HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2851 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 23:09

Hello!

Ez miért lehet?

- ping megy mind2 gépről.
- Az enyémről jön fel ez az üzenet, a "számítógép keresése" után
- a másik gépen látja önmagát és a megosztott könyvtárakat is...
- a másik gépről lát engem és be is tud menni a megosztott könyvtáraimba.

Csak én innen oda nem.

ZA fenn van mind2 gépen, IP cím a trusted zonában. Win XP tűzfal kikapcsolva...

:confused:

Üdv!

Csatolt fájl:

"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2852 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 11:56

Hi! Egyik ismerősöm vinyóján sejtésem szerint összeomlott valami oknál fogva a partíció, az adatok elvileg még rajta vannak. Az eszközkezelő látja a merevlemezt, de a sajátgépben már nincsen benne és sehogyan sem lehet megnyitni. Van rá mód, hogy újraírja a sérült partíciós táblát vagy kimentse az adatokat?

Köszi!

Szerkesztette: garferi 2007. 02. 17. 11:56 -kor

#2853 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 12:41

Paragon Partition Manager-el próbáld.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2854 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 13:37

Ezt ma vettem észre. :)
Ötletek?

Csatolt fájl:

#2855 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 20:06

Elég ocsmány  :Đ

Nem telepítettél fel valami skin packot windowshoz amitől begajdulhatott?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2856 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 22:05

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 21:06

Elég ocsmány  :Đ

Nem telepítettél fel valami skin packot windowshoz amitől begajdulhatott?

Nem...
Elég érdekes. Majd újrarakom. :D

#2857 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 00:04

Amig nem voltal itthon valaki nagyon belebarmolt a notimba és több progit újra kellett raknom. Minden OK, csak egy dolgot nem tudok megjavítani, mégpedig azt, hogy ha hibernálásból jön vissza a gép, már nem tud csatlakozni az internetre. WLAN kapcsolaton keresztül megy. Szóval visszaáll a rendszer a hibernálásból, kiírja, hogy csatlakozott a hálózatra, de a böngésző nem működik, kivéve ha a router menüjét hívom be.
Újra raktam a WLAN kártya driverét, meg az Intel progit ami a kapcsolatokat kezeli, de sajnos nem oldódott meg a problémám.
Lenne esetleg ötletetek?

#2858 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 22:16

Sziasztok! Azzal küszködöm hogy van itthon két gép; egy asztali meg egy noti. Na most ott tartok hogy az asztali gépemre megy az adsl, van benne két hálokártya, és az egyik hálo van összekötve a notebookkal. Internet megosztást szeretnék a notebook számára, hogy onnan is lehessen netezni, ha használom az asztali gépemet. Sikerült vmennyire összehozni a beállitásokat, jelenleg itt Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ] tartok de sehogyan sem tudok netezni a notebookrol  :think: Mit kell még beállitani?

#2859 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 09:22

Idézet: lehella - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 22:16

Sziasztok! Azzal küszködöm hogy van itthon két gép; egy asztali meg egy noti. Na most ott tartok hogy az asztali gépemre megy az adsl, van benne két hálokártya, és az egyik hálo van összekötve a notebookkal. Internet megosztást szeretnék a notebook számára, hogy onnan is lehessen netezni, ha használom az asztali gépemet. Sikerült vmennyire összehozni a beállitásokat, jelenleg itt
tartok de sehogyan sem tudok netezni a notebookrol  :think: Mit kell még beállitani?

HI, próbáld ez alapján, itt minden le van írva lépésről lépésre:

http://support.microsoft.com/kb/306126
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2860 Felhasználó inaktív   ike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 20. 18:42

Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy a gép random újraindul. Valami olyan hibát dob ki boot után, hogy:

a rendszer súlyos hiba után állt helyre
a hiba apraméterei :
BCCode : 10000050 BCP1 : E33E1000 BCP2 : 00000000 BCP3 : BF83FACC
BCP4 : 00000001 OSVer : 5_1_2600 SP : 1_0 Product : 256_1
Fájlok a hibajelentéshez:
C:\WINDOWS\Minidump\Mini101406-01.dmp
C:\DOCUME~1\*****\LOCALS~1\Temp\WER3.tmp.dir00\sysdata.xml

Ebből tudna valaki valami okosat kihozni? Minek a hibálya okozhatja? Mi ez a két fájl?
Nemrég kellett alaplapot cserélnem (értem arra, hogy nforce alaplap vs. ati vga), kb. egy hete pedig belekerültek a jelenlegi RAM-ok.
Az érdekessége a dolognak, hogy szinte csak olyankor indul újra, amikor nincs használatban, de nincs képernyővédő beállítva, hogy az okozhatná, az energiagazdálkodás is folyamatos üzemre van állítva, tehát a készenlét sem okozhatja. Hol lehetne utánanézni, log fájl ilyesmi?
Pls, valami okosságot!

Szerkesztette: ike 2007. 02. 20. 18:45 -kor

Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet...?!?

GA-EP35C-DS3R * C2D E8200 * 4x1GB GEIL Ultra 1066 * Sapphire HD5770 * 320GB WD - 160GB Samsung - 500GB Samsung * BENQ G2222HDL

#2861 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 18:55

nekem hibás alaplap okozott  hasonlót
később  egyre gyakoribb lett az eset

#2862 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 19:29

Ma egy elég furcsa dolog ütötte fel a fejét nálam. Random elkezdett magától újraindulni a gépem (a pontos konfig az adataimnál van). Feltelepítettem a Windowshoz tartozó frissítéseket, valamint uTorrent 1.6-t 1.6.1-re újítottam. Eddig semmi malőr nem történt, szépen muzsikált a gép.
Amikor bejelentkezik a rendszer, akkor annyit ír, hogy az oprendszer egy komoly hibából állította vissza magát (ami egy angol Pro SP2-vel). Hardverek gyári alap beállítással mennek, szóval semmi tuning.
Segítsetek rajtam, kérlek benneteket, ha tudtok! Előre is köszönöm!
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#2863 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 21:25

Kép
Kép

Ezt az üznetet kapom a restart utáni rendszer felállása után. Valamint egy logot is ad, hogy ez a két file is érintett. :think:
C:\DOCUME~1\XXX\LOCALS~1\Temp\WERd8b5.dir00\Mini022007-04.dmp
C:\DOCUME~1\XXX\LOCALS~1\Temp\WERd8b5.dir00\sysdata.xml
Gőzöm sincs mi lehet, de nagyon idegesítő. :reklamacio:
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#2864 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 10:18

Hello!

Olyan program érdekelne XP-re, amivel automatizálni lehetne a kikapcsolást, ill. a bekapcsolás engedélyezését. Kicsit bővebben, hogy érthetőbb legyen:

- Ha olyankor kapcsolják be a gépet, amikor nem engedélyezett, akkor szépen egyből a windows elindulása után ki is kapcsol.
- Ha elértek egy időpontot (pl: 20:00), akkor a program automatikusan kikapcsolja a gépet.
- Flexibilisen lehessen állítani az időpontokat, mert hétvégén a gyerekek azért többet szeretnének játszani :)

Köszönettel: Lecsó

#2865 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 18:08

Üdv!
Lenne egy nagy problémám.Office-t telepitettem és utánn meghüjült az xp.Az összes vinyón ami a gépben volt az összes file-t írásvédetté tett.Hiába veszem le az írásvédettségett miután le okézom vissza álítja a vinfos magának.
Nem tudom , hogy ez a hiba az office telepitése miatt történt vagy más miatt és csak véletlen , hogy a telepités után történt mindez.
Arra is gondoltam , hogy ez valami vírus de egyenlőre nincs vírus írtó a gépemen (ma rakok föl valamit).
Segítsetek légyszíves
Köszi

#2866 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 18:09

Idézet: Lecso - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 11:18

Hello!

Olyan program érdekelne XP-re, amivel automatizálni lehetne a kikapcsolást, ill. a bekapcsolás engedélyezését. Kicsit bővebben, hogy érthetőbb legyen:

- Ha olyankor kapcsolják be a gépet, amikor nem engedélyezett, akkor szépen egyből a windows elindulása után ki is kapcsol.
- Ha elértek egy időpontot (pl: 20:00), akkor a program automatikusan kikapcsolja a gépet.
- Flexibilisen lehessen állítani az időpontokat, mert hétvégén a gyerekek azért többet szeretnének játszani :)

Nekem volt még winfos 98 alá hasonló progi.Időziteni lehetett a kikapcsolást de behal tőlle a rendszer.

#2867 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 18:43

Idézet: Lecso - Dátum: 2007. Feb. 21., Wednesday - 10:18

Hello!

igaz hardware, de lehet  1-2 ezer penzert kapni programozhato konnektor/hosszabitot. valahova eldugod es beallitod mettol meddig legyen aram. stb. persze ez a modszer attol is fugg, hogy hany eves gyerekek elott akarod ezt a dolgot veghez vinni.  :D de ha 1 konnektol aljzat van csak a szobaban akkor ez megoldhato szerintem.

szerk: bar ez nem a legjobb modszer mert arthat a szamitogepnek a sokszori hirtelen "aramszunet".
amugy scriptel megoldhato, de inkabb keress valami programot mert az megis csak egyszerubb.

Szerkesztette: des 2007. 02. 21. 18:49 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2868 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 23:18

Idézet: des - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 19:43

igaz hardware, de lehet  1-2 ezer penzert kapni programozhato konnektor/hosszabitot. valahova eldugod es beallitod mettol meddig legyen aram. stb. persze ez a modszer attol is fugg, hogy hany eves gyerekek elott akarod ezt a dolgot veghez vinni.  :D de ha 1 konnektol aljzat van csak a szobaban akkor ez megoldhato szerintem.

szerk: bar ez nem a legjobb modszer mert arthat a szamitogepnek a sokszori hirtelen "aramszunet".
amugy scriptel megoldhato, de inkabb keress valami programot mert az megis csak egyszerubb.

Sajnos ez nem kivitelezhető, mert 2 gépre kellene 2 szobába egy 9 és egy 14 éves gyerkőc gépezésének féken tartására. Keresgettem már kb. 1 hétig, de semmi olyan programot nem találtam idáig, ami megfelelne a kritériumaimnak. De nem adom fel, előbb utóbb csak lesz valami megfelelő program.

Scriptben mire gondolsz? VBS-ben?

#2869 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 23:29

Idézet: Lecso - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 10:18

Hello!

http://cidsoft.zapto...oads/pend13.zip
Limit the amount of time children spend on the computer or limit time in public computer access establishments like public libraries.

http://www.kiddieweb.com/kweb11.exe
Childproof the Web :: KiddieWeb Monitors Microsoft® Internet Explorer and redirects inappropriate pages to our child-safe Internet Environment. Also provides a software lock, Windows Media Streamer an Internet Explorer Egg- Timer and more...

Kép
http://www.salfeld.c...trol/index.html

http://www.freedownl...dows-timer.html

Szerkesztette: csozsi 2007. 02. 21. 23:39 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2870 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 07:57

Köszi szépen Csozsi!

Úgy tűnik, ez a CHild Control tökéletesen tudja azt, amit én szeretnék megvalósítani!

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.