HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 01. 10:57

Idézet: svartedauen - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 9:51

1. Tools - Addons - Install
2. Tools - Addons - és drag-and-drop módszerrel behúzod az ablakba a kiterjesztést-

Hálás köszönet!!

#1102 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 15:02

Kellene kis segitseg, hatha van valakinek egy hasznalhato otlete.

A problemam az, hogy ha web alapu cseten vagyok a firefox a szovegfrissitesnel villan egyet es a csaj aki hasznalja ezert utalja, mert megfajdul a szeme tole allitolag. Az IE alatt nincs ilyen problema, viszont az nem frissit neki rendesen.
Nem tudja valaki hogy valahol a cfgben esetleg (prefs) lehet ezen a villogason, valtoztatni ?
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#1103 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 16:03

Firefox-hoz van valamilyen kiterjesztés vagy beállítás, hogy minden csak egy ablakon lapokon nyíljon meg?
A tabmixplusba van ami sokmindenben már megcsinálja ezt de pl a az oldal forrása a letöltési ablak bookmark kezelő meg egyebek új ablakban nyílnak meg. Én még a beállítások ablakot is el tudom képzelni lapon.

Van arra mód hogy letilthassam azt hogy új lapon/ablakban akarjon megnyílni egy link?? El tudom magam is dönteni mikor akarok új lapon megnyitni egy linket.

Ja mégvalami. A magyar verzióban át lehet váltani angol nyelvre?

#1104 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 20:14

Idézet: mzso - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 16:03

Firefox-hoz van valamilyen kiterjesztés vagy beállítás, hogy minden csak egy ablakon lapokon nyíljon meg?
A tabmixplusba van ami sokmindenben már megcsinálja ezt de pl a az oldal forrása a letöltési ablak bookmark kezelő meg egyebek új ablakban nyílnak meg. Én még a beállítások ablakot is el tudom képzelni lapon.

Van arra mód hogy letilthassam azt hogy új lapon/ablakban akarjon megnyílni egy link?? El tudom magam is dönteni mikor akarok új lapon megnyitni egy linket.

Ja mégvalami. A magyar verzióban át lehet váltani angol nyelvre?

A tabmixplus nagyon jól testreszabható. Amiket szeretnél, az mind beállítható az options első fülén.

Tudtommal a magyar Firefox nem angolosítható viszont az angolra lehet magyar felületet tenni.

#1105 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 23:50

Már több helyen olvastam, hogy az about:config szerkesztgetésével lehet gyorsítani a böngészőt.
Hírtelen ezt a 2 leírást találtam:
pl1:
network.http.pipelining true
network.http.proxy.pipelining true
network.http.max-connections 64
network.http.max-connections-per-server 16
network.http.max-persistent-connections-per-server 16
network.http.max-persistent-connections-per-proxy 16
network.http.pipelining.maxrequests 16
network.http.request.max-start-delay 0
network.dns.disableIPv6 true
Ez a bállítas nem biztos, hogy benne van alapból, így létre kell hozni egy újat:
nglayout.initialpaint.delay 0

pl2:
network.http.pipelining true
network.http.proxy.pipelining true
network.http.pipelining.maxrequests 30
új/new/ - egész/integer/ nglayout.initialpaint.delay 0
új/new/ - logikai/boolean/ browser.turbo.enabled true

Nagyon hasonlítanak egymásra.

Ezzel tényleg látványos javulást lehet elérni?

Szerkesztette: TMexy 2007. 04. 03. 23:51 -kor

Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1106 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 00:09

1.5.0.11-es Firefox-ot használok, de most megzakkant:
indításnál feldob egy "Figyelmeztetés"-t:
"""Error launching browser windows:no XBL binding for browser""" - OK
Ha nem kattintok rá az OK-ra, akkor nem tudom használni a böngészőt. Ha meg rákattintok, akkor meg bezárja.

Most annyit tudok tenni, hogy Safe Mode-ba indítom el. Ekkor meg egy ilyen ablak fogad:
"Firefox csökkentett mód"
"""A Firefox most csökkentett módban fut, ideiglenesen tiltva vannak az egyéni beállítások, témák és kiterjesztések.
A változtatások némelyikét vagy mindegyikét állandóvá teheti:
- Eszköztárak és vezérlőelemek alaphelyzetbe állítása
- Könyvjelzők visszaállítása a Firefox alapértelmezéseire
- Minden felhasználói beállítás visszaállítása a Firefox alapértelmezéseire"""
Gombok:
"Változások végrehajtása és újraindítás"
"Folytatás csökkentett módban"
"Kilépés"

Ha a "Folytatás csökkentett módban" opciót választom, akkor csökkentett módban elindul. Bezárom, majd ha újra elindítom, akkor normálisan elindul, és lehet használni amíg újra be nem zárom. Ezután ha megint el szeretném indítani, akkor már megint a "Figyelmeztetés" fogad.

Ha a "Változások végrehajtása és újraindítás" opciót választom, akkor normálisan elindul, amíg be nem zárom. Ezután ha újra el szeretném indítani, akkor már megint a "Figyelmeztetés" fogad.

Ezzel mit tudok kezdeni? Reinstall + újrainstall? Csak nem szeretném, hogy a könyvjelzőim + felhasználónevek/jelszavak elvesszenek.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1107 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 01:32

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 1:09

1.5.0.11-es Firefox-ot használok, de most megzakkant:
indításnál feldob egy "Figyelmeztetés"-t:
"""Error launching browser windows:no XBL binding for browser""" - OK
Ha nem kattintok rá az OK-ra, akkor nem tudom használni a böngészőt. Ha meg rákattintok, akkor meg bezárja.

Most annyit tudok tenni, hogy Safe Mode-ba indítom el. Ekkor meg egy ilyen ablak fogad:
"Firefox csökkentett mód"
"""A Firefox most csökkentett módban fut, ideiglenesen tiltva vannak az egyéni beállítások, témák és kiterjesztések.
A változtatások némelyikét vagy mindegyikét állandóvá teheti:
- Eszköztárak és vezérlőelemek alaphelyzetbe állítása
- Könyvjelzők visszaállítása a Firefox alapértelmezéseire
- Minden felhasználói beállítás visszaállítása a Firefox alapértelmezéseire"""
Gombok:
"Változások végrehajtása és újraindítás"
"Folytatás csökkentett módban"
"Kilépés"

Ha a "Folytatás csökkentett módban" opciót választom, akkor csökkentett módban elindul. Bezárom, majd ha újra elindítom, akkor normálisan elindul, és lehet használni amíg újra be nem zárom. Ezután ha megint el szeretném indítani, akkor már megint a "Figyelmeztetés" fogad.

Ha a "Változások végrehajtása és újraindítás" opciót választom, akkor normálisan elindul, amíg be nem zárom. Ezután ha újra el szeretném indítani, akkor már megint a "Figyelmeztetés" fogad.

Ezzel mit tudok kezdeni? Reinstall + újrainstall? Csak nem szeretném, hogy a könyvjelzőim + felhasználónevek/jelszavak elvesszenek.

Szerintem updateld, és akkor minden megmarad.
Linux For Human Beings

#1108 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 01:46

Idézet: Zozo® - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 2:32

Szerintem updateld, és akkor minden megmarad.

Az a baj, hogy én az 1.5.0.11-et használom, ami a legújabb. Akkor mire updateljem?
(A 2.0-sat nem szeretném még feltenni, főleg úgy, hogy még az 1.5-öset is fejlesztik.)

#1109 Felhasználó inaktív   svartedauen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 04. 02:08

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 2:46

Az a baj, hogy én az 1.5.0.11-et használom, ami a legújabb. Akkor mire updateljem?
(A 2.0-sat nem szeretném még feltenni, főleg úgy, hogy még az 1.5-öset is fejlesztik.)

állítólag ez már az utolsó update volt az 1.5-ös szériához, de ez nem 100%.
So Pure... So Cold... Transilvanian Hunger

#1110 Felhasználó inaktív   svartedauen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 02:10

"End of the road for Firefox 1.5 next month, 2.0 gets updates"
2007. márciusi fórumbejegyzés
http://episteme.arstechnica.com/eve/forums...09104831/inc/-1

szerk.
hivatalos oldalról link
"Firefox 1.5.0.x will be maintained with security and stability updates until April 24, 2007."

Szerkesztette: svartedauen 2007. 04. 04. 02:13 -kor

#1111 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 05:36

Remélhetőleg lesz automatikus update a major verzióra.
"Légy szerény mint én..."

#1112 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 06:36

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 1:46

Az 1.5-ös szériát már nagyon rég nem fejlesztik, mindössze a biztonsági réseket és a nagyobb hibákat javítják ki időnként. Ha nincs valami nagyon elborult extension-öd, amit kizárólag 1.5 alatt megy, akkor mindenképpen érdemes 2.x-re váltani.

#1113 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 10:41

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 20:14

A tabmixplus nagyon jól testreszabható. Amiket szeretnél, az mind beállítható az options első fülén.

Tudtommal a magyar Firefox nem angolosítható viszont az angolra lehet magyar felületet tenni.

A tab mix plus nem megoldás mindenre, jó lenne ha a könyvjelzőket, előzményeket beállításokat oldal forrását stb-t is meg lehetne nyitni lapon. De ami nagyobb baj hogyha beállítom a tab mix plusban hogy az új ablakban nyíló linkek az aktuális lapon nyíljanak akkor ha javascriptes megnyíló ablakok is ugyanott nyílnak meg de középső gombbal nem tudom manuálisan új lapon megnyittatni mint egyébb esetben, mert csak egy üres lap jelenik meg( vmi ilyesmi címmel: javascript:lt('index.php?action=letolt&datum=1175357612') ).

Szerkesztés:
Hopp ez utóbbira találtam megoldást: https://addons.mozil...efox/addon/3885

Szerkesztette: mzso 2007. 04. 04. 11:19 -kor

#1114 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 14:25

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 5:36

Az 1.5-ös szériát már nagyon rég nem fejlesztik, mindössze a biztonsági réseket és a nagyobb hibákat javítják ki időnként. Ha nincs valami nagyon elborult extension-öd, amit kizárólag 1.5 alatt megy, akkor mindenképpen érdemes 2.x-re váltani.

Már nem fogják tovább fejleszteni, leálltak vele, így eldöntheted,hogy kell-e a 2.x változata...

#1115 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 16:15

Már semmi, közben megoldottam! :)

Szerkesztette: Csokis 2007. 04. 04. 16:30 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1116 Felhasználó inaktív   svartedauen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 16:31

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 17:15

RSS olvasónak a Sage extension-t használom, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve, majdnem. Csak egyetlen egy dolog van, ami zavar, hogy csak a képernyő bal oldalán jelenik meg és nincs opció arra, hogy a jobb oldalon legyen. :( Esetleg van valmi megoldás arra, hogy a jobb oldalra varázsoljam? :confused: Ha minden igaz, a Tab Mix-be lehet a jobb oldalra állítani a könyvjelző oldalsávot és mivel a Sage is oldalsáv (elvileg), akkor szerintem menne ez is, de egyszerűen nem találom a TabMix Plus-ba ezt az opciót! :omg: :think: Kisegítene valaki, hogy hol találnám? :D

ha használsz All-in-One Sidebar-t, akkor abban át tudod állítani, hogy a jobb oldalon jelenjen meg a sidebar. (a Sage is ugyanúgy jobb oldalon fog megjelenni).

#1117 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 16:51

Idézet: svartedauen - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 17:31

ha használsz All-in-One Sidebar-t, akkor abban át tudod állítani, hogy a jobb oldalon jelenjen meg a sidebar. (a Sage is ugyanúgy jobb oldalon fog megjelenni).

Köszi! :respect: Közben már rájöttem én is erre és szerkesztettem is a hozzászólásomat. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1118 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 17:57

Idézet: SzaSza - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 15:25

Már nem fogják tovább fejleszteni, leálltak vele, így eldöntheted,hogy kell-e a 2.x változata...

Lehet, hogy akkor inkább visszatérek az 1.0-ra. Abból melyik volt az utolsó változat? 1.0.6-os van meg nekem.

#1119 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 18:09

svartedauen, zoli62, MisterY, SzaSza, és többiek:
gondolom nem én vagyok az utolsó, aki még 1.5-ös Firefox-ot használ.
Bíztatásképpen nyugtassatok meg, hogy pár idegesítő hibát már sikerült kijavítaniuk a 2.0-s változatban, és már cserélem is le a mostanit:
- mértéktelen memóriahasználat (kicsit idegesít, mikor több órás internethasználat után a Firefox memóriahasználata több szám MB, és nem képes maga után kitakarítani, csak ha teljesen bezárom a progit)
- néha elveszti a billzetet a progi: nem működik a Ctrl+C, Ctrl+V, nyilak, Home, End, Page Up & Down
- néha nem működnek a címsorban a nyilak

#1120 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 18:31

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 19:09

- mértéktelen memóriahasználat (kicsit idegesít, mikor több órás internethasználat után a Firefox memóriahasználata több szám MB, és nem képes maga után kitakarítani, csak ha teljesen bezárom a progit)

Ez maradt! Elvileg a 3-as verzióval oldódik meg a helyzet.

- néha elveszti a billzetet a progi: nem működik a Ctrl+C, Ctrl+V, nyilak, Home, End, Page Up & Down

Pontosabban a fókuszt máshova helyezi (pl. flash-re), ezért nem működik néha a PgUp és PgDown. A többi viszont nálam működik.

- néha nem működnek a címsorban a nyilak

No, én ilyet nem vettem észre. :think: Mondjuk ez nem jelenti azt, hogy nincs is. :)

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.