HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD: AM2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD: AM2 új foglalat, DDR2 támogatás Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 11:28

Idézet: acu - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 20:12

Sempronnál olcsóbb?
20k? ki a tök árul annyiért?  :D

20k-nál többet nem akarok procira költeni, elég lesz most a mobo+ram.

Igen, nehany het es olcsobb lesz.
Az Intel Jul 23.an csokkenti a 805D arat 93$-ra. (Ami ugyebar ~19k)

Kép

Szerkesztette: Jakuza 2006. 06. 05. 11:33 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#82 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 11:41

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 12:28

Igen, nehany het es olcsobb lesz.
Az Intel Jul 23.an csokkenti a 805D arat 93$-ra. (Ami ugyebar ~19k)

a 93$ magyar kiskernél nem 19k  :D
végülis nekem most mindegy, vásárlás elhalasztva aug. 15-ig. akkkor lesz fizu.
addig meg mindennek esik az ára.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#83 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 11:51

Ugyebár 1000-es vételnél 19ezer, mire ideér, bőven nem annyi lesz :) de kétségkivül jó ár...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#84 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 14:03

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 21:23

Visszalepes? Sztem egy S462 v. regebbi geprol semmikepp. Ujabbrol meg minek? :confused:

nézd lehet hogy én vagyok a sunyi, de az ezer dolláromért éa a max performance-ot akarom kapni, a trendiséget meg magasról lex@rom :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#85 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 15:08

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 12:51

Ugyebár 1000-es vételnél 19ezer, mire ideér, bőven nem annyi lesz :) de kétségkivül jó ár...

Minimalis lesz a kulonbseg ez a 820as mostani araknal is jol latszodik es az is 1000es tetellel van feltuntetve.
Alig 2k a kulonbseg a magyarorszagi arakhoz kepest, es en raadasul mar a Junius 4.-ei arakkal szamoltam, ami valljuk meg badarsag, hiszen egy nappal a megjelolt idopont utan, raadasul unnepen ilyen arcsokkenes itthon nem tortenik meg.
Akkor maris elkezdhetsz elgondolkodni azon, hogy 18k-ert sima egymagos 3200as Celeroncs D vagy egy honap mulva 22-ert ket magos teljeserteku P4 805D.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 06. 05. 15:11 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#86 Felhasználó inaktív   Jedykoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 15:09

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 15:08

Minimalis lesz a kulonbseg ez a 820as mostani araknal is jol latszodik es az is 1000es tetellel van feltuntetve.
Alig 2k a kulonbseg, es en mar a Junius 4.-ei arakkal szamoltam.
Akkor maris elkezdhetsz elgondolkodni azon, hogy 18k-ert 3200as Celeroncs D vagy egy honap mulva 22-ert ket magos teljeserteku P4 805D.

főleg egy olyan lapban, ami már támogatja a Conroe-kat...
Majd lehet később procit cserélni, ha tényleg beüt a Conroe cucc...

Meg a Conroe 4xxx sorozat, ami gyengébb lesz, de olcsóbb, az 2007-re van ígérve.

Szerkesztette: Jedykoma 2006. 06. 05. 15:11 -kor

"HAW-HAW" - Nelson Muntz
K1: ASUS P5B Deluxe/Wifi, E4300 1,8@3Ghz, CM Hyper TX, GeiL Ultra 800Mhz 2x1GB, ASUS X1950 Pro, Corsair HX520, CT BRAVO, WDRE 2x250, WDBL 640, Seagate 200, 3520A, MX1000
K2: P5N-E SLI, 805D, A-data 2x512 800, 7600GT, Poseidon, CT 400W, WD 640, WD 250, Maxtor 2x120, 7173A, Audigy, PCTV Pro, MX3000

#87 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 16:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 22:07

Akkor kell venni egy bika s939-es X2-t és jobbfajta DDR-400-at hozzá. Az AM2-esek jelenleg visszalépést jelentenek, hagycsak nem ruház be az ember FX-62-be és DDR2-800-ba

Szvsz pont most ne vegyen senki x2-t. Majd a Conroe árak megjelenése után. Ha az üt, az AMD kénytelen lesz csökkenteni az árakat.
Semper Fi

#88 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 17:41

már elbaxtam... ez lesz jó darabig...
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#89 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 19:47

sziasztok!

hosszú hozzászólás lesz, aki nem bírja az ilyesmit, az ugorjon az utolsó bekezdéshez...

elolvastam a témát és vonatkozó PH cikkeket is. hát, nehéz dönteni, ha mostanság akar bővíteni az ember. én majd ősszel próbálok meg új gépet összerakni a mostani helyett. tehát ennyiben könnyebb a választás, mert nem kell foglalkoznom a "legacy" alkatrészekkel.

a régi gépből gyakorlatilag a flopit lehetne áthozni, de a színe miatt alighanem abból is újat veszek. szóval nálam az a tapasztalat gyűlt össze, hogy kábé 4-5 évente nyúlok hozzá a géphez nagy mértékben. kisebb csinosítások esetleg beleférnek (csendesebb hűtő), de igazi alkatrészeket úgyis csak új gépbe teszek. a jelenlegi trend mellett ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindent lehet cserélni, mert már 3 év alatt is teljesen kifut minden.

mindenkitől elnézést kérek, de történelmi áttekintés következik.

az első gépem, amit én raktam össze egy Slot 1-es Celeron 400 volt, még SD-Rammal. abba könnyen bele tudtam passzintani a szintén Slot 1-es P3/700-at, még ramot és nagy boldogság volt. a Gef 1 helyett ment még bele Gef 2, majd sokáig így szolgált.

ebből a gépből akkor lett új, amikor elkezdtem dolgozni. akkor összeraktam egy minőségi masinát, még 2001 elején. ott már nem egyen szürke ház volt, nem zajos hűtés, hanem csendes és stabil masinát akartam. az már AMD lett, egy 2200-as Thoroughbred Athlon XP, Dragon fekete ház, Enermax táp, tuning Corsair ramok (DDR még természetesen) és csendes vinyó. a csúcs R9800 PRO került bele, jókat játszottunk vele, de műszaki rajzot is nyomtam rajta (ezért vettem olyan csendes alkatrészeket).

ezt gyakorlatilag a mai napig használja öcsém, mert a költözés során reája hagyományoztam. most akkor térjünk vissza a jelenbe.

akár öcsém gépét nézem, akár barátnőmét (aláírásban a részletek), gyakorlatilag minden kritikus alkatrészt cserélni kell. tehát alaplap tutira, emiatt viszont ram (DDR vagy DDR-II most mindegy), VGA, vinyó is cserére szorul.

tehát hiába működik tök pipecül öcsémnél a gép, már nem tudok bele ütőképes procit tenni, a VGA is megmarad AGP és a vinyókhoz is kellene egy SATA kártya. ha pedig barátnőm gépét nézem, akkor onnan semmit nem érdemes.

nézzük a jelen után a két lehetséges jövőképet. vagy S939 vagy az új foglalat. bármelyiket is válasszam, utána legalább 4 évig nem akarok hozzányúlni. tehát nagyon-nagyon valószínű, hogy addigra megint új foglalat van DDR-(n+1) ram és a legújabb ISA-Express grafkártya kell bele. tehát akármit is válasszak, a csere majd csak annyira később várható, hogy teljes cserét indukál. vagyis jól beleilleszkedem a marketing stratégák elképzelésébe.

számomra az új foglalat nem jelent semmi pluszt. az elképzelt sebességet nem üti meg az elkefélt ram időzítés miatt. a ram drágább, mert ugye érdemes a 800-ast választani, különben nagyon lassú lesz a gép a lehetségeshez képest. az új chipset igazából nem mozdít, mert minimális a különbség sebességben. a lecsökkentett IDE vezérlő igazából bosszantó, mert így nem megy rá annyi optikai eszköz. a kisebb fogyasztású procikat üdvözlöm, de nem fogom tudni megfizetni.

vagyis oda lukadtam ki, hogy nekem untig elég egy bevált S939-es lap, mert már erre ácsingózok idestova egy éve. a bővíthetőség számomra kimerül abban, hogy legyen a gépben elég ram (ez utólag bővíthető) és tudjak bele tenni egy dupla magos procit később.

jelenleg a terv egy 3000+ proci, 1 giga ram (esetleg később 2-re bővítve), nagyon csendes léghűtés és 1 csendes vinyó. az író jönne a mostani gépből, a grafkártya pedig teljes talány. valami low-endet közelítő középkategóriás, amin fut az Enemy Engaged: Commanche vs Hokum szimulátor, ami az űber kedvenc. sajnos NVidia kártyákon nem fut, amióta kijött a 70.x-es Detonator, ez az egy hiányossága van. tehát a számomra nagyon szimpatikus 7600GT helyett kénytelen leszek mást választani.

a koncepció az, hogy a gép alapvetően ne legyen túl gyors, mert úgyis hamar elavul. legyen annyira erős, hogy a kedvenc régi játékaim (IL2 Sturmovik, LOMAC, USAF, Jane's F/A-18 és hasonló szimulátorok) elfussanak rajta. az új csodák nem érdekelnek egyáltalán. hiányzik belőlük az spiritusz, amit egy játéktől elvárok. a gép többi része, amihez hozzáért viszont legyen jó és csendes.

ha ősszel venném meg az alkatrészeket, akkor még szerintem bőven lesz jó áron DDR-500 ram, ami markáns tuningot is lehetővé tesz. veszek belőle 1 db gigás modult, aztán következő fizuval még egyet. így egy dupla ramos rendszer van, ráadásul eleve 2 giga rammal, amit vélhetően nem kell bővíteni. a Vista nem érdekel, mindig is régi és bevált rendszereket használtam.
a prociból jó lesz valami éppen árugrás előtti A64, lehetőleg a legfrissebb magos, ami nem melegszik semmit. grafkártyából pedig valami még megfizethetó középkategóriát választok, PCI-E foglalattal, mert most az a célszerű. egy X800GTO2 nagyon tetszene. a látványjavítók teljesen hidegen hagynak, az új feature-csokor is érdeketelen, amikor maximum a régi kedvenceket nyúzom.

tehát a konklúzió: carpe diem. élj a mának a hardverek tekintetében is. ne próbálj olyat venni, ami majd jövőálló, mert a marketing folyamata ellened dolgozik. hiába akarsz 3 évre hardvert venni továbbfejlesztési potenciállal, mert nagyon sokat kell fizetni az élvonalbeli cuccért és garantáltan bedobnak egy olyan csatolót vagy foglalatot, ami miatt úgyis mindent cserélni kell. ha nincs igény a váltásra, akkor megteremtik mesterségesen. tehát szerintem a letesztelt és megfelelő ár/érték arányú hardverből kell a legjobbat kihozni, ami még megfizethető. aztán esetleg a következő váltáskor még valami menthető belőle, de nem érdemes túlzott reményeket fűzni ehhez sem.

üdv!

u.i.: ez a hosszú hablaty szigorúan az én esetemre vonatkozik, a tárgyi tévedések sajátjaim és nem akarok senkinek a lelkivilágába belegázolni. de úgy vélem, hogy ha ritkán fejleszt valaki gépet, akkor talán érdemes átgondolni és megszívlelni. vagy felírni a kéménybe korommal, mert ez is csak egy vélemény/tanács, nem több. üdv!
.
.
.

#90 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 15:31

:mad: Mindíg akkor akarok gépet vásárolni amikor megveszek valamit és egy hét múlva már lejárt technika. Lásd a Gigabyte NF2-es lapom és a procim. Amikor már jó árban volt ( nekem ), 2hét múlva jött a S754 meg az A64 és nem volt helye Socket A-s lapnak a gépben. :mad:

Ugyanez mostis. Elterveztem hogy veszek S939-et erre itt az AM2. :mad: Nemtom hjogy melyiket vegyem majd mert mind a kettő mellett szólnak érvek és kb. egyenlőek ahhoz hogy ne tudj dönteni. :omg:
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#91 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 16:10

regen jot rohogtem azokon akik mindig azzal peldaloztak, hogy az amd nem valtogatja a foglalatait...  :Đ

most mintha forditva lenne...
az megertem, amikor technologiai okai vannak (socket a - 754), de amikor mar csak a marketing indokolja (754, 939, 940, am2 stbstb), dogoljenek meg. ilyenkor latszik, hogy az amd se jobb egy fokkal se.

#92 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 16:14

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 16:31

:mad: Mindíg akkor akarok gépet vásárolni amikor megveszek valamit és egy hét múlva már lejárt technika. Lásd a Gigabyte NF2-es lapom és a procim. Amikor már jó árban volt ( nekem ), 2hét múlva jött a S754 meg az A64 és nem volt helye Socket A-s lapnak a gépben. :mad:

Ugyanez mostis. Elterveztem hogy veszek S939-et erre itt az AM2. :mad: Nemtom hjogy melyiket vegyem majd mert mind a kettő mellett szólnak érvek és kb. egyenlőek ahhoz hogy ne tudj dönteni. :omg:

sorstárs :reszeg: :D

#93 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 16:24

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 16:31

Szerintem tök egyértelmű, hogy AM2. 800-as DDRII modulokkal ~ugyanott vagy, mint egy Cl2-25 1T DDRI s939-cel, csak nyertél egy 'hosszan' fejleszthető gépet.

#94 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 16:26

Idézet: arn - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 17:10

regen jot rohogtem azokon akik mindig azzal peldaloztak, hogy az amd nem valtogatja a foglalatait...  :Đ

most mintha forditva lenne...
az megertem, amikor technologiai okai vannak (socket a - 754), de amikor mar csak a marketing indokolja (754, 939, 940, am2 stbstb), dogoljenek meg. ilyenkor latszik, hogy az amd se jobb egy fokkal se.

Egyik sem különb a másiknál ilyen téren. :)
Viszont amíg az egyik haldokló technológiát hajszolt, addig a másik elhúzott. A most következő egyenlítéssel meg csak mi nyerünk; ha a hasonló technológiai elképzelésekből hasonló processzorok jönnek mindkét oldalról, akkor már csak az ár fog dönteni. :cool:

#95 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 16:41

Na igen. Legalább legyen olcsóbb minden és akkor énis boldog vagyok. :cool:  :D

Akkor látom nem vagyok egyedül ilyen téren. acu:  :reszeg:  :respect:
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#96 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 16:48

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 17:26

Egyik sem különb a másiknál ilyen téren. :)
Viszont amíg az egyik haldokló technológiát hajszolt, addig a másik elhúzott. A most következő egyenlítéssel meg csak mi nyerünk; ha a hasonló technológiai elképzelésekből hasonló processzorok jönnek mindkét oldalról, akkor már csak az ár fog dönteni. :cool:

mongy azaz igazsag, hogy en szinte meg sose vettem masik procit ugyanabba a lapba... pedig 13 eve fejlesztgetem az otthoni masinat.

#97 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:06

Idézet: arn - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 17:48

mongy azaz igazsag, hogy en szinte meg sose vettem masik procit ugyanabba a lapba... pedig 13 eve fejlesztgetem az otthoni masinat.

Én igen... bár tényleg nem ez a jellemző nálam sem, mondjuk úgy max. 50-50% ,  inkább a bővíthetőség javára. SocketA 2500+ Barton EpoX 8RDA3+ kombó maradt cseréig és az iP4 1,6-om az Abit SR7-8X-ben... egyelőre -és úgy nézem sokáig- marad a 3500+ Venice a DFI nF4 Ultra lapban.
PI + Co-processzor csere volt erősebb MMX-es beépített Co-procisra, meg PII 400 => PIII650 az Abit BX6 rev2.0-ban; azon kívül iP4 1,6 Northwood 'A' => iP4 Prescott 'E0' az Abit IC7-G lapomban.

Ilyen arány mellett azt gondolom, megfontolandó egy időtállóbb vas vétele...

Plusz azért higgadtam már nem keveset, és számomra pl. egyre nagyobb luxus a gépbővítgetés - sajnos. Szóval nem elképzelhetetlen, hogy marad ez a lap és kerül majd bele nagyobb proci, de inkább valószínű az, hogy a DualCore és valamelyik (AMD vagy Intel) platform mellett egy bivaly kártyával teljesen elhanyagolom a szakmát... pénzt úgy sem látok belőle, mert nem kellek sehova (más területen dolgozom, mint ami a fő végzettségem (informatikus-térinformatikus technikus)), a dolog pedig a jelenlegi fejlődési ütemben és minőségben egyre kevésbbé tetszik. :rolleyes:

#98 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:18

AM2 Sempron 3000+ vs 754 Sempron 3000+
érdekes
szinte végig kikap az AM2, játékok mégis gyorsabbak.  :think:

#99 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:47

Hakapeszi móricka nem tudom, milyen tesztet csinált. :)
A Sempronokhoz nem értek, mégis nehez tudom elképzelni, hogy ez a játék így sül el. Azért az AMD sem hülye.  :think:

#100 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 20:58

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 15:31

vegyel 939-est osszel, mert olcsok lesznek a bika a64-ek bele, meg turheto lesz a ddr ara is. es a vele ekvivalens aru AM2-es proc+ddr-2 tutira lassabb lesz. Az AM2-t a K8L piacra erkezeseig szvsz hanyagolni kell.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »