HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2201 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 18. 19:27

Ezt értem, de hogy tudok faxot küldeni egy másik "igazi" (nem virtuális) faxra? Mert oda ugye kell a másik illető telefonszáma? Meg mivan akkor, ha a fogadónak nincs a fax faxra állítva? Ez a dolog sok kérdést vona magaután.  :rolleyes:
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#2202 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 20:20

A szöveges vagy kép dokumentumot elkezded kinyomtatni, ehhez a faxnyomtatót kell választani. Utána már adja magát, a megfelelő helyen természetesen be kell írni a telefonszámot is.

A faxolás úgy van kitalálva, hogy ha a fogadó nem vételkész, vagyis nem sikerül az átvitel, akkor kiírja, hogy nem sikerült és kész. Vagyis nem szállhat el a semmibe egy fax, ha erre gondolsz. (Végül pedig a fogadó készülék visszajelez a küldőnek, hogy OK, vettem.)

Szerkesztette: Signal 2006. 12. 18. 20:24 -kor

#2203 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 20:39

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 14:19

probáld meg lezuzni a vmware fájlati a profilodbol (ha jol emlékszem a \Application Data mappába csinál magának mappát)

naplokat, meg bugreportokat meg egyébb ilyeneket pakol oda, lehet abbol van sok.

a vmware szervize indulnak rendesen?
jah, meg a usered aki ezt a profilt használja felh. vagy kiemelt felh. vagy rendszergazda? (és a másik milyen jogokkal birt?)

Leszedtem a Vmware-t, minden megjavult.
Aztán most visszatettem és megvan hogy hol lagol.

Innentől a bugreporton a Vmware community dolgozik, hátha nekik van ötletük...

#2204 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 20:43

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 18:37

hmm szvsz telepíthettem vmi szoftvert, de néha csinál olyat gép, hogy windows betölt, és mikor megjelennek a user accountok, és lehetne bejelentkezni, akkor hiába viszem egerte account név fölé, nem ad neki árnyékot, nem reagál, hiába kattintok rá, semmi, pedig egér müxik. restart.
van úgy is, hogy a "Windows bejelentkezik" üzenet ami normál esetben pillanatok alatt eltűnik és bejönnek accountok, már ott megáll, nem megy tovább, resti.
ez mitől lehet? :think:
amúgy gép stabil, és nem csak ezzel a konfiggal csinálja, hanem előtte is a64-el, szal tuti hogy vmi windows beállítás/service vagy telepített szoftver.
autoruns-t futtattam, nem látok semmi gyanúsat!
help! :up:

Ugyanilyen retekbe futottam múlt héten.

Frissen instalált winxpprohun (dell I875-ös alaplap), összes windowsupdate frissítés rárakva.
Amint felment rá az AVG, azonnal azt produkálta hogy felhasználó váltáskor vagy kijelentkezéskor nem lehetett a jelszó mezőbe irni.

Kijelentkezés előtt pedig ment a billentyűzet.

2x újra telepítettük a gépet mire rájöttünk hogy az AVG csinálja.

#2205 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 21:05

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 20:39

Leszedtem a Vmware-t, minden megjavult.
Aztán most visszatettem és megvan hogy hol lagol.

Innentől a bugreporton a Vmware community dolgozik, hátha nekik van ötletük...

és hol?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2206 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 21:54

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 21:05

és hol?

http://www.vmware.com/community/forum.jspa...mID=372&start=0

#2207 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 22:20

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 21:54

Error: you do not have permission to view the requested forum or category.

#2208 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 22:33

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 22:20

Error: you do not have permission to view the requested forum or category.

Valóban. Sajnos ez egy zárt fórum!

#2209 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 22:37

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 22:33

Valóban. Sajnos ez egy zárt fórum!

és akkor elárulod, hogy hol laggolt a progi, vagy kitalálósdit játszunk?

#2210 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 22:48

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 22:37

és akkor elárulod, hogy hol laggolt a progi, vagy kitalálósdit játszunk?

Amikor indulnak a vmware hálózati szolgáltatásai.
Ott van kb egy-másfél perc lag.

#2211 Felhasználó inaktív   ygh79 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 04:37

Üdv!

Két roppant kellemetlen problémám akadt, amire képtelen vagyok megoldást találni, bármilyen útmutatást nagy köszönettel vennék.
Új konfigra telepítettem XP-t, s bár elsőre minden tökéletesnek tűnt, azt tapasztaltam, hogy FTP-n ha bármilyen állományt próbálok feltölteni, 40Kb adat után a feltöltés 0,0Kb/s-re esik vissza másodpercek alatt, majd utána percenként egyszer egy-egy másodpercre tölt fel némi mennyiséget. Ugyanez történik ha HTML űrlapokon, MSN-en, E-mailben próbálok állományokat küldeni. Így teljes mértékben képtelen vagyok a feladataimat teljesíteni...

Másik, még nagyobb gond akkor jön elő, ha SP2-t telepítek. Újraindítás után pillanatok alatt azt veszem észre, hogy drasztikusan lelassul a böngészés, majd "se kép se hang". Amint eltávolítom az SP2-t, helyreáll ez a része.

Az internetre egyébként egy Webstar kábelmodemmel csatlakozom, amit ha visszadugok az előző konfigba, teljesen korrekt módon üzemel.

#2212 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 06:39

Hehe. Windows XP minimum konfig :D
http://www.winhistor.../xpmini_eng.htm
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2213 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 07:43

ygh79: vírus és kémprogi irtás ésatöbbi...

#2214 Felhasználó inaktív   andrewcz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:55

Hi all!

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet átrakni egyik winyóról a másikra egy win xp rendszert? Jó úgy hogy csak simán átmásolom, vagy valamit még kéne beállítani (bootolhatóság, valami xp beállítás stb...)? Egy 4.2 gigás winyón van egy xp rendszerem, és majd szeretném átrakni egy 20 gigás winyóra újrainstallálás nélkül. A konfig többi része maradna. Esetleg van erre a műveletre valami program, amely megcsinálja ezt nekem?

Üdv, András.

#2215 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:56

Idézet: andrewcz - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 12:55

Hi all!

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet átrakni egyik winyóról a másikra egy win xp rendszert? Jó úgy hogy csak simán átmásolom, vagy valamit még kéne beállítani (bootolhatóság, valami xp beállítás stb...)? Egy 4.2 gigás winyón van egy xp rendszerem, és majd szeretném átrakni egy 20 gigás winyóra újrainstallálás nélkül. A konfig többi része maradna. Esetleg van erre a műveletre valami program, amely megcsinálja ezt nekem?

Üdv, András.

Acronis True image.

#2216 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:52

Sziasztok.
Volna egy elég idegesítő problémám, ami nemrég(pár hete) jelentkezett.
Elindul a windows xp, bejön a vírusirtó, FanSpeed, Tűzfal progi, és ami kell. Na most eddig úgy volt, hogy ezek után "beállt" a windows, és lehetett dolgozni rajta. Csatlakoztam az internetre, és go.
Pár hete, miután a legutolsó progi, a tűzfal bejön, nem tudok csatlakozni a nethez, és pár progi nem indul. Várni kell kb. 2 percet, és egyszercsak elkezd őrült módon kerregni a vinyó, és amiket ez idő alatt próbáltam elindítani, egyszerre elindulnak. Felcsatlakozik a netre, stb...
Mi lehet a baj?
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2217 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:57

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:52

Sziasztok.
Volna egy elég idegesítő problémám, ami nemrég(pár hete) jelentkezett.
Elindul a windows xp, bejön a vírusirtó, FanSpeed, Tűzfal progi, és ami kell. Na most eddig úgy volt, hogy ezek után "beállt" a windows, és lehetett dolgozni rajta. Csatlakoztam az internetre, és go.
Pár hete, miután a legutolsó progi, a tűzfal bejön, nem tudok csatlakozni a nethez, és pár progi nem indul. Várni kell kb. 2 percet, és egyszercsak elkezd őrült módon kerregni a vinyó, és amiket ez idő alatt próbáltam elindítani, egyszerre elindulnak. Felcsatlakozik a netre, stb...
Mi lehet a baj?

Valószínű IP címet vár a DHCP servertől. Adj fix IP-t a hálókártyádnak és akkor nem fog várni.

#2218 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 16:12

Hi all!

Üdv, András.

Lehet a Ghost programmal is, de simán át is másolható, természetesen egy másik oprendszerrel.

Bootolhatóságnak általában annyi titka van, hogy a frissen formázott, üres partícióra először a gyökérben található apró boot-fájlokat kell átmásolni (hogy lehetőleg előre kerüljön) utána a könyvtárakat.

Ugyanis egyébként előfordul, hogy a bootszektor kódja nem találja meg az ntldr-t, ezt hibaüzenet jelzi. Formázni NT alapú rendszerrel kell, a megfelelő boot-kód érdekében.

Szerkesztette: Signal 2006. 12. 19. 16:15 -kor

#2219 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 16:14

Hi all!

Üdv, András.

berakod a mostani vinyod melle az uj hdd-t (hogy ismerje fel a win) csinálsz rajta egy elsődleges particiot a winnek (ha még nem csináltad volna)
aztán letöltesz egy WinPE-t és azt inditod (ez egy cd-ről/pendrájvról/stb-ről) futo winXP, aztán TC-vel átmásolod (csak jelöld be, hogy NTFS jogos másolása vagy vmi ilyesmi, persze angolul ha angol TC lesz rajt :) )

#2220 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 16:32

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 16:14

...NTFS jogos másolása vagy vmi ilyesmi...

Sajnos pont ilyesmi, de én átjavítottam a Commanderben a nyelvi fájlt, mert bántotta a szemem: "NTFS jogok átvitele".

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.