HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2571 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 19. 18:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 17:07

tehat ethernetrol nem ment, hanem csak usbrol? :think:

Igen, de az ethernetnek is uzemelnie kellett. Az USB azert kellett, hogy kommunikalni tudjon a gep a modemmel, feltudja ismerni, es feltudja telepiteni a drivert. Ez megtortent, utana pedig ment mukodott mint a kisangyal. (Bar lassu volt... 512es a net, es 30-35-el jott a mana, mig a notimon jott fullon 65 korul. Na mind1... ok ezt ugyse tudjak, lenyeg hogy mukodik. :D )

Csak az a durva, hogy a manual is ugy kezdte, dugjuk ossze a gepet az USB kabellel... a bokkeno az volt, hogy nem csomagoltak melle USB kabelt. :mad:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2572 Felhasználó inaktív   öhöm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 19:26

Idézet: öhöm - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 17:01

sajnos nem, ezt nem szedi ki

megvan:
HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products
innen is ki kell szedni, aztán tűnik el igazán
Intel Centrino Carmel, Pentium M 735 Dothan @ 1.7, CSX 2x1G DDR, 60GB PATA + WD 1TB USB, Ati Mobility Radeon 9700 128, 15,4" WXGA, Ubuntu 11.04 (ext4) ( + Win 7 Ultimate); iPhone 2G 3.1.2 16GB + 3GS 4.3.1 32GB

#2573 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 23:17

Kép
Ez mi ez a dolláros fájl?  :think:
Tele van szórva vele a vinyó.  :(

#2574 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 00:58

Üdv!
Hogyan lehet DOS-t telepíteni a gépre (xp mellé-alá)?

#2575 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 01:15

Idézet: mzso - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 23:17

Kép
Ez mi ez a dolláros fájl?  :think:
Tele van szórva vele a vinyó.  :(

az NTFS 5 a $extend könyvtárban tárolja az NTFS 4 hezt képesti kiterjesztéseit, pl kvóták és a naplófájl. normális körülmények között ez nem látszik, de vannak proffig amik kiírját. van egy mindenki által jól ismert rejtett file, a $MFT.
a képen látható naplófálj feladata az, hogy rendszerleállás vagy áramszünet miatt bekövetkező, nem teljesen befejezett disk módosításokat, amik szükségképp hibásak, vissza lehet biztosnágosan csinálni, anélkül hogy scandiskezni kellene a lemezt. w98 alatt ha ilyesmi trötént akkor ugye emléxel, az újrainduláskor az első dolog ami futott, az a scandisk volt :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2576 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 01:18

Idézet: DLL - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 0:58

Üdv!
Hogyan lehet DOS-t telepíteni a gépre (xp mellé-alá)?

feltelepített XP mellé bajosan, először a dost kell(ene) telpíteni, aztán az XP-t. de megjegyzenső, hogy a 8Gigánál nagyobb lemezekkel a DOS, a legutolsó verziója ugye a 6.22 volt, bajba kerül. Ezért célszerű valamilyen virtualizáló szoftvert használni, pl virtual pc vagy wmvare , ée abba balatelepíteni a dost.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2577 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 11:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 1:15

az NTFS 5 a $extend könyvtárban tárolja az NTFS 4 hezt képesti kiterjesztéseit, pl kvóták és a naplófájl. normális körülmények között ez nem látszik, de vannak proffig amik kiírját. van egy mindenki által jól ismert rejtett file, a $MFT.
a képen látható naplófálj feladata az, hogy rendszerleállás vagy áramszünet miatt bekövetkező, nem teljesen befejezett disk módosításokat, amik szükségképp hibásak, vissza lehet biztosnágosan csinálni, anélkül hogy scandiskezni kellene a lemezt. w98 alatt ha ilyesmi trötént akkor ugye emléxel, az újrainduláskor az első dolog ami futott, az a scandisk volt :D

Nekem ez a fájl eddig nem tűnt fel, biztos azért mert nem szanaszét töredezve. Viszont nem lehet folytonossá tenni. Egyik töredezettségmentesítő sem foglalkozik vele. De még az mft sem tudtam pedig azt régebben sikerült a VoptXP-vel, de most mintha eltűnt volna belőle a funkció ( :confused:  ) pedig átnéztem az egészet. Amúgy tud valaki egy jó defraggert?
Eddig amiket próbáltam perfextdisc (mindenáron használat szerint akarja rendezni a fájlokat + eszméletlenül lassú ), diskeeper (elég bénán próbál töredezettségmentesíteni, ha nagy a foglalt terület szinte semmit nem csinál ), O&O(viszonylag lassú egy idő után viszont mindíg megfagy ), VoptXP (most éppen alpból fagy).

#2578 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 12:00

A Perfectdisk-ben lehet állítani, hogy használat szerint rakja, vagy csak szimplán rakja egybe a fájlokat. Illetve azt is lehet, hogy csinálja-e úgy, hogy a szabad terület összefüggő legyen, vagy maradhat több darabban (az utóbbi természetesen gyorsabb). Valamint van egy Offline defrag is, ami pont az NTFS fájljait, lapozófájlt, és a többi ilyen, normál esetben nem hozzáférhető fájlt rakja rendbe.

Gondolom a többi probiban is lehet ilyesmiket állítani, nem néztem őket.

Ha nálad fagynak, ott valami nincs rendben a géppel, szvsz.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2579 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 12:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 2:18

feltelepített XP mellé bajosan, először a dost kell(ene) telpíteni, aztán az XP-t. de megjegyzenső, hogy a 8Gigánál nagyobb lemezekkel a DOS, a legutolsó verziója ugye a 6.22 volt, bajba kerül. Ezért célszerű valamilyen virtualizáló szoftvert használni, pl virtual pc vagy wmvare , ée abba balatelepíteni a dost.

Köszi! Tulakdonképpen egy konkrét DOS emulátor is jó lenne, a pc emulátor->dos->játék helyett az már túlbonyolítás lenne. Régebbi dos-os játékokat játszanék megint (pl duke nukem 3D), de hang és képenyő beállítások nem akarnak jók lenni xp alatt.. :(

#2580 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 19:24

Idézet: potyo - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 12:00

A Perfectdisk-ben lehet állítani, hogy használat szerint rakja, vagy csak szimplán rakja egybe a fájlokat. Illetve azt is lehet, hogy csinálja-e úgy, hogy a szabad terület összefüggő legyen, vagy maradhat több darabban (az utóbbi természetesen gyorsabb). Valamint van egy Offline defrag is, ami pont az NTFS fájljait, lapozófájlt, és a többi ilyen, normál esetben nem hozzáférhető fájlt rakja rendbe.

Gondolom a többi probiban is lehet ilyesmiket állítani, nem néztem őket.

Ha nálad fagynak, ott valami nincs rendben a géppel, szvsz.

Ezt hol kell? Én sehol sem látom. :think:
Ésc ezt a hülye dátum alapú színezést nem lehet kikapcsolni? Úgysem fogok hasznát venni soha.

Szerkesztette: mzso 2007. 01. 20. 19:42 -kor

#2581 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 21:42

Idézet: mzso - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 20:24

Ezt hol kell? Én sehol sem látom. :think:
Ésc ezt a hülye dátum alapú színezést nem lehet kikapcsolni? Úgysem fogok hasznát venni soha.

Használat szerint: jobb gomb a meghajtón-->Defragment, és itt a SmartPlacement a használat szerinti, a másik csak egyberakja a fájlokat.

Összefüggő szabad terület: jobb gomb a meghajtón-->Properties-->Online defrag settings, itt az Aggressive free space defragmentationt bepipálva rakja egybe a szabad területet. De ez csak a SmartPlacementet elindítva érvényes, ha jól nézem.

Offline defrag: jobb gomb a meghajtón-->Properties-->Offline defrag settings, amit itt bepipálsz, azokat fogja offline töredezettségmentesíteni. Az offline defragot a jobbgomb-->Offline Defragment-el tudod elindítani. Rendszermeghajtón csak újraindítás után tud futni, a többi meghajtón lehet, hogy anélkül is.

Szinezést nemtudom, az sosem érdekelt. Nem szoktam figyelni közben.

Szerkesztette: potyo 2007. 01. 20. 21:44 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2582 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 21:59

Idézet: potyo - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 21:42

Használat szerint: jobb gomb a meghajtón-->Defragment, és itt a SmartPlacement a használat szerinti, a másik csak egyberakja a fájlokat.

Összefüggő szabad terület: jobb gomb a meghajtón-->Properties-->Online defrag settings, itt az Aggressive free space defragmentationt bepipálva rakja egybe a szabad területet. De ez csak a SmartPlacementet elindítva érvényes, ha jól nézem.

Offline defrag: jobb gomb a meghajtón-->Properties-->Offline defrag settings, amit itt bepipálsz, azokat fogja offline töredezettségmentesíteni. Az offline defragot a jobbgomb-->Offline Defragment-el tudod elindítani. Rendszermeghajtón csak újraindítás után tud futni, a többi meghajtón lehet, hogy anélkül is.

Szinezést nemtudom, az sosem érdekelt. Nem szoktam figyelni közben.

:respect:

#2583 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 20. 23:13

Üdv mindenkinek!
Gondoltam, ide fordulok kérdésemmel, hátha valaki tudja a választ.
Windows XP-m úgy kezdett el viselkedni, hogy ha egy mappában kicsit ügyködtem, majd le akartam törölni a mappát, a gép nem engedte, mert szerinte használatban van. Ugyanezt néha fájlokkal is eljátszotta. Később újra feltelepítettem az XP-t, és az Office XP telepítése után újra előjött a probléma, tehát biztos, hogy az Office okozza. Talán valami indexelő szolgáltatást használhat az Office, de a telepítőjében ilyen választható lehetőséget nem találtam, így kiszedni sem tudtam.
Emiatt ha pen drive-ot csatlakoztatok a géphez, leválasztani sem lehet biztonságosan, mert szerinte az is állandóan használatban van.
Tudja esetleg valaki, hogyan lehet ebből kigyógyítani a gépet!
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#2584 Felhasználó inaktív   sauersig 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 11:17

Sziasztok!
Kellene egy kis segitseg. WXP-n elkezdett szarakodni a kepernyovedo, ugy hogy nem kapcsolt be, hiaba allitgattam rajta idot/masikat. Gondoltam OK, XP bebolondul, hat ujratelepites...
Sajnos a problema ezutan sem szunt meg, egyszeruen nem akar bekapcsolni a kepernyokimelo, ezaltal a monitor kikapcsolas sem.
Latott mar valaki hasonlo jellegu hibat, esetleg megoldast ra?
kosz

#2585 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 11:23

A kepernyokimelo /hulye animaciok feleslegesen/ valamint a monitor kikapcsolasa kozott nincs osszefugges /ertsd kepernyovedo=nincs, monitor kikapcsolasa=10 perc beallitas eseten 10 perc mulva kikapcsol a monitor/.
Hulye tipp, de nincs uj egered? Hatha az zizeg a neki nem megfelelo asztalon ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2586 Felhasználó inaktív   sauersig 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 11:50

Nem, regi eger, optikai, de nincs elkoszolodva. Olyat csinal neha hogy jatekoknak kidobal az asztalra, mintha ALT+TAB-al lepnek ki...eleg zavaro tud lenni  :D

#2587 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:22

Halli all

A következő a problémám. A vezérlőpult/programok telepítése-törlése menürészben szerepel egy olyan program ami már el lett távolítva a gépről. De az ikonja és neve továbbra is ott szerepel a listába. Probálkoztam már a RegClinerrel ill. A WinTools programmal, hogy hátha el tudnám tüntetni, de ezeknél viszont nem jelentkezik ez a bejegyzés. Pedig már a regisztrációs adatbázisból is kipucoltam minden hivatkozást ami erre a programra volt, de a programok telepítése-törlésében még mindig ott van. Valakinek van valami ötlette hogy miként tudnám eltávolítani a bejegyzést???

A helepet előre is megköszöném. :respect:

Szerkesztette: paler 2007. 01. 21. 14:24 -kor

Asus P5B & Intel Core 2 Duo E6300, 2800 MHz &  Kingmax Mars 2x1GB & GF6600 128MB & HDD Samsung 2 x 160GB & Chieftec 400

#2588 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:02

Idézet: paler - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:22

Halli all

A következő a problémám. A vezérlőpult/programok telepítése-törlése menürészben szerepel egy olyan program ami már el lett távolítva a gépről...

Itt szokott lenni:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

#2589 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:41

Volt régebben szó arról, hogy a win. elindít letöltéskor valami eredetiség ellenörzö modult, de simán ki lehet játszani.
Hol találom ezt az írást?

#2590 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:47

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:02

Itt szokott lenni:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Köszike,  :respect: holnap megprobálom. Remélem sikerül eltüntetni.
Tudod mukahelyi gép :D , s állítólag ellenörzés lesz, nem lenne jó ha lebuknék hogy programokat telepítgetek rá. :cool:

Na csá
Asus P5B & Intel Core 2 Duo E6300, 2800 MHz &  Kingmax Mars 2x1GB & GF6600 128MB & HDD Samsung 2 x 160GB & Chieftec 400

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.