HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   twollah 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:38

Felhivtam a PanTelt, es egyenlore a szolgaltatas nem indult el, mert a Nagy Magente ott tart be nekik ahol tud.

Szoval ez az ujfajta szolgaltatas egyenlore csak paperlaunch.
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX
<a href='http://www.supplex.com' target='_blank'>http://www.supplex.com</a>

HoW aBOuT a nIcE bIg CuP oF sHuT tHe fUCk uP?

Ingyen software minden nap. Miért fizetnél ha ingyen is megkaphatod?

Blogom

DeFeNDeR oF THe HaTe

#22 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:57

Idézet: twollah - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 17:38

Felhivtam a PanTelt, es egyenlore a szolgaltatas nem indult el, mert a Nagy Magente ott tart be nekik ahol tud.

Már tavaly ősz óta kínálnak teljes hurkos saját szolgáltatást, igaz akkor még csak üzleti előfizetőknek adták. Most csak annyi változik hogy lakossági csomagok is lesznek. Inkább az volt eddig érthetetlen miért nem indult el már akkor a lakossági szolgáltatás is hisz az infrastruktúra ott volt, csupán használni kellett volna. Az meg olyan sokat nem oszt vagy szoroz egy előfizetőnél hogy üzleti vagy lakossági bekötés szempontjából, max az üzleti több pénzt hagy a kasszában ezért a cégek őket jobban szeretik.

Épp ezért némileg furcsa az üszisek hozzáállása is hogy ők ilyenről konstrukcióról még sosem hallottak és nem tudják a dolgok mikéntjét hisz már tavaly ősz óta árulnak ilyen kunstrukcióban.

Szerkesztette: shabba 2006. 06. 08. 16:58 -kor

#23 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:57

Idézet: twollah - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 17:38

Idézet

Június 1-jétől érvényes akciónkat megtekintheti az Akciók menüpontban.

A Pantel honlapja szerint nem annak kellene lennie.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#24 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 17:00

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 17:57

Épp ezért némileg furcsa az üszisek hozzáállása is hogy ők ilyenről konstrukcióról még sosem hallottak és nem tudják a dolgok mikéntjét hisz már tavaly ősz óta árulnak ilyen kunstrukcióban.

Es ugye aprilis ota fut a lakossagi telefonszolgaltatas is, ami most ADSL-lel + teljes lelepessel a T-Comtol bovult csupan. Erdekes, ha az ufsz. nem tud rola.

Krinyo

#25 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 17:02

A feltetelek kozott van ilyen:

Idézet

Ne tartozzon a vonalhoz harmadik szolgáltató általi ADSL

De ez gondolom csak arra vonatkozik, hogy a vonal atmigralasa elott le kell mondani az azon levo ADSL-t. Nyilvanvalo.
A T-Com vonalat viszont nem szabad elore felmondani! Akkor nem lesz mit atmigralni. :D

Krinyo

Teendok: http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/la...es_folyamat.pdf

#26 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 17:23

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 16:25

Nincs igy, nyilvanvaloan hulyeseget beszelt az ugyfelszolgalatos.

Krinyo

Nekem is ezt mondtak meg tavaly amikor t onlinerol datantre akartam valtani..
nem valtottam. :rolleyes:
JóSebesség

#27 Felhasználó inaktív   gregpowy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 17:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 17:18

Sajnos nem mindegy, hol hol laksz. Itt 24/1 a maximum, pár kilóméterrel odébb meg már van ugyanennyiért 100/100-as LAN.

Én is ebben a helyzetben vagyok.

Nálam csak adsl van 2 mbit-ért fizetek 11768 ft-ot. Talán 1 km sincs és már lenne lehetőség 10.000 ft-ért 3068/786 Lan-net.

Csak ennyi..majdnem átköpök ezen a távon és mégis tehetetlen vagyok.  :(

#28 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 18:13

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 18:23

Nekem is ezt mondtak meg tavaly amikor t onlinerol datantre akartam valtani..
nem valtottam. :rolleyes:

Ez megint mas tema, ne keverjuk a szezont a fazonnal, te internetszolgaltato-valtasrol beszelsz, itt meg teljes, alaphalozati szolgaltato (T-Com) valtasrol is szo van.

Krinyo

#29 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 18:34

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 19:13

Ez megint mas tema, ne keverjuk a szezont a fazonnal, te internetszolgaltato-valtasrol beszelsz, itt meg teljes, alaphalozati szolgaltato (T-Com) valtasrol is szo van.

Krinyo

Nem beszélve arról hogy ott a 3 hónapnyi inaktív ADSL ahhoz kellett volna hogy jogosult legyen az új belépőkre érvényes akciós csomagdíjakra. A nélkül is átmenetett volna Datanethez csak akkor más listaáras díjak lettek volna érvényesek rá, ami gondolom már nem volt olyan szimpatikus.

Szóval annak ehhez tényleg az ég világon semmi köze, hisz a váltás ennek ellenére lehetséges lett volna, csak az előfizető nem tartotta anyagilag jó választásnak.

#30 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 18:42

Sziasztok!

Én a PanTelnél dolgozom, így talán tudok némi plusz információval szolgálni, ill. a félreértéseket tisztázni...

A szolgáltatás ténylegesen rendelhető, ha bárki bármi mást állít, akkor írjátok fel a nevét, és küldjétek el nekem. Majd elbeszélgetek vele.

Valóban elég nagy a területi korlátozás, és a hálózatunkat fokozatosan bővítjük csak. Egyelőre így csak a honlapon szereplő budapesti területeken, ill. Szombathelyen és Tatabányán érhető el a szolgáltatás.

A 24 Max szolgáltatás esetében akkora sávszélességet biztosítunk az előfizetőnek, amekkorát a rézdrót még biztonságosan elbír, általánosságban ez legalább 15 Mbit/s, de volt már 22 Mbit/s is a teszteken. (Egy teljes DVD-nek megfelelő letöltés kb 15 perc....gyorsabb, mint pl. a tékába elugrani.)

A szolgáltatás igénybevételéhez nem feltétel az, hogy a vonalon 3 hónapig ne legyen ADSL. Sajnos azonban a bekötés/vonalhordozás elég hosszadalmas procedúra, elsősorban a T-COM folyamatai miatt.

A vonalhordozás menete:
0.) Meg kell felelni a vonalhordozásra való jogosultság törvényi és gyakorlati feltételeinek...
1.) Szerződéskötés a Pantellel (viszonteladón keresztül személyesen, vagy a telefonos értékesítővel telefonon---de ebben az esetben, miután megkaptuk a szerződést, a szolgáltató példányát vissza kell küldeni.)
2.) Szerződés beérkezés a Pantelbe....
3.) Szükséges nyilatkozatok továbbítása a T-COM-ba
4.) várakozás...várakozás
5.) T-COM elsődleges vizsgálata kereskedelmi alapon (pl., hogy van-e a vonalon más szolgáltató, azaz harmadik fél által nyújtott szolgáltatás... tehát, ha pl. van a vonalon más szolgáltatótól bérelt ADSL, akkor a T-COM sajnos jogosult visszadobni a szerződést.)
6.) T-COM műszaki vizsgálata.... el lehet-e hordozni a vonalat ténylegesen
7.) vonalhordozási dátum kijelölés
8.) számhordozási számkijelölés
9.) futárral kiszállítjuk az előfizetőhöz az ADSL modemet és a telepítési ismertetőt...hacsak nem személyes telepítést rendelt, ami feláras
10.)  T-COM a megadott dátumon átköti a PanTel központjához (DSLAM) az elfizerő vonalát
11.) Működik a szolgáltatás

Mindez sajnos, legalább 40-50 napos időtartam a rendeléstől számítva.

Üdv.,

T.

#31 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 19:08

Insider_info:

Arra tudsz válaszolni hogy mi az eset akkor ha van drót a lakásig, de nincs rajta elő és aktív Tíkom vonal? Több másik fórumon már felmerült ez a kérdés.

Én úgy tudom ez az eset még képlékeny és kiforratlan, NHH vizsgálja, és jelenleg csak elő vonalról lehet váltani. De később még születhet erre is valami megoldás. Rosszul tudom vagy hogy van ez a gyakorlatban?

#32 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 19:15

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 18:42

5.) T-COM elsődleges vizsgálata kereskedelmi alapon (pl., hogy van-e a vonalon más szolgáltató, azaz harmadik fél által nyújtott szolgáltatás... tehát, ha pl. van a vonalon más szolgáltatótól bérelt ADSL, akkor a T-COM sajnos jogosult visszadobni a szerződést.)

Tehát ha jól értem ez azt jelenti hogy a megrendelés előtt le kell mondani a jelenlegi ADSL szolgáltatást, vagyis kb 40-50 napig nélkülözni kell a netet, de a telefonvonalban nemlesz kiesés.
Viszont ha a Tékom visszadobja valami miatt mégis az egészet, akkor meg köthetek új adsl-t jóval drágábban mint a jelenlegi.

Milyen szerencse hogy 3hétre elutazok, előtte gyorsan megrendelem, aztán a tékom nyugodtan ülhet a papírokon.... :cool:

#33 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 19:21

Idézet: gregpowy - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 17:52

Én is ebben a helyzetben vagyok.

Nálam csak adsl van 2 mbit-ért fizetek 11768 ft-ot. Talán 1 km sincs és már lenne lehetőség 10.000 ft-ért 3068/786 Lan-net.

Csak ennyi..majdnem átköpök ezen a távon és mégis tehetetlen vagyok.  :(

Eléggé spórolnak akkor, ha LAN nethez ilyen sebességet adnak.

-----

Olyat lehet, hogy lemondom a T-Online előfizetést, de az email címet megtartom?

#34 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 19:27

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 19:42

Sziasztok!

Én a PanTelnél dolgozom, így talán tudok némi plusz információval szolgálni, ill. a félreértéseket tisztázni...

A szolgáltatás ténylegesen rendelhető, ha bárki bármi mást állít, akkor írjátok fel a nevét, és küldjétek el nekem. Majd elbeszélgetek vele.

Valóban elég nagy a területi korlátozás, és a hálózatunkat fokozatosan bővítjük csak. Egyelőre így csak a honlapon szereplő budapesti területeken, ill. Szombathelyen és Tatabányán érhető el a szolgáltatás.

A 24 Max szolgáltatás esetében akkora sávszélességet biztosítunk az előfizetőnek, amekkorát a rézdrót még biztonságosan elbír, általánosságban ez legalább 15 Mbit/s, de volt már 22 Mbit/s is a teszteken. (Egy teljes DVD-nek megfelelő letöltés kb 15 perc....gyorsabb, mint pl. a tékába elugrani.)

A szolgáltatás igénybevételéhez nem feltétel az, hogy a vonalon 3 hónapig ne legyen ADSL. Sajnos azonban a bekötés/vonalhordozás elég hosszadalmas procedúra, elsősorban a T-COM folyamatai miatt.

A vonalhordozás menete:
0.) Meg kell felelni a vonalhordozásra való jogosultság törvényi és gyakorlati feltételeinek...
1.) Szerződéskötés a Pantellel (viszonteladón keresztül személyesen, vagy a telefonos értékesítővel telefonon---de ebben az esetben, miután megkaptuk a szerződést, a szolgáltató példányát vissza kell küldeni.)
2.) Szerződés beérkezés a Pantelbe....
3.) Szükséges nyilatkozatok továbbítása a T-COM-ba
4.) várakozás...várakozás
7.) vonalhordozási dátum kijelölés
8.) számhordozási számkijelölés
9.) futárral kiszállítjuk az előfizetőhöz az ADSL modemet és a telepítési ismertetőt...hacsak nem személyes telepítést rendelt, ami feláras
10.)  T-COM a megadott dátumon átköti a PanTel központjához (DSLAM) az elfizerő vonalát
11.) Működik a szolgáltatás

Mindez sajnos, legalább 40-50 napos időtartam a rendeléstől számítva.

Üdv.,

T.

Én ma beszéltem az ingyenesen hivható zöld számotokon egy Úrral, aki megigérte hogy visszahiv, de azota se semmi. Utána csak felhivtam én őket, és egy Hölgy azt mondta, hogy egyenlőre semmi biztosat nem tud még ebben mondani, de azt mondta, hogy minimum 6 hét, mire lesz ujra Adsl-em, illetve meg azt is mondta, hogy előtte 3 hónapig ne legyen a vonalon Adsl, mert a T-Com igy visszadobja az igényemet. Még annyit hozzátett, hogy egyenlőre képlékeny a dolog, igy semmi konkrétumot nem tud mondani.

#35 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 19:28

Még annyit kérdeznék, ha személyesen bemegyek a szerződést megkötni, ez mennyivel röviditheti meg a nethez való jutást, mert ez a 40-50 nap nagyon sok!

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 06. 08. 19:54

Akkor én most szarosfarkú vagyok, mert rendes netem van, de se nem ADSL, se nem kábel ??? :D

Amúgy én is mennék, de a telefonszámnak maradnia kellene + itt Békáson is lenne szolgáltatás.

Az meg egyelőre ilyen : :fuck:

#37 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:34

Az jutott eszembe, hogy lehet (szinte) bárkinek ilyenje ha kell neki, akár van ez a 3 hónapos ADSL mentesség, akár nincs, és még a netet sem kell nélkülöznie arra a 40-50 napra, csak az egész 11-12 ezer Ft-ba kerül kb.
Egyszerüen a meglevő vonallal semmit nem kell csinálni. Rendelni kell T-com-tól egy új vonalat, amit hopsza 2-3 nap alatt be is kötnek asszem 5.000 Ft szerz.kötési díjért. Az új vonalra meg kell kérni a Panteltől a szolgáltatást..és máris (40-50 nap múlva) ott van. Addig ki kell fizetni 2 havi T-com bázis díjcsomag számlát ami valami 3200 Ft körül van havonta, utána jöhet a pantel-es szerződés, és a bekötés után rögtön lehet T-commal, meg a netszolgáltatóval bontani a régi szerződést. A fölöslegesen befizetett 11-12 ezer ft meg hamar megtérül... mindnet egybevetve pár hónap és egy év között tuti mindenkinek.
Hátránya: a régi vonalas telefonszámnak annyi, mert az ugye elveszik.
Az elején meg azért írtam, hogy szinte bárkinek, mert akit netszolgátatójához még hüség köti, az elfelejtheti ezt a módszert a lejáratig, viszont aki most fontolgatja a váltást, az így megteheti net folyamatos meglétével.

Üdv:
agabe

Szerkesztette: agabe 2006. 06. 08. 21:36 -kor

#38 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:48

Idézet: shabba - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 19:08

Insider_info:

Arra tudsz válaszolni hogy mi az eset akkor ha van drót a lakásig, de nincs rajta elő és aktív Tíkom vonal? Több másik fórumon már felmerült ez a kérdés.

Én úgy tudom ez az eset még képlékeny és kiforratlan, NHH vizsgálja, és jelenleg csak elő vonalról lehet váltani. De később még születhet erre is valami megoldás. Rosszul tudom vagy hogy van ez a gyakorlatban?

A hurokhordozást a matáv..izé, T-COM refenrcia szerződésében foglaltak szerint kell megvalósítani. Ez az úgynevezett RUO. Ennek nemsokára jön ki az új változata, ahol némileg talán csökkennek majd az ára, és pl., az általad vázolt helyzetre is születik megoldás...legalábbis én is úgy tudom, hogy az új RUO megengedi majd a meglévő telefonvonal nélküli hurokhordozást is...

#39 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:49

Idézet: agabe - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 22:34

Az jutott eszembe, hogy lehet (szinte) bárkinek ilyenje ha kell neki, akár van ez a 3 hónapos ADSL mentesség, akár nincs, és még a netet sem kell nélkülöznie arra a 40-50 napra, csak az egész 11-12 ezer Ft-ba kerül kb.
Egyszerüen a meglevő vonallal semmit nem kell csinálni. Rendelni kell T-com-tól egy új vonalat, amit hopsza 2-3 nap alatt be is kötnek asszem 5.000 Ft szerz.kötési díjért. Az új vonalra meg kell kérni a Panteltől a szolgáltatást..és máris (40-50 nap múlva) ott van. Addig ki kell fizetni 2 havi T-com bázis díjcsomag számlát ami valami 3200 Ft körül van havonta, utána jöhet a pantel-es szerződés, és a bekötés után rögtön lehet T-commal, meg a netszolgáltatóval bontani a régi szerződést. A fölöslegesen befizetett 11-12 ezer ft meg hamar megtérül... mindnet egybevetve pár hónap és egy év között tuti mindenkinek.
Hátránya: a régi vonalas telefonszámnak annyi, mert az ugye elveszik.
Az elején meg azért írtam, hogy szinte bárkinek, mert akit netszolgátatójához még hüség köti, az elfelejtheti ezt a módszert a lejáratig, viszont aki most fontolgatja a váltást, az így megteheti net folyamatos meglétével.

Üdv:
agabe

Ezzel egy a gond, csak akkor kapod meg 5000-ért az új vonalat ha aláírsz 1-2 év hűségszerződést. Akkor pedig hoppsz, máris nem tudod megrendelni a Pantelt, csak úgy ha felmondod hűségidő előtt a vonalat és kifizetsz Tíkomnak egy rakás pénzt. Vagy megrendeled határozatlan időre, akkor viszont 33,750Ft-ba fog fájni.

#40 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:51

Idézet: Freeze - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 19:15

Tehát ha jól értem ez azt jelenti hogy a megrendelés előtt le kell mondani a jelenlegi ADSL szolgáltatást, vagyis kb 40-50 napig nélkülözni kell a netet, de a telefonvonalban nemlesz kiesés.
Viszont ha a Tékom visszadobja valami miatt mégis az egészet, akkor meg köthetek új adsl-t jóval drágábban mint a jelenlegi.

Milyen szerencse hogy 3hétre elutazok, előtte gyorsan megrendelem, aztán a tékom nyugodtan ülhet a papírokon.... :cool:

Jelenleg egyetlen esetben nem kell lemondani a meglévő ADSL szolgáltatást: ha az ADSL szolgáltatója pl a PanTel, tehát ugyanaz a fél, aki a hurokhordozást végrehajtja... Egyéb esetekre (3. fél általi ADSL) még nincsenek meg a T-COM folyamatok, de igéretünk már van... khm...január óta.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó