HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#451 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 12. 13:48

Idézet: szipucsu - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 16:46

Köszi, de az elég macerás. IE-vel ez csak 2 kattintás volt. Senkinek nincs erre igénye? Fura, hogy ezt nem építették bele a Firefoxba... Másnak nem hiányzott még ez a lehetőség?

Nem.

#452 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 16:15

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 12:53

Szia,

a hivatalos letöltési hely a java.com ahol még mindig a 06-ot kínálják letöltésre. Erre próbálj meg valami ésszerű magyarázatot adni, persze csak ha tudsz.

Ennél hivatalosabb? http://java.sun.com/...loads/index.jsp  :)  :think:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#453 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 16:49

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 15:15

Ennél hivatalosabb? http://java.sun.com/...loads/index.jsp  :)  :think:

Ezt tudjuk, de ha egyszer van egy csicsás webcím, nyilván jó pénzért fenntartva, akkor miért nincs rá feltéve a legfrissebb, sőt, régebbi feltéve mikor már volt fenn újabb? :)

#454 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 18:10

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 16:49

Ezt tudjuk, de ha egyszer van egy csicsás webcím, nyilván jó pénzért fenntartva, akkor miért nincs rá feltéve a legfrissebb, sőt, régebbi feltéve mikor már volt fenn újabb? :)

Te mindig a zongoraszalonban kérdezed meg, hogy megérkezett-e már a legfrissebb juhtúró?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#455 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 18:20

Idézet: Warton - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 20:02

Nem várom meg, hogy Wyco írja le, de ahhoz is van egy Add-on. Tab Mix PLus, vagy valami ilyesmi néven.

Ez pedig egy érdekes cikk az SG-ről: http://www.sg.hu/cikkek/47802

Minkettőtöknek köszönöm. Először keménykedett egy kicsit, azt mondta, hogy nem kompatibilis a Firefox ezen verziójával (vagy valami ilyesmit, nem emlékszem), de másodszorra felment. :respect:
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#456 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 13. 07:11

Sziasztok!

Bocs, ha már volt, kerestem de nem találtam megoldást a kövekező problémámra:

A Firefox (verzió: 1.5.0.7) nem hajlandó teljes képernyőn megnyílni. Ha megnyitás után átállítom az ablakméretet és bezárom, a következő megnyitásnál egy mindig azonos, de nem az általam beállított méretben nyílik meg. Néztem a konfigot, de nem találtam rá utaló bejegyzést. Mi lehet az oka?

A válaszokat előre is köszönöm!

#457 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 14:24

Idézet: csiro - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 8:11

Sziasztok!

Bocs, ha már volt, kerestem de nem találtam megoldást a kövekező problémámra:

A Firefox (verzió: 1.5.0.7) nem hajlandó teljes képernyőn megnyílni. Ha megnyitás után átállítom az ablakméretet és bezárom, a következő megnyitásnál egy mindig azonos, de nem az általam beállított méretben nyílik meg. Néztem a konfigot, de nem találtam rá utaló bejegyzést. Mi lehet az oka?

A válaszokat előre is köszönöm!

Egyszerű :D
A parancsikon tulajdonságainál beállítod, hogy milyen méretbe induljon a progi: teljes, normál stb.
Linux For Human Beings

#458 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 14:42

Engem az idegesít hogy "teljes méret"-ről átmegy "előző méret"-re egyes oldalak behozásánál vagy amikor youtube-on nagyban akorok megnézni videót.

#459 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 15. 07:01

Idézet: Zozo® - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 13:24

Egyszerű :D
A parancsikon tulajdonságainál beállítod, hogy milyen méretbe induljon a progi: teljes, normál stb.

Kösz, valóban :-)

Azért gondoltam, hogy nagyobb a baj, mert ez a jelenség mindig az után jelentkezik, amikor kb kéthavonta elveszti a könyvjelzőket (ezt már megszoktam, de nem tudom az okát, szerencsére könnyű visszaállítani).

Néha az ember orra előtt van a megoldás, megsem bukkan rá, de szerencsére vannak ilyen fórumok :-)

#460 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 16. 21:06

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Sziasztok!

Hogy lehet a(z) könyvjelzőeszköztárban szereplő friss híreket szerkeszteni, vagyis onnan eltávolítani, oda felvenni hírforrásokat?

Kép

#461 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 23:53

hmm nem egyszerű kérdés tuti :)

Na kijött a Firefox 2.0 RC3 :)

Mozilla Firefox 2.0 RC 3  Hungary

#462 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 00:34

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 0:53

hmm nem egyszerű kérdés tuti :)

Igazából nem értem a kérdést. A screenshotjaidon vannak hírforrások a bookmarkjaid között, azokat hogy vetted fel?  :confused: Új "hírforrást" olyan weboldalról tudsz felvenni, aminek van RSS/Atom feedje. Ha van, akkor a kis RSS ikon (Kép) megjelenik a címsáv jobb oldalán, ha arra rákattintasz, akkor már látni fogod mi a teendő (live bookmark kiválaszt, feliratkozás).
-ZsOlTi-

