Vettem hozzá még egy Samsonite Trekking 110es tatyót (Trekking 220as kameratatyó után szabadon :) ) meg zomgwtf mester tanácsára a Hoya szűrőt  :respect: .
Köszi minden segítséget, amint lesznek újabb tapasztalataim, megosztom veletek :)

Necro

Üdv!

Én is éppen ezzel a kicsikével szemezek. Ha tudsz tegyél fel légyszi pár képet!
Mik az első benyomások?
Levelezz egyszerűbben!
Látogass meg.

#42 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 29. 13:58

Idézet: wbtist - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 14:21

Üdv!

Én is éppen ezzel a kicsikével szemezek. Ha tudsz tegyél fel légyszi pár képet!
Mik az első benyomások?

Szia!

Első benyomásra nagyon jó kis gép. Tettem bele egy Sony 2G-s MS Duo-t amit itt fórumon vettem, nagyon jól megy vele. Sajna rossz idő miatt nem tudtam vele kimozdulni még, csak ablakból fotóztam meg bent. Megpróbálok majd pár jobb képet összehozni, eddig alig lőttem el vele 120at, és szvsz látszik rajta amatőrségem :D. Adnak hozzá amúgy mindent. Edigital 2db magyar nyelvű leírást adott, egyet dobozban, egyet külön. :) azon kívül még CD, mégtöbb leírás, adapter tubus, napellenző, usb adatkábel (jó hosszú), AV kábel, nyakbavaló, porvédő lencse kábel (ezeket felraktam de le is szedtem mert engem zavar), 2db stamina Ni-MH Sony 2500mAh-s akksi, akksitöltő... A leírás és a magyar menü nagyon hasznos. Rengeteg állítási lehetőség, az én nagy kezemben kellemesen elfér, bár kicsit hozzá kellett szoknom a kis Jog tárcsához az exponáló gomb alatt. Segédfény nagyon lol, korom sötétben 2-3 méterre fókoszáltam vele és tökéletes lett. AF is nagyon gyors... nekem bejött a gép, de még a csoda odébb van... :) Csak ajánlani tudom...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#43 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 14:52

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 2:45

7D lassabban ír, mint 5D? Érdekes.
Köszi!

Továbbra is 7D vs. 5D?  :)
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#44 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 15:34

Idézet: Savage - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 15:52

Továbbra is 7D vs. 5D?  :)

Ha KM, akkor 7D lesz. Ha nem KM, akkor... hm... Canon 350D-t előbb megnézném, milyen markolattal. Ha markolattal együtt sem jön be (nélküle szó se lehet róla), akkor D70 valszeg. De még meglátjuk, lehet, hogy a pénz se lesz meg rá.

szerk.: Sony hamarosan bemutatja az új alpha-t, meglátjuk, milyen lesz az, bár állítólag egy felturbózott 5D lesz belőle. Már kering a neten egy kép róla... már ha az tényleg az.

Szerkesztette: zomgwtf 2006. 05. 29. 15:37 -kor

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#45 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 15:54

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 16:34

Már kering a neten egy kép róla... már ha az tényleg az.

Szerintem fake.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
We're getting faster !
Alright !
FASTER !

#46 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 17:07

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 16:34

Canon 350D-t előbb megnézném, milyen markolattal.

Frankó, és kézreálló. Képet sajnos nem tudok mutatni, takarja a kezem :)

#47 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 17:46

Idézet: Savage - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 16:54

Szerintem fake

már a Sony fölirat is kicsit ferde, de az "alfa" címke egyértelműen számítógépen került rá!

ha csak a kép egyik színcsatornáját nézi az ember, jól látható a négyzetes kivágás, ahogy ezt odaillesztették, mert a forrás kép más tömörítésű, más zajú volt:

Kép

ezzel együtt érdekes kérdés, uis maga a kamera elsőrangú munka, ha PS-ban készült, azon semmilyen árulkodó jel nincs

márpedig ha ilyen színvonalon tud vki hamisítani, kamut gyártani, akkor egy egyszerű beillesztést sem csapna így össze...

inkább arra tippelek, h egy valós, de föliratok nélküli prototípusról van szó, amire gyorsan rádobták ezeket

#48 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 18:06

debaj: ejnye, tobb kepzeloerot! borotvalkozni hogy szoktal? ;)

Szerkesztette: bogdan 2006. 05. 29. 18:07 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#49 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 18:18

Azt tudom, hogy a képem hogy néz ki, ezért akár csukott szemmel is neki merek vágni. zomgwtf viszont nem tudja, hogy hogy néz ki az EOS350D portrémarkolattal, ezért a kezem által takart részleteket nem tudja fejben "hozzárajzolni" :D

#50 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 18:20

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 18:46

már a Sony fölirat is kicsit ferde, de az "alfa" címke egyértelműen számítógépen került rá!

ha csak a kép egyik színcsatornáját nézi az ember, jól látható a négyzetes kivágás, ahogy ezt odaillesztették, mert a forrás kép más tömörítésű, más zajú volt:

ezzel együtt érdekes kérdés, uis maga a kamera elsőrangú munka, ha PS-ban készült, azon semmilyen árulkodó jel nincs

márpedig ha ilyen színvonalon tud vki hamisítani, kamut gyártani, akkor egy egyszerű beillesztést sem csapna így össze...

inkább arra tippelek, h egy valós, de föliratok nélküli prototípusról van szó, amire gyorsan rádobták ezeket

Több hasonló gyanús hely is van a képen mint mondtad, de ez úgy is hamarosan kiderül vélhetően...
We're getting faster !
Alright !
FASTER !

#51 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 18:34

debaj: alvany? idozito? ket tukor?

bakker, ez ennyire problemas lenne?? :D
a forum ma:

#52 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 18:36

Most komolyan azt szeretnéd, hogy szaladjak le Kecskemétre, kérjem el az ismerősöm gépét, fényképezzem le és hazarollerezzek? :)

Kép
ehene ;)

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 29. 18:39 -kor

#53 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 05:56

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 19:18

Azt tudom, hogy a képem hogy néz ki, ezért akár csukott szemmel is neki merek vágni. zomgwtf viszont nem tudja, hogy hogy néz ki az EOS350D portrémarkolattal, ezért a kezem által takart részleteket nem tudja fejben "hozzárajzolni" :D

Egy pillanat, nem a kinézetére vagyok kíváncsi, azt már láttam neten, és egyébként sem érdekel. A kezemben szeretném fogni egyszer, az ergonómiája érdekel, mert a csupasz gépé egy nagy nulla, mert túl kicsi.

"már a Sony fölirat is kicsit ferde, de az "alfa" címke egyértelműen számítógépen került rá!"

Sejtettem, hogy hamis lesz, mindig jönnek ki ilyenek, de ilyen mélyen nem néztem bele a részletekbe :)

#54 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 07:29

Nekem az volt a benyomásom, hogy nagyon jó kézben tartani, megfelelően kiegyensúlyozott, bár mintha nem lett volna gumírozva a markolat, sima műanyag. (Bár nem izzadt alá a kezem.) Markolat nélkül nem próbáltam, így a különbségekről nem tudok nyilatkozni.

#55 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:00

Napellenző választásakor az objektív átmérőjén kívül mit kell még megnézni?

#56 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:52

hat a gyujtotavolsagot, kulonben nezed majd, hogy mennyire vinnyettal az objektived! ;)

p.s.: Te amugy csalsz! a 350-es "onkepe"-n az objektiv nem is a kep kozeppontja fele nez!! :p
a forum ma:

#57 Felhasználó inaktív   kollega 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:19

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 6:56

A kezemben szeretném fogni egyszer, az ergonómiája érdekel, mert a csupasz gépé egy nagy nulla, mert túl kicsi.

Anno én is igencsak karcsúnak találtam 350D-t csupaszon, nem igazán találta a helyét a kezemben. Viszont fél éve teljes elégedettséggel használom (legalábbis ergonómiai téren), remélem mondanom sem kell, hogy portémarkolattal megtoldva.

A különbséget zongorázni lehetne, de inkább megpróbálom röviden összefoglalni, mert sem zongorázni nem tudok, egyszer pedig amikor zongorát cipeltem, nem tűnt túl ergonomikus hangszernek. :) A csupasz 350D-t megfogva az az érzése támad az embernek, hogy a három ujja görcsösen kapaszkodik egy pöcökbe (ez a "markolat"), amihez tartozik egy nehezebb vacak (ez maga a gép), ami a tenyér és az ujjak találkozásánál próbál támasztékot keresni. A potrémarkolatot felrakva sokkal jobban egyensúlyba kerül a gép fogása. Egyrészt az addig csak levegőben kapálozó kisujjad is helyet talál, másrészt (ami szerintem sokkal fontosabb) az egész gép beül a markodba, és kényelmesen körbe tudod úgy fogni, hogy a súlypontja a tenyered közepén lesz.

Egyébiránt ha bp.-i vagy, akkor összefuthatunk valamikor, és személyesen is kipróbálhatod a különbséget.

#58 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:21

Idézet: kollega - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 10:19

Egyébiránt ha bp.-i vagy, akkor összefuthatunk valamikor, és személyesen is kipróbálhatod a különbséget.

Budapesti vagyok, csak jelenleg Tokyoban. Júliusban lehet, hogy szavadon foglak :)

#59 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 9:52

p.s.: Te amugy csalsz! a 350-es "onkepe"-n az objektiv nem is a kep kozeppontja fele nez!! :p

:omg:

Elmondom a történetet. Kecskeméten a házigazda gépével kellett fotóznom a kerti grillcugehőrt katalógusba, mindezen tevékenységem közepette az apósjelölt lefotózott az én kompaktommal. Kapis? :)

(Mondjuk ez az exifből is kiderült volna, hogy nem önképről van szó. :) )

#60 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:51

exif! az nem filologusnak valo.. :)

amugy ezt a markolat kerdest bevallom en nem igazan ertem.. jo, igaz soha nem volt modern, miniatur dslr a kezemben, hasonlonak max a sony 717-eset nevezhetnem. de az FM2-esemen hatarozottan nincs portremarkolat, pedig protret keszitek boven! de gondom sohasem volt, mert en egyszeruen az objektivnel fogva tartom a gepet. ha az eleg nagy, akkor ugyis az a nehezebb, es a tovenel fogva pont a sulypontot fogja az ember. ha meg kisebb az objektiv, akkor meg ugyis eleg konnyu a gep, nem?
a forum ma:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.