HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1131 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:27

Idézet: CseZo1983 - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:45

Sziasztok!

Egyik haveromnak hatalmas gondja van. Történt, hogy egy SP2 telepítés után az XP nem hajlandó elindulni. Mivel 1 partíciója van, így egyelőre a format c: nem nagyon jöhet szóba.
Nem tudjátok, lehet valahogy életet lehelni ideiglenes a windowsba amíg kimenti magának a cuccost ami kell neki?
Mondott valami progit (talán Winternals) amit kiírva CD-re, bebootol, és valamilyen szinten kijavítja a windowst. Sajnos többet nem tudott róla, mert csak "hallotta"...
Persze egyszerű lenne egy külső mobilrackba rakni a vinyót és egy másik gépen kimenteni az adatokat, de ezt egyelőre nem nagyon szeretné.

Ötlet?

Bocsi, ha volt már hasonló kérdés, de most a szűkös idő miatt nem igazán tudtam végig olvasni a topicot.

Kösz a megértést!  :)

Legutóbbi helyes beállítások (az indítómenüben) nem működik?

Pár hozzászólással feljebb ott van ifo2 megoldása is, a registry visszaállítására. Ehhez szükség lesz a Windows XP helyreállítókonzoljára, amely az XP telepítőCD-ről is indítható. Vagy egy LiveCD-re: pl. BartPE vagy Hiren's Boot CD.

Most így hirtelen nem tudok jobbat... :think:

szerk. Biztos, hogy nem fájlrendszer hiba? Helyreállítókonzolból add ki a chkdsk c: /f/x/r parancsot, a fájlrendszer ellenőrzésére (c: értelemszerűen a rendszerkötet jele)

brd meg megelőzött YÓL. :D

Szerkesztette: Suricated 2006. 09. 02. 21:31 -kor

#1132 Felhasználó inaktív   CseZo1983 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:47

Köszi a gyors reagálást!  :up:

Hát mivel nem vagyok az elrontott gép közelébe, így egészen pontosan nem tudom, hogy meddig jutt el, vagy nem jutt el a windows.
Haver azt mondta, hogy egyáltalán nem indul el, bebootol a gép, és ennyi.
Azt hiszem az lesz a megoldás, hogy szerzek neki egy CD-ről futó XP-t amiben van Nero, és avval kiírja a fontos dolgait DVD-re, majd formatálhat.
Igaz ehhez az kell, hogy 2 optikai meghajtó legyen a gépében, mert ha kiveszi a CD-t amin fut az XP akkor nyílván meghal a rendszer.

#1133 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:27

akinek nem megy fel a legújabb wmp béta az dobjon meg egy püvel :D

Szerkesztette: Asker 2006. 09. 02. 22:28 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1134 Felhasználó inaktív   locsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 03:01

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 22:20

Start menüre jobbklikk, tulajdonságok, testreszabás...

Ez mind szép és jó,csak nálam nem müködik,mert nálam csak az a rész van ahol alapból az internet explorer, és az outlook van.A leggyakrabban futatott programok meg sem jelennek,hiába állítom azt 1-re, 2-re vagy akár 15-re. Ha pédául beállítom 15-re akkor nyavajog, hogy nem lehet minden programot megjeleníteni,de nincs ott semmi.Nekem elvileg azt az alsó elválasztó vonalt kellene feljebb tolni.De azért köszi.

Üdv,Locsi.

Csatolt fájl:

Konfig: ASUS P5Q Pro ,Intel Core2 Quad Q6600@3500,GeCube X1900XT ,2x 2Gb Crossair Dominator DDR2 1066,FSP Epsilon FX-700-GLN,Fujitsu-Siemens P19-2

#1135 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:52

H_E_L_P!
Adottak ezek a fájlok, de hogyan tudom kitömöríteni és instal-ba rakni őket? Úgyhogy cd-bút legyen???

Kép
Fákjúál!!

#1136 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 07:37

Idézet: chungee - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 17:52

H_E_L_P!
Adottak ezek a fájlok, de hogyan tudom kitömöríteni és instal-ba rakni őket? Úgyhogy cd-bút legyen???

Kép

ez ha bútfloppi, tehát hat bútcédét kéne gyártanod..
mihez vannak ezek?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1137 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 07:39

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 14:31

....
charlie: igen.

gyakorlatba nem jött össze, miután betöltötte a drivert, szépen kifagyot stop hibával..
mind tex mind pnp modba beintegrálva...

bár, mostmár mindegy, szereztem floppi meghajtot a gépbe, igaz igy a gari cimke lejött...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1138 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 11:26

Idézet: charlie - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 7:37

ez ha bútfloppi, tehát hat bútcédét kéne gyártanod..
mihez vannak ezek?

Hát ez az!! Nem akarok flopykat mert nincs flopy olvasóm. Ezt vagy ezeket vhogy be kell raknom iso-ba. És úgy megírni, hogy bútoljon az xp. Mert éppenséggel nem bútol ezek hiányában.

Nos sikerült kicsomagolnom ezeket UltraISO-val, de nemtom hogyan tovább???
Fákjúál!!

#1139 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 12:18

chungee: Felejtsd el azokat az iso-kat, az floppyhoz való! Az nLite nevű program segítségével tudsz készíteni boot-os XP telepítő CD-t. Az nLite a telepítőlemezre kerülő fájlokból szépen elkészíti neked a botoolható ISO fájlt, amelyet kiírva egy CD-re, egy bootolható, teljes értékű telepítő CD-t kapsz.

Letöltés: http://www.nliteos.com/

Az nLite futtatásához .NET 2.0 szükséges. A .NET 2.0 letöltése: .NET 2.0 Runtimes

Ha nincs telepítve a .NET 2.0, és nem is szeretnéd telepíteni, de mégis szeretnéd használni az nLite-t, töltsd le és telepítsd ezt: .NET 2.0 Alternative Runtime Files

szerk. Ez utóbbinál valamiért nem működik a közvetlen hivatkozás, sorry.

locsi: Neked olyan testreszabott XP-d van, amelyiken bizonyos dolgok már előre be vannak állítva. Úgy tűnik, hogy a legutóbb használt dokumentumok listája a Start menüben le van tiltva valahol a registryben. TweakUI-val, vagy a jogosultságok házirendjének beállításaival tudod újra engedélyezni. Hogy pontosan hol, azt nem tudom. TweakUI-ban nem találtam iyen lehetőséget, bár úgy rémlik, van benne ilyen beállítás. A házirendek beállításait pedig nem tudom megnézni, mert nekem XP Home van. Sorry...

Szerkesztette: Suricated 2006. 09. 04. 12:32 -kor

#1140 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 12:28

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 0:03

(...) A meghajtót azóta nem használtam, de azóta furcsa dolgot csinál a Win. Rendszeres időközönként (2-5 percenként) megszólítja a floppy meghajtót, mintha lemezt keresne benne. A meghajtóban nincs lemez. (...)

A probléma még mindig aktuális. De most már nem 5-10 percenként csinálja, szerencsére.

A jelenség bizonyos képfájlok megnyitásakor, illetve a Képek mappa egyik almappájának tallózásakor jön elő, de csak egyetlen mappánál. Mindegy, hogy Total Commander, vagy Intéző a fájlkezelő program. A képnézegető program IrfanView.

Az IrfanViewet újraraktam, de a hiba maradt. Nem értem, hogy néhány képfájl nézegetése hogyan idézhet elő ilyen jelenséget... :think:

#1141 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 14:50

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 12:28

A probléma még mindig aktuális. De most már nem 5-10 percenként csinálja, szerencsére.

A jelenség bizonyos képfájlok megnyitásakor, illetve a Képek mappa egyik almappájának tallózásakor jön elő, de csak egyetlen mappánál. Mindegy, hogy Total Commander, vagy Intéző a fájlkezelő program. A képnézegető program IrfanView.

Az IrfanViewet újraraktam, de a hiba maradt. Nem értem, hogy néhány képfájl nézegetése hogyan idézhet elő ilyen jelenséget... :think:

És az Irfan (esetleg más program) default könyvtárai hova mutatnak?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1142 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 16:23

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 13:28

Nem mentettél esetlega arra a bizonyos floppira valamikor régen képet?
"Légy szerény mint én..."

#1143 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 18:42

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 15:50

És az Irfan (esetleg más program) default könyvtárai hova mutatnak?

Az IrfanView-ben a másoláshoz/áthelyezéshez megadott alapértelmezett mappákra gondolsz?.. Mert azok nincsenek beállítva. Máshol sem találtam semmilyen ezzel kapcsolatos dolgot, se az IW-ben, se a TotalCommanderben, sem sehol.

Idézet: zoli62

Nem mentettél esetlega arra a bizonyos floppira valamikor régen képet?

De igen, azon a floppyn képek voltak (ill. vannak), amiket felmásoltam a winyóra, a Képek mappa egyik almappájába. De azt nem gondoltam volna, hogy ettől így megbolondul a rendszer... :think:
JPG képek voltak egyébként. Szóval nem volt közte WMF, GIF, vagy ilyesmi, ezért nem hiszem, hogy egy, a képfájlba ágyazott rootkit fertőzött meg (vagy mégis??  :confused: ). NOD sem talál semmit. :think: Szóval passz...  :(

szerk. A képek mappában összevissza vannak videók is, ez kiválthat ilyesmit?. Arra is gondoltam, hogy valami parancsikon került véletlenül az egyik mappába, de nem. :think:

Szerkesztette: Suricated 2006. 09. 04. 18:46 -kor

#1144 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 19:42

Lehet, hogy valamelyik program készít egy adatbázist a képekről (mint pl. az acdsee), abban szerepel a floppy-n lévő kép is, és próbálja aktualizálni a képről az információkat.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1145 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 21:41

Tudnátok egy olyan programot ajánlani, ami egyszerűen át tudna konvertálni  wmv-t avi-ba?
Köszi

#1146 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 05. 13:31

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 12:18

chungee: Felejtsd el azokat az iso-kat, az floppyhoz való! Az nLite nevű program segítségével tudsz készíteni boot-os XP telepítő CD-t. Az nLite a telepítőlemezre kerülő fájlokból szépen elkészíti neked a botoolható ISO fájlt, amelyet kiírva egy CD-re, egy bootolható, teljes értékű telepítő CD-t kapsz.

Letöltés: http://www.nliteos.com/

Az nLite futtatásához .NET 2.0 szükséges. A .NET 2.0 letöltése: .NET 2.0 Runtimes

Ha nincs telepítve a .NET 2.0, és nem is szeretnéd telepíteni, de mégis szeretnéd használni az nLite-t, töltsd le és telepítsd ezt: .NET 2.0 Alternative Runtime Files

szerk. Ez utóbbinál valamiért nem működik a közvetlen hivatkozás, sorry.

locsi: Neked olyan testreszabott XP-d van, amelyiken bizonyos dolgok már előre be vannak állítva. Úgy tűnik, hogy a legutóbb használt dokumentumok listája a Start menüben le van tiltva valahol a registryben. TweakUI-val, vagy a jogosultságok házirendjének beállításaival tudod újra engedélyezni. Hogy pontosan hol, azt nem tudom. TweakUI-ban nem találtam iyen lehetőséget, bár úgy rémlik, van benne ilyen beállítás. A házirendek beállításait pedig nem tudom megnézni, mert nekem XP Home van. Sorry...

:respect:  :respect:  :respect:  :respect: Nagy vagy!!!!!!!!!!!!!!!
Fákjúál!!

#1147 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 13:33

Van egy gondom, nemrég kellett újratelepítsem a Windows XP Sp2-t és csináltam egy MENTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES mappát, kb. ennyi E-vel, persze volt sok almappája meg fájljai.
Szóval próbáltam letörölni ezt a mappát miután rendet raktam, le is töröltem viszont néha újrakeletkezik ez a mappa windows elindítása után akárhányszor törlöm.
Megpróbáltam Registry Cleanerekkel kinyirní, de épp ellenkező a hatás(pl. ha System Mechanic 5 fix registry pontjával próbálom tisztítani a már letörölt mappa visszajön)
Megjegyzem, a merevlemezemen van vagy 36 kilobájt bad sector.Talán ez a baj?
Hogy tudnám örökre eltűntetni ezt a mappát?
Qwerty4

#1148 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 15:59

Sziasztok!

Nem tudom hogy kérdésem ebbe a topikba passzol e, de kva rég forumoztam.

Szoval az lenne a gondom, hogy vasarnap óta nem tudok felcsatlakozni a netre (dsl). A kapcsolat ikonra klikkelve semmi nem történt. Kicsit jobban megnézve a hálozati tul.nál, a kapcsolatok már ott se voltak, csak az üres link az asztalon. Gondoltam readdolom, mikoris ez fogadott:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ujabb nyomozás következett, eszembe jutott hogy napok óta piszkált már a windows update, és akkor benéztem a progik közé, és a bekarikázott updatet találtam, pont aznapról. Ráadásul az összes többivel ellentétben azt irja this item cannot be removed. 

Kép

De persze ez csak egy gyanu, hogy ettől van.

Tudja esetleg valaki hogy tudnék ujra netet varázsolni magamnak?

Thx
***pc update required:(***

#1149 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 17:04

Idézet: Varagh - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 16:59

Sziasztok!

Nem tudom hogy kérdésem ebbe a topikba passzol e, de kva rég forumoztam.

Szoval az lenne a gondom, hogy vasarnap óta nem tudok felcsatlakozni a netre (dsl). A kapcsolat ikonra klikkelve semmi nem történt. Kicsit jobban megnézve a hálozati tul.nál, a kapcsolatok már ott se voltak, csak az üres link az asztalon. Gondoltam readdolom, mikoris ez fogadott:

Kép

Ujabb nyomozás következett, eszembe jutott hogy napok óta piszkált már a windows update, és akkor benéztem a progik közé, és a bekarikázott updatet találtam, pont aznapról. Ráadásul az összes többivel ellentétben azt irja this item cannot be removed. 

Kép

De persze ez csak egy gyanu, hogy ettől van.

Tudja esetleg valaki hogy tudnék ujra netet varázsolni magamnak?

Thx

Próbáld meg törölni, és újratelepíteni az ADSL kapcsolatot.
"Légy szerény mint én..."

#1150 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 17:10

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 14:33

Van egy gondom, nemrég kellett újratelepítsem a Windows XP Sp2-t és csináltam egy MENTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES mappát, kb. ennyi E-vel, persze volt sok almappája meg fájljai.
Szóval próbáltam letörölni ezt a mappát miután rendet raktam, le is töröltem viszont néha újrakeletkezik ez a mappa windows elindítása után akárhányszor törlöm.
Megpróbáltam Registry Cleanerekkel kinyirní, de épp ellenkező a hatás(pl. ha System Mechanic 5 fix registry pontjával próbálom tisztítani a már letörölt mappa visszajön)
Megjegyzem, a merevlemezemen van vagy 36 kilobájt bad sector.Talán ez a baj?
Hogy tudnám örökre eltűntetni ezt a mappát?

Erre tud valaki megoldást? :confused:
Qwerty4

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »