HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 17. 23:53

hmm nem egyszerű kérdés tuti :)

Na kijött a Firefox 2.0 RC3 :)

Mozilla Firefox 2.0 RC 3  Hungary

#462 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 00:34

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 0:53

hmm nem egyszerű kérdés tuti :)

Igazából nem értem a kérdést. A screenshotjaidon vannak hírforrások a bookmarkjaid között, azokat hogy vetted fel?  :confused: Új "hírforrást" olyan weboldalról tudsz felvenni, aminek van RSS/Atom feedje. Ha van, akkor a kis RSS ikon (Kép) megjelenik a címsáv jobb oldalán, ha arra rákattintasz, akkor már látni fogod mi a teendő (live bookmark kiválaszt, feliratkozás).
-ZsOlTi-

#463 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 01:12

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Operánál látható, hogy az RSS csatornákat miután felvettük ha a nevük/cimük melletti pipa mahinálásával (ki/be pipálás) eltávolíthatjuk illetve hozzáadhatjuk az RSS feedeket. Firifoxnák egyszerű hozzáadni,de eltávolítani, csak úgy lehet, hogy a bookmark szerkesztésnél kitöröljük? Mert pl az operánál a címeg meglehet hagyni, csak annyit kell tenni, hogy a pipát kivesszül előle, és akkor nem szedi le a hírt

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#464 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 18. 01:37

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 2:12

Operánál látható, hogy az RSS csatornákat miután felvettük ha a nevük/cimük melletti pipa mahinálásával (ki/be pipálás) eltávolíthatjuk illetve hozzáadhatjuk az RSS feedeket. Firifoxnák egyszerű hozzáadni,de eltávolítani, csak úgy lehet, hogy a bookmark szerkesztésnél kitöröljük? Mert pl az operánál a címeg meglehet hagyni, csak annyit kell tenni, hogy a pipát kivesszül előle, és akkor nem szedi le a hírt

Lehet, hogy azért, mert már fél 3 van, de esküszöm nem értem mit akarsz  :confused: Firefoxnál is ki lehet törölni egy live bookmarkot (jobbklikk, törlés), lehet szerkeszteni a címét (jobbklikk, tulajdonságok). Ha a kérdés erre vonatkozott, akkor igen, csak törléssel lehet eltávolítani egy live bookmarkot (ugyanúgy, mint egy sima bookmarkot)
-ZsOlTi-

#465 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 02:19

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 2:37

Lehet, hogy azért, mert már fél 3 van, de esküszöm nem értem mit akarsz  :confused: Firefoxnál is ki lehet törölni egy live bookmarkot (jobbklikk, törlés), lehet szerkeszteni a címét (jobbklikk, tulajdonságok). Ha a kérdés erre vonatkozott, akkor igen, csak törléssel lehet eltávolítani egy live bookmarkot (ugyanúgy, mint egy sima bookmarkot)

Tehát a lényeg az, arra akartam rákérdezni, hogy a Firefox, csak live bookmarkonként tudja e kezelni az RSS Feedeket. Gondolom belátható az, hogy az Opera nem bookmarkonként, hanem RSS hírcsatornaként kezeli, és egy teljesen különálló dolgot jelent Opera alatt a bookmark kezelés, és az RSS csatornák kezelése.

#466 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:22

Szerintema 2.0-ban lesz mega teljes hírcsatorna kezelés a Firefoxban, legalábbis remélem.
"Légy szerény mint én..."

#467 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 10:23

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 9:22

Szerintema 2.0-ban lesz mega teljes hírcsatorna kezelés a Firefoxban, legalábbis remélem.

Sajnos továbbra sem lesz telejes értékű az RSS kezelés. Olyasmi van, mint régen a feedview extension, ha rákattintasz egy rss linkre, vagy a címsorban az rss ikonra, akkor megjeleníti a híreket egy preview oldalon olvasható formában (mint pl a safari is). Ezen az oldalon aztán beállíthatod, hogy a későbbiekben milyen hírolvasóval (google reader, bloglines, külső alkalmazás stb.) akarod majd olvasni a kérdéses feedet, vagy csinálhatsz belőle live bookmarkot.
-ZsOlTi-

#468 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 11:14

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 11:23

Sajnos továbbra sem lesz telejes értékű az RSS kezelés. Olyasmi van, mint régen a feedview extension, ha rákattintasz egy rss linkre, vagy a címsorban az rss ikonra, akkor megjeleníti a híreket egy preview oldalon olvasható formában (mint pl a safari is). Ezen az oldalon aztán beállíthatod, hogy a későbbiekben milyen hírolvasóval (google reader, bloglines, külső alkalmazás stb.) akarod majd olvasni a kérdéses feedet, vagy csinálhatsz belőle live bookmarkot.

Kompatibilitási okokból nem telepítettem fel az RC verziókat, de ha így lesz, ahogy írod, akkor ebből a szempontból az Opera még mindig előrébb fog tartani.

#469 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 12:40

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 12:14

Kompatibilitási okokból nem telepítettem fel az RC verziókat, de ha így lesz, ahogy írod, akkor ebből a szempontból az Opera még mindig előrébb fog tartani.

Nézőpont kérdése. Firefoxék még mindig úgy fejlesztenek, hogy csak az legyen a browserben, ami nagyon kell. A mostani RSS támogatás bőven elég, akinek több kell, és feltétlenül a browseren belül akarja megoldani, az válogtahat a több féle feed reader extension és az online szolgáltatások között. Browseren kívül meg ott vannak az erre készült cél programok.
-ZsOlTi-

#470 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 13:27

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 13:40

Nézőpont kérdése. Firefoxék még mindig úgy fejlesztenek, hogy csak az legyen a browserben, ami nagyon kell. A mostani RSS támogatás bőven elég, akinek több kell, és feltétlenül a browseren belül akarja megoldani, az válogtahat a több féle feed reader extension és az online szolgáltatások között. Browseren kívül meg ott vannak az erre készült cél programok.

http://www.sg.hu/cikkek/47929

#471 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 20:45

hogy lehet azt ff illetve ff2ben ,hogy amikor rendesen kilépek, és legközelebb belépek a böngészőbe akkor azokat nyissa  meg amiket utoljára néztem tabokat ? thx
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#472 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 21:01

Idézet: Asker - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 21:45

hogy lehet azt ff illetve ff2ben ,hogy amikor rendesen kilépek, és legközelebb belépek a böngészőbe akkor azokat nyissa  meg amiket utoljára néztem tabokat ? thx

Én nem próbáltam, de nemrég emlegették itt ezt: https://addons.mozil...g/firefox/1955/
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#473 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 23:08

Udv!

Keszitettem Vukkos Firefox ikont, hatha unalmas az egyenroka  :D

FireVuk

Csatolt fájl:

#474 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 23:20

Idézet: JulWCZar - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 0:08

Udv!

FireVuk

ügyes vagy kis vuk :)

#475 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 10:35

Van valami jó kiterjesztés RSS olvasásra, ha az élő könyvjelzők nem elég kényelmesen használhatók? (Pl: be lehet állítani az olvasottságot, egy fülön meg lehet jeleníteni az összes hírcsatornát, amire feliratkoztunk? )

#476 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 10:46

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 11:35

Van valami jó kiterjesztés RSS olvasásra, ha az élő könyvjelzők nem elég kényelmesen használhatók? (Pl: be lehet állítani az olvasottságot, egy fülön meg lehet jeleníteni az összes hírcsatornát, amire feliratkoztunk? )

Nagyon sokféle RSS olvasó kiterjesztés van, érdemes lenne megnézegetni, hogy neked melyik felel meg! :) Én mondjuk az Sage kiterjesztést használom! ;)

Szerkesztette: Csokis 2006. 10. 20. 10:52 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#477 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 11:05

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 11:35

Sage
Fizzle
Newsfox
-ZsOlTi-

#478 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 20. 11:36

Idézet: JulWCZar - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 0:08

Udv!

FireVuk

:up:  :up:  :up:  :up:
Mi a licensze ennek az ikonnak most? :)

Szerkesztette: Delawer 2006. 10. 20. 11:37 -kor

-- Legyen egy jó napod! --

#479 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 11:52

Köszi, a Sage-t próbáltam ki. Olyan nincs esetleg, ami az alap menük közé épül be és nem foglalja el a baloldali panelt, és egy külön fülben teljes méretben láthatóak a híroldalak?

#480 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 12:23

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. okt. 20., péntek - 12:52

Köszi, a Sage-t próbáltam ki. Olyan nincs esetleg, ami az alap menük közé épül be és nem foglalja el a baloldali panelt, és egy külön fülben teljes méretben láthatóak a híroldalak?

Wizz RSS News Reader ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.