HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 30. 21:04

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. szept. 30., vasárnap - 20:45

Ez az FF hibája, az oldal hibája, vagy nálam van valami gebasz?
Jó lenne tudni, mert, tudom, apróság, de rohadtul idegesítő.

Ez máshol is megvan... és szerintem az oldal "hibája".

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1462 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 21:07

Idézet: des - Dátum: 2007. szept. 30., vasárnap - 21:04

nem ez?

options > advanced > general > accessibility -> always use the cursor keys to navigate whithin page

ha bevan pipalva, akkor lesz villogo kurzor a lapon, amivel tudsz "navigalni" (nyillal). amikor en felraktam az ff-t, legelso idegesito dolgok egyike volt nalam is ez. szerencsere eltuntetheto. ha erre gondolsz.

Jaaaaaaa, úgy könnyű.... :)  Ez az...

#1463 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 30. 21:12

Idézet: des - Dátum: 2007. szept. 30., vasárnap - 22:04

nem ez?
...

:respect:  :up:  :respect:
Csak azt nem értem, hogy eddig ilyet nem tapasztaltam (pedig 0.7.x óta hasznlom az FF-t), mintha a frissítés során ez átállítódott/bekapcsolódott volna (ami eszembe se jutott, mint lehetőség)... :think:
Mégegyszer: :respect:
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1464 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 15:02

Adott két számgép, mindkettőn van Firefox, szeretném az egyik gép extensionjait, és ami fontosabb, az extensionok beállításait átmásolni a másik gépre. Mozbackup nem játszik be, mert az egyik gép Linuxos. Idea?

#1465 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 15:11

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2007. okt. 7., vasárnap - 16:02

Adott két számgép, mindkettőn van Firefox, szeretném az egyik gép extensionjait, és ami fontosabb, az extensionok beállításait átmásolni a másik gépre. Mozbackup nem játszik be, mert az egyik gép Linuxos. Idea?

FEBE a te barátod.

#1466 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 07. 21:51

Köszi!

#1467 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 00:32

Sziasztok!

Tudtok valami kiterjesztést, ami segítségével leellenőrizhetném, hogy a könyvjelzőimben tárolt címek közül mennyi él még?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1468 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 07:01

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 1:32

Sziasztok!

Tudtok valami kiterjesztést, ami segítségével leellenőrizhetném, hogy a könyvjelzőimben tárolt címek közül mennyi él még?

Én erre egy külön free progit használok, méghozzá ezt! szerintem nagyon jó! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1469 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 09:18

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 8:01

Én erre egy külön free progit használok, méghozzá ezt! szerintem nagyon jó! :)

Őőőő... kösz a linket, de talán egy kiterjesztés annyival jobb lenne, hogy Linux lenne a célplatform...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#1470 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 09:42

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 10:18

Őőőő... kösz a linket, de talán egy kiterjesztés annyival jobb lenne, hogy Linux lenne a célplatform...  :)

Szerintem >>EZ<< megfér Pingvinnel is.  ;)
----------
rohamkocka

#1471 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 10:07

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 10:42

Szerintem >>EZ<< megfér Pingvinnel is.  ;)

Köszönöm a segítséged, teljesen jól használható. Bár van egy jól használható alkalmazás erre (klinkstatus), de rengeteg könyvjelzőm van, és talán a böngészőben jobban le tudom ellenőrizni.  :)

Idézet

[link]

#1472 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 16:02

Idézet

Bookmarks LinkChecker 0.6.8.4
by Randy Weinstein

Updated from v0.6.8, extension 'Bookmark Link Checker' detects updated, redirected, and broken links in your bookmarks list by adding icons within the drop-down bookmarks menu. ...

To evaluate links: You can right click on each bookmark in the drop-down menu or you can use the "Check" button added in the Bookmarks Manager's toolbar. View->Show Columns->BLC to show icons in both the Bookmarks Manager window as well as the drop-down menu.

Icon descriptions can be located in the options menu of the add-on.

Szerkesztette: Eleanor 2007. 10. 08. 16:02 -kor

#1473 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 19:26

hol lehet kikapcsolni a helyesiras ellenorzot? egy frissites utan bekapcsolodott, de nem talalom, hogy hol lehet leloni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1474 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:59

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 20:26

hol lehet kikapcsolni a helyesiras ellenorzot? egy frissites utan bekapcsolodott, de nem talalom, hogy hol lehet leloni.

Nálam ezzel:
Kép

#1475 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 21:16

koszi!
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1476 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 07:00

Mozilla Firefox 2.0.0.8 Final

#1477 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 08:21

Sziasztok!
Pár év használat után most annyira feldühített a Maxthon, hogy lecserélem. Lenne viszont néhány funkció amit megszoktam és szeretném ugyanezt elérni FF alatt is.
1. drag'n'drop: Ha egy kijelölt szövegrészt kurzorral arrébb dobok, akkor egy új ablakban -háttérben- keressen rá. Ha ugyanezt egy linkkel teszem meg, akkor nyilván az adott linket nyissa meg.
2. Módosíhatóak a jobb klikkre feljövö menük? Soha nem akarok egy linket új ablakban megnyitni, csak új tab-ban stb.
3. A Maxthonban sokat használom az Ad-hunter-t. Jobb klikkre menüből elindítom majd ez után bármelyik elemet letilthatom, hogy a későbbiekben ne jelenjen meg (lásd csatolt kép). Ilyesmi van a FF-ban?
4. Megoldható, hogy a home gombra kattintva egy új tab nyíljon a háttérben, természetesen megnyitva a home-nál megadott linket és az aktív tab-ot irányítsa át? Ha esetleg mindig az éppen aktív tab mellett nyitná az újat az lenne a hab a tortán.  :)

Bocs a sok kérdésért, mint írtam még nem ismerem a lehetőségeket, de idővel majd belejövök..
Előre is köszi!  :respect:

Csatolt fájl:

Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1478 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 10:36

Idézet: Picur - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 9:21

3. A Maxthonban sokat használom az Ad-hunter-t. Jobb klikkre menüből elindítom majd ez után bármelyik elemet letilthatom, hogy a későbbiekben ne jelenjen meg (lásd csatolt kép). Ilyesmi van a FF-ban?

Firefoxhoz Adblock Plus van ( és hozzá Adblock Plus: Element Hiding Helper ). Az Adblockplus magától blokkolja a reklámok nagy részét ha megfelelő szűrőlistákat használsz. Ezenkívül magad is blokkolhatsz objektumokat. Az element hiding helperrel elrejthetszdolgokat amiket amúgy nem sikerült,  ez azt hiszem nem blokkolja csak nem mutatja.

#1479 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 10:43

Idézet: Picur - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 9:21

1. drag'n'drop: Ha egy kijelölt szövegrészt kurzorral arrébb dobok, akkor egy új ablakban -háttérben- keressen rá. Ha ugyanezt egy linkkel teszem meg, akkor nyilván az adott linket nyissa meg.

Alapból nem (legalábbis én próbálgattam és nem sikerült :) ) viszont szokj hozzá hogy ha valamit nem tud a fox alapból arra tuti van extension :) itt van pl EZ ha jól értem mit akarsz, de ha nem felel meg akkor van még bőven.

Idézet

2. Módosíhatóak a jobb klikkre feljövö menük? Soha nem akarok egy linket új ablakban megnyitni, csak új tab-ban stb.

a teljes felhasználó felület testreszabható pusztán css fájlok szerkesztésével, de van erre is extension. Részletesen ITT.

Idézet

Megkockáztatom, hogy firefoxban hamarabb volt ilyen :)
AdBlockPlus és ehhez ajánlott az ElementHidingHelper amivel sokkal precízebben belőheted hogy mitől is akarsz megszabadulni.

Idézet

4. Megoldható, hogy a home gombra kattintva egy új tab nyíljon a háttérben, természetesen megnyitva a home-nál megadott linket és az aktív tab-ot irányítsa át? Ha esetleg mindig az éppen aktív tab mellett nyitná az újat az lenne a hab a tortán.  :)
A homeos mizériát nem egészen értem viszont a tabok képesek az aktív mellett megnyílni: Tabs Open Relative extension ;)
In Flames We Trust

#1480 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 12:43

Idézet

Alapból nem (legalábbis én próbálgattam és nem sikerült :) ) viszont szokj hozzá hogy ha valamit nem tud a fox alapból arra tuti van extension :) itt van pl EZ ha jól értem mit akarsz, de ha nem felel meg akkor van még bőven.

Ez megtaláltam, bár belőnöm még nem sikerült. Majd még játszadozom vele, első olvasatra elég komplex megoldást nyújthat, mert pilótavizsga kell a beállításához.  :Đ
Itt a célom: Ha linket dobok arrébb akkor új tab-ban nyissa meg, ha egy kijelölt szöveget, akkor a google-ban keressen rá...
szerk: közben sikerült megcsinálni!  :up:

Idézet

a teljes felhasználó felület testreszabható pusztán css fájlok szerkesztésével, de van erre is extension. Részletesen ITT.

Ezt is megtaláltam, de valahogy csak a fenti menük módosíthatóságát vettem benne észre.  :omg:

Idézet

Megkockáztatom, hogy firefoxban hamarabb volt ilyen :)
AdBlockPlus és ehhez ajánlott az ElementHidingHelper amivel sokkal precízebben belőheted hogy mitől is akarsz megszabadulni.

Eddig tényleg majdnem mindent kiszűrt aktív közreműködés nélkül. Szimpatikus.  :smoker:

Idézet

A homeos mizériát nem egészen értem viszont a tabok képesek az aktív mellett megnyílni: Tabs Open Relative extension ;)

Feltettem, így már jobb. A gondom az volt, hogy a Home gombra az aktív ablakban nyitotta meg az ott beállított linket, a New tab meg üres tabot nyitott meg. Nekem az is megfelelt volna, ha a New tab gombnak meg lehetett volna adni linket. Közben rájöttem, hogy a Ctrl+Home gomb, az egy új tabot nyit a megfelelő linkkel.  :cool:

Köszi az eddigi segítséget!  :respect:

Szerkesztette: Picur 2007. 10. 19. 13:32 -kor

Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.