HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#201 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 15. 18:41

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.

Kaptam egy alkalmazást. A proggi nem vírus, de akitől kaptam szólt, hogy ha van vírusirtóm, az annak fogja látni. Így is történt, az AVG riasztott. Rányomtam az ignore gombra, majd kikapcsoltam a vírusírtót, de már akkor a Windows nem engedte - és most sem engedi - telepíteni a proggit a következő hibaüzenettel: "A Windows nem tudjaelérni a megadott eszközt, elérési utat, vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel."

Kérdésem, hogy hogyan lehet ezt rendbeszedni, hogy működjön?

Semmi warez, vagy illegális nincs a dologban természetesen.

#202 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 12:12

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 19:41

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.

Kaptam egy alkalmazást. A proggi nem vírus, de akitől kaptam szólt, hogy ha van vírusirtóm, az annak fogja látni. Így is történt, az AVG riasztott. Rányomtam az ignore gombra, majd kikapcsoltam a vírusírtót, de már akkor a Windows nem engedte - és most sem engedi - telepíteni a proggit a következő hibaüzenettel: "A Windows nem tudjaelérni a megadott eszközt, elérési utat, vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel."

Semmi warez, vagy illegális nincs a dologban természetesen.

Senki nem tud/akar segíteni?

#203 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 13:26

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. Jun. 16., Friday - 13:12

gondolom sp2-d is van. lehet abban valami blokkolja mar az ilyesmik elinditasat.  :think: (nekem nincs sp2 szal nemtom, csak lehet abban valami ilyesmi gondolom)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#204 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 14:30

Idézet: des - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 14:26

gondolom sp2-d is van. lehet abban valami blokkolja mar az ilyesmik elinditasat.  :think: (nekem nincs sp2 szal nemtom, csak lehet abban valami ilyesmi gondolom)

Semmiféle sp nincs fent. :think:

#205 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 16:16

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 13:12

A vírusírtó egyszerű kikapcsolása sokszor nem elég. Mert ez valószínűleg csak a riasztásokat kapcsolja ki.  :confused:

Megoldás: Tiltsd le az AVG illesztőprogramjait.

Menj be az Eszközkezelőbe.
Fent Nézet -> Rejtett eszközök megjelenítése.
A Nem PnP illesztőprogramok csoportjában megtalálod az AVG illesztőprogramjait,
rákatt jobb egérgombbal és Letiltás.

szerk. Ja, a Szolgáltatások közt is nézd meg, van-e AVG -vel kapcsolatos dolog, és azt is tiltsd le.

Csak el ne felejtsd utána ismét engedélyezni őket :)

Szerkesztette: Suricated 2006. 06. 16. 16:17 -kor

#206 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 21:25

Mostanában amikor restelek, mindig kirak egy ablakot, hogy "megosztási folyamat" és nem tudja lezárni.
MI lehet ez?
Remélem nem valami külső ráakaszkodás a gépemre...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#207 Felhasználó inaktív   SilverRob 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 16. 21:41

Sziasztok
Nekem egy olyan kerdesem lenne h van egy 2reszre particionalt vinyom, egyiken a windows meg az installok a masikon a kepeim videoim meg stb.
Nemsokkal ezelott a gepem behulyult es ujraraktam a windowst.
Azota a D meghajton szinte minden masodik konyvtarra azt irja h ACCESS DENIED.(angol windowsom van)
Probalgattam mar az ownert allitani de akkorsem mukodik.
A tomoritett fileokra meg azt irja h hibasak.
kb 50gb-ot nemtudok hasznalni amit nemreg raktam a gepre.
Tudna valaki segiteni? Fontos lenne mert fontosak a fileok.
Elore is koszi.
Abit Fatal1ty AN8 SLI , AMD X2 3800+, NVIDIA 7800GTX 256Mb PCI-Ex , 1Gb Corsair memoria, 250Gb Hitachi Sata, Relatek AC97 alaplapi hangkartya, Lite-On DVD-RW, 500W tap, Cooler Master haz, Logitech Wireless bill meg eger, Logitech Camera

#208 Felhasználó inaktív   SilverRob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 21:49

Meg annyi h olyanokat is szokott csinalni a gepem h inditaskor egy ket drivert vagy filet nemtud elinditani.
Mindig masikat, aztan par reset utan megy normalisan.
Neha par kekhalal.
Jatek kozben(altalaban ujjabbaknal - NFS Most Wanted, Fear,stb) meg kb 5 perc utan kikapcsol minden jel nelkul.
Szoval eleg zokkenomentesen tudom hasznalni a gepem :)
Elore is koszi
UDV
Abit Fatal1ty AN8 SLI , AMD X2 3800+, NVIDIA 7800GTX 256Mb PCI-Ex , 1Gb Corsair memoria, 250Gb Hitachi Sata, Relatek AC97 alaplapi hangkartya, Lite-On DVD-RW, 500W tap, Cooler Master haz, Logitech Wireless bill meg eger, Logitech Camera

#209 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 22:09

Ehh.. hülye, nincs SP2-d. Nem szóltam...

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 19:41

Csak egy ötlet: pontosan nem tudom, hogy mi történik olyankor, ha a DEP működésbe lép (az én gépemen le van tiltva, egy program miatt, amely nem megy máshogyan, ahol pedig engedélyezve van (mármint olyan gépen, amelyet én láttam), ott még nem láttam ilyen programot működni próbálni), de a jelek és a történet alapján elképzelhető, hogy a program ilyen műveletet csinál. Ha biztos nem vírus, spyware, vagy hasonló a program, pl. (valami jó értelemben vett) hacker-tool is lehet, akkor a Wingomb+Pause-ra megjelenő fülön, a Speciális/Teljesítmény/Adatvégrehajtás megakadályozása pont alatt állítsd be kivételnek a programot, ha ez nem segít, akkor a boot.ini-be az OS-t indító sorba írd be a  "/NoExecute=OptIn" helyett azt, hogy "Execute".

Szerkesztette: brd 2006. 06. 16. 22:10 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#210 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 22:12

Idézet: Adept - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 22:25

...

"restelek", wtf? Resetelek? Mi írja ki, hol, hogyan?

SilverRob: Nem volt a letörölt win-en SP2 véletlenül, és most nincsen? Mekkor a winyód? EFS-t (filetitkosítást) nem kapcsoltad be a régi win-ben? Az owner állítás az azt jelent, hogy a saját tulajdonodba vetted, ugye?
Egyébként első körben egy HDD adatkábel cserével indítanék, aztán memóriateszt, ha már egyszer a gép elkezdett hülyülni.

Szerkesztette: brd 2006. 06. 16. 22:16 -kor

#211 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 23:26

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 23:09

... pontosan nem tudom, hogy mi történik olyankor, ha a DEP működésbe lép (az én gépemen le van tiltva, egy program miatt, amely nem megy máshogyan, ahol pedig engedélyezve van (mármint olyan gépen, amelyet én láttam), ott még nem láttam ilyen programot működni próbálni), ...

Idézet: Windows Help

Ha egy program a védett területről kód futtatását kísérli meg (legyen az kártékony vagy sem), az Adatvégrehajtás megakadályozása szolgáltatás bezárja ezt a programot, és értesítést küld a felhasználónak.

Tehát ilyenkor elvileg ugat.
Ettől függetlenül lehet hogy mégis a DEP kavar be.

#212 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 06:11

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 23:12

"restelek", wtf? Resetelek? Mi írja ki, hol, hogyan?

SilverRob: Nem volt a letörölt win-en SP2 véletlenül, és most nincsen? Mekkor a winyód? EFS-t (filetitkosítást) nem kapcsoltad be a régi win-ben? Az owner állítás az azt jelent, hogy a saját tulajdonodba vetted, ugye?
Egyébként első körben egy HDD adatkábel cserével indítanék, aztán memóriateszt, ha már egyszer a gép elkezdett hülyülni.

Ujrainditásnál, shutdownnál irja ki. Kirakja a kis ablakot a futo csikkal, hogy a megosztási folyamatot nem tudja lezárni. Mást nem tudok rola. Böngészgettem a taskmanagert de nemláttam benne semmit.

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#213 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 12:52

Nagyon köszönöm a tippeket, este kipróbálom és ha sikerült, természetesen jelzem itt. :up:

#214 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 17. 16:02

Sziasztok,

Biztos hogy ez már egy lerágott csont és már ezerszer kérdezték mások, de nekem most nagyon nincs időm utánna nézni a régi témák közt.
Az lenne a kérdésem, hogy most telepítettem ujra a windowsom és hülye voltam és valamiért a ntloadert és egy két indító filet a másik partíciómra telepített ez az állat! Máskor is csináltam már ilyet, sajnos. Hogy lehet megoldalni, hogy a 'C' azaz az elsődleges particiómon legyen a boot reckord?

üdv,
Csu-csu
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#215 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 16:25

csu-csu: szomorú leszel, de ott van. :D Az ntldr, ntdetect.com és a boot.ini mindig arra a parícióra kerül, amely elsődleges és aktív flag-je van, tehát bootolható. Az NT vonal ettől még lehet másik partíción, de az előbbi 3 file azon partíción fog maradni. A megoldás az lehet, hogy az NT-t tartalmazó partíciót aktívvá teszed, és átmásolod rá ezt a 3 file-t.

#216 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 15:01

Sziasztok,
az xp /d/alól szeretném elindítani a w98 /c/ alá telepített photoshop7-est, de hiányzó "personal" vagy mi a szösz adatok hiánya miatt nem indul el.
Tudnátok ebben segíteni?  :respect:
Business as usual. We fucked up everything.

#217 Felhasználó inaktív   SilverRob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 15:35

Egyébként első körben egy HDD adatkábel cserével indítanék, aztán memóriateszt, ha már egyszer a gép elkezdett hülyülni

Hello

Sp2es windows install cdm van, ugyanerrol a lemezrol lett telepitve az a win is.
a vinyom 250gb SATA.
Filetitkositast azt sem tudom h kell beallitani:)
Az owner allitast csak azert allitottam mert ha safemodban elinditottam akkor irt egy olyan lehetoseget h ott lehet allitani vmit, de az sem mukodott.
Sata kabelem van, szerintem oke, memtesztet par hete csinaltam, minden ok volt.

#218 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 17:32

Sziasztok!

Most frissitettem az XP SP2-re, egy gépen, és az eddig hibátlanúl működő Néro 5.5 égető
nem hajlandó cd irni,csak image fájlt késziteni. Ez a néro verzió nem kompatibilis az
XPSP2-vel? Lehet patch-elni,vagy nézzek más után?

Köszi!
Nem próbálom meg kijavitani a hibákat. Inkább megkerülöm,
vagy kiiktatom őket!  Keresek Sony Clie PEG-NZ90 kéziszámitógépet megkimélt állapotban

#219 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 17:57

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. Jun. 18., Sunday - 16:01

Sziasztok,
az xp /d/alól szeretném elindítani a w98 /c/ alá telepített photoshop7-est, de hiányzó "personal" vagy mi a szösz adatok hiánya miatt nem indul el.
Tudnátok ebben segíteni?  :respect:

nem minden program tud elindulni "barhonnan". en a Photoshop CS-t probaltam nem arrol a winrol inditani amire felraktam de sajna nem indult el es igy az "elit programok koze" nem kerult be nalam. :(  :D persze neha lehet rajta segiteni hogy elidnuljon de neha meg csak azert se fog... de 1-2 programnal pl 1-2 dll beregelese meg stb segithet.. itt nemtom mi lehet. szvsz rakd fel a masik rendszerre is...
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#220 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 18:20

Idézet: des - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 18:57

nem minden program tud elindulni "barhonnan". en a Photoshop CS-t probaltam nem arrol a winrol inditani amire felraktam de sajna nem indult el es igy az "elit programok koze" nem kerult be nalam. :(  :D persze neha lehet rajta segiteni hogy elidnuljon de neha meg csak azert se fog... de 1-2 programnal pl 1-2 dll beregelese meg stb segithet.. itt nemtom mi lehet. szvsz rakd fel a masik rendszerre is...

köszi, igen ez lenne kéznfekvő, de van hozzá kb. 20 plugin is....Na ez a durva.  :)
Business as usual. We fucked up everything.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.