#463 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 01:12

Kép

Kép

Kép

Operánál látható, hogy az RSS csatornákat miután felvettük ha a nevük/cimük melletti pipa mahinálásával (ki/be pipálás) eltávolíthatjuk illetve hozzáadhatjuk az RSS feedeket. Firifoxnák egyszerű hozzáadni,de eltávolítani, csak úgy lehet, hogy a bookmark szerkesztésnél kitöröljük? Mert pl az operánál a címeg meglehet hagyni, csak annyit kell tenni, hogy a pipát kivesszül előle, és akkor nem szedi le a hírt

Kép

#464 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 18. 01:37

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 2:12

Operánál látható, hogy az RSS csatornákat miután felvettük ha a nevük/cimük melletti pipa mahinálásával (ki/be pipálás) eltávolíthatjuk illetve hozzáadhatjuk az RSS feedeket. Firifoxnák egyszerű hozzáadni,de eltávolítani, csak úgy lehet, hogy a bookmark szerkesztésnél kitöröljük? Mert pl az operánál a címeg meglehet hagyni, csak annyit kell tenni, hogy a pipát kivesszül előle, és akkor nem szedi le a hírt

Lehet, hogy azért, mert már fél 3 van, de esküszöm nem értem mit akarsz  :confused: Firefoxnál is ki lehet törölni egy live bookmarkot (jobbklikk, törlés), lehet szerkeszteni a címét (jobbklikk, tulajdonságok). Ha a kérdés erre vonatkozott, akkor igen, csak törléssel lehet eltávolítani egy live bookmarkot (ugyanúgy, mint egy sima bookmarkot)
-ZsOlTi-

#465 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 02:19

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 2:37

Lehet, hogy azért, mert már fél 3 van, de esküszöm nem értem mit akarsz  :confused: Firefoxnál is ki lehet törölni egy live bookmarkot (jobbklikk, törlés), lehet szerkeszteni a címét (jobbklikk, tulajdonságok). Ha a kérdés erre vonatkozott, akkor igen, csak törléssel lehet eltávolítani egy live bookmarkot (ugyanúgy, mint egy sima bookmarkot)

Tehát a lényeg az, arra akartam rákérdezni, hogy a Firefox, csak live bookmarkonként tudja e kezelni az RSS Feedeket. Gondolom belátható az, hogy az Opera nem bookmarkonként, hanem RSS hírcsatornaként kezeli, és egy teljesen különálló dolgot jelent Opera alatt a bookmark kezelés, és az RSS csatornák kezelése.

#466 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:22

Szerintema 2.0-ban lesz mega teljes hírcsatorna kezelés a Firefoxban, legalábbis remélem.
"Légy szerény mint én..."

#467 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 10:23

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 9:22

Szerintema 2.0-ban lesz mega teljes hírcsatorna kezelés a Firefoxban, legalábbis remélem.

Sajnos továbbra sem lesz telejes értékű az RSS kezelés. Olyasmi van, mint régen a feedview extension, ha rákattintasz egy rss linkre, vagy a címsorban az rss ikonra, akkor megjeleníti a híreket egy preview oldalon olvasható formában (mint pl a safari is). Ezen az oldalon aztán beállíthatod, hogy a későbbiekben milyen hírolvasóval (google reader, bloglines, külső alkalmazás stb.) akarod majd olvasni a kérdéses feedet, vagy csinálhatsz belőle live bookmarkot.
-ZsOlTi-

#468 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 11:14

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 11:23

Sajnos továbbra sem lesz telejes értékű az RSS kezelés. Olyasmi van, mint régen a feedview extension, ha rákattintasz egy rss linkre, vagy a címsorban az rss ikonra, akkor megjeleníti a híreket egy preview oldalon olvasható formában (mint pl a safari is). Ezen az oldalon aztán beállíthatod, hogy a későbbiekben milyen hírolvasóval (google reader, bloglines, külső alkalmazás stb.) akarod majd olvasni a kérdéses feedet, vagy csinálhatsz belőle live bookmarkot.

Kompatibilitási okokból nem telepítettem fel az RC verziókat, de ha így lesz, ahogy írod, akkor ebből a szempontból az Opera még mindig előrébb fog tartani.

#469 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 12:40

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 12:14

Kompatibilitási okokból nem telepítettem fel az RC verziókat, de ha így lesz, ahogy írod, akkor ebből a szempontból az Opera még mindig előrébb fog tartani.

Nézőpont kérdése. Firefoxék még mindig úgy fejlesztenek, hogy csak az legyen a browserben, ami nagyon kell. A mostani RSS támogatás bőven elég, akinek több kell, és feltétlenül a browseren belül akarja megoldani, az válogtahat a több féle feed reader extension és az online szolgáltatások között. Browseren kívül meg ott vannak az erre készült cél programok.
-ZsOlTi-

#470 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 13:27

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 13:40

Nézőpont kérdése. Firefoxék még mindig úgy fejlesztenek, hogy csak az legyen a browserben, ami nagyon kell. A mostani RSS támogatás bőven elég, akinek több kell, és feltétlenül a browseren belül akarja megoldani, az válogtahat a több féle feed reader extension és az online szolgáltatások között. Browseren kívül meg ott vannak az erre készült cél programok.

http://www.sg.hu/cikkek/47929

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »