Volna egy kis gondom...
Néhány nappal ezelőtt használtam újratelepítés óta először a floppy meghajtómat (ez nagyon ritka alkalom, gyakorlatilag félévente egyszer használom a floppyt). Egy korábban floppyra mentett fájlt másoltam fel floppyról winyóra, ennyi. A meghajtót azóta nem használtam, de azóta furcsa dolgot csinál a Win. Rendszeres időközönként (2-5 percenként) megszólítja a floppy meghajtót, mintha lemezt keresne benne. A meghajtóban nincs lemez. Ezt korábban minden rendszerindításkor megcsinálta egyszer, amikor a hálózati meghajtók automatikus keresése be volt kapcsolva, de ezt a szolgáltatást már újratelepítés után, régen letiltottam. Először arra gondoltam, hogy valamelyik program csinálja ezt (pl WinAMP, TC), de nem. Üresjáratban is ez van (ha mindent bezárok, és csak a NOD fut). Csökkentett módban is. Registry pucolás már megvolt, eredmény nélkül. A registryben nem találtam 'A:\' kezdetű bejegyzéseket. A floppy lemez, amit használtam, természetesen nem volt sem sérült, sem vírusos, én mentettem rá a fájlokat korábban.
Mi borulhatott meg a Winben?.. Rootkit, vírus okozhat ilyen jelenséget? NOD természetesen lefutott már, a task managerben semmi különös nincs. Egyébként nem különösebben zavar a dolog, hacsak nem valamilyen kártevő van a háttérben...
Windows XP Home SP2, minden frissítéssel. Konfig a profilomnál.
szerk. Most kb. 15 perce nem jött elő a jelenség, de nem kiabálnám el, hogy megjavult.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget, üdv.
Szerkesztette: Suricated 2006. 08. 29. 23:05 -kor