HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2311 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 16:54

Sziasztok!

Nekem az lenne az újabb kérdésem, hogy viszonylag friss telepítésű XP profnál miért nem jeleníti meg miniatűr nézetben a gép a tényleges miniatűröket az avi filmeknél, mikor mind a legújabb Xvid, minda legújabb Divx kodek telepítve van.

#2312 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 19:22

Köszönöm a nagy-nagy segítőkészséget.
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#2313 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 19:39

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 19:22

Köszönöm a nagy-nagy segítőkészséget.

Nekem a kepfeltoltes.hu-s keped nem megy itt Angliaban, igy latni sem latom, hogy mi a gond.

#2314 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 19:56

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 19:39

Nekem a kepfeltoltes.hu-s keped nem megy itt Angliaban, igy latni sem latom, hogy mi a gond.

akkor mondj egy címet, ahonnan látod te is... eddig ugy tudtam a neten nincsenek földrajzi határok :think:  amúgy nagy szarban vagyok.
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#2315 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 20:05

a kép tökmindegy. a lényeg, hogy semilyen ftp-re semilyen programmal nem tudok csatlakozni, már minden biztonsági rendszert uninstalláltam, az alap windows tűzfalat is kikapcsoltam, és semmi... mondjuk előzménynek azt le kell írnom, hogy volt a gépemen kisérletként egy Norton 360 nevezetű komplett biztonsági cucc, amitől nem sikerült normálisan megválnom, de annyira igen hogy már nem működik. lehet ez a probléma. valaminek nagyon bekavart. mióta ezt "majdnem" sikerült uninstallálni azóta szarakodik...

#2316 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 20:06

tudom ez nem csettopik, de nincs időm várni, nagyon-nagyon kellene FTP-z nem, így inkább újratelepítem a rendszert

Szerkesztette: vidéki srác 2006. 12. 28. 20:06 -kor

#2317 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 20:29

"Ropke" fel perc, mig gepem a power gomb megnyomasa utan eljut odaig, hogy kikapcsol. Alairom, hurka gep /cel1100, 512 ram/, de marhara nem az a szanaszetinstalltamramindenszart-fele ;). Ugyan nem letfontossagu, de azert cseszi a csoromet, van remeny egy kis speedupra, vagy tegyek le rola? ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2318 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 20:43

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 19:56

akkor mondj egy címet, ahonnan látod te is... eddig ugy tudtam a neten nincsenek földrajzi határok :think:  amúgy nagy szarban vagyok.

Foldrajzi hatarok nincsenek is, de proxy, router, firewall, stb. hatark vannak..

#2319 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 20:47

Idézet: asdf - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 20:29

"Ropke" fel perc, mig gepem a power gomb megnyomasa utan eljut odaig, hogy kikapcsol. Alairom, hurka gep /cel1100, 512 ram/, de marhara nem az a szanaszetinstalltamramindenszart-fele ;). Ugyan nem letfontossagu, de azert cseszi a csoromet, van remeny egy kis speedupra, vagy tegyek le rola? ;)

A Windows XP tweakerben van egy fast /quick shut down opcio. Azt megprobalhatod felrakni, es lehet allitgatni, hogy irjon swap-et, ne irjon, meg hogy mit hogyan csinaljon lelovesnel.

#2320 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 21:12

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 20:06

tudom ez nem csettopik, de nincs időm várni, nagyon-nagyon kellene FTP-z nem, így inkább újratelepítem a rendszert

Mégis, milyen tűzfalat használsz?
A Windows XP sajátja nem gátolhat, csak ha nagyon szigorúra állítod.
A Norton, és a Zonealarm az meg mindent zár, addig, amíg nem engedsz neki.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2321 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 21:24

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 21:12

Mégis, milyen tűzfalat használsz?
A Windows XP sajátja nem gátolhat, csak ha nagyon szigorúra állítod.
A Norton, és a Zonealarm az meg mindent zár, addig, amíg nem engedsz neki.

milyet? semilyet! mindent legyalultam, amit letudtam. most a win is kikapcsolt állapotban van. de így sem tudok semmihez kapcsolódni ftp-n keresztül. http letötés megy, meg minden más is...

