HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#621 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 27. 18:37

Minden napra egy probléma. Jó, hogy 2 gépem van különben igencsak meg lennék lőve.

Röviden: elszállt a net-kapcsolatom a másikon. Pontosabban inkább a böngészőket nem tudom megnyitni.
A helyi kapcsolat rendben, fogad és küld csomagokat.

A Hálózati helyek pedig látja ezt a gépet.
Ugyanarra a routerre vannak kötve, itt minden oké, a másik pedig nem tudja a böngészőket megynyitni.
Sem Mozillából, sem pedig IE-ból.

Miután van helyi kapcsolat, nem az UTP-kábellel van gond. Mert arra gondoltam, miután 2 ajtó is megtöri.
Újratelepítettem a net-kapcsolatom, a hálókártyát is - eredeménytelenül.
Egyik pillanatról a másikra elszállt a kapcsolat és ami furcsa a Thunderbird eddig lehozta a leveleimet.

Vajon mitől nem tudom megnyitni a böngészőket??? Tehát megnyílik, de "az oldal nem elérhető".

Nagyon várom a segítséget, előre is tenx: Hubble

#622 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 28. 06:23

ping-eld meg az egyik gépet erről a bajlódósról futtatás: "cmd", ott "ping xxx.xxx.xxx.xxx -t" -a sok x az egyik hálózati gép, vagy a router ip-címe- és lesed, hogy mennyi meg nem válaszolt csomagot dob). Ha két törés is van, az sok, és 100Mbit-en esetleg hülyeségeket is okoz, vedd vissza a sebességet 10Mbit-re (hálózati eszköz tulajdonságai, speciális, mediatype: 10baseT full duplex)

Szerkesztette: didyman 2006. 07. 28. 06:25 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#623 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 09:45

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 6:23

ping-eld meg az egyik gépet erről a bajlódósról futtatás: "cmd", ott "ping xxx.xxx.xxx.xxx -t" -a sok x az egyik hálózati gép, vagy a router ip-címe- és lesed, hogy mennyi meg nem válaszolt csomagot dob). Ha két törés is van, az sok, és 100Mbit-en esetleg hülyeségeket is okoz, vedd vissza a sebességet 10Mbit-re (hálózati eszköz tulajdonságai, speciális, mediatype: 10baseT full duplex)

A pingelést (routerre) megcsináltam, küldés-fogadás rendben, 0% adatvesztés!

Mi a búbánat lehet. Ezzel végérvényesen egyértelmű, hogy a gép-router kapcsolat rendben, a böngészők viszont elérhetetlenek.

#624 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 09:51

Talán ki kell emeljem még egyszer, hogy a mai leveleimet is lehozta a Th.bird, tehát a fentiek tükrében is a kapcsolat megvan, csak böngésző nincs.

#625 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 28. 10:57

angol xp pro-n, hogy lehet magyar ékezetes fileokat másolni?

egyik vinyóról másolnék a másikra, de a magyar ékezetes betűket tartalmazó fileokat, nem másolja át, ill átnevezni sem engedi, megnyitni sem lehet

van erre valami beállítás?
AMD forever

#626 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 11:21

Most nem tudok pontosan nyilatkozni (Win2000 alól írok), de XP alatt is errefele kell keresgélni: Valahol a Vezérlőpult/Területi beállításokban van egy "A rendszer nyelvi beállítása doboz, ott jelöld ki a Közép-európait.

#627 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 11:50

Üdv!

Celeronról HT-s P4 csere előtt (után/között) kell valamit csinálni az XP-vel?
Így HALat váltani vagy mittudomén. :D Remélem újratelepíteni nem kell.

#628 Felhasználó inaktív   szoto 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 28. 12:01

Sziasztok!

Segitsetek légyszi!
Laptopra felraktam az xp-t, digit fényképezőt, ha rádugom nem telepiti fel a drivert azzal a szöveggel hogy nincs megfelelő illesztőprogram, de alapból benne van a winben.
A másik gépemre simán megcsinálja, ugyan az a win xp sp2, telepités 3-4 napja történt mindkettőre.
Ha az eszközkezelőben új hardvert akarok hozzáadni és kiválasztani a listából semmi sem jelenik meg, csak annyi hogy nincs megfelelő illesztőprogram. Hogyan tudnám legalább az illesztőprogik listáját előhozni?

#629 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 12:19

szoto: SP1 (inkább SP2) van azon a win-en? Tudom, írtad, hogy ugyanaz, de hátha csak utána telepítetted az SP2-t és a notebook-ról lehagytad. :) A notebook-on lévő USB-hez biztosan nem kell driver?

peti2mtag: ha szerencséd van, nem kell, megcsinálja magától (új hardware, újraindítás...) ha nincs, akkor el kell játszani a boot-ini-vel egy kicsit, "jer" vissza, ha nem látszik a csere után 2 db mag a feladatkezelőben (a "külön grafikon minden CPU-hoz" nyilván bekapcsolva a "Teljesítmény" fülön).

AMDPower: nemrég leírtam itt (nevergone-nak válaszolva), keresd meg.  Szerk: itt van.

Hubble: nincs beállítva mindegyik böngészőben proxy? Nincsenek kiszűrve a http csomagok valahol (a tűzfalban, vagy a routerben).

Szerkesztette: brd 2006. 07. 28. 12:23 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#630 Felhasználó inaktív   szoto 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 28. 12:23

Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 13:19

szoto: SP1 (inkább SP2) van azon a win-en? Tudom, írtad, hogy ugyanaz, de hátha csak utána telepítetted az SP2-t és a notebook-ról lehagytad. :)

peti2mtag: ha szerencséd van, nem kell, megcsinálja magától (új hardware, újraindítás...) ha nincs, akkor el kell játszani a boot-ini-vel egy kicsit, "jer" vissza, ha nem látszik a csere után 2 db mag a feladatkezelőben (a "külön grafikon minden CPU-hoz" nyilván bekapcsolva a "Teljesítmény" fülön).

AMDPower: nemrég leírtam itt (nevergone-nak válaszolva), keresd meg.  Szerk: itt van.

Hubble: nincs beállítva mindegyik böngészőben proxy? Nincsenek kiszűrve a http csomagok valahol (a tűzfalban, vagy a routerben).

sp2 van mindkét gépen

#631 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 12:52

Tenx kedves brd!

A proxy "bekapcsolódott", nyilván valamikor rákattintottam és én barmoltam el, anélkül, hogy észrevettem volna.
Nos, miután kiiktattam a proxy-beállításokat, minden a régi.

Még egyszer tenx, nekem ez most rettentő sürgős volt (a megoldás), köszi!

#632 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 13:58

Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 13:19

peti2mtag: ha szerencséd van, nem kell, megcsinálja magától (új hardware, újraindítás...)

Köszönöm bátorító szavaidat, nekivágtam és pontosan így történt. :respect:

:offtopic:
Azért tartott ilyen sokáig, mert nem voltam megelégedve az AC Freezer 4-hez adott gusztustalan szürke trutymó állagával, és előbb hagyományos fehér pasztát kellett szereznem. Vagy kár volt? :D

#633 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 16:32

Igazából én (is :) ) a fehér pasztát favorizálom, a szürkés szín (avagy ezüsttartalom/egyéb, ha igaz...) szerintem nem sokat javít (ha egyáltalán) a hőátadó képességen.

#634 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 18:32

Hi

Tudtok abban segiteni, hogy miért van az hogy a BootVis nem végzi el a dolgát, hanem timeouttal leáll boot után. Azt mondja hogy defragmentáljak manuálisan, de ez nem lehet gond mert Diskeeper megy folyamatosan..

Köszi
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#635 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 19:36

A szabad hely?

#636 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 19:41

Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 20:36

A szabad hely?

friss xp install. 120ből 105gb.

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#637 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 04:18

Akkor szerintem így marad. Tudomásom szerint a bootvis SP2-vel már nem működik megfelelően. Egy boot közbeni defraggal szerintem egyébként is többre jutsz, a Diskeeper is tud ilyet.

#638 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 08:27

Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 5:18

Akkor szerintem így marad. Tudomásom szerint a bootvis SP2-vel már nem működik megfelelően. Egy boot közbeni defraggal szerintem egyébként is többre jutsz, a Diskeeper is tud ilyet.

Ahha, eddig sp1 volt fent, most sp2... Marha jo...

Köszi az irántam való joságotokat... :respect:  :respect:

#639 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 11:05

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Alaplapot szeretnék cserélni, a chipset via helyett intel. Mit lehetne tenni, hogy a rendszert ne kelljen újra telepíteni? Ha ilyent csináltam, eddig mindig bootoláskor -kékhalál, kritikus hiba, indítsa újra a rendszert,stb. Eredetivel nincs gond, újraaktiválom és megy, de a törttel mit lehet tenni? :think:

#640 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 11:24

Idézet: grisa1 - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 12:05

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Alaplapot szeretnék cserélni, a chipset via helyett intel. Mit lehetne tenni, hogy a rendszert ne kelljen újra telepíteni? Ha ilyent csináltam, eddig mindig bootoláskor -kékhalál, kritikus hiba, indítsa újra a rendszert,stb. Eredetivel nincs gond, újraaktiválom és megy, de a törttel mit lehet tenni? :think:

'brd'-kolléga nem olyan régen (is) (újra) leírta ezen a topikon, hogy hogyan is kell ezt pontosan.

Keress rá, de azért a lényeg, amire emléxem: IDE-vezérlőket és csatornákat visszaállítani difót windows-osra; minden ( rejtetteket is ! ) VIA-hoz tartozó cuccot eltávolítani az Eszközkezelő összes alkategóriájából ( újraindítás nélkül ! ), leállítás, deszkacsere, imádkozás / ;) /, elindítás.  :)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.