HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#1761 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 11. 19:01

Idézet: PeppeR - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 15:48

A beragado billentyuket figyelo szolgaltatast hogyan lehet kiirtani?

Hasznalok egy programot, ahol szukseg van a SHIFT + billentyu kombinaciora eleg sokszor. En szamszeruleg kb. ugyan ennyiszer csak siman a SHIFT-et nyomom, mert kozben gondolkodom a feladaton. Persze doze-nak ez nem tetszik, egybol felugro ablak, beragadt SHIFT (onnantol kezdve ezt a programot nem tudom rendesen hasznalni), stb.

Magában a felugró ablakban ki lehet kapcsolni a figyelést.

#1762 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 19:30

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 19:01

...

Azon mar tulvagyok. Azonban hiaba kapcsolom ki, a felugro ablaknal, vagy a vezerlopult - kisegito lehetosegeknel - lenyomom egymas utan otszor a shiftet, jon megint az a hulye ablak. Alapjaiban szeretnem likvidalni.

Erre van lehetoseg?
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1763 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 20:47

Azt meg tudja valaki mondani, hogy hogy lehet rávenni az XP Home Editiont, hogy a felhasználói rendszergazdai jogosultság nélkül is tudjanak CD-t írni, meg  Bluetoothot használni?

#1764 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 21:02

Ha Nerot használnál, akkor keress rá a Nero BurnRights nevű kis programocskára, azzal tudod engedélyezni.
Amazt nemtudom.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1765 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 21:14

Idézet: PeppeR - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 19:30

Azon mar tulvagyok. Azonban hiaba kapcsolom ki, a felugro ablaknal, vagy a vezerlopult - kisegito lehetosegeknel - lenyomom egymas utan otszor a shiftet, jon megint az a hulye ablak. Alapjaiban szeretnem likvidalni.

Erre van lehetoseg?

Itt kapcsoltad ki?

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1766 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 22:27

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 21:14

...

Sorry, elb%'"%'-tam... Egy szinttel feljebb voltam.  :omg:
Kossz!!!

Szerkesztette: PeppeR 2006. 11. 11. 22:29 -kor

Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1767 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 22:43

üdv

a win bebootolás utáni ideje nálam valami borzasztó, szoval betölt az asztal, és onanntol kezdve vagy 2-3perc szarakodás mire el tudok inditani valami épkézláb programot, és feljut a netre végre...
ja amugy adsl-em van

régeben valahogy mindig megoldottam hogy a netre csatlakozáshoz ne kelljeln több percig várni, hanem ahogy az elsö masodperctöl szüksége van valaminek a netre azonnal felmegy a netre(pl MSN bejelentkezés)
mit lehet csinalni azért hogy a net miatt ne várjon enynit? ki van rakva tálcára a gyorsinditásba a net parancsikonja es ha erre kattintok betöltés után egyböl akkor addig le van fagyva a tálca mig magához nem tér a hálózat és fel nem mászik a netre  :eek:

másik meg hogy szokott olyat csinálni (dual monitorom van) hogy a jobboldali monitort ki/be kapcsolja vagy legalábbis mintha frekvenciát vagy felbontást váltana a catalyst... (ezt is induláskor) és miután ezt megcsinálja a nem-netes alapu programok is végre életre kelnek, de addig semmi... catalyst control center nálam valami eszméletlen hogy miylen lassan töltödik be, ez másnál nem probléma? ha rakattintok az ikonjára az óra mellett akkoris percekig szarakodik mire előtolja azt a csicsamicsa config panelt :think:

szerintem ez a 2 dolog lassitja nálam a dolgokat, mit lehet tenni hogy ezek pörgősebben menjenek?

Szerkesztette: FireShadow 2006. 11. 11. 22:44 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1768 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 12. 01:12

Idézet: potyo - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 21:02

Ha Nerot használnál, akkor keress rá a Nero BurnRights nevű kis programocskára, azzal tudod engedélyezni.
Amazt nemtudom.

Nem Nero, de megpróbáltam, hogy felrakom a Bunring Rightsot, hátha segít, de nem használt :(.

Azt meg lehet valahogy csinálni, hogy exportálom Professionalból a Power Users groupot, és exportálom a Home-ba?

Szerkesztette: szucsati 2006. 11. 12. 01:13 -kor

#1769 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 09:34

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 12:56

...hiába veszek fel új felhasználót, nem tudom kezelni az asztalát...

Ebben nincs ötletetek? Szerintem elég érdekes probléma... Gondolom nem csak velem fordult elő eddig...  :think:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1770 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 09:36

Idézet: FireShadow - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 23:43

üdv

a win bebootolás utáni ideje nálam valami borzasztó, szoval betölt az asztal, és onanntol kezdve vagy 2-3perc szarakodás mire el tudok inditani valami épkézláb programot, és feljut a netre végre...
ja amugy adsl-em van

régeben valahogy mindig megoldottam hogy a netre csatlakozáshoz ne kelljeln több percig várni, hanem ahogy az elsö masodperctöl szüksége van valaminek a netre azonnal felmegy a netre(pl MSN bejelentkezés)
mit lehet csinalni azért hogy a net miatt ne várjon enynit? ki van rakva tálcára a gyorsinditásba a net parancsikonja es ha erre kattintok betöltés után egyböl akkor addig le van fagyva a tálca mig magához nem tér a hálózat és fel nem mászik a netre  :eek:

másik meg hogy szokott olyat csinálni (dual monitorom van) hogy a jobboldali monitort ki/be kapcsolja vagy legalábbis mintha frekvenciát vagy felbontást váltana a catalyst... (ezt is induláskor) és miután ezt megcsinálja a nem-netes alapu programok is végre életre kelnek, de addig semmi... catalyst control center nálam valami eszméletlen hogy miylen lassan töltödik be, ez másnál nem probléma? ha rakattintok az ikonjára az óra mellett akkoris percekig szarakodik mire előtolja azt a csicsamicsa config panelt :think:

szerintem ez a 2 dolog lassitja nálam a dolgokat, mit lehet tenni hogy ezek pörgősebben menjenek?

Első problémádra megoldás, ha letiltod a hálókártyád beállításainál a TCP/IP-t.

Start menü > Beállítások > Vezérlőpult > Hálózati kapcsolatok > Jobb klikk a modemmel összekötött hálókártya ikonján (valszeg csak egy van :)) > Tulajdonságok > Vedd ki a pipát a TCP/IP elől.

Az indulás utáni azonnal netet pedig meg lehet oldani azzal, hogy az Indítópultba beraksz egy parancsikont az ADSL bejelentkezésedről.

Utóbbi Catalyst-os problémádban nem tudok segíteni, én fel sem telepítem a CC részét, számomra teljesen érdektelen beállítások vannak benne. De mikor fent volt nekem is baromi lassú volt.

#1771 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 12:03

Biztonsági okok miatt a Plug and Play szolgáltatást kellene tiltanom/engedélyeznem parancssorból.

Hogyan?

#1772 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 12:15

Úgy emlékszem, a Plug and Play szolgáltatást XP-ben nem lehet kikapcsolni.

Valóban:

Idézet

Ability to disable: Plug and Play cannot be disabled as system instability would result. However, you can configure Plug and Play so it does not search the Internet for drivers.

http://www.microsoft.com/technet/prodtechn...d/20_xppnp.mspx

#1773 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 12:19

Valóban, az előttem szólónak igaza volt, ezt nem lehet, csak nem jártam utána.

Idézet

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 12:03

Biztonsági okok miatt a Plug and Play szolgáltatást kellene tiltanom/engedélyeznem parancssorból.

Hogyan?

net stop PlugPlay

De előtte le kell állítani egy rakat szervízt, ami függ ettől (service.msc-ből kiolvasható melyikeket).
A szolgáltatások nevét a HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services alatt találod, a kulcs nevét kell a net stop után beírni.

Szerkesztette: szucsati 2006. 11. 13. 12:21 -kor

#1774 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 12:43

valójában az USB-s eszközöket akarom letiltani (pendrive, usb-s hdd...)
Még akkor is ha admin jogokkal van belépve az adott user...

Szerkesztette: FőDudu 2006. 11. 13. 12:50 -kor

#1775 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 12:57

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 12:43

valójában az USB-s eszközöket akarom letiltani (pendrive, usb-s hdd...)
Még akkor is ha admin jogokkal van belépve az adott user...

http://support.microsoft.com/kb/823732

#1776 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 13:41

Az USB portokat BIOS-ból is le lehet tiltani, ha jól rémlik. Lehet, hogy úgy biztonságosabb. (Pl. egy PDA-t, szinkronkábellel a gépre dugva, vagy egy bluetooth dongle-t nem USB háttértárnak fog érzékelni a gép.)

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 13. 13:43 -kor

#1777 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 20:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 12:15

Úgy emlékszem, a Plug and Play szolgáltatást XP-ben nem lehet kikapcsolni.

Valóban:

http://www.microsoft.com/technet/prodtechn...d/20_xppnp.mspx

A services.msc Futtatásból való elindításából sem lehet?

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  pp.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1778 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 20:13

Idézet: Eiki - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 9:36

Első problémádra megoldás, ha letiltod a hálókártyád beállításainál a TCP/IP-t.

Start menü > Beállítások > Vezérlőpult > Hálózati kapcsolatok > Jobb klikk a modemmel összekötött hálókártya ikonján (valszeg csak egy van :)) > Tulajdonságok > Vedd ki a pipát a TCP/IP elől.

Az indulás utáni azonnal netet pedig meg lehet oldani azzal, hogy az Indítópultba beraksz egy parancsikont az ADSL bejelentkezésedről.

Utóbbi Catalyst-os problémádban nem tudok segíteni, én fel sem telepítem a CC részét, számomra teljesen érdektelen beállítások vannak benne. De mikor fent volt nekem is baromi lassú volt.

ami azt illeti 2 halokarim van egyik adsl modembe aegy masik egy másik gépre van kötve netmegosztás céljából
ha a netes hálokarin kikapcoslom a tcp/ip-t akkor lehet hogy egyöbl felmászik netre, de az nem fogja megakadályozni a netmegosztást?  :think:

ja de hogy szerdjem le a CC-t? elözö rendszeremen elkurodott a driver nem engedett ujakat felrakni mikor uninstallaltam a CC-t... és ujra kellett rakni az xp-t hogy rendesen fel tudjam rakni legujabb catalystot :mad:
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1779 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 09:56

Sziasztok

Egy olyan képernyőkímélőt szeretnék feltelepíteni, ami egy flash videó lenne.
Gerinctornáról szóló flash videó, a házipatika oldaláról. A képernyővédő egy
EXE fájl, ami gondolom kicsomagolja magát a C:\Windows könyvtárba, esetleg
még valami flash regisztrálást is végez nem tudom...A szomorú valóság az,
hogy amint futtatni próbálom a fájlt, az alábbi hibaüzenetet kapom:

" Unable to register Shockwave Flash ActiveX control. Please close all other applications and try again. "

A gépemen van shockwave flash. A flash videókat sorra nézem a neten,
igy érthetetlen a hibaüzenet. Természetesen semmilyen program nem futott
sem aktivan, sem a háttérben amikor próbáltam telepiteni egy a vackot.

!! itt (link) !! van egy voltaren.exe nevű fájl, ennek a telepitéséről van szó.

Légyszives segitsetek mi lehet a gond. Eldönteni sem tudom már, hogy inkább ide való a kérdésem,
vagy a registry editor-ba? .....

Üdv, Péter

Szerkesztette: topeti 2006. 11. 14. 09:57 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1780 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 10:12

Idézet: topeti - Dátum: 2006. Nov. 14., Tuesday - 9:56

Sziasztok

Egy olyan képernyőkímélőt szeretnék feltelepíteni, ami egy flash videó lenne.
...

erdekes hogy kiterjesztes nelkul szedi le nekem. de valoban valami executable file mert beleneztem reshackerrel es rendben van... amugy atnevezve nekem is ua a hibauzenet mint neked. ... :o

nemtom segit e de comment az exeben ez:
Visit http://www.tenmiles.com/ to download ScreenSwift ezzel lett csinalva, es lehet ha ezzel megnyitod kinyerheted belole a flash filet... aztan magadnak mas progival meg ujra atalakitod screensvarerre.. biztos van ra ingyenes atalakito progi.. sott mintha regen enis hasznaltam volna mar ilyet hogy swf to scr... vagy lehet siman kinyerheto beloe a valodi scr file.. az meg jobb. egy probat meger.

Szerkesztette: des 2006. 11. 14. 10:19 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.