HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2121 Felhasználó inaktív   cicai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 10. 14:18

Idézet: brd - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 16:40

cicai: Az kellene megnézni, hogy a HDD(k) nem egy ún. PIO módban dolgoznak-e! Ezt pl. az Everest nevű software-rel (Háttértár/ATA), vagy pl. az Eszközkezelőből tudod megnézni (az IDE ATAPI vezérlők alatt és valami olyat keress a füleken, hogy aktuális átviteli mód, de lehet, hogy ezt az Intel-es driverrel nem fogod látni).

Szia!
Elnézést amiért idáig nem válaszoltam de azt hittem nem kaptam még válaazt a kérdésemre. Ma jött meg az értesités és látom hogy már jó sok beírás történt. Enyit az értesités kijelöléséröl.
Szoval ultra dma üzemmód2-be van az eldödleges a másodlagos pedig 4-be van.

#2122 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 10. 15:10

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2006. Dec. 10., Sunday - 13:35

Sziasztok!

Már régóta szenvedek azzal, hogy egy bizonyos idő után, ha sok mappa keletkezik a gépben, akkor hiába van beállítva az intézőben, hogy részletes nézet legyen minden mappán, átállítódik, mozaik nézetre.
Be lehet a regisztriben valahol állítani, hogy ne álítódjon át ez bizonyos idő után?
Valahol mintha olvastam volna, hogy 400 mappát jegyez csak meg?

Légyszi segítsetek, mert már kezdek begolyózni.  :)

2 megoldas is letezik erre:

az egyik hogy kivalasztod a megfelelo nezetet, aztan a folder options-nal a view tab-nal apply to all folder-t nyomsz... ekkor az osszeg Bags-ban atallitodik olyanra a nezet amit kivalasztasz... es persze nem art ezeknek a bagseknek a szamat megnovelni pl a tweakUi-val. (ennek a reg kulcsa most nem jut eszemeb hol van, de a tweakUiban konnyeden atirhatod.)

a masik megoldas egy regtweak ami alapbol ha jol tudom nincs benne a windowsban, ugyertem ezt a reg registry kulcsot neked kell letrehoznod. ez kenyszeriti a default nezetet egy olyanra amit te valasztasz. sajnos ez a tweak csak a nezetre ervenyes. tehat pozicio es ablakmeret-re ill. egyeb beallitast ez nem allit at. (ezek a beallitasok bags-ekben vannak)

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Shell\Bags\AllFolders\Shell]
"vid"="{137E7700-3573-11CF-AE69-08002B2E1262}"

es itt vannak a viewhez (vid) tartozo beallitasok:
Icons {0057D0E0-3573-11CF-AE69-08002B2E1262}
List {0E1FA5E0-3573-11CF-AE69-08002B2E1262}
Details {137E7700-3573-11CF-AE69-08002B2E1262} // enis ezt hasznalom amugy
Thumbnail {8BEBB290-52D0-11D0-B7F4-00C04FD706EC}
Tiles {65F125E5-7BE1-4810-BA9D-D271C8432CE3}
Filmstrip {8EEFA624-D1E9-445B-94B7-74FBCE2EA11A}

regebben nekem is volt hasonlo hogy elfelejtette milyen nezet volt beallitva es at allt a defaultra, de ezzel a tweakkel 1 eve nem tortent semmi visszaallitodas nalam... :cool:

Szerkesztette: des 2006. 12. 10. 15:14 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2123 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 15:41

Idézet: des - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 15:10

de a tweakUiban konnyeden atirhatod.)

Köszi!

A tweakUiban pontosan hol?
Találtam egy helyet, ahol hivatkozik a 400 mappára:
Explorer - Customizations
Ez lenne az?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2124 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 15:43

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2006. Dec. 10., Sunday - 15:41

Köszi!

A tweakUiban pontosan hol?
Találtam egy helyet, ahol hivatkozik a 400 mappára:
Explorer - Customizations
Ez lenne az?

igen az.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2125 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 17:34

Mi lehet a baj?
Kép
Fákjúál!!

#2126 Felhasználó inaktív   andrewcz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 11. 12:01

Hi all!

Az lenne a problémám, hogy ha indítom a gépet, akkor megáll a windows, hogy megkérdezze, hogy melyik fehasználónévvel szeretnék bejelentkezni, pedig csak egy felhasználó van a gépen, de az sincs kóddal levédve, továbbá, ha bekapcsol a képernyőkímélő, vagy készenlétbe áll a monitor, akkor megint megkérdezi, hogy melyik felhasználónévvel szeretnék bejelentkezni. Hogy lehetne ezt úgy mgcsinálni, hogy ne kérdezzen ilyeneket, hanem ott folytassa, ahol abbahagytam?

A másik problémám az, hogy összekööttem a gépet a TV-vel (Nvidia Geforce2 MX400-as kártyát), de a TV-n  a monitor képének sak egy része jelenik meg, a jöbbit scrollozással tudom megjeleníteni. Hogy lehetne azt megcsinálni, hogy a monitor teljes képe jelenjen meg, tehát ne kelljen scrollozni? (a monitor felbontása: 1024x768, a legfrissebb nvidia driver van fent)

Válaszaitokat előre köszönöm, András.

#2127 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 17:09

Ez az üzi véletlen ment el. :/

Szerkesztette: garferi 2006. 12. 11. 17:12 -kor

#2128 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 17:09

Idézet: andrewcz - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 13:01

Hi all!

Az lenne a problémám, hogy ha indítom a gépet, akkor megáll a windows, hogy megkérdezze, hogy melyik fehasználónévvel szeretnék bejelentkezni, pedig csak egy felhasználó van a gépen, de az sincs kóddal levédve, továbbá, ha bekapcsol a képernyőkímélő, vagy készenlétbe áll a monitor, akkor megint megkérdezi, hogy melyik felhasználónévvel szeretnék bejelentkezni. Hogy lehetne ezt úgy mgcsinálni, hogy ne kérdezzen ilyeneket, hanem ott folytassa, ahol abbahagytam?

Automatikus bejelentkezés

Ha szeretnéd, hogy rendszeredbe úgy lépj be, hogy ne kelljen semmit írogatni, vagy ne kelljen felhasználót választani, akkor regedit-ben menj a

HKEY_LOCAL_MACHINE/ SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / Currentversion / Winlogon

mappába és az ott található "Autoadminlogon" bejegyzés értékét változtasd:
1-re, ha automatikus belépés akarsz.
0-ra, ha te szeretnéd kiválasztani, hogy melyik felhasználóval lépsz be.

#2129 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 18:52

Srácok van 1 kis (nagy) problémám ismét  :(
Ma este játék közben érdekes dolgokat kezdett el művelni a windows.
1x csak feljött 1 ablak amiben ez az üzenet állt:

Generic Host Process for Win32 hibát észlelt, ezért leállt.. bla bla.

Gondltam ujraindítom a gépet, hátha megoldja a problémát. Hát nem  Restart után ismét előjött :(
Amint ez  a dolog előjön, a win visszavált klasszikus témára, és a hangkártya is megszűnik létezni.
A napokban semmilyen programot (1 játékon kívül) nem telepítettem.  :(

Mi a fentétől lehet ez?

#2130 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 18:52

Idézet: chungee - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 21:42

Néha néha ez jön be, mért?
Kép

hm hm.. Ez valami vírus lesz szvsz akkor.. NEm én vagyok ezexerint az 1edüli "áldozat"

#2131 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:13

Mhh.. Van 1 gyanúm hogy mi csinálja.
A messenger. Most hogy kilőttem, megszűnt a hiba  :think: (eddig)
Szal vigyázzatok mert ez valami virus lesz szerintem.

Nem MSN volt.. Viszont ahogy nézem csak netkapcsolat melett jön eő. (de ezek után már ez sem 100)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 12. 11. 19:55 -kor

#2132 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 11. 20:45

Idézet: kukacomone - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 22:26

Talán nem wmplayert kéne használni.

http://www.videolan.org/
http://mpf.dzm.hu/

Nos, kipróbáltam ezeket is, de semmi változás. Továbbra is 1-2 FPS a kép sebessége a HD múvik esetében.  :(

Fogalmam nincsen, hogy mivel oldhatnám meg ezt a problémát.  :confused:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2133 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:24

Hát úgynézki hogy ez a dolog kifog rajtam. 1xüen lövésem sincs h mi a szar csinálhatja.
és igen CSAK online kapcsolat mellett jön elő  :confused:

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 12. 11. 22:07 -kor

#2134 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:50

Nah. Elvileg itt a megoldás
Gondoltam beírom, hátha valakinek segít.

Szerk: Yess müxik.  :up:

Szerkesztette: M@Xtreme 2006. 12. 11. 21:56 -kor

#2135 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 23:48

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 20:45

Nos, kipróbáltam ezeket is, de semmi változás. Továbbra is 1-2 FPS a kép sebessége a HD múvik esetében.  :(

Fogalmam nincsen, hogy mivel oldhatnám meg ezt a problémát.  :confused:

Attól is szaggathat, ha nem megfelelő codec-kel próbálja a rendszer futtatni a videot. Vannak olyan codecek, amit képesek ugyan megjeleníteni a tartalmat, de nagyon erőforrásigényesek.

Meg kéne nézni, mely videok szaggatnak, és azok milyen codec-kel lettek tömörítve. Egyúttal azt is megkérdem már, hogy milyen codecek/pack vannak a gépre telepítve.

Kieg.: ha az a konfigod van, ami a profilodnál olvasható, könnyen meglehet, hogy kevés. Microsoft bácsi szerint ennyi kell.

Szerkesztette: Taranis 2006. 12. 12. 00:12 -kor

#2136 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 00:18

hali.

Most már rászántam magam,hogy ide is beírok, hátha valaki tudja a megoldást a gondomra. Szóvala problémáim a következők:
Kb 2 hónapja (másfél év után) csináltam "nagytakarítást" a gépemet, leformáztam a vinyóim meg stb. újraraktam az egész win-t. Na a problémák ezután kezdődtek. A leg fontosabb és a leg idegesítőbbel kezdem:
Minden második játék vagy program, indításánál azt dobja ki,hogy '' a *.exe hibát észlelt, ezért leáll.....'' Tegnap előtt divx -ből akartam dvd -be konvertálni, és akármelyik progival próbálkoztam mindegyiknél ezt a hibát dobta ki. Egyedül az "öreg" nero -val tudtam megcsinálni amit akartam, nagy szenvedések árán. Akkor pl. játékok ugyan ezekkel a szép üzenetekkel küldenek el a sunyiba, amikor el akarom indítani. pl: Cars - the video game, Marvel: ultimate alliance stb.

Az érdekes az,hogy mielőtt újraraktam volna a win-t, semmi ilyen problémám nem volt, sőt.. egész idáig semmi gondom nem volt az XP -vel, egy rossz szavam nem volt rá, amikor valamelyik fórumon valaki anyázta az xp -t, mindig leoltottam hogy legjobb op. rendszer. De ezzel most nagyon lehúzta magát a szememben az xp. Egyszerűen nem értem mi történt. Ha van valakinek akármilyen tippje,javaslata, szívesen fogadom.
Jah amúgy azóta már kb 4x újraraktam a windózt, de ugyan az a helyzet, és ugyan azt telepítettem, mint régen. SP2 -es integrált windows-t.

Szerkesztette: Ronin 2006. 12. 12. 01:10 -kor

#2137 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 12. 21:13

Halihó!

Nekem úgy rémlik régebbről, hogy be lehetett állítani valamelyik windowst úgy, hogy az óra felett hagyva az egeret nem csak a dátumot írja ki, hanem a dátum után egy vesszővel elválasztva a napot is kiírja... Van erre lehetőség? Ha igen, plz. írjátok le...

Köszi!

PS:
Igen, néha van olyan napom, amikor vizuális megerősítés is szükségeltetik az aktuális hét napjának a megnevezéséről... :Đ Gondolom rájöttetek, hogy ez elsősorban munkanapokon esik meg... ;)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2138 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 21:39

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. Dec. 12., Tuesday - 21:13

Halihó!

Nekem úgy rémlik régebbről, hogy be lehetett állítani valamelyik windowst úgy, hogy az óra felett hagyva az egeret nem csak a dátumot írja ki, hanem a dátum után egy vesszővel elválasztva a napot is kiírja... Van erre lehetőség? Ha igen, plz. írjátok le...

Köszi!

PS:
Igen, néha van olyan napom, amikor vizuális megerősítés is szükségeltetik az aktuális hét napjának a megnevezéséről... :Đ Gondolom rájöttetek, hogy ez elsősorban munkanapokon esik meg... ;)

control panelen a language es regionalis beallitasoknal (regional options, customize > date) lehet beallitani a rovid es hosszu datumokat hogy irja ki, milyen formaban. pl: dddd, MMMM dd, yyyy vagy M.d.yyyy

Szerkesztette: des 2006. 12. 12. 21:42 -kor

#2139 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 01:44

Idézet: Ronin - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 0:18

hali.

Most már rászántam magam,hogy ide is beírok, hátha valaki tudja a megoldást a gondomra. Szóvala problémáim a következők:
Kb 2 hónapja (másfél év után) csináltam "nagytakarítást" a gépemet, leformáztam a vinyóim meg stb. újraraktam az egész win-t. Na a problémák ezután kezdődtek. A leg fontosabb és a leg idegesítőbbel kezdem:
Minden második játék vagy program, indításánál azt dobja ki,hogy '' a *.exe hibát észlelt, ezért leáll.....'' Tegnap előtt divx -ből akartam dvd -be konvertálni, és akármelyik progival próbálkoztam mindegyiknél ezt a hibát dobta ki. Egyedül az "öreg" nero -val tudtam megcsinálni amit akartam, nagy szenvedések árán. Akkor pl. játékok ugyan ezekkel a szép üzenetekkel küldenek el a sunyiba, amikor el akarom indítani. pl: Cars - the video game, Marvel: ultimate alliance stb.

Az érdekes az,hogy mielőtt újraraktam volna a win-t, semmi ilyen problémám nem volt, sőt.. egész idáig semmi gondom nem volt az XP -vel, egy rossz szavam nem volt rá, amikor valamelyik fórumon valaki anyázta az xp -t, mindig leoltottam hogy legjobb op. rendszer. De ezzel most nagyon lehúzta magát a szememben az xp. Egyszerűen nem értem mi történt. Ha van valakinek akármilyen tippje,javaslata, szívesen fogadom.
Jah amúgy azóta már kb 4x újraraktam a windózt, de ugyan az a helyzet, és ugyan azt telepítettem, mint régen. SP2 -es integrált windows-t.

szóval senkinek semmi ötlete.. szomorú :(

#2140 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 06:58

Memóriatesztet kéne futtatni, ha négyszer újratelepítetted már, és még mindig csinálja, azért nem az oprendszer a felelős.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.