HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 11:19

Idézet: Suricated - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 11:05

Hát ja, ez azért picit durva, végülis mégiscsak a világ legelterjedtebb böngészőjéről van szó, az IE -t használják a legtöbben, és magasan vezet. Az IE7 megjelenésével pedig még többen fogják majd valószínűleg. :down:

A Firefox sem tökéletes, ez tény, nem hibátlan. A cikk alapján azonban kijelenthetjük, hogy valóban biztonságosabb, mint az IE. Jóval biztonságosabb.

Reklámszöveg alapján? Szűklátókörűséggel. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#862 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 13:07

Idézet: Suricated - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 23:22

Az IE Tab-ot egyébként ismerem, de nem tetszik. Windows Update-hez talán jó, már akinek az az elvetemült ötlete támadna, hogy Firefox-on keresztül használja eme nagyszerű szolgáltatást :D Ez (mármint az IE Tab) amúgy arra jó, hogy a Firefoxon belül használhassuk az IE motorját is... :rolleyes:

Pontosan ugyanúgy, mint az Ieview... szóval mi a lényegi különbség? :rolleyes:

#863 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 13:11

Idézet: Suricated - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 23:22

Na, a Java gonddal kapcsolatban: A NoScript nem jó! Illetve nem egészen. A NoScript csak globálisan tudja engedélyezni/tiltani a Java-t. Nekem olyan kéne, ami mindig megkérdezi, hogy futhatnak-e a különböző oldalakon a Java alkalmazások. Vagy: tud lista alapján szűrni. Fehérlistával lenne a legjobb... tehát alapból minden oldalon tiltva, kivéve azokon, amit külön engedélyezek. Tehát ugyanúgy működik, mint a NoScript, de nem a scripteket szűri, hanem a Java alkalmazásokat. Teccikérteni? :Đ

Szerintem tegyél fel egy AdBlockPlus-t, ez ugyan reklámszűrő de szerintem pont megfelel neked: szűrj ki minden *.class-t (java applet fileok) és ha olyan helyre kerülsz ahol épp szükség van a javara akkor azt a helyet 1 kattintásal felveheted a whitelistedre.
In Flames We Trust

#864 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 13:16

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 13:07

Pontosan ugyanúgy, mint az Ieview... szóval mi a lényegi különbség? :rolleyes:

Pontosan nem úgy...

Az IE View az adott oldalt nyitja meg az Internet Explorerben (tulajdonképpen majdhogynem egy makrónak nevezhető, kimásolja a címsorban lévő címet és elindítja az IE-t ezzel a címmel) , az IE Tab pedig az IE motorját használva a FireFoxban egy új lapon nyitja meg.

#865 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 13:38

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 13:16

Pontosan nem úgy...

Az IE View az adott oldalt nyitja meg az Internet Explorerben (tulajdonképpen majdhogynem egy makrónak nevezhető, kimásolja a címsorban lévő címet és elindítja az IE-t ezzel a címmel) , az IE Tab pedig az IE motorját használva a FireFoxban egy új lapon nyitja meg.

Tehát mindkettő az IE motorját használja... a lényegi különbség pedig az...  hogy nem a kútba, hanem a kávájára. Aztán belelökjük.

#866 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 15:59

Sziasztok!
Azt vettem észre, ha a Firefox 2-nek 10 giga gyorsítótárat engedélyezek, akkor azt tényleg használja. Ha viszont 20gigát, akkor majdnem hogy semmit nem gyorsítótáraz, és ha egy kép tulajdonságait nézem, akkor a mérete ismeretlen, és nincs gyorsítórárazva. lehetséges, hogy a20 giga sok már neki?

#867 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 16:37

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 15:59

Sziasztok!
Azt vettem észre, ha a Firefox 2-nek 10 giga gyorsítótárat engedélyezek, akkor azt tényleg használja. Ha viszont 20gigát, akkor majdnem hogy semmit nem gyorsítótáraz, és ha egy kép tulajdonságait nézem, akkor a mérete ismeretlen, és nincs gyorsítórárazva. lehetséges, hogy a20 giga sok már neki?

Ha nem érzed az ellentmondást abban, amit írtál, akkor sok neki.

#868 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 01. 07. 19:48

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 16:37

Ha nem érzed az ellentmondást abban, amit írtál, akkor sok neki.

A topic száma pont jó :) Mert az Firefox tényleg a 2.0.0.1-nél Linux esetében 2.0.0.2pre-nél tart :) Minek 10 GB gyorsítótár neki ?

#869 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 20:55

miért ne? 160 gigából kitelik, másra nem nagyon használóm  agépet, csak cszek, meg netezek.

#870 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 21:26

Megtudná nekem valaki mondani,hogy FF 2.0-ben hol tudnom azt beállítani,ha fórumozok és visszalépek egy oldalt ne a lap tetéje ugorjon vissza?
1.5-tel nem volt ilyen gond,de 2.0-ban nem találom azt se,egyáltalán hol tudnám átállítani!
THX előre is!

#871 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 00:29

Firefox 3.0a2pre (07-Jan-2007 05:44) letoltes:

Firefox 3.0a2pre EN-US Win32:

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/fir...2.installer.exe

Firefox 3.0a2pre EN-US Linux i686:

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/fir...ux-i686.tar.bz2

#872 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 00:33

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 17:27

Hajlamos lennék azt mondani, hogy én azért átnézném a telepítést és a beállításokat... de ez a "szart sem ér",  ez annyira lehengerlő érv volt, hogy azt kell mondjam, ettől biztos igazad van. :)

Előbb volt az indoklás, csak aztán a végkövetkeztetés... :)

#873 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 00:37

Idézet: Suricated - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 22:22

Na, a Java gonddal kapcsolatban: A NoScript nem jó! Illetve nem egészen. A NoScript csak globálisan tudja engedélyezni/tiltani a Java-t. Nekem olyan kéne, ami mindig megkérdezi, hogy futhatnak-e a különböző oldalakon a Java alkalmazások. Vagy: tud lista alapján szűrni. Fehérlistával lenne a legjobb... tehát alapból minden oldalon tiltva, kivéve azokon, amit külön engedélyezek. Tehát ugyanúgy működik, mint a NoScript, de nem a scripteket szűri, hanem a Java alkalmazásokat. Teccikérteni? :Đ

olvasd el az első sort mit ír

noscript

#874 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 00:49

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 0:29

Firefox 3.0a2pre (07-Jan-2007 05:44) letoltes:

Firefox 3.0a2pre EN-US Win32:

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/fir...2.installer.exe

Firefox 3.0a2pre EN-US Linux i686:

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/fir...ux-i686.tar.bz2

Nem tetszik, hogy Minefield a neve, es hogy mas az ikonja... kek, es egy bombat formaz...  :rolleyes:

#875 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:41

Tud valaki olyan addonról (én nem találtam), amivel megoldható lenne, hogy a nagyobb fájlok a cacheben ne törlődjenek kilépéskor, csak x nap múlva? Régen épített routerem volt, és nagyon hozzászoktam a web cache-hez, nem kellett az exéket, zipeket stb. újra letölteni, jöttek LANról. A mostani sima dobozos router, nincs benne háttértár, és vagy csinálok valami szoftveres proxy cachelést, vagy a firefox disk cachet használom, ha lehet. Ez kellemesebb lenne!

#876 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 08. 21:16

Halihó... Nekem van egy kis gondom a Tűzróka és a Lámazenejátszó között... Hiába állítom be a Winampban, hogy mindig ő legyen a toppon, egyszerűen a tűzróka néha valahogy mégis elémászik. Aztán ha a Winampnál előbb ki-, majd ismét bekapcsolom az always on toppot, akkor felül marad többnyire, de mégis elég idegesítő ez a veszekedés. :) Hogyan tudnám nyugalomra inteni ezt a két állatkát?
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#877 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:49

Idézet: szucsati - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 17:41

Tud valaki olyan addonról (én nem találtam), amivel megoldható lenne, hogy a nagyobb fájlok a cacheben ne törlődjenek kilépéskor, csak x nap múlva? Régen épített routerem volt, és nagyon hozzászoktam a web cache-hez, nem kellett az exéket, zipeket stb. újra letölteni, jöttek LANról. A mostani sima dobozos router, nincs benne háttértár, és vagy csinálok valami szoftveres proxy cachelést, vagy a firefox disk cachet használom, ha lehet. Ez kellemesebb lenne!

Szerintem használj proxyt a célra. Mellesleg megkérdezhetem ha egyszer letöltesz egy nagy filet akkor azt minek akarod letölteni újra? :)
In Flames We Trust

#878 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:51

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 21:16

Halihó... Nekem van egy kis gondom a Tűzróka és a Lámazenejátszó között... Hiába állítom be a Winampban, hogy mindig ő legyen a toppon, egyszerűen a tűzróka néha valahogy mégis elémászik. Aztán ha a Winampnál előbb ki-, majd ismét bekapcsolom az always on toppot, akkor felül marad többnyire, de mégis elég idegesítő ez a veszekedés. :) Hogyan tudnám nyugalomra inteni ezt a két állatkát?

Halihó...
szerintem használd a FoxyTunes addont. ezzel vezérelheted a winampodat a böngészőből ;)
mellesleg az ilyen alwaysontop dolgokat a WM kavarja meg, nemhiszem hogy a ffox közvetlenül ludas lenne bármiért is.
In Flames We Trust

#879 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 23:01

Idézet: pascal - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 21:49

Szerintem használj proxyt a célra. Mellesleg megkérdezhetem ha egyszer letöltesz egy nagy filet akkor azt minek akarod letölteni újra? :)

Hát, lehet, hogy az lesz, hogy csatarendbe állítom a freeproxyt. Csak plusz egy alkalmazás, jobb lenne csak Firefox a megoldáshoz. Egyébként nagyobb fájlt nem úgy értem, hogy DVD isok, vagy ilyesmi :). Arra gondolok, hogy nagyobb képek (pl iwiwnél, ami ugye baromi lassú..), kisebb exék/zipek, amiket az ember lusta elmenteni.

#880 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 09:30

Idézet: szucsati - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 23:01

Hát, lehet, hogy az lesz, hogy csatarendbe állítom a freeproxyt. Csak plusz egy alkalmazás, jobb lenne csak Firefox a megoldáshoz. Egyébként nagyobb fájlt nem úgy értem, hogy DVD isok, vagy ilyesmi :). Arra gondolok, hogy nagyobb képek (pl iwiwnél, ami ugye baromi lassú..), kisebb exék/zipek, amiket az ember lusta elmenteni.

ad1: a képek nagyon jól elücsörögnek a cacheben.
ad2: mi mást lehet csinálni egy exe/zip -el azonkívül hogy letöltöd? O.o
In Flames We Trust

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »