HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#2021 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 15. 13:16

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 13:08

Nálam pontosan 3504x2336-os képeket készít RAW-ból a RawShooter Premium. (szintén 20D)

Akkor az én gépem húszdébb 20D. :D 
Esetleg valahol opcionálisan állítható a rawshoteren belül és oda sem figyelve kiválasztottam? :confused:  Valahol régebben olvastam, hogy valamivel elő lehet csalogatni az eredetileg képalkotásban nem szereplő pixelek tartalmát is.

Szerk: egyébként nem jpg-be, hanem tiff-be szoktam konvertálni, azután onnan - ha kell, még megdolgozva - jpg-be. Esetleg ez is számíthat.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 12. 15. 14:04 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2022 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 13:40

Az enyém is 20D-bb. Mindenesetre azt érdemes nézni, hogy a gépek mindig úgy csinálják a jpegeket, hogy 16-tal osztható méretük legyen. Próbálgattam már a 20D-t vetítésre használni, és olyan jpeget, ami nem osztható 16-tal bármelyik irányban, meg se jelenített.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2023 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 14:08

Idézet: alvaro - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 14:40

Az enyém is 20D-bb. Mindenesetre azt érdemes nézni, hogy a gépek mindig úgy csinálják a jpegeket, hogy 16-tal osztható méretük legyen. Próbálgattam már a 20D-t vetítésre használni, és olyan jpeget, ami nem osztható 16-tal bármelyik irányban, meg se jelenített.

Hogy miket megfigyelsz! :up: Valahol utána kellene nézni a jpg szabványnak (csak lusta vagyok most hozzá :Đ ), lehet, hogy 16x16-os blokkokkal dolgozik, vagy valami ilyesmi. Persze ha így van, akkor ez a rawshoterre nézve is kötelező, ezért a "szabvány" méret. Ha viszont tiff-be konvertál, akkor nincs ilyen megszorítás.

Szerk: >>itt<< az áll, hogy 8x8-as blokkokkal dolgozik.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 12. 15. 14:16 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2024 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 14:49

Viszont van valami extension benne, ami valamit 16-ra tud nyújtani, nem ismerem annyira mélyen, mindenesetre valamiért nagyon ragaszkodnak hozzá.

#2025 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 14:59

IrfanView (tudom, tudom, de meg tud nyitni RAW fajlt is) is tobb pixelt jelenit meg egy D50-nel, mint a "hivatalos" felbontas.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2026 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 13:51

Na, vegre van kitobim, majd probalgatom :D

#2027 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 21:23

Nem, ez nem egy kiváló darab, semmiképp.
Az építése vacak műanyag, a fényereje szintén, az élessége se teljesen olyan...
De! Mindezt megbízhatóan csinálja. Hozzá képest a 17-70 a sarkokban vagy tetszés szerint foltokban (komolyan, ezt a példányt képtelen vagyok kiismerni :eek: :omg:) hajlamos a makrószerű élesség és a homályos trágya közt egy képen belül rapszodikusan ingadozni, mindezt úgy, hogy ne (vagy nagyon rosszul...) találjak összefüggést a mélységélességgel. Ezt a tele végén jellemzően. 17mm-en borzalmasak a sarkok, de tényleg. Érdekes, az elsővel ez a probléma nem jelentkezett, és eleinte 70mm-en egészen jó volt, "csak" éppen féloldalas volt az élesség.
Ehhez képest a kitobi nem éri el se a makróélességet, se a homályos trágyát. Olyan - képet ad. Működik. Van. Még használni is lehet.
Összességében messze elégedettebb vagyok vele tizedannyiért, mint a 17-70-nel, ami hangulatszerűen képes ennél sokkal rosszabbul is teljesíteni... :omg:
Újabb pont a canon-sigma mérkőzésen a canon oldalon... részemről befejeztem a selejtgyár termékeivel való próbálkozást :mad:

szerk. 3 elírás. jah, mai munkanapom 13 óra fölött volt :omg:

Szerkesztette: alvaro 2006. 12. 16. 21:38 -kor

#2028 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 21:54

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 20:06

Köszönöm mindenkitől a téli infókat.   :p
Persze, ha valakinek van még infója, ne fojtsa magába, az nem egészséges. :D
Ha hideg lesz, akkor már jobban fog a fejem fájni a fázós kezem miatt, mint a gép miatt (persze esőtől, hótól védeni fogom).

mtubi:
Még annyit adaléknak, hogy az LCD le fog lassulni a hidegben. :) Fázós kéz: van a futoz-féle zajvédő huzat (ha jól emlékszem kb. 8e Ft), mely a bélése miatt tökéletesen használható télen is a hideg ellen, és a vázat sem találja telibe egy eltévedt hógolyó. Tavasztól őszig pedig tudod használni koncerteken, színházban. http://www.freeweb.h...guard/huzat.htm

Ha érkezik hozzád érdeklődő e-mail a 28-135-re, légyszi irányítsd át hozzám, mert én is eladnám. :Đ 2005.03.31-i vásárlás, szinte új állapot, napellenző, Hoya UV, doboz, papírok.
Köszi. :respect:

alvaro:
bakker, napokig nem néztem a fórumot, és van egy USM-es kitobim. :(
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2029 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 16. 22:55

"részemről befejeztem a selejtgyár termékeivel való próbálkozást"

A Sigma lenne a selejtgyár? Nekem Pentax kitobim van vjetnyami 45mm fölött nem félodalasan hanem háromnegyedoldalasan életlen. Viszont van egy 70-300-as Szigmám ami jobb mint amire számítottam. Totál műanyagházas és a műanyag már olyan elvetemült hogy vetemedik, de nem mindegyik keverés. Az a baj hogy még a márkás cikkek nagy részét is olyan országban gyártják ahol a munkakultúra a béka s***e alatt van.

#2030 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 23:23

jo lenne update-elni a munkakultura tudasunkat, es Neked is kedves ottokar. Kina ugy lelep minket itt keleteuropaban, hogy csak na! mindenben. (amugy furcsa ez az allitas mar csak abbol a szempontbol is, hogy szinte evtizedek ota minden tavolkeleten keszul. a gagyitol kezdve a csucsminosegig. minden! mert penzert ott is lehet jot csinalni.)

amugy az 50/1.8-as Nikkorok tobbsege kinai, de nem szokas rajuk panaszkodni. talan nem veletlenul. se nem feloldalas, se semmi. vegzi a dolgat. jol.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2031 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 23:34

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 20:54

Ha érkezik hozzád érdeklődő e-mail a 28-135-re, légyszi irányítsd át hozzám, mert én is eladnám. :Đ 2005.03.31-i vásárlás, szinte új állapot, napellenző, Hoya UV, doboz, papírok.
Köszi. :respect:

Köszi a téli infókat. Az Obit mennyiért adod? Plussz kéne a mail címed, mert elküldeném neked azoknak a levelét, akik érdeklődtek. Viszont több érdeklődőm már nem lesz, mert mindenhová írtam, hogy elkelt, illetve töröltem a hirdetéseket.

#2032 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 06:41

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 22:54

[i]Fázós kéz: van a futoz-féle zajvédő huzat (ha jól emlékszem kb. 8e Ft), mely a bélése miatt tökéletesen használható télen is a hideg ellen, és a vázat sem találja telibe egy eltévedt hógolyó. Tavasztól őszig pedig tudod használni koncerteken, színházban. http://www.freeweb.h...guard/huzat.htm

Ez jóságnak tűnik, főleg, ha tényleg jó zaj ellen :lollypop:

Köszi, most már mindegy, két kitobira igazán nincs szükségem :D Persze az USM poén, de ez a pici USM végülis használhatóság szempontából nem sokat tesz hozzá, van USM-es 28-80-am, ismerem :lollypop: Azért kösz :)

#2033 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 06:44

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 23:55

Nekem Pentax kitobim van vjetnyami 45mm fölött nem félodalasan hanem háromnegyedoldalasan életlen.

Hát, pentaxék se védettek akkor...... akkor ezért biztos nem fogok már váltani :D

#2034 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 08:41

Én meg közben beszereztem egy olcso vivitar 100/3.5 makrót.  :cool: Kíváncsi leszek rá.

#2035 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 09:42

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 22:23

amugy az 50/1.8-as Nikkorok tobbsege kinai, de nem szokas rajuk panaszkodni. talan nem veletlenul. se nem feloldalas, se semmi. vegzi a dolgat. jol.

Az enyém pl made in japan :)

#2036 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 12:00

Kínában magasabb a selejt aránya. Ezt látszik alátámasztani a Tamron 28-75 is a nagy minőségi szórásával. Bár ez azért nem kínai cucc, csupán ott szerelik össze, de elég az, el lehet szúrni rendesen. Legalábbis az enyémen Assembled in China felirat virít. Amiről viszont szinte csak elismerően szólnak, a Tamron 180 macro, az Made in Japan. Mint ahogy a 100-400L is Made in Japan, a hodtáskája kivételével. Mert az kínai. :omg:

Nem épp fotózás, de rokon terület: amatőr csillagászati távcsövek. Túlnyomóan Kínában készülnek, beleértve az optikát is. (A mechanikák úgyszintén, amik, bár látszólag jó paraméterekkel rendelkeznek, sok Mekk Elek típusú, bosszantó megoldást tartalmaznak). Sőt, a közelmúltban kínai cég amerikai távcsőkészítő céget vásárolt. Igyekeztek gyorsan megnyugtatni a piacot, hogy a cég csúcskategóriás termékei ezután is az USA-ba készülnek majd. Egy-két éve valamelyik Meteor nagyobb terjedelmű cikket közölt a kínai távcsőgyártásról. Futószalagon készülnek az optikák, minimális minőségi ellenőrzéssel. Így azután tényleg kiváló és csapnivaló darabok egyaránt készülnek. Nálunk bevizsgált, interferogrammal ellátott kínai optikát érdemes csak vásárolni, a többi óriási lutri. Messze vannak még a japán, vagy amerikai minőségtől, főképp az egyenletes színvonaltól.

#2037 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 12:23

Hali! Rég jártam erre... az "új" azaz a felújított Sigma 70-200 f/2.8 obival van valakinek tapasztalata? Jobb mint elödje? Mitöl lett macro? Közelebbi a közlepont :)

#2038 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 17. 13:35

Idézet: alvaro - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 7:44

Hát, pentaxék se védettek akkor...... akkor ezért biztos nem fogok már váltani :D

Azt még nem is írtam hogy a burkolat meg ropog. Héjvastagsági meg illesztési problémák vannak, természetesen a házon.

#2039 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 17. 13:37

Idézet: YouCanCANON - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 13:23

Hali! Rég jártam erre... az "új" azaz a felújított Sigma 70-200 f/2.8 obival van valakinek tapasztalata? Jobb mint elödje? Mitöl lett macro? Közelebbi a közlepont :)

Nem. A leképezési arányt változtatták a nagyítás irányába.

#2040 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 17. 13:43

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 9:41

Én meg közben beszereztem egy olcso vivitar 100/3.5 makrót.  :cool: Kíváncsi leszek rá.

Mennyi a leképezése? Én egy Tamron manuális zoom makrót vettem a Vaterán. Hát ez még békebeli minőség, echte Japán. 1:2 a natúr leképezése meg a konverter vagy még amit rápakolok.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.