HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#3001 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 06. 18:03

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 16:33

Alaplap, vinyó, táp típusát  és korát légyszíves közölni.

A korát ?

#3002 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 06. 19:00

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 18:03

A korát ?

gondolom egy többéves alkatrész simán lehet a hiba okozoja  :think:

#3003 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 19:28

Lehet, hogy a vinyó kezd gyengélkedni.
Nagyon régi?
Újraindításnál már nem kell felpörögnie....talán ebből ered a különbség

#3004 Felhasználó inaktív   TóthLaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 06. 23:20

Sziasztok!

Kéne egy kis segítség.
Kb egy hónapja vettem egy zsír új packard bell gépet és kaptam hozzá egy gyárilag telepített Xp home editioin-t.Szal a vinyón ugye van egy C könyvtár ahova pakolhatok és van valami backup rejtett partíció.
Vsizont én le szeretném cserélni a home-ot az én régen megvett Xp-prof-omra és az eladó srác aztmondta nem szabad letörölni ezt a rejtett partíciót mert azzal hazavághatom a gépet, mert azon vannak a driverek meg asszem maga a rendszer telepítője is ( ezt onnan gondolom hogy majdnem 8 giga az a rejtett cucc).
Meg lehet ezt valahogy oldai valahogy?
Szóval hogyan tudomleszedni a home-ot és felrakni az prof-ot anélkül hogy a rejtett partíció sérülne, de hogy onnan  később, mikor már xp prof.-van be tudja tölteni a különböző drivereket.

Remélem tudtok segíteni és hogy nem fogalmaztam túl bonyolultan.

Ui.: bocs ha lámaságot kérdeztem de erre valahogy nem jöttem rá...
Igazán elrontani valamit csak számítógéppel lehet...

#3005 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 23:27

Idézet: TóthLaci - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 23:20

Sziasztok!

Kéne egy kis segítség.
Kb egy hónapja vettem egy zsír új packard bell gépet és kaptam hozzá egy gyárilag telepített Xp home editioin-t.Szal a vinyón ugye van egy C könyvtár ahova pakolhatok és van valami backup rejtett partíció.
Vsizont én le szeretném cserélni a home-ot az én régen megvett Xp-prof-omra

Amennyiben van gyári telepítő lemezed a géphez, úgy semmi gondot nem okozhat a csere.
Nem tudom, mit vársz a proftól ( ha campusos, akkor úgyis lejár a licensz három év után) a home ellenében, persze van némi különbség, a hálózatkezelésben.
Egyébként egy rátelepítéssel meg megoldható a váltás.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3006 Felhasználó inaktív   TóthLaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 00:09

Hát, igazság szerint azért akarok prof-ot mert az jobban ki tudta használni a programjaimat.
( zenész vagyok)
Meg persze ez a home elég sokat szarakodik a dvd íróval is, csak belerakok egy újraírható lemezt és úgy lefagy a gép hogy csak akkor tom kikapcsolni/resetelni ha kihúzom a falból.
Cd-t nem kaptam hozzá sajnos.
Akkor most kérdezek még ennek okán :) :
1.Szóval akkor amikor mondjuk berakom a prof telepítőjét akkor látni fogja a rejtett partíciót is?

2.Ha rátelepítem az előzőre akkor az előző is ott fogja fogni a helyet? -annak ellenére hogy nem tom használni...

3.Frissítésssel nem oldható meg? mármint prof lemezről...windows alól?

4.Vagy hogyha látja mindkét partíciót akkor ha leformázok a C-t  a rejtettnek nem lesz baja?Ugyanott marad?

Bocs, de nem vagyok egy számtek zseni :D
Igazán elrontani valamit csak számítógéppel lehet...

#3007 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 00:38

Idézet: asdf - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 11:23

Peldaul Z,Y,X,V betuket adsz a halozati meghajtonak :)

Már megszoktam a betűjeleket ott ahol vannak, nem fogom módosítani. Különben is vwxyz, helyeken az optikai meghajtók vannak. Inkább arra kéne megoldás, hogy autómatikusan, ne az első helyre mappelje a pendrive-ot hanem hátrébb.

#3008 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 08:17

Mitől van az, hogy a fálj átvitele varázslóban szürke, azaz nem él hordózható eszközök választása? Bűára gépemben flopimeghajtó nincsen, de cd , és külső usb merevlemez  igen. Úgy tudom, ezeket is támogatja.
"Légy szerény mint én..."

#3009 Felhasználó inaktív   tereskova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 11:56

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a munkahelyi gépben a múlt hét folyamán megsérült a helyi profil (legalábbis ezt írja), erre létrehoz minden indításkor egy ideiglenes profilt, így naponta újra be kell állítanom a képernyőfelbontástól kezdve mindent. Nem igazán találtam infót arról, hogy hogyan lehetne egy állandó profilt kreálni, még ha a régi menthetetlen is. Köszönöm!

#3010 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 13:03

Idézet: tereskova - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 11:56

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a munkahelyi gépben a múlt hét folyamán megsérült a helyi profil (legalábbis ezt írja), erre létrehoz minden indításkor egy ideiglenes profilt, így naponta újra be kell állítanom a képernyőfelbontástól kezdve mindent. Nem igazán találtam infót arról, hogy hogyan lehetne egy állandó profilt kreálni, még ha a régi menthetetlen is. Köszönöm!

Sajátgépen jobb klikk, tulajdonságok. Ott speciális (advanced), majd felhasználói profilok. Itt ki tudod törölni a régit, mikor újra belépsz majd létrehoz egy újat ami remélhetőleg már jó lesz.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#3011 Felhasználó inaktív   gina100 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:19

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 16:33

Alaplap, vinyó, táp típusát  és korát légyszíves közölni.

Az alaplap: Abit IS7, kb. 3 éves
Táp: AOpen 350W, kb. 2,5 éves
Merevlemezek:
1. Maxtor 30GB, kb. 4,5 éves (ezen van a "C" rendszerpartició)
Az Everest SMART szerint az értékek normáli, ill. Minden rendben.
A Számítőgép --Kezelés --Lemezkezelés szerint (win) Kifogástalan particiók.
2. Samsung 120GB, kb. 2,5 éves
Everest SMART szerint az értékek normálisak, ill. minden rendben.
A Számítógép -- Lemezkezelés szerint Kifogástalan particiók.

:rolleyes:

#3012 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:09

Idézet: TóthLaci - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 0:09

1.Szóval akkor amikor mondjuk berakom a prof telepítőjét akkor látni fogja a rejtett partíciót is?

2.Ha rátelepítem az előzőre akkor az előző is ott fogja fogni a helyet? -annak ellenére hogy nem tom használni...

3.Frissítésssel nem oldható meg? mármint prof lemezről...windows alól?

4.Vagy hogyha látja mindkét partíciót akkor ha leformázok a C-t  a rejtettnek nem lesz baja?Ugyanott marad?

Bocs, de nem vagyok egy számtek zseni :D

1. Gyaníthatóan látja (linux igen).
2. Telepítéskor módodban áll teljesen újra partícionálni a vinyót, így ha szükséges, azt a helyet megnyerheted.
Jelenleg viszont helyre tudnád állítani vele a gépedet, ha valami sérül.
(Helyreállítás alatt általában a bolti állapotot értik a gyártók)
3. Ez lett volna a javaslatom, mint legegyszerűbb megoldás.
4. Ha C:\-t formázol, akkor a C:\ előtti partíció nem sérül. Csak, ha partícionálsz.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#3013 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:22

Idézet: gina100 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 14:19

Az alaplap: Abit IS7, kb. 3 éves
Táp: AOpen 350W, kb. 2,5 éves
Merevlemezek:
1. Maxtor 30GB, kb. 4,5 éves (ezen van a "C" rendszerpartició)
Az Everest SMART szerint az értékek normáli, ill. Minden rendben.
A Számítőgép --Kezelés --Lemezkezelés szerint (win) Kifogástalan particiók.
2. Samsung 120GB, kb. 2,5 éves
Everest SMART szerint az értékek normálisak, ill. minden rendben.
A Számítógép -- Lemezkezelés szerint Kifogástalan particiók.

:rolleyes:

Az alaplapod ugyan nem a púposkondis családnból való, de érdemes ránézni a proci körüli kondik tetejére.
A táp olyan amilyen, láttunk már ennél rosszabbat is.
A 30-as Maxtor kétfelé partícionálva nem igazán alkalmas Windows XP hosszabb üzemeltetésére, mert elfogy a hely.
A smart eredmény nem ad teljes boldogságra okot.
A hétvégén hoztak egy gépet, újra akarták rakatni a Win-t.
Szerencsénkre időben lementettünk minden fontosat, mert egyszercsak elkezdett ketyegni a vinyó.
Minden teszt tökéletesnek mutatta, de ha bármilyen komolyabb lemezműveletet csinált volna a gép, megfagyott. Új vinyó is került a gépbe a régi helyett.
Ha a Samsungon van ~10 gigányi szabad hely, telepítenék egy friss Win-t (meg a szükséges többit) rá, és a Maxtor kikapcsolásával üzemeltetném a gépet, hogy jelentkezik-e a probléma.

#3014 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:40

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 10:41

Üdv

Az összeférhetetlen hálózat és pendrive. Hogyan lehetne megoldani, hogy ha csatlakoztatok egy pendrive-ot a géphez, akkor ez a marha ne egy bemappelt hálózati meghajtóval azonos betűjelet rendeljen a pendrive-hoz? Kissé idegesítő, hogy ahányszor pendriveot csatlakoztatok be kell menni a lemezkezelőbe és kézzel átállítani a betűjelet egy szabadra, hogy elérjem.

Kipróbáltam, igazad van.
Ez a Win hibája, meg a tiéd is.
A hálózati meghajtók elnevezését automatikusan az ABC végéről, tehát a Z-től visszafelé kínálja fel.
Te viszont lefoglaltad ezeket más célra. (ráadásul még vannak olyan programok, amik E:\ fölött nem hajlandók telepedni... :omg: )
Ha van szabad betűjeled, a hálózati meghajtót helyezd hátrébb, és az usb-kulcs automatikus mountolása a fizikai meghajtók után sorolódik.
Gondolom, nem ezt a választ vártad, de ez megoldás lehet neked.

#3015 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 22:15

Hi! Ma feltettem az Undelete Plust és az E: particíómora azt írja ki, hogy Cannot load MFT (Main File Table)
A Lemezellenörző is hibásnak talál valamit az E: n de a chandisk nem talál már hibát rajta. Valami gáz lenne a partíciómmal, hogy egy undelete program sem tudja kezelni? Nem szeretném ha egyszercsak elszállna minden rólla :(

#3016 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 22:20

kéne zárni ezt a topikot, ill. nyitni folytatást neki, 101 oldal, fórum motor 4 life :Đ
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#3017 Felhasználó inaktív   gina100 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 08:46

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 19:22

Az alaplapod ugyan nem a púposkondis családnból való, de érdemes ránézni a proci körüli kondik tetejére.
A táp olyan amilyen, láttunk már ennél rosszabbat is.
A 30-as Maxtor kétfelé partícionálva nem igazán alkalmas Windows XP hosszabb üzemeltetésére, mert elfogy a hely.
A smart eredmény nem ad teljes boldogságra okot.
A hétvégén hoztak egy gépet, újra akarták rakatni a Win-t.
Szerencsénkre időben lementettünk minden fontosat, mert egyszercsak elkezdett ketyegni a vinyó.
Minden teszt tökéletesnek mutatta, de ha bármilyen komolyabb lemezműveletet csinált volna a gép, megfagyott. Új vinyó is került a gépbe a régi helyett.
Ha a Samsungon van ~10 gigányi szabad hely, telepítenék egy friss Win-t (meg a szükséges többit) rá, és a Maxtor kikapcsolásával üzemeltetném a gépet, hogy jelentkezik-e a probléma.

Köszi a válaszokat.  ;)

Nekem is az volt a szándékom, hogy a hétvégén, vagy amikor egy kicsivel több időm lesz, felrakom az xp-t a 120GB-os Samsungra, talán így választ kapok a próblémám okára.
Amúgy a lapon "púposkondik" nincsenek, a táp eddig egy másik gépben tuning alatt is tökéletes volt, az hogy 30GB -os Maxtor-on kicsi a hely ("C" partició 20GB) az másodlagos szempont, ezért van mellette egy 120GB-os vinyó.

#3018 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 14:26

Érdekes dolgot vettem észre. Tegnap éjjel töredékmentesítettem a winchestert (2db SAMS. 80GB SATA RAID0) O&O Defrag. szoftverrel, és azt vettem észre, hogy lassabb lett a PC  :)  :confused: . Nomármost én eddig ugy tudtam hogy gyorsabban kellene olvasgatnia neki ha szépen rendbe van szedve a HDD.

OS Win XP x64. Mitől lehet ez? Amúgy nem változott semmi szoftver, minden ugy van ahogyan eddig is.

Annyira nem égbekiáltó, csak ugy hallom hogyha megnyitok egy alkalmazást kicsivel többet dolgoznak a HDD-k.
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#3019 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 17:33

hali

amikor visszajottem gephez talaltam egy ilyen ikont, de ha ramanetem nem mutatott semmit, meg ra se lehetett menni....
mi lehet ez?

azota neha magatol bezarodik az MSN:)

Csatolt fájl:

#3020 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:58

Az MSN Plus ban van egy olyan lehetőség, hogy zárolja a programot. Ilyenkor lecseréli az MSN ikonját egy olyanra mint ami neked is megjelent. Alapértelmezett esetben a zárolás billentyűkombinációi Ctrl+Space.
Kapcsold ki az MSN pluszban. Elvileg ha kétszer rákattintasz visszajön az MSN...

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.