HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:40

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 15:10

Szia Murex!

A kolléganőmmel beszéltél, egyébként én mondtam neki, hogy ne mondjon semmit. Szerinted ha valaki betelefonál egy céghez, akkor normális, hogy kiadják az üzleti terveket egy telefonra... Szép is lenne...

Üdv.,

Insider

Valamit azért lehet tudni, vagy még semmit?

#2102 Felhasználó inaktív   Topi bácsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 20:16

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 21:37

Koszi.Megprobalom az unnepek utan ujra.Majd ird meg legyszi mennyivel jott ossze neked, mert valoszinu en kozelebb lakom a Krisztina kozponthoz.

Joeapi!

Megvolt a váltás, minden menetrend szerint és probléma nélkül! Ezek a mért értékek, ha te közelebb vagy a Városmajor / Krisztina központhoz (és jó a vonalad), akkor sztem nálad sem lehet gond. Én ezeket az értékeket mértem:

Kép

Telefon még csak félig működik, kifelé már megy a hívás, befelé még nem, egyenlőre nem izgat, hivatalosan este 6 és 10 között kell ügyködniük, ebbe még bőven belefér! (addig legalább nem hívogat a tele2 és a t-com a legújabb akciós csomagjaival...)

Üdv

#2103 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 00:12

Idézet: murex - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:40

Valamit azért lehet tudni, vagy még semmit?

Tudni lehet,
Elmondani nem lehet.

Insider

#2104 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:13

Idézet: Insider_info - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 0:12

Tudni lehet,
Elmondani nem lehet.

Insider

És mikor lehet elmondani? :)

#2105 Felhasználó inaktív   moricka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 12:12

Amikor már senkinek nem lesz hír, mert mindenhol elérhető lesz nyilvánosan is.

#2106 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 12:48

Idézet: sweetsour - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 17:59

Bocsi a bizalmatlanságért, de inkább egy független fórumostól szeretném hallani, hogy ilyen sebességet kapott.
A saját hozzászólásodban is ezt írtad:

attenuation (csillapítás)
53 dB -ig ~4M
48 dB -ig ~6M
38 dB -ig ~10M
25 dB -ig ~15M
.....

Mintha a 15M feletti sávszélességre túlzottan nem hajtanátok. Ha tévedek, előre is elnézést kérek.

A csillapítás csak az egyik jellemzője a vonalnak, nagyon fontos a jel-zaj viszony is. Én Yonekedes vagyok, hat megát kértem, annál 3-4dB volt a S/N, használhatatlan volt. Visszaraktak 4 megára, most 9-11dB, még így is el-el dobja néha a vonalat. Pedig T-comnál is hasonló portsebességem volt, jóval nagyobb jel-zaj viszonnyal, és soha nem volt gondom. Szal úgy gondolom az alternatívok még nem rázódtak bele a teljes hurokkezelésbe :)

#2107 Felhasználó inaktív   Orc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 13:07

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 12:48

A csillapítás csak az egyik jellemzője a vonalnak, nagyon fontos a jel-zaj viszony is. Én Yonekedes vagyok, hat megát kértem, annál 3-4dB volt a S/N, használhatatlan volt. Visszaraktak 4 megára, most 9-11dB, még így is el-el dobja néha a vonalat. Pedig T-comnál is hasonló portsebességem volt, jóval nagyobb jel-zaj viszonnyal, és soha nem volt gondom. Szal úgy gondolom az alternatívok még nem rázódtak bele a teljes hurokkezelésbe :)

Meg tudnád irni, hogy pontosan milyen csillapitási és margin értékeid voltak,vannak a külömbözö sebességeknél?

#2108 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 23:33

Idézet: rmacska - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 11:50

XII.Németvölgyi út 105 a Pantel határ. Én alatta vagyok 3 házzal. 4 M-et kértem s 3.2-4,2 M közötti értékek vannak nálam. Félve írom, (másnak annyi hibája, gondja volt) nálam az átkötés volt a "legnagyobb" gond, 18 h -tól másnap reggel 9 h-ig nem tudtak telefonon hívni minket. Telefon a Pantelnek, s 10 h-től normálisan ment minden! Az internet bekötés: vettem egy D-604-s routert, a fiam összedugta a gépeket a modemet, a routert és a hálózat automatikusan felismert mindent! Az egész kb. 10 perc volt. És azóta is hibátlanul megy minden!
Összegezve, a Pantelre eddig nem tudok semmi rosszat mondani.

HU fiuk itt es most utoljara irom le.A D-link 604 nagyon rossz valasztas a Pantel-ra.Rendkivul lassu, bug-os.
Nem hiszem el hogy ennyire melle tudtok nyulni.Nezzetek csak.Itt az utolso a 604
Aki nem tudja ertelmezni annak leirom.A WAN->LAN sebessege 2,9-3M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tehat erdekes egy pantel 24MAX-on.Ha vezetekes router kell akkor Dialcom BBR 1500.
Ennek sebessege 92M.Tetszik erteni.Kb. 30x gyorsabb.Az ara ua. vagy olcsobb, es magyar termeknek minosulo kinai router. :omg:
Joeapi

#2109 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 00:47

Megkérdezném hogy Miskolcon mikor lesz elérhető a pantelnet ??? Mert telefonon csak annyit mondtak hogy januártol lesznek fejlesztések és lehetséges hogy elérhető lesz. De akkor most lesz vagy nem ? Azért lenne fontos mert lejár a hűség szerződés a vivanetnél és válltani szeretnék a Pantelnet 24max-os csomagjára. Mert szerintem a sebesség elég jó lenne 500m lakok a központól ezért reménykedek benne. Elég jo ár/érték arányba van ez a csomagja a Pantelnetnek.
Választ előre is kösszi.

#2110 Felhasználó inaktív   MákosGuba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 01:55

"Mert telefonon csak annyit mondtak hogy januártol lesznek fejlesztések"

Hoppá, hoppá azért mégsem volt olyan tökéletes a hírzárlat:D

Szerkesztette: Xboxman 2006. 12. 29. 01:55 -kor

#2111 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 05:48

Idézet: pantel_adsl - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 16:46

A neten található sebesség teszt oldalak kevéssé megbízhatóak. A pantel saját sebességmérője http://adsl.pantel.hu/speedtest is úgy kb.10M -ig ad hellyel-közzel biztos értéket. Egy szálon való letöltéssel nem igazán lehet 10M fölötti sebességet kihasználni.

Tehát az, hogy valakinél mondjuk 18M -val áll össze a kapcsolat még nem jelenti azt hogy ő annak tudatában is van. Több szálon való letöltésekkel lehet ekkora sebességet "kimérni".

Egy 24Max -os port így néz ki:

Interface State Connection Upstream  Downstream  Mode
----------- ----- ---------- --------- ----------- -----------------------
2.8      UP-UP Showtime    959/1024 18813/26624      ADSL2+/Auto2+

A downstream értéke kbps -ben mutatja az aktuális sebességet (itt 18813kbps), a perjel utáni rész pedig a porton beállított maximum értéket.

Sajnálom hogy a sebességmérőtök nem megbízható, ez nem az én problémám. Én sose vettem ezeket mértékadónak, inkább érdemes éjjel egy magyar linux distro szerverről tesztelni, pl. ftp.fsn.hu, ftp.kfki.hu, vagy akár a pantelwebes tárhely FTP-jéről. Mindig szépen kijön nekem a 15mbit.
Másrészt ha valaki nem talál ilyen helyet, akkor is tesztelni tudja a vonalát 1 magyar helyről, 5-10 szálas letöltéssel. Tehát ajánlom ezt a módszert mindenkinek, és lássuk születnek-e szebb eredmények.

Amúgy most meg 18mbitről beszélsz.. a max 24 azt jelenti hogy elvileg aki a központ mellett lakik, annak 23-24mbitet kéne kapnia, nem?

#2112 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 09:21

Egy kicsit pontisitani szertnek ebben a tobb szalas letoltesben. A legtobb ftp-n tiltva van a tobb szalas letoltes.Nem biztos hogy egy ftp-s letoltes helyes erteket ad.Azert figyeljunk oda egy picit.Attol hogy valami linux szerveren fut az meg nem garancia arra hogy tud neked olyan savselesseget adni mint amilyen a tied.
Talan a letolto manager-rekkel tudjatok ellenorizni, mert azon latszik.Pl. IDA,Flashget...
Joeapi

#2113 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 09:48

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 0:33

Aki nem tudja ertelmezni annak leirom.A WAN->LAN sebessege 2,9-3M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A lista szerint az SMC Barricade 7004VBR ilyen irányú készsége a nullához konvergál (nincs szám, de 1mbit alattira saccolom).
Ennek ellenére pl. a 2 mbites ADSL-en képes vagyok 2 mbiten letölteni, pedig ez elméletileg nem lenne lehetséges.

Kétségeim vannak a lista megbízhatóságát illetően :)

#2114 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 29. 16:12

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy kapok ipt akkortökéletes a net, de ha kikpacsolom a gépem és vissza akkor nem kap adig ipt míg a modemet nem indítom újra. Valamint ha több orát em használom a a netet akkor a modemen csak a power led ég és megint csak a ki be kapcsolás segít rajta. Pantenél mondták megnézik. de egyelőrem semmi válasz. Szar lehet a modem? Egyéb ötlet?

üdv Drag
Kép

#2115 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 17:24

Pantelnek is lassan be kellene üzemelnie egy 10GE-s BIX portot.

http://www.bix.hu/index.php3?lang=en&page=...main&portid=Po1

#2116 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 18:24

Idézet: shabba - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 18:24

Pantelnek is lassan be kellene üzemelnie egy 10GE-s BIX portot.

http://www.bix.hu/index.php3?lang=en&page=...main&portid=Po1

A Pantel akkor azért bénázik mert felhasználoi vannak csak a kraft nincs elég? Laikusan fogalmazva  :D  :Đ
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2117 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:52

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 8:48

A lista szerint az SMC Barricade 7004VBR ilyen irányú készsége a nullához konvergál (nincs szám, de 1mbit alattira saccolom).
Ennek ellenére pl. a 2 mbites ADSL-en képes vagyok 2 mbiten letölteni, pedig ez elméletileg nem lenne lehetséges.

Kétségeim vannak a lista megbízhatóságát illetően :)

Az SMC-bol van V1-V3-ig.Ebbol a V3 mar akar 50M is tud mivel mas a hardware.CPU-t csereltek.Ez van.Ha nem tudsz valami kerdezz batran ,es ne valotlant allits. :cool:
Mi sem igazol jobban engem hogy az SMC oldalan ki van hangsulyozva a firmware nem keverendo, mert mas a hardware. :)
Ja , es a Dialcom-ot sajat kezuleg megmertem tudja amit leirtam. :smoker:

Szerkesztette: Joeapi 2006. 12. 29. 21:56 -kor

Joeapi

#2118 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 22:29

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 20:52

Az SMC-bol van V1-V3-ig.Ebbol a V3 mar akar 50M is tud mivel mas a hardware.CPU-t csereltek.Ez van.Ha nem tudsz valami kerdezz batran ,es ne valotlant allits. :cool:
Mi sem igazol jobban engem hogy az SMC oldalan ki van hangsulyozva a firmware nem keverendo, mert mas a hardware. :)
Ja , es a Dialcom-ot sajat kezuleg megmertem tudja amit leirtam. :smoker:

Milyen listáról beszéltek? Egy ASUS wl500g, hogy tejesít megfelelő egy 24 maxhoz?
Kép

#2119 Felhasználó inaktív   Joeapi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:02

Idézet: Drag - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 21:29

Milyen listáról beszéltek? Egy ASUS wl500g, hogy tejesít megfelelő egy 24 maxhoz?

Ha 1 kicsit feljebb is olvastal volna akkor nem kerdeznel..Raadasul ezen az oldalon.
Lenyegi valasz a te kerdesedre a WL500G a kovetkezo 2 CPU-val szerelt darabok.
Broadcom BCM 4702 es nehany BCM 4333.Ami teged illet az 21,6Mbps-ot tud.
Szerintem ha tetszik vedd meg.Idaig meg senki nem irt hogy neki 24M-val jon.
Szia  :)
Joeapi

#2120 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 11:12

Idézet: Joeapi - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 23:02

Ha 1 kicsit feljebb is olvastal volna akkor nem kerdeznel..Raadasul ezen az oldalon.
Lenyegi valasz a te kerdesedre a WL500G a kovetkezo 2 CPU-val szerelt darabok.
Broadcom BCM 4702 es nehany BCM 4333.Ami teged illet az 21,6Mbps-ot tud.
Szerintem ha tetszik vedd meg.Idaig meg senki nem irt hogy neki 24M-val jon.
Szia  :)

thx! MEkkora láma voltam, Egy orátolvasgatam visszafele és nem leletem,demost meglett:-) Lehet késő volt:-):respect:

Routermeg van két éve mostcsakszolgáltató váltás volt. Sajna afentebb leírt modemgondom nem oldódott meg:(. Nicsrávalamiötlet?  2.-án hívommegint az üszit. Szívokvelerendesen, nemmerem egyelőre a régirőlát költöztetni a gépem míg ilyen instabil.  :confused:
Kép

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.