HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása akár 24 megabit/s letöltési sebesség Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 09. 19:42

Idézet: trec - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 20:03

amindenit............... :eek:

Szerinted lesz közös márkanevük?Még ha a Vodafone beugrana melléjük valamilyen formában - az Invitellel amúgy is kóperál - a T-nek lenne ám konkurenciája............

;)

Tényleg amindenit........ :eek:  :D 
Tudtam hogy a Tikom nem eberbaráti érzelmekböl emeli a sávot! Ö már tuti hogy tudta mi következik és ezért fejleszt gözerövel.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2182 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 19:54

Idézet: junior117 - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 20:42

Tényleg amindenit........ :eek:  :D 
Tudtam hogy a Tikom nem eberbaráti érzelmekböl emeli a sávot! Ö már tuti hogy tudta mi következik és ezért fejleszt gözerövel.

Meg ugye a "nagylelkű" telefonelőfizetés nélküli ADSL, aminek a részleteiről még semmit nem tudni... :(

#2183 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 21:45

Idézet: Insider_info - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 15:08

Hja kérem, amit én egyszer megírgérek...
...

Hamarosan 6 új helyszínen lesz elérhető a szolgáltatás. ;-)

Privát üzibe-be küld már el hogy Miskolc benne lesz -e oké ???

#2184 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 13:28

Idézet: kys - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 18:45

Szia!

Ezek között benn lesz Székesfehérvár? Csak mer' idén már hivtam ügyfélszolgálatot, és március előttre nem igérték...
(Én meg egyfolytában azon agyalok, kire váltsak: pantel, datanet - ugy tunik ok is elindulnak itt 1-2 heten belül)

kys

Benne lesz.

#2185 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 13:29

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 21:45

Privát üzibe-be küld már el hogy Miskolc benne lesz -e oké ???

Akkor privát üzenetben kérdezd...

#2186 Felhasználó inaktív   kys 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 15:31

Idézet: Insider_info - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 13:28

Benne lesz.

Köszi a választ.
Akkor már csak azt remélem, a hamarosan még január lesz

(Egy apró visszajelzés ügyfélszolik különbségeiről: pantel-ügyfélszolgálat még ma sem tud erről semmit, hogy "hamarosan" indulnának Fehérváron, a beszélgetés alapján a benyomásom inkább pár hónap...
Ezzel szemben yoneked-ügyfélszoli múlt héten: "még nem indultunk, de már komolyan teszteljük", megnézi a cimet, látja, hogy a központ OK... de egyelőre még nem indultak el ők sem...)

Reménybeli ügyfélként a második példa szimpatikusabb...

#2187 Felhasználó inaktív   Drag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:25

Sziasztok!

DLINK 380T Modemem van érdemes ráteni az uj firmwaret? A dlink.hu ftp-jén találtam decemberit . csak nem tom az német nyelvű vagy angol mert ha német lesz angol helyett onantól barkoba lesz mit állítok  :)

üdv. Drag
Kép

#2188 Felhasználó inaktív   moricka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 22:02

@Insider_info: Zalaegerszeg is benne van a 6-ban?

"január 4 hetétől"
január 4. hetétől vagy január 4-től?

#2189 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 22:20

Idézet: moricka - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 23:02

@Insider_info: Zalaegerszeg is benne van a 6-ban?

"január 4 hetétől"
január 4. hetétől vagy január 4-től?

Benne van. Lefedettségi térképen kb. tavaly május óta ott szerepel a 6 további település. :)

http://www.pantel.hu/fileadmin/pdf_docs/te..._nek_t_rk_p.pdf

#2190 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 12. 04:38

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2006. szept. 24., vasárnap - 19:27

Én is szeretnék átállni Pantel Vonal+ADSL-re. Eddig csak a T-Com-mal boxoltam le egy két dolgot, ha az OK, akkor jöhet a szerződéskötés a Pantel-lel. Remélem eddig jól csináltam:
  • Névátírást kértem a jelenlegi T-com vonalamra, mert nem az én nevemen volt annak ellenére, hogy én fizetem a havi díjat. Erre mondta a T-com-os hölgy, hogy ez max. 30 nap. :( Kivárom.

• Mivel a névátírásnál a jelenlegi Favorit Plusz (hűségnyilatkozatos) csomag szerződése újra kötődik, így van lehetőség csomagot váltani, mivel az ÁSZF szerint a Favorit Plusz szerződéskötést követő hatvan napon belül át lehet váltani valamely határozatlan idejű díjcsomagra szankciók nélkül.

• Mivel határozatlan idejű T-com díjcsomag az egyik feltétele a hurokátengedésnek a Pantel felé, ezért Favorit Plusz-ról Csevegő+XXL csomagra váltottam, így amíg nem lesz Pantel vonalam, addig is 0Ft-ért (XXL) telefonálhatok csúcsidőn kívül belföldre. A gond az, hogy a díjcsomag váltás a névátírást követően lesz aktiválva a T-Pont-os hölgy szerint, de ezt kivárom.

• Jelenleg van egy egy éves határozott idejű adsl-em az euroweb-től, ami október elején jár le. Miután lejárt, utánna jeleznem kell az Euroweb felé, hogy a továbbiakban határozatlan idővel szeretném igénybe venni. Ez még nem történt meg.

Ha minden jól megy, akkor október közepére mind az adsl-em, mind a t-com vonalam határozatlan idejű lesz és indulhat a hurokátengedési folyamat a Pantel felé.  :cool:

Aki a t-com Favorit csomagjainak 14 hónapos hűségnyilatkozata miatt nem tud váltani Pantelre, annak jó megoldás a névátírás valamely családtag nevére, vagy családtag nevéről sajátra.

Ez tok szuper, csak pontosan hol is irnak errol az aszf-ekben?

Mert a favoritos pluszosban (html, FavoritPlusz_szerzodeses.pdf) ez van:

Idézet

16. A szerződés írásban felmondható. Az írásos leszerelési kérelem T-Com felé történő jelzésének naptári napjához képest 8 naptári nap múlva szűnik meg a díjcsomag. A határozott idő alatt a Favorit díjcsomagok közötti váltás nem szankcionált, minden egyéb díjcsomagra való váltás és csomaglemondás esetén kötbért számítunk fel az ÁSZF Függelék V. fejezet 2.1.14. pontja szerint.

Keresem ezt az hivatkozott pontot (2.1.14) de nem talalok ilyet az aszfben (html, tavbeszelo_torzs5.pdf). A 2.1-ben csak a, b, c stb pontok vannak. Ugyan mit neztem el? :\

A netatirasrol meg ezt talaltam:

Idézet

8.6. Változás az előfizető személyében (átírás) (Módosítva: 2004. 08. 01-jén)

Az előfizető írásbeli vagy telefonon tett kérése alapján belépési díj vagy belépési díjelőleg megfizetése nélkül szerződésmódosítási díj megfizetése ellenében az előfizetői szerződést a szolgáltató átírja. Szolgáltató köteles az átírást a kéréstől /a formai követelményeknek megfelelő átírási kérelem beérkezésétől számított 15 napon belül teljesíteni. E határidő elmulasztása esetén szolgáltató kötbért köteles fizetni, melynek összege minden késedelmes nap után a függelékben rögzített átírási díj egyharmada. Szolgáltató a kötbért az átírási díjat tartalmazó számlán írja jóvá. Nem minősül e pont szerinti átírási esetnek, ha az előfizető személyében nem következik be változás, csupán névváltozást kell regisztrálni.

Az átírás alapjául szolgáló tényekről az átírást kezdeményező feleknek kell nyilatkozniuk. Amennyiben az átírásról szóló nyilatkozatot a felek nem a szolgáltató formanyomtatványán teszik, az átírást szolgáltató csak akkor köteles teljesíteni, ha az legalább az alábbi adatokat és nyilatkozatokat tartalmazza:

° az állomás adatai (hívószám, létesítési hely)
° az átadó és az átvállaló előfizető adatai az átvállaló előfizető előfizetői kategóriája (egyéni, vagy üzleti/intézményi)
° fennálló díjtartozás esetén az átíráshoz a Magyar Telekom Nyrt. előzetes, írásbeli hozzájárulását kell kérni. Ha ezt a Magyar Telekom Nyrt. megtagadja, a díjtartozást a kötelezettnek határidőre rendezni kell. A Magyar Telekom Nyrt. hozzájárulása esetén a díjtartozás átvállalásához írásbeli nyilatkozat szükséges.
° az átírás igényelt időpontja (visszamenőlegesen nem lehet az állomást átírni, és csak 60 napon belüli időpontot lehet megjelölni)
° az átadó és az átvevő előfizető aláírása.

Az egyéni előfizetők közötti átírásra telefonon is lehetőség van, az ingyenesen hívható 1412-es telefonszámon. A hívás alkalmával a feleknek közösen nyilatkozatot kell tenniük az operátor által megadottak szerint. A beszélgetés hangrögzítésre kerül. A beszélgetést követően szolgáltató kiküldi az új előfizetőnek a szerződés megkötéséhez szükséges dokumentumokat (előfizetői szerződés és mellékletei), melynek szolgáltatói példányát előfizető hiánytalanul kitöltve köteles visszaküldeni. Az átírás a telefonos nyilatkozat megtételét követően hatályos, kivéve, ha az állomást díjtartozás terheli.

Az előfizető az előfizetői szerződés hatálya alatt az igénybejelentés során tett előfizetői kategóriára vonatkozó nyilatkozatát a jelen pont szerint bármikor módosíthatja (visszavonhatja). Ebben az esetben az előfizető személye változik, ezért a jelen pont szerinti rendelkezések alkalmazandók.

2006.11.24-en egy jol kitoltott nev atiratasi nyomtatvanyt beadtam az egyik matavos ponton. Egyik csaladtag neverol kertem a sajatomra. Ezen a heten erdeklodtam a 1412 szamon, s ott errol nem is hallottak hogy ez letezne. Azt a valaszt kaptam, hogy nem kuldtek el a kozpontnak. Esetleg faxoljam el...

Ezt a fantasztikus favortitot 2006 januar elejen kotottuk, s ha minden igaz iden marciusban jar le. Ellenben a draga ufsz-es erre azt mondta, hogy nem igy van a 14 honap, mert beleszamit a ket honap barmikori felmondas, tehat 14+2 honap. Favorit leirasa szerint ez persze nem igaz.

Kerdesem csak az lenne, hogy a nev atiratasnal van-e vmilyen szankcio, vagy minden tovabbi nelkul tudok majd masik dijcsomagra valtani, peldaul felezore? Mert nekem az aszf alapjan nem egyertelmu :|

Szerkesztette: blash 2007. 01. 12. 04:42 -kor

#2191 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 12:45

Idézet: Drag - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 14:25

Sziasztok!

DLINK 380T Modemem van érdemes ráteni az uj firmwaret? A dlink.hu ftp-jén találtam decemberit . csak nem tom az német nyelvű vagy angol mert ha német lesz angol helyett onantól barkoba lesz mit állítok  :)

üdv. Drag

Megnézegettem a D-LINK FTP-ket - ftp.dlink.com, ftp.dlink.co.uk, ftp.dlink.de, ftp.dlink.hu . Csak az utolsó kettőn találtam 380T-s cuccokat.

ftp://ftp.dlink.hu/dsl/dsl-380t/driver_so...de_20060718.zip
A legújabb firmware úgy tűnik ez a 2006. júliusi, de CSAK NÉMET van belőle! :(

Idézet

Changes:
- updated ADSL software
- German UI
- default connection type = Bridge

Az angol nyelvű 2006. januári: ftp://ftp.dlink.hu/dsl/dsl-380t/driver_so...ng_20060126.zip . Nem túl kedves dolog tőlük, hogy az angolt nem frissítik.
Mindenesetre ha valaki bátor, én is várom a tapasztalatokat a német firmware-el kapcsolatban, jó lenne a szakadásokkal kezdeni valamit. Az is zavar, hogy nem tudok betelnetezni a modembe simán, miközben megy a net.

Egy érdekesebb dolog: úgy tűnik a német FTP-n fent van a firmware készítő forráskódja:
ftp://ftp.dlink.de/dsl/dsl-380t/driver_so...0T_GPL_code.tgz
Szóval neki lehet esni bugokat keresni. A legjobb eszközök firmware-je sokszor össznépi munka eredménye, lásd OpenWRT, vagy New Age szuper firmwarejei Yamada DVD lejátszókhoz. :)

Szerkesztette: sweetsour 2007. 01. 12. 12:51 -kor

#2192 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 17:33

Idézet: trec - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 19:54

Meg ugye a "nagylelkű" telefonelőfizetés nélküli ADSL, aminek a részleteiről még semmit nem tudni... :(

De tudni..., ha jók az infók, akkor, majd abban a hónapban, amelyiknek az első napja a legviccesebb az egész évben.

#2193 Felhasználó inaktív   mfund 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 18:33

Sziasztok!

Van már valakinek Zuglóban a Füredin Pantel 24 Max mûködô nete?
És ha igen, akkor hogy megy neki?

köszi!

#2194 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 19:34

Idézet: Insider_info - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 18:33

De tudni..., ha jók az infók, akkor, majd abban a hónapban, amelyiknek az első napja a legviccesebb az egész évben.

Köszi......... :D

Amúgy gratula az új szerzeményhez ! (Invitel) ;)
Esetleg tudsz valamit a Hungaroteles területekről ?Lesz ott is sávszélemelés meg csupasz ADSL ? A hírek szerint ott is változások készülnek........

Szerkesztette: trec 2007. 01. 12. 19:37 -kor

#2195 Felhasználó inaktív   Ronin86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 01:30

Üdv!

Nekem tegnap óta van Pantel 4megás netem, előtte T-online 1megás volt.
Elsőre nagyon tetszett a dolog, mert tényleg jól jön a cucc, tudja az 512K-t lefelé.
Sajnos az első problémák ma jöttek elő. Torrent tegnap óta megy láttam már a a statisztikán, hogy néha egy egy pillanatra szakad, de nem érdekelt.
Szoktam viszont online játszani - COD2 - és ma felmentem egy szerverre kicsit lövöldözni, és nagyon megörültem, hogy a pingem jó alacsony, de ez az öröm csak kb 5 percig tartott mert jött az első connection interrupted...
Szal viszonylag sűrűn megszakad játék közben, és ugye nem kell ecsetelnem ez mennyire idegesítő...

Az lenne a kérdésem, hogy ezért a Pantel a hibás - mármint ezekért a szakadozásokért, vagy esteleg mivel  nagyon alacsony a pingem kb 15-20 ezért ugye nagyon gyorsan kommunikál a gépem a játékszerverrel és lehet hogy ezt nem bírja a vonalam?

Szerintetek hívjam az ügyfélszolgálatot? - 2 nap után :D

előre is kösz

#2196 Felhasználó inaktív   Insider_info 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 11:36

Idézet: Ronin86 - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 1:30

Üdv!

Nekem tegnap óta van Pantel 4megás netem, előtte T-online 1megás volt.
Elsőre nagyon tetszett a dolog, mert tényleg jól jön a cucc, tudja az 512K-t lefelé.
Sajnos az első problémák ma jöttek elő. Torrent tegnap óta megy láttam már a a statisztikán, hogy néha egy egy pillanatra szakad, de nem érdekelt.
Szoktam viszont online játszani - COD2 - és ma felmentem egy szerverre kicsit lövöldözni, és nagyon megörültem, hogy a pingem jó alacsony, de ez az öröm csak kb 5 percig tartott mert jött az első connection interrupted...
Szal viszonylag sűrűn megszakad játék közben, és ugye nem kell ecsetelnem ez mennyire idegesítő...

Az lenne a kérdésem, hogy ezért a Pantel a hibás - mármint ezekért a szakadozásokért, vagy esteleg mivel  nagyon alacsony a pingem kb 15-20 ezért ugye nagyon gyorsan kommunikál a gépem a játékszerverrel és lehet hogy ezt nem bírja a vonalam?

Szerintetek hívjam az ügyfélszolgálatot? - 2 nap után :D

előre is kösz

Hívd fel igen! Mindenki, aki hibát érzékel, legyen szíves jelentse be a hibabejelentőn.

#2197 Felhasználó inaktív   exbow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 11:57

Ha nincsen vonalas telefonom (volt csak lemondtam, inaktív hurok), akkot a Panteltől milyen ADSL-t rendelhetek? Vagy mindenképp kell egy T-Comos vonal? És ha rendelek (nyilván 1 éves hűséggel), akkor csak a hagyományos 1-2-3 megásat rendelhetem meg?

#2198 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 13:38

Ezt hova jelentsem???

193.239.149.1 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 315, fogadott = 284, elveszett = 31 (9% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 13ms, maximum = 32ms, átlag = 13ms
ez mostani friss mérés, ide is alig tudtam belépni, hogy ezt leirjam
Csak azért kérdezem, mert már jeleztem, de ezek szerint eddig semmi változás benne!!!

Szerkesztette: murex 2007. 01. 15. 13:42 -kor

#2199 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 13:46

Nalunk is gondok vannak, lassusag, kapcsolodasi hibak.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2200 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 13:48

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 13:46

Nalunk is gondok vannak, lassusag, kapcsolodasi hibak.

Krinyo

Folyamatosan kihagy, már vagy 30 perce pingelek, és van amikor 5-6 ping is kiesik!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.