HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#811 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:55

Van egy 30gigás particiom ezen volt ezidáig - kizárolag csak a Vista, (C:)(korábban már volt rajta XP) meg van egy 130gigás adatparticiom.(D:)
Nos tele lett az a bizonyos cipö a Vistával, -most nem részletezném miért- és visszaraktam az oem-es xp home-omat:
Az első probléma: kék halál. Soha nem is láttam ilyen ablakot, nem csinált még ilyet, csak miután a vistát töröltem -formáztam a C:meghajtót- és fölraktam az xp-t.
Következő probléma: azt írja nem aktiválható többször a windows. Ez nagyon gáz, mert most kb. 3x omlott össze a rendszerem, és húztam újra. Semmilyen hardver nem változott.
A másik gond, hogy a rendszer lett a D meghajtó, és a C -az adat! Megcserélődtek. Ez nagyon gáz? Mindenesetre nagyon fura... Valami gáz lehet.
Az egész merevlemezt újra kellene particionálni? Van megoldás?
Lécci, ha tudtok segítsetek! Thx.  :respect:

Csatolt fájl:

#812 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:56

Meg kapok ilyet is, mikor megakarom nézni  PM-el a brobléma esetleges okát.
:confused:

Csatolt fájl:

#813 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 16. 18:59

Hello!
Tudnátok segíteni?
Ezt írja ki az Ati amikor megakarom nyitni a Conrol Panelt.
Legújabb driver van fenn és a legújabb Dotnetfx+SP2 is.

Köszi a válasz előre is... :)

Csatolt fájl:

#814 Felhasználó inaktív   kisvadasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 16. 22:16

Jó estét mindenkinek! van egy kis bibi a gépemmel :mad:
4 napja, hogy úgyis mondjam érdekes dolog történik a gépemen... elkezdek internetezni és általában 2-3 perc után( van amikor negyed órát is enged szörfözni) felugrik egy hibaablak, hogy "Generic Host Process for win32 services hibát észlelt és leáll"...ezután nem tudok Netezni csak újraindítás után. ADSLem van + Nod32-m.
+ spy sweeper talált egy tárcsázót, amit már leírtottam
a NOD32, az Ad-Aware SE nem talált semmit.
Viszont a probléma továbbra is fennáll.

Előre is Köszönöm a segítséget!
Kisvadasz

#815 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 23:15

Idézet: kisvadasz - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 23:16

4 napja, hogy úgyis mondjam érdekes dolog történik a gépemen... elkezdek internetezni és általában 2-3 perc után( van amikor negyed órát is enged szörfözni) felugrik egy hibaablak, hogy "Generic Host Process for win32 services hibát észlelt és leáll"...ezután nem tudok Netezni csak újraindítás után. ADSLem van + Nod32-m.

Kisvadasz

http://www.wigwam.info

Pontosan csináld végig a 'Féregirtás'-t.

#816 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 05:50

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 19:55

Van egy 30gigás particiom ezen volt ezidáig - kizárolag csak a Vista, (C:)(korábban már volt rajta XP) meg van egy 130gigás adatparticiom.(D:)
Nos tele lett az a bizonyos cipö a Vistával, -most nem részletezném miért- és visszaraktam az oem-es xp home-omat:
Az első probléma: kék halál. Soha nem is láttam ilyen ablakot, nem csinált még ilyet, csak miután a vistát töröltem -formáztam a C:meghajtót- és fölraktam az xp-t.
Következő probléma: azt írja nem aktiválható többször a windows. Ez nagyon gáz, mert most kb. 3x omlott össze a rendszerem, és húztam újra. Semmilyen hardver nem változott.
A másik gond, hogy a rendszer lett a D meghajtó, és a C -az adat! Megcserélődtek. Ez nagyon gáz? Mindenesetre nagyon fura... Valami gáz lehet.
Az egész merevlemezt újra kellene particionálni? Van megoldás?
Lécci, ha tudtok segítsetek! Thx.  :respect:

Nem kell pánikba esni.
Felhívod az Microsoft Magyarországot és telefonos aktiválást végzel. Ha ez se menne akkor a kezelőnek megmondod, hogy kapcsoljon egy szakembert aki termékaktiválásban tud segíteni.  (a szükséges tel.számok: 06-80-017-365, 267-4636) :D

A meghajtók megcserélhetőek de mivel a rendszer már telepítve van a D:-re ezt csak a telepítés előtt tudod megtenni (a telepítés előtti csere annyit jelent, hogy azt a partíciót amit C:-nek szeretnél aktívvá teszed).
Egyébként miért nem jó ha D: a rendszerkötet neve? Az, hogy nem C: hanem D: az téged semmiben nem fog korlátozni.
(Persze attól, hogy D:-re van telepítve a rendszer még lehet a C: a boot  :D  )

#817 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 07:13

Idézet: garferi - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 19:59

Hello!
Tudnátok segíteni?
Ezt írja ki az Ati amikor megakarom nyitni a Conrol Panelt.
Legújabb driver van fenn és a legújabb Dotnetfx+SP2 is.

Köszi a válasz előre is... :)

Próbáltad a reinstallt?

Mellesleg ha nem kell a csilli-villi, akkor itt egy link, ahol van cp-s ati driver. a régi jó fajta cp, .net sem kell hozzá.
"Bármit meg lehet magyarázni, bármit meg is szoktam. De ha azt mondom, hogy termelési-átalányjuttatás, hát azt én sem értem."

#818 Felhasználó inaktív   ballington 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 07:15

Idézet: kisvadasz - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 23:16

Kisvadasz

:offtopic: basszus hányszor olvasok ilyen gondokról mostanában, hihetetlen.
"Bármit meg lehet magyarázni, bármit meg is szoktam. De ha azt mondom, hogy termelési-átalányjuttatás, hát azt én sem értem."

#819 Felhasználó inaktív   aladin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 09:54

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben:

munkahelyi hálózaton keresztül kapcsolódok általában a netre és ezért a rendszerbeállításoknál munkacsoport helyett tartomány van beállítva. Szerettem volna egy másik irodában kapcsolódni egy számítógép megosztásán keresztül (2 lan kártya), ezért átállítottam a saját gépemet tartományról az összekötött gép munkacsoport megnevezésére (úgy tudom, csak így működik a net megosztás). Az a baj, hogy a munkacsoportra váltás új felhsználói felületet idézett elő az újraindításnál és ezért újra kéne beállítnai az outlook-ot, valamint nem látom a régi leveleimet. A másik gond, hogy az eredeti tartományba nem tudom a gépet visszaállítani, mert gondolom nem a munkahelyemen vagyok és ha nem érzékeli nem is engedi (jól gondolom?). Hogyan tudnám visszaállítani az eredeti beállításaimat és van-e esélyem, hogy egy másik gépre csatlakozva letöltsem a leveleimet outlook-on keresztül?
Köszi előre is!

#820 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 10:19

Rendszergazda nem tud segíteni?

#821 Felhasználó inaktív   aladin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 10:30

Idézet: debaj - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 9:19

Rendszergazda nem tud segíteni?

Bonyolult helyben és időben, mert külső cég intézi... :(

Szerkesztette: aladin 2006. 08. 17. 10:31 -kor

#822 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 10:57

aladin: Az Outlook gondolom az Exchange serveren tárolja a leveleket, ha nem, akkor van egy nagy *.dat file a docu&settings\felhasználónév alatt valahol, ezt elég lenne átmásolni az aktuális felhasználó alá. Ha az első a helyzet, akkor mindenképpen csak a munkahelyeden tudod olvasni a leveleket (vagy távolról valahogy bejelentkezve a hálózatra, pl. VPN). A domain-be visszatenni csak a helysziinen lehet, és (ha jól emlékszem) domain admin jog kell hozzá, sima userként biztosan nem fog menni. Az internet megosztásának pedig semmi köze a munkacsoportokhoz-tartományokhoz, max. ha NT authentikáción keresztül megy a hozzáférés engedélyezése.
Alternatiivaként meg lehet próbálni a teljes profilt is átmásolni az új user alá, de ha a domain-es user profiljának egy része a domain controlleren van tárolva, nyilván nem fog menni.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#823 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 13:03

Sziasztok!

Épp most olvasom hogy a Windows XP Service Pack 1 támogatását 2006 október 1.-től tervezi a Microsoft megszüntetni. Én még SP1-et használok, ami egyébként nagyon jól működik, eddig ezért sem éreztem késztetést arra hogy upgrade-eljek SP2-re. De mostmár elkerülhetetlen lesz az Upgrade. Az a kérdésem, hogy a windows updateen keresztül letöltött és installált service pack 2 is ugyanolyan jól működő, megbízható lesz mintha egy formatálással egybekötött, windos xp service pack 2-es cd-ről installált új rendszert tennék fel?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#824 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 13:26

Nem biztos. Ha van rá lehetőséged, és nem gond a régi oprendszert törölni, én inkább az új telepítést javasolnám. Nekem integrált SP2-es XP-m van, és az SP1-ről frissíteni sem jelent mindig gondot, de sokan panaszkodtak már, hogy a frissítés miatt megbízhatatlan lett a gépük.

#825 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 13:37

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. Aug. 17., Thursday - 14:03

Sziasztok!

Épp most olvasom hogy a Windows XP Service Pack 1 támogatását 2006 október 1.-től tervezi a Microsoft megszüntetni. Én még SP1-et használok, ami egyébként nagyon jól működik, eddig ezért sem éreztem késztetést arra hogy upgrade-eljek SP2-re. De mostmár elkerülhetetlen lesz az Upgrade. Az a kérdésem, hogy a windows updateen keresztül letöltött és installált service pack 2 is ugyanolyan jól működő, megbízható lesz mintha egy formatálással egybekötött, windos xp service pack 2-es cd-ről installált új rendszert tennék fel?

szerintem amig nincsen kulonosebb problemad az sp1-el addig ne telepits sp2-t. valszeg paran majd az ellenkezojet fogjak mondani, hogy igy a biztonsag meg ugy a biztonsagi foltok, sp1 mar regi stb. de en sp1-et hasznalok mar haaat... nemis tudom...talan 4 eve? es abszolute no poblem.  :cool: igaz vagy 2.5(?) eve felraktam az osszes hotfixeket melle, mert volt par gond (sasser meg 1-2 mas). azota vigan elvagyok.

en addig nem fogok semmit se feltelepiteni amig nem szukseges.

illetve annyit javitanek hogy gondold at, hogy kell-e az neked es csak utanna telepits.

Szerkesztette: des 2006. 08. 17. 13:39 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#826 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 13:51

Üdv!
A Thunderbird-öm eddig úgy működött, hogyha rákattintottam egy e-mail címre akkor megnyitott egy új üzenet ablakot és csak azt.
Most ha mail linkre kattintok akkor a főablakot is megnyitja az új üzenet ablakkal együtt.
Valami beállítás állítódott el vagy ez a behalás jele lenne?

#827 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 16:04

Idézet: potyo - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 12:33

Két hozzászólást is írtál, amiből kiderül, hogy nem értesz hozzá. Akkor miért akarod macerálni? Vedd tudomásul, hogy a gép normális működéséhez szükséges ennek lefutása a szabálytalan leállítás után, mert különben adatvesztés lehet az eredménye.

Te meg ket hozzaszolast irtal aminek semmi ertelme, haszna nem volt.
Ha nem tudod, hogy hol lehet kikapcsolni, akkor nem kell megszolalni... :reklamacio:

Nagy hozzaertesedben, nem szukseges lefutnia a normal mukodeshez, mivel egyszer se futott le, mert van 9 masodpercem elnyomni, de idegesit, hogy feljon...
Win98SE alatt Tewakui-ban volt egy menupont ahol ki lehetet kapcsolni, de ha msdos.sys-ben beirt az ember egy plusz sort akkor se jott fel a checkdisk ablak.

Az erdekelne, hogy XP alatt hol lehet kikapcsolni?

#828 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 16:18

Akkor sem mondom meg. Hagyd egyszer végigfutni, és aztán nem jön elő többé. Majd ha vesznek el adataid, akkor rájössz, hogy mégis hagyni kellett volna lefutni.
És igen, ez a 3. hozzászólás.

Szerkesztette: potyo 2006. 08. 17. 16:19 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#829 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 17:06

Idézet: potyo - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 16:18

Akkor sem mondom meg. Hagyd egyszer végigfutni, és aztán nem jön elő többé. Majd ha vesznek el adataid, akkor rájössz, hogy mégis hagyni kellett volna lefutni.
És igen, ez a 3. hozzászólás.

Normalis kikapcsolas utan szokott elojonni a chekdisk...
Meg remelhetoleg mas tudja a valaszt, nem ugy mint te. :D

#830 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 17:13

Én is tudom a választ, 5 perc alatt találni 5 forrást a google-al. Hagy egyszer végigfutni, és ha azután is előjön, akkor lehet gondolkodni, hogy miért csinálja.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.