#2322 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 21:48

del

hülyeséget írtam :rolleyes: de a fentebbi kérdés még áll... :think:

Szerkesztette: Tarzaan 2006. 12. 28. 21:50 -kor

#2323 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 23:34

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 21:47

A Windows XP tweakerben van egy fast /quick shut down opcio. Azt megprobalhatod felrakni, es lehet allitgatni, hogy irjon swap-et, ne irjon, meg hogy mit hogyan csinaljon lelovesnel.

Tweak ui? Mert abban nem lelem... (Meg Windows xp tweaker nevu programot sem a neten). Konkretizalj legyszi ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2324 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 11:34

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 19:56

A tárhely szolgáltatója megteheti, hogy külföldre nem szolgáltat, mint például a tar.hu (legalábbis így volt, a jelenlegi helyzetet nem ismerem).

Egyébként nem szükséges ekkora képet berakni (lassítja a torrentezést... :) ) egyrészt ott van az Alt+PrintScreen (aktív ablak vágólapra), másrészt könnyen ki is lehet vágni belőle.

FTP-re mondhatnám a passzív kapcsolat beállítását, de az ugyebár magától nem szokott átállítódni, így messziről nehéz megmondani, hogy melyik program piszkálta szét a rendszert.

Az is elképzelhető, hogy újratelepítés után sem lesz jó:

Idézet

újraindítottam a kábelmodemet. (adsl-em van)

Az ADSL nem kábelmodemmel működik, hanem ADSL modemmel. Bár van PPPoE hitelesítéssel működő kábeles net is, de az nem ADSL technológia. Az ADSL viszont PPPoE szerint működik, tehát így nagyjából képtelenség kitalálni, hogy milyen neted van.

Kábelmodemes koromban a Chellónál előfordult, hogy egy ideig külföldön át routolt, ami azt jelenti, hogy például a tar.hu-t sem láttam. (Mivel a szerver ilyenkor külföldi IP-címet érzékel, kvázi azt hitte, hogy külföldi vagyok.) Sőt, FTP problémám is volt.

A routolást úgy lehet ellenőrizni, hogy parancssorba beírjuk (útvonalkövetés):

tracert hwsw.hu

De a tűzfal akadályozhatja a pinget, ebben az esetben nem lesz válasz.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Signal 2006. 12. 29. 11:49 -kor

#2325 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 12:03

Bármi is volt, az újratelepítés megoldott mindent. Egy dolgot megtanultam a Norton nevezetű programoktól jól távolt tartom magam. Annak a majdnem sikeres uninstallja zakkantotta meg a gépet.

#2326 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 12:13

Segítsetek plíz!!! Egy hete raktam kábé újra a masínt, fájintos lett nagyon, ment mint az állat, amíg egyszercsak gondoltam egyet, hogy az addig 220-as FSB-n vígan szaladó gépet egy kicsit feljebb tornázzuk (én marha...) 225-nél mentettem a BIOS-t de a win már nem volt hajlandó felállni, egy kékhalált dobott a köv tartalommal:

Idézet

...A rendszerben található ACPI BIOS nem teljesen felel meg az ACPI előírásainak. Frissítse a BIOS-t blablabla... ha a legújabb BIOS nem felel meg az ACPI előírásainak, szöveges telepítési módban ki tudja kapcsolni az ACPI módot. Ehhez F7 bill... blabla...erről nem kap visszajelzést...blabla...

CMOS CLEAR, Load defaults megtörtént, eredmény ugyanaz, akárhányszor elindítottam a gépet, kékhalálozott.

Nnna most, a gond ott van, hogy egy üres partícióra - Vista volt rajta - toltam rá egy új installt, telepítgetném a meghajtókat, mígnem csak windózhoz méltatlanul  :D  újraindítást kért a cucc, ekkor ugye lett egy indítómenü, két tök azonos windóz bejelentkezővel. Nem gondolkodtam, az alsót indítottam, és mi történt, elindult a régi windóz, hibátlanul, tökéletesen, gyönyörűen... :eek:  Nna most mi a f*sz van??? :think:  Helyreállt a béke a BIOS-ban is? Meggyógyult, vagy csak átmeneti? A folytatás az lenne, hogy mindkét partíció sikamika, és egyszer újra felrakni őkelmét a bitágyra, de ehhez nem fűl a fogam. Szóval értitek! Ha kitörlöm az új szűz installt, akkor az MBR megbolondul, mivel lehet ezt helyrerakni? Ha sikerül is, nem fog mégegyszer beledögleni az ACPI-ba?

Na ez lenne a kérdésem, aki tud, az plz segítsen, köszi!!!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2327 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:12

Ujabb kerdes: megy az Official, legal XP Media Center Edition alatt a wireless netem, amire elofizettem. Start menu, leallitassal kikapcsolom a gepet, ugy, hogy nem lovom le a netet. Egyszer letiltja a win vagy az Acer ePower Management a WLAN eszkozt, egyszer meg nem. Nekem nem gaz, csak zavaro mindig engedelyezgetni ujra, meg nem tudni, hogy mi tiltja le es miert..

#2328 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:56

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 13:12

Ujabb kerdes: megy az Official, legal XP Media Center Edition alatt a wireless netem, amire elofizettem. Start menu, leallitassal kikapcsolom a gepet, ugy, hogy nem lovom le a netet. Egyszer letiltja a win vagy az Acer ePower Management a WLAN eszkozt, egyszer meg nem. Nekem nem gaz, csak zavaro mindig engedelyezgetni ujra, meg nem tudni, hogy mi tiltja le es miert..

Energiagazdálkodás miatt tiltja le.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2329 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 16:45

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 13:56

Energiagazdálkodás miatt tiltja le.

:omg: O hogy az a... AC 240V-rol megy, be van dugva a konnektorba itt az accommodationomban. Akksit mar hetek ota nem is latott ez a laptop.. nagyon fontos lehet akkor gazdalkodni az energiaval, foleg az akksieval.  :D Mas: megjott a valasz az angol nyelven irt levelemre a Microsofttol:

Megjott a valasz a Microsofttol az angol levelemre:

Hello Peter,

Thank you for contacting Microsoft Online Customer Service.

I apologize for the delay in our response to your issue. Due to an increase in requests, our response time is longer than usual. I appreciate your patience in this regard.
I understand that you require CD for your copy of Windows XP. I realize the importance of your concern.

From the information you have provided in your message, I found that you are located in United Kingdom. If you have purchased the Microsoft product in United Kingdom, your best resource for support is the Microsoft United Kingdom subsidiary.

There are significant programming differences between North America and localized versions of software. You will be best assisted by the subsidiary that specializes in the version. You can locate contact information for the United Kingdom subsidiary from the following web site:
http://www.microsoft.com/worldwide

The contact information for Microsoft United Kingdom subsidiary is as follows:

Microsoft Ltd
Microsoft Campus
Reading RG6 1WG UNITED KINGDOM

Phone: (011)(44)0870 60 10 100
Fax: (011)(44)0870 60 20 100

Peter, I hope your issue gets resolved at the earliest.

Thank you for using Microsoft products and services.

Anup
Microsoft Online Customer Service Representative

If you have any feedback about your Online Customer Service experience, please e-mail my manager, Naveen Kolli, at managers@microsoft.com

:)

Ugyhogy most ujabb kor az MS UK-val.  :)

#2330 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 17:02

üdv!

amikor letöltök az utorrenttel vmit, akkor ez a svchost.exe nevű vmi 20-30%-os prociterhelést csinál. ez normális? vagy ez egy vírus lenne?

mert ilyenkor gyakorlatilag nem lehet komolyabb játékokat futtatni, mert rendesen elkezdenek szaggatni emiatt.

nos? esetleg vmi megoldás? :confused:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.