Hülye kérdés, biztos szóba került már, és a választ is sejtem, de azért megkérdezem:
mind az otthoni, mind a munkahelyi gépen rendszeresen tapasztalok lassulást. Konkrétan a CPU terhelés felmegy 100%-ra, és SOKÁIG úgy marad, közben meg a vinyó teker mint az őrült. Összességébe a szgép teljesen használhatatlanná válik 1-2-5-10 percre. Egy qrva IE megnyitása 2 percig tart ilyenkor
Nagyjából sejtem, hogy a Windows Update okozza - az svchost.exe

processzen keresztül. Még nem néztem meg hogy konkrétan melyik service, de ha lelövöm a WU-t akkor nincs ilyen.
Namármost a kérdés:
1, hogyan lehet lejjebb venni a prioritását ennek a sz@rnak?
2, miért jó ez a MS-nek? Régebben ilyen nem volt; a WU szinte egyáltalán nem terhelte a gépet - de ha terhelte is, biztosan nem napjában többször, hosszú percekig.
Tegnap pl. AVI nézés közben jött elő, és 10 percig szaggatott a film, amíg ez a szar abba nem hagyta. Egyébként mindig akkor kezdi, amikor nem kéne - filmnézés, game vagy videó kódolás közben. Netán szándékosan úgy írták meg a rutint, hogy kib@sszon az emberrel?
3, az az OS (Win2K) amin ez igazán problémát okoz, lévén régi és lassú gépen vanik - az kivételesen jogtiszta. Értem én h a MS ki akar b@szni a warezolókkal, de a jogtiszta szoftver miért csinál ilyet? Ma reggel pl. bekapcsoltam a gépet, és 15 (!!!!) percig töltött, tekert, recsegett, ropogott, mindent csinált csak dolgozni nem akart, úgy belassult az egész.
Kb. ennyi a kérdésem, meg még egy: nektek is ilyen tetű?