HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1421 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:45

nemtom, hogy ez ide tartozik-e, de azért ideírom:

ha meg akarok nyitni egy a hangkarimhoz (SB Audigy 2 ZS) tartozó progit, ezt írja ki:

Kép

pedig van hang, csak a progijai nem mennek.

:think:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1422 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:54

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:37

nálam jó párszor előfordult

Talán ez segít. link
"Légy szerény mint én..."

#1423 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 15:12

Hali!
Azt szeretném megérdeklődni, h az alapértelmezetten a Documents and Settingsben lévő Zene, Videó, Képek mappa elérési útját meg lehet-e változtatni, mondjuk a registryn keresztül?
Mert elég kényelmes lenne a használata, ám a dolgaim tök máshol vannak, még csak véletlenül se szeretném őket a rendszermeghajtón tárolni.

Gondolok arra, hogy a lenyíló "hely" menünél is ott virít ez a három mappa, a könnyebb elérést biztosítva, viszont így meg mindig lehet tallózgatni.
[ changemydesk.net ] - oszt' nézzedmánmeg!

#1424 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 15:34

Nem kell hozzá registry. Egy megfelelő Dokumentumok hivatkozáson (ha máshogy nem, az asztalai elemek testreszabásánál kirakod az asztalra), jobbgomb, tulajdonságok, majd célmappa helye.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1425 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 16:04

Idézet: mzso - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:22

De ez határozottan nem tudja. Valamit csak lehet csinálni?

Ezt letöltöd, feltelepíted, majd az óra mellett megjelenő ikonon jobbgomb, settings és kiveszed a pipát a load at startup elől. Majd írsz egy batchfile-t, amelyben szerepelnie kell a savernow.exe-nek /saver=0 /kill-ként, majd a videolejátszó programnak, majd megint a savernow.exe-nek /saver=1 /kill-ként (a helpjében megtalálod a parancssori opcióit), tehát valahogy így fog kinézni a batch:
"c:\program files\savernow\savernow.exe" /saver=0 /kill
videolejatszóprogramexeje
"c:\program files\savernow\savernow.exe" /saver=1 /kill

Ezt a batch file-t mentsd el a videolejátszó program könyvtárába és ezt indítsd el az exe-je helyett, csinálhatsz neki ikon-t is a videolejátszó ikonképével, hogy szebb legyen. :)
A batch kikapcsolja a képernyővédőt, elindítja a videolejátszót, majd, ha abból kilépsz, akkor visszakapcsolja a képernyővédőt.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1426 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 21:25

Az miért van hogy csak úgy meghalnak a floppyk? Flashelni akartam 3 floppyra is rámásoltam a fájlokat. Erre újraindítás után már egyiket se tudta olvasni. Kettőt már formázni sem lehetett mert a "Érvénytelen adathordozó, vagy a 0. sáv rossz -- a lemez használhatatlan". Pedig nem csináltam semmi különlegeset csak letettem az asztalra őket. Most összeségében van egy jó(talán) és hét formázhatatlan floppym, mert atöbbi már korábban tönkrement hasonló módon.  :mad:

Más:
Azt be lehet állítani hogy az XP ne foglaljon le idióta módon értelmetlenül sok helyet az mft-nek?
Egy kb 105 gigás partíción kb 90% foglalt, a töredezettség mentesítőn lehet látni mekkora az mft mérete és azt is hogy még legalább tízszer annyit lefoglal neki.

Szerkesztette: mzso 2006. 10. 07. 21:35 -kor

#1427 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 22:00

Idézet: mzso - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 22:25

Azt be lehet állítani hogy az XP ne foglaljon le idióta módon értelmetlenül sok helyet az mft-nek?
Egy kb 105 gigás partíción kb 90% foglalt, a töredezettség mentesítőn lehet látni mekkora az mft mérete és azt is hogy még legalább tízszer annyit lefoglal neki.

Lehet. Pontosan mennyi az az óriási méret, ami miatt csökkenteni kéne? Komoly 200 mega? :D

Idézet

Master File Table Zone Reservation

[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ FileSystem]

Under this key there is a setting called NtfsMftZoneReservation, the default setting of which is 1. The range of this value is from 1 to 4. The default setting reserves one-eighth of the volume for the MFT. A setting of 2 reserves one-quarter of the volume for the MFT. A setting of 3 for NtfsMftZoneReservation reserves three-eighths of the volume for the MFT and setting it to 4 reserves half of the volume for the MFT. Most users will never exceed one-quarter of the volume. I recommend a setting of 2 for most users. This allows for a "moderate number of files" commensurate with the number of small files included in most computer games and applications. Reboot after applying this tweak.

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1428 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 22:18

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 22:00

Lehet. Pontosan mennyi az az óriási méret, ami miatt csökkenteni kéne? Komoly 200 mega? :D

Szerintem több mint 200 mega. Úgy látom az idézetből hogy csak növelni lehet a méretét. Bár nálam nem mert nincs ilyen kulcs.  :D

#1429 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 22:26

Idézet: mzso - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 23:18

Szerintem több mint 200 mega. Úgy látom az idézetből hogy csak növelni lehet a méretét. Bár nálam nem mert nincs ilyen kulcs.  :D

Nekem 60-100 mega között van minden vinyón.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1430 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 23:01

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:45

nemtom, hogy ez ide tartozik-e, de azért ideírom:

ha meg akarok nyitni egy a hangkarimhoz (SB Audigy 2 ZS) tartozó progit, ezt írja ki:

Kép

pedig van hang, csak a progijai nem mennek.

:think:

ok, újratelepítettem a szoftvert, most már jó. :)
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1431 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 23:23

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 0:01

ok, újratelepítettem a szoftvert, most már jó. :)

Nem fog megoldódni a probléma. Ez a creative szoftver tipikus hibája, főleg EAX-et használó alkalmazások után bolondul meg. Creative Live update-el szedd le a legújabb verziót mindenből, talán egy fokkal jobb lesz!

#1432 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 04:59

Idézet: peba0706 - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 15:12

Hali!
Azt szeretném megérdeklődni, h az alapértelmezetten a Documents and Settingsben lévő Zene, Videó, Képek mappa elérési útját meg lehet-e változtatni, mondjuk a registryn keresztül?
Mert elég kényelmes lenne a használata, ám a dolgaim tök máshol vannak, még csak véletlenül se szeretném őket a rendszermeghajtón tárolni.

Gondolok arra, hogy a lenyíló "hely" menünél is ott virít ez a három mappa, a könnyebb elérést biztosítva, viszont így meg mindig lehet tallózgatni.

TweakUI 1.33

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1433 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 07:44

Hi!

Voltam egyik ismerősnél, mert behalt neki az XP. Vittem XP telepítő CD-d, arról bootoltam, de kiírta a telepítő, hogy az Xp nem fog tudni felmenni a gépre mert kevés a memória. Dehát eddig is XP volt fent!? Az hogy lehet? Vgay telepítéskor azért rá lehet erőszakolni a windowst, mégha nem is tetszik neki?

#1434 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 15:21

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 8:44

Hi!

Voltam egyik ismerősnél, mert behalt neki az XP. Vittem XP telepítő CD-d, arról bootoltam, de kiírta a telepítő, hogy az Xp nem fog tudni felmenni a gépre mert kevés a memória. Dehát eddig is XP volt fent!? Az hogy lehet? Vgay telepítéskor azért rá lehet erőszakolni a windowst, mégha nem is tetszik neki?

Gondolom később lett belőle kivéve és így már kevés. (Vagy az is lehet, hogy tényleg felerőszakolták rá.) De ha olyan kevés ram van benne, akkor talán nem kéne XP-t tenni rá.

#1435 Felhasználó inaktív   StarZ3r0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 07:02

Hello

Kovetkezo problemam lenne: internet explorerbe megjelent helyi menuben egy "Exportálás Microsoft Excel formátmba" menupont (valoszinu office 2003 sp2 telepitese utan). Ezt probaltam eltuntetni, de nem sikerult sehogy. Annyit tudtam googleval kideriteni, hogy ez a weblaplekerdezes function, de a kikapcsolasarol nem irnak sehol, ie, nem mint bovitmenyt keresi, mert ott sem talaltam!
Pls help vki, mert zavar, nem szeretem az extra menupontokat sehol!
For our present trouble, which is only for a short time, is working out for us a much greater weight of glory.
II. Corinthians 4.17

#1436 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 08:49

Idézet: brd - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 13:26

A Guest (vagy egy ugyanolyan felhasználó jelszóval együtt) mind2 gépen engedélyezve van?

Természetesen igen.

#1437 Felhasználó inaktív   SGTech 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 09. 16:07

Helló

Olyan gondom van, hogy mikor újraindítom a gépet visszaáll minden amit átállítottam. Pl beállítom hogy a Skype ne induljon és ezt mégis megteszi. Hasonlóan az ObjektDock-ban is beállítom a weather dockletet erre az is visszaáll. Ha valaki tudja hogyan lehetne ezt megoldani azt nagyon megköszönném.

#1438 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 16:30

Idézet: StarZ3r0 - Dátum: 2006. Oct. 9., Monday - 8:02

Hello

Kovetkezo problemam lenne: internet explorerbe megjelent helyi menuben egy "Exportálás Microsoft Excel formátmba" menupont (valoszinu office 2003 sp2 telepitese utan). Ezt probaltam eltuntetni, de nem sikerult sehogy. Annyit tudtam googleval kideriteni, hogy ez a weblaplekerdezes function, de a kikapcsolasarol nem irnak sehol, ie, nem mint bovitmenyt keresi, mert ott sem talaltam!
Pls help vki, mert zavar, nem szeretem az extra menupontokat sehol!

szerintem a registryben ha rakeresel, ott megtalalod. aztan torolheted. ha nincs akkor valoszinu egy (context)menuhandler dll-bol olvassa ki...amit pl ott hagyott az office..stb..
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1439 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 19:37

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 23:44

Így valóban nehéz okosat mondani. :)

Esetleg, ha még meg tudod tenni, nézd meg, mikor kezdődtek ezek az unknown-os explorer fagyásaid, és a rendszer-visszaállításban lapozz az akkori (akörüli) dátumra, hátha rájössz, mit telepítettél akkor, ami ezt okozhatja. (Tegyük fel, hogy nem hardver okozta hiba.)

A gond az hogy a system restore nálam élből ki van lőve :D

#1440 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 20:42

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 20:37

A gond az hogy a system restore nálam élből ki van lőve :D

Most mondjam azt, hogy tudtam? :D 90%-ra saccoltam, hogy kikapcsoltad. :)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.