HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1141 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 04. 14:50

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 12:28

A probléma még mindig aktuális. De most már nem 5-10 percenként csinálja, szerencsére.

A jelenség bizonyos képfájlok megnyitásakor, illetve a Képek mappa egyik almappájának tallózásakor jön elő, de csak egyetlen mappánál. Mindegy, hogy Total Commander, vagy Intéző a fájlkezelő program. A képnézegető program IrfanView.

Az IrfanViewet újraraktam, de a hiba maradt. Nem értem, hogy néhány képfájl nézegetése hogyan idézhet elő ilyen jelenséget... :think:

És az Irfan (esetleg más program) default könyvtárai hova mutatnak?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1142 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 16:23

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 13:28

A probléma még mindig aktuális. De most már nem 5-10 percenként csinálja, szerencsére.

A jelenség bizonyos képfájlok megnyitásakor, illetve a Képek mappa egyik almappájának tallózásakor jön elő, de csak egyetlen mappánál. Mindegy, hogy Total Commander, vagy Intéző a fájlkezelő program. A képnézegető program IrfanView.

Az IrfanViewet újraraktam, de a hiba maradt. Nem értem, hogy néhány képfájl nézegetése hogyan idézhet elő ilyen jelenséget... :think:

Nem mentettél esetlega arra a bizonyos floppira valamikor régen képet?
"Légy szerény mint én..."

#1143 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 18:42

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 15:50

És az Irfan (esetleg más program) default könyvtárai hova mutatnak?

Az IrfanView-ben a másoláshoz/áthelyezéshez megadott alapértelmezett mappákra gondolsz?.. Mert azok nincsenek beállítva. Máshol sem találtam semmilyen ezzel kapcsolatos dolgot, se az IW-ben, se a TotalCommanderben, sem sehol.

Idézet: zoli62

Nem mentettél esetlega arra a bizonyos floppira valamikor régen képet?

De igen, azon a floppyn képek voltak (ill. vannak), amiket felmásoltam a winyóra, a Képek mappa egyik almappájába. De azt nem gondoltam volna, hogy ettől így megbolondul a rendszer... :think:
JPG képek voltak egyébként. Szóval nem volt közte WMF, GIF, vagy ilyesmi, ezért nem hiszem, hogy egy, a képfájlba ágyazott rootkit fertőzött meg (vagy mégis??  :confused: ). NOD sem talál semmit. :think: Szóval passz...  :(

szerk. A képek mappában összevissza vannak videók is, ez kiválthat ilyesmit?. Arra is gondoltam, hogy valami parancsikon került véletlenül az egyik mappába, de nem. :think:

Szerkesztette: Suricated 2006. 09. 04. 18:46 -kor

#1144 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 19:42

Lehet, hogy valamelyik program készít egy adatbázist a képekről (mint pl. az acdsee), abban szerepel a floppy-n lévő kép is, és próbálja aktualizálni a képről az információkat.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1145 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 04. 21:41

Tudnátok egy olyan programot ajánlani, ami egyszerűen át tudna konvertálni  wmv-t avi-ba?
Köszi

#1146 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 05. 13:31

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 12:18

chungee: Felejtsd el azokat az iso-kat, az floppyhoz való! Az nLite nevű program segítségével tudsz készíteni boot-os XP telepítő CD-t. Az nLite a telepítőlemezre kerülő fájlokból szépen elkészíti neked a botoolható ISO fájlt, amelyet kiírva egy CD-re, egy bootolható, teljes értékű telepítő CD-t kapsz.

Letöltés: http://www.nliteos.com/

Az nLite futtatásához .NET 2.0 szükséges. A .NET 2.0 letöltése: .NET 2.0 Runtimes

Ha nincs telepítve a .NET 2.0, és nem is szeretnéd telepíteni, de mégis szeretnéd használni az nLite-t, töltsd le és telepítsd ezt: .NET 2.0 Alternative Runtime Files

szerk. Ez utóbbinál valamiért nem működik a közvetlen hivatkozás, sorry.

locsi: Neked olyan testreszabott XP-d van, amelyiken bizonyos dolgok már előre be vannak állítva. Úgy tűnik, hogy a legutóbb használt dokumentumok listája a Start menüben le van tiltva valahol a registryben. TweakUI-val, vagy a jogosultságok házirendjének beállításaival tudod újra engedélyezni. Hogy pontosan hol, azt nem tudom. TweakUI-ban nem találtam iyen lehetőséget, bár úgy rémlik, van benne ilyen beállítás. A házirendek beállításait pedig nem tudom megnézni, mert nekem XP Home van. Sorry...

:respect:  :respect:  :respect:  :respect: Nagy vagy!!!!!!!!!!!!!!!
Fákjúál!!

#1147 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 13:33

Van egy gondom, nemrég kellett újratelepítsem a Windows XP Sp2-t és csináltam egy MENTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES mappát, kb. ennyi E-vel, persze volt sok almappája meg fájljai.
Szóval próbáltam letörölni ezt a mappát miután rendet raktam, le is töröltem viszont néha újrakeletkezik ez a mappa windows elindítása után akárhányszor törlöm.
Megpróbáltam Registry Cleanerekkel kinyirní, de épp ellenkező a hatás(pl. ha System Mechanic 5 fix registry pontjával próbálom tisztítani a már letörölt mappa visszajön)
Megjegyzem, a merevlemezemen van vagy 36 kilobájt bad sector.Talán ez a baj?
Hogy tudnám örökre eltűntetni ezt a mappát?
Qwerty4

#1148 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 15:59

Sziasztok!

Nem tudom hogy kérdésem ebbe a topikba passzol e, de kva rég forumoztam.

Szoval az lenne a gondom, hogy vasarnap óta nem tudok felcsatlakozni a netre (dsl). A kapcsolat ikonra klikkelve semmi nem történt. Kicsit jobban megnézve a hálozati tul.nál, a kapcsolatok már ott se voltak, csak az üres link az asztalon. Gondoltam readdolom, mikoris ez fogadott:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ujabb nyomozás következett, eszembe jutott hogy napok óta piszkált már a windows update, és akkor benéztem a progik közé, és a bekarikázott updatet találtam, pont aznapról. Ráadásul az összes többivel ellentétben azt irja this item cannot be removed. 

Kép

De persze ez csak egy gyanu, hogy ettől van.

Tudja esetleg valaki hogy tudnék ujra netet varázsolni magamnak?

Thx
***pc update required:(***

#1149 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 17:04

Idézet: Varagh - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 16:59

Sziasztok!

Nem tudom hogy kérdésem ebbe a topikba passzol e, de kva rég forumoztam.

Szoval az lenne a gondom, hogy vasarnap óta nem tudok felcsatlakozni a netre (dsl). A kapcsolat ikonra klikkelve semmi nem történt. Kicsit jobban megnézve a hálozati tul.nál, a kapcsolatok már ott se voltak, csak az üres link az asztalon. Gondoltam readdolom, mikoris ez fogadott:

Kép

Ujabb nyomozás következett, eszembe jutott hogy napok óta piszkált már a windows update, és akkor benéztem a progik közé, és a bekarikázott updatet találtam, pont aznapról. Ráadásul az összes többivel ellentétben azt irja this item cannot be removed. 

Kép

De persze ez csak egy gyanu, hogy ettől van.

Tudja esetleg valaki hogy tudnék ujra netet varázsolni magamnak?

Thx

Próbáld meg törölni, és újratelepíteni az ADSL kapcsolatot.

#1150 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 17:10

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 14:33

Van egy gondom, nemrég kellett újratelepítsem a Windows XP Sp2-t és csináltam egy MENTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES mappát, kb. ennyi E-vel, persze volt sok almappája meg fájljai.
Szóval próbáltam letörölni ezt a mappát miután rendet raktam, le is töröltem viszont néha újrakeletkezik ez a mappa windows elindítása után akárhányszor törlöm.
Megpróbáltam Registry Cleanerekkel kinyirní, de épp ellenkező a hatás(pl. ha System Mechanic 5 fix registry pontjával próbálom tisztítani a már letörölt mappa visszajön)
Megjegyzem, a merevlemezemen van vagy 36 kilobájt bad sector.Talán ez a baj?
Hogy tudnám örökre eltűntetni ezt a mappát?

Erre tud valaki megoldást? :confused:
Qwerty4

#1151 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 17:10

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 18:04

Próbáld meg törölni, és újratelepíteni az ADSL kapcsolatot.

ezt mar probaltam, ugyanugy szürkék a gombok.

#1152 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 17:22

Megpróbáltál egy másik kapcsolatot is telepíteni? Esetleg nézz meg egy rendszervisszaállítást is.

#1153 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 18:11

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 18:22

Megpróbáltál egy másik kapcsolatot is telepíteni? Esetleg nézz meg egy rendszervisszaállítást is.

próbáltam halokarin, usb-n mindenen, egyszeruen az uj kapcsolat letrehozasanal ezek le vannak tiltva. a rendszervisszaállítást hogy ?

#1154 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 18:22

Na ma csak durván 60db frissítést szedtem le kkíváncsi vagyok fenmarad-e a generich host proces 32 hiba? :think:

#1155 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 19:29

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 19:22

Na ma csak durván 60db frissítést szedtem le kkíváncsi vagyok fenmarad-e a generich host proces 32 hiba? :think:

az milyen? nekem a laptopomon van ilyen generic host process hiba, amikoris elszall a net, és csak reboot segit. ez a problem neked is?

#1156 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 19:38

Idézet: Varagh - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 19:11

próbáltam halokarin, usb-n mindenen, egyszeruen az uj kapcsolat letrehozasanal ezek le vannak tiltva. a rendszervisszaállítást hogy ?

Start menü -> Kellékek -> Eszközök -> Rendszervisszaállítás. Itt vissza tudod állítani a gépet egy korábbi, jól működő állapotra, természetesen akkor, ha ez a szolgáltatás be van kapcsolva.

Szerkesztette: zoli62 2006. 09. 05. 19:38 -kor

#1157 Felhasználó inaktív   Varagh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 20:20

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 20:38

Start menü -> Kellékek -> Eszközök -> Rendszervisszaállítás. Itt vissza tudod állítani a gépet egy korábbi, jól működő állapotra, természetesen akkor, ha ez a szolgáltatás be van kapcsolva.

Köszi főnök, megy a net, visszaálltam szep 2-re, és még a kapcsolatok is a helyükön voltak. Következő kérdés: hogy előzzem meg hogy ez a szarság még1x kialakuljon?

#1158 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 21:19

Idézet: Varagh - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 20:29

az milyen? nekem a laptopomon van ilyen generic host process hiba, amikoris elszall a net, és csak reboot segit. ez a problem neked is?

Pontosan elszál a net.

#1159 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 21:24

Idézet: Varagh - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 21:20

Köszi főnök, megy a net, visszaálltam szep 2-re, és még a kapcsolatok is a helyükön voltak. Következő kérdés: hogy előzzem meg hogy ez a szarság még1x kialakuljon?

Tűzfal, vírusírtó, és frissítés.  Körültekintően csak azt tölts le, amiről biztosan tudod, hogy kell neked, ne kattints feleslegesen mindenre, ne nyiss meg gyanús mellékletű leveleket., még ha ismerőstől van, akkor sem. Amúgy meg csak semmi főnök. :)

#1160 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 21:26

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 22:19

Pontosan elszál a net.

Azután is, hogy bekapcsolod a tűzfalat, és felteszel minden fontos frissítést?

